Portál AbcLinuxu, 30. října 2025 18:41
fsck ví nejlépe, co paralelizovat a co ne. Ale výjimečně může být vhodnější mu pořadí předepsat.
0 000 1 000 11 010 11 0 100 0 110 10 100 00a právě takové soubory mně lákají. Např jak vydolovat informace z i2c co sídlí v /proc nebo /sys :)
Může být. Napište, co vás zajímá a pokud to bude téma zajímavé pro všechmy, vzniknou další podobné články.mna by zaujimalo z fstab smbmount. Viem, ze je to v manuale,alebo na webe,ale Vas clanok bol velmi pekne a prehladne napisany.
...
. A pokud si musim neco prelozit tak si to pekne udelam rucne, cece jeste aby to neco (krome slackbuildu) delalo pohodlne za me nebo co, to uz bych fakt zlenivel
.
noexec ci showexec muze fungovat spise jen pro fat, pro iso non Rock Ridge je urcen parametr mode=
Mozes si stiahnut zdrojaky a opravit to. Ale to len ak ti to skutocne vadi. Vacsine (citaj mne) to vobec nevadi, ci mi fstab konci jednym riadkom navyse
hehe
Blahoslaveni, ktori odlisia krtinec od hory, lebo oni sa vyhnu Chaosu.
sync a system bude vse rovnou zapisovat
man mount
man mount.
Jinak bych měl prosbu, dalo by se napsat něco málo o připojování filesystémů na USB zařízeních? USB disky, čtečky karet... Např. u FC3 funguje jakýsi HAL, který si to řídí, ale o konfiguraci jsem se zatím moc nedočetl.
(Např. u multislotové čtečky mi karty mountoval do adresáře který si sám vytvořil podle názvu karty, teď se to zase jmenuje jinak... nemají v tom náhodou chaos?)
Takže kdyby to šlo trošku osvětlit... Díky.
Tiskni
Sdílej:
ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.