abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:22 | Bezpečnostní upozornění

    Dellu byla odcizena databáze zákazníků (jméno, adresa, seznam zakoupených produktů) [Customer Care, Bleeping Computer].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 21:11 | Zajímavý článek

    V lednu byl otevřen editor kódů Zed od autorů editoru Atom a Tree-sitter. Tenkrát běžel pouze na macOS. Byl napevno svázán s Metalem. Situace se ale postupně mění. V aktuálním příspěvku Kdy Zed na Linuxu? na blogu Zedu vývojáři popisují aktuální stav. Blíží se alfa verze.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 14:33 | Pozvánky

    O víkendu 11. a 12. května lze navštívit Maker Faire Prague, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    8.5. 21:55 | Nová verze

    Byl vydán Fedora Asahi Remix 40, tj. linuxová distribuce pro Apple Silicon vycházející z Fedora Linuxu 40.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 21
    8.5. 20:22 | IT novinky

    Představena byla služba Raspberry Pi Connect usnadňující vzdálený grafický přístup k vašim Raspberry Pi z webového prohlížeče. Odkudkoli. Zdarma. Zatím v beta verzi. Detaily v dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    8.5. 12:55 | Nová verze

    Byla vydána verze R14.1.2 desktopového prostředí Trinity Desktop Environment (TDE, fork KDE 3.5). Přehled novinek v poznámkách k vydání, podrobnosti v seznamu změn.

    JZD | Komentářů: 0
    7.5. 18:55 | IT novinky

    Dnešním dnem lze již také v Česku nakupovat na Google Store (telefony a sluchátka Google Pixel).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    7.5. 18:33 | IT novinky

    Apple představil (keynote) iPad Pro s čipem Apple M4, předělaný iPad Air ve dvou velikostech a nový Apple Pencil Pro.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    7.5. 17:11 | Nová verze

    Richard Biener oznámil vydání verze 14.1 (14.1.0) kolekce kompilátorů pro různé programovací jazyky GCC (GNU Compiler Collection). Jedná se o první stabilní verzi řady 14. Přehled změn, nových vlastností a oprav a aktualizovaná dokumentace na stránkách projektu. Některé zdrojové kódy, které bylo možné přeložit s předchozími verzemi GCC, bude nutné upravit.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    7.5. 13:44 | Komunita

    Free Software Foundation zveřejnila ocenění Free Software Awards za rok 2023. Vybráni byli Bruno Haible za dlouhodobé příspěvky a správu knihovny Gnulib, nováček Nick Logozzo za front-end Parabolic pro yt-dlp a tým Mission logiciels libres francouzského státu za nasazování svobodného softwaru do praxe.

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (63%)
     (8%)
     (13%)
     (16%)
    Celkem 146 hlasů
     Komentářů: 10, poslední 8.5. 17:35
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek


    Vložit další komentář
    David Heidelberg avatar 12.7.2009 04:12 David Heidelberg | skóre: 46 | blog: blog_
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    Kvalitní jídlo stojí většinou víc. Bohužel se člověk z větší části živí pěkným svinstvem a potom se diví, co má za všechny problémy...

    P.S. taky bych si dal chlebíček :-))

    =^..^= AmigaPower® avatar 12.7.2009 04:23 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba
    O prachy ani tak nejde, to neni až taková částka (každej den samozřejmě ne), jde o to, že je to fakt rozdíl jako HOVADO, ekobiochleba z krámu je fakt taky hovno, chce to najít si nějakou malou pekárničku. Vem si třeba pizzerie co si dělaj svoje česnekový pečivo, taky nebe a dudy... . .
    robotics avatar 12.7.2009 07:16 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    Achjo, já tu mám na oběd jen konzervy a můžu vám řict, že už se mi navaluje, když pomyslím že si jednu zase dám. Včera sem měl trenčianské párky s fazolí a měl sem po nich v žaludku takové křeče, že sem nemohl usnout. Hrnec sem zapoměl umít a jelikož spím v kuchyni, tak sem se zvedl a ten hrnec odnesl do koupelny, protože to byl takovej smrad, že se mi navalovalo. Je to jen první měsíc, co sem si řekl, že začnu žrát konzervy a tím šetřit, ale nemám na to. Mé tělo to nezvládá. Všechny ty konzervy mají tu hnusnou konzervací pachuť. Když to teď píšu tak mi je z toho úplně blbě. Jestli si někdy někdo myslel, že kdyby spadl meteorit a musel jít do sklepa být zavřenej a schovanej a přežít tam rok a žrát jen konzervy tak se plete. Na konzervách by rozhodně nepřežil! Všechno by to vyzvracel a kdyby ne, tak by chcípl na křeče! FUCKOFF chemický srajdy! Už na ty konzervanty kašlu! Nebudu to žrát radši si připlatím! Fakt už na to nemám nervy a ve svém věku (26 let), už fakt pociťuji, že moje tělo potřebuje přírodní žrádlo. Bohužel nevím, kde v Jihlavě koupit takovej chleba, rajčátka ze zahrady, né ty z tesca co chutnaj jak voda. Myslím si, že kdyby člověk udělal pokus jako onehdá dokument, jak tam maník žral ty hamburgry, tak udělat to s těmahle srajdama z Tesca, tak by testy co obsahuje tělo vyšly nastejno jako u toho co žral ty mcdonald věci!

    vencour avatar 12.7.2009 10:48 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    Já už docela dlouho praktikuju Emco musli s mlíkem, mlíko trvanlivý a dva pytle Emca ve skříni a dá se to. Vydatný sakra dost. Případně na svačinu plátkovej sejra, ten kupuju u řezníka, dát na chleba a rozpustit v mikrovlnce, pak pokapat kečupem. Tak si představuju zásoby pro kancelářský krysy. Chleba se nechá schovat na mrazáku, kupuju krájenej Vital nebo Fit, v Delvitě už ho přestali prodávat, že neměli prý odběr.

    Dělal jsem cca před 13 lety na brigádě v pekárně a byly to skvělý časy. Co koukam, Diapol se pořád prodává. Přesto asi nebudu mít roupy, abych si dělal vlastní rohlíky ... byly ze 7 věcí, mouky, droždí, margarinu, cukru, soli, vody ... na sedmou si možná časem vzpomenu. Když byly horký a potřený máslem, posolený, mňam ... stejně jako párek opečenej v peci vedle chleba ... nasál vůni. Prostě boží ;-) Pak cca v roce 2000 prý "moje" malá pekárna nestačila velkým provozům konkurovat.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Fluttershy, yay! avatar 12.7.2009 16:50 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba
    Já už docela dlouho praktikuju Emco musli s mlíkem, mlíko trvanlivý a dva pytle Emca ve skříni a dá se to. Vydatný sakra dost. Případně na svačinu plátkovej sejra, ten kupuju u řezníka, dát na chleba a rozpustit v mikrovlnce, pak pokapat kečupem.

    Až na ten kečup mi hovoříš z duše. A ještě dobrá anglická slanina... Dodávám, že mléko od Olmy (to v PETkách, ani nemusí být "bio") je o třídu lepší než obyčejná krabicová mléka.

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Heron avatar 18.7.2009 13:33 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba
    Dodávám, že mléko od Olmy (to v PETkách, ani nemusí být "bio") je o třídu lepší než obyčejná krabicová mléka.

    +1

    13.7.2009 09:53 walley walleyovic | skóre: 4 | blog: walley
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

     trencanskej s fazulou je super, toho bych se uzral, di do nemocnice, kdyz mas takle nemocnej pajsl.

    13.7.2009 17:13 disorder | blog: weblog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba
    tak tak :)
    14.7.2009 18:20 Kolemjdoucí
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    Jo McDonald je taky nářez. Mrkněte na pár let starý hamburger z McDonalds. http://bit.ly/qvdg0

    David Ježek avatar 12.7.2009 07:55 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba
    několikaletá zkušenost s jedním menším řetězcem v cz: když jsem tam začal kupovat jejich chleba (kulatej), tak to byl megaluxus za vysokou cenu. ale i tak jsem ho kupoval, nebyla to břečka bez chuti, ale vynikající chleba, který se dal žrát i suchej od rána do večera a ani po 7 dnech nebyl tvrdej ani plesnivej. postupem let (chodím tam poslední 3 roky) se chleba zhoršoval, cena zůstávala. v rámci konkurenceschopnosti nezvyšovali cenu, ale snižovali kvalitu, což mě neskutečně SERE. raději si připlatím, klidně +50% oproti normálnímu chlebu, ale chci tu kvalitu, ne běžný sajrajt, který se z toho bohužel stal.

    K těm Ečkum: možná se ti to za x desítek let vymstí. Mě rozhodně není jedno, jaká E konzumuji, protože u mnohých je prokázán jejich dlouhodobý vliv na organismus.
    12.7.2009 08:18 Toník
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba
    Mě zase neskutečně SERE, když se někdo neumí vyjadřovat jinak než jako buran.
    robotics avatar 12.7.2009 08:29 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    Když dělaj buranskej chleba, tak se nediv!

    David Ježek avatar 12.7.2009 08:42 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba
    tak teď si mi to fakt vytmavil, anonyme.
    12.7.2009 10:45 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    >, protože u mnohých je prokázán jejich dlouhodobý vliv na organismus.

    [Citation needed]

    12.7.2009 10:54 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    (presneji receno me zajima dlouhodoby *negativni* vliv pri konzumaci obvykleho mnozstvi)

    vencour avatar 12.7.2009 10:59 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    Předpokládám, že trpí játra, ledviny a klouby?

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    12.7.2009 11:14 Nowar
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba
    To bys měl vědět ty, co předpokládáš. Já ti do hlavy nevidím.

    Pěkná společnost sem chodí, vskutku. Jeden se neumí napsat větu, která by měla hlavu i patu , druhej v každým příspěvku třikrát zmíní, že je matfyzák, třetího všechno SERE.
    vencour avatar 12.7.2009 11:16 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    Ejhle a u někoho trpí jazykový cit. ;-)

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    default avatar 12.7.2009 11:26 default | skóre: 22 | Madrid
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    A tebe to udivuje? :-o

    12.7.2009 08:03 marek_hb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    chleba jsem teď objevil v u nás v Kauflandu - říkají mu kovářský, stojí asi 40.-Kč a fakt mi chutná a celkem vydrží,

    ale co poslední možná 2 roky nezvládám jsou buřty - klasický, obyčejný buřty na ohýnek - ať koupím kilo za 40,-Kč, nebo za 140,- je to jedno - vždycky je to humus - růžová hmota s různým poměrem tuku :(

    pořádnýho šťavnatýho propečenýho buřta plnýho masa jsem neměl ani nepamatuju :(

    vencour avatar 12.7.2009 10:53 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    To je fakt, pořádný uzeniny, to je běs. Zatim zůstáváme u Kosteleckých jako kvality, ale Poličan, co kupujem šišku, tak je nějak měkkej, nezdá se mi to, přijde mi nedouzenej či co s nim dělaj. Možná je to cíl, šetřit důchodcům zuby ;-)

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    Pavel Stárek avatar 18.7.2009 12:31 Pavel Stárek | skóre: 44 | blog: Tady bloguju já :-) | Kolín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba
    Poličan se nevyrábí uzením - není to tepelně opracovaná uzenina, nýbrž fermentací. Po koupi té šišky ho zbav igelitového obalu (pokud je), a zavěs ho ve špajzu a on dojde.
    Kdo chce, hledá způsob; kdo nechce, hledá důvod.
    vencour avatar 25.7.2009 20:25 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    Joj, to zní blbě ... pravda, u zabijačky jsem nikdy nebyl, abych porovnával. Z mého pohledu přesto vidím rozdíl v kvalitě cca před rokem a teď u poličanu. A splet jsem se, neni od Kosteleckejch, ale od ZŘUDu.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    otasomil avatar 12.7.2009 14:04 otasomil | skóre: 39 | blog: puppylinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    Obcas se takhle po vesnicich objevi  reznik - zivnostnik, ktery dela a sam prodava  burty z pravyho masa. Stejne tak pastiky apod. To vidim jako jedine reseni takoveho cloveka navstivit a par burtu si koupit primo od nej.

    Vobcas mivam chut na uzeny a kdyz to vidim v obchodech tak me prejde chut.

    Urco by se dala postavit jednoducha udirna z kartonove krabice, nekolika stresnich tasek jako zakryt zlabu v hline a maso si sam vyudit, krabici na zaver spalit, tasky uklidit a rygol zahrnout i s popelem vykopanou hlinou.

    Uzeniny z obchodnaku jsou pase. Akorat pry Globus miva dobre zabijackove a uzenarske vyrobky - je to imho tim ze si je sami vyrabi primo v obchodnaku. A vsak stejne udijou na plynu tj humus.

    K čemu hudba, která nevede k extázi... Stop MDMA !!! I spam umí být roztomilý
    12.7.2009 15:03 radagast
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    Souhlas. Dobrá u Frýdku Místku řezník Carbol. Zajedu tam jednou za měsíc, dám na mražák. Od těch parodií na řezníky co prodávají místo masa sóju už nekupuji. Vyjde to sice dráž ale stojí to za to.

    12.7.2009 08:24 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba
    Honzo, tak ted si me nastval. Dal jsem si hnusnej chleba z nejakyho supermarketu a u toho jsem premyslel, kam pujdu priste si koupit fakt dobrej chleba (konecne taky jednou) a najednou ctu tenhle zapisek...
    Jinak jsem opet online, resil jsem vymenu providera a taky fakt, ze mi nejaka hyena z baraku ukradla wifi antenu! Dneska se fakt krade vsechno...
    A abych to nenatahoval, mam tehotnou jak Alchymist's Iris Swazi Princess, tak Pardofelis Ivanu Trump. Termin porodu je konec srpna a zacatek zari.
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    robotics avatar 12.7.2009 08:30 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    Dopřic, to jsou jména koček :-)?

    12.7.2009 12:58 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    Myslíš "Termín Porodu"? :-)

    Jan Drábek avatar 12.7.2009 09:25 Jan Drábek | skóre: 41 | blog: Tartar | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    A co si takhle pořídit domácí pekárnu - horký a kvalitní chleba každý den... no nekup to ;)

     

    01010010 01000101 01010000 01101100 01001001 00110010 01000100 01100101 01010110
    robotics avatar 12.7.2009 09:33 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    To se asi finančně nevyplatí.

    12.7.2009 10:11 PepaSFI
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    trochu investice do začátku, návratnost podle hustoty používání a vymýšlení speciálních chlebů pár měsíců. Chlebová mouka stojí pár korun, ostatní nutné přísady jsou na tu dávku pakatel. A pokud nemáš nikde možnost koupit slušný chleba z pekárny, jen samé gumáky z chemičky tak je to k nezaplacení.

    12.7.2009 10:17 pSipi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    Omyl... vyjde to vcelku rovnako.

    Mam pekaren par mesiacov a je to super. Nie je to taky klasicky chleba, ma inu konzistenciu a korka je trochu ina ale chuti uzasne ked ho vyberies von horuci, nakrajas a das zo syrom a rajcinou... mmmmmm :-D

    Mozem len doporucit.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    12.7.2009 10:39 kkaarreell | skóre: 6 | blog: perkele
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba
    Mne ty chleby z domaci pekarny nechutnaji. Mam rad, kdyz ma chleba poradnou krupavou kurku. Nevim sice, jak se to s tema "srackama", co se udajne v pekarne pridavaji do normalniho chleba, ale kdyz jsme kdysi zkouseli upect chleba doma v troube, tak chutnal a vypadal prakticky stejne, jak tmavej chleba z obchodu.
    vencour avatar 12.7.2009 10:49 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    V pekárně se té kůrky dosahovalo postříkáním horkého chleba po vyndání z pece. Teda, vim, že se to dělalo, snad nekecam ;-)

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    12.7.2009 10:56 kkaarreell | skóre: 6 | blog: perkele
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba
    Jo, normalne se to tak dela, ze se i behem peceni (doma v troube) potira vlaznou vodou. Vsak receptu je na netu spousta. Neni to nic tezkyho, doporucuju zkusit. Aspon ma clovek srovnani s tim chlebem v obchode. Ale jak rikam, kdyz mam v obchode stesti na cerstvej chleba, tak v tom skoro zadnej rozdil nevidim. Starsi, uz gumovej, chleba bez kurky prakticky nekupuju.
    Nikola Ciprich avatar 12.7.2009 19:55 Nikola Ciprich | skóre: 23 | blog: NiX_blog | Palkovice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

     presne tak, clovek si tam nasype hromadu seminek (dynove, slunecnice, ...), nejsou v tom konzervanty a ta chut, lahoda :-)

    a kdyz se pece jen z mouky (idealne kupovane ve velkem v mlyne), a ne z polotovaru, tak to cenove vyjde mnohem vyhodneji nez kupovany chleba... jedine co mne mrzi ze nemam pekarnu co umi i bagety, to bude pristi upgrade :)

    Did you ever touch the starlight ? Dream for a thousand years? Have you ever seen the beauty Of a newborn century?
    12.7.2009 10:46 Koníček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    Pokiaľ ako alternatívu berieš chleba z Tesca za 1.2€ tak sa to samozrejme neoplatí.

    masožravá palma avatar 12.7.2009 13:00 masožravá palma | skóre: 6 | blog: Agnes | Matka měst
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba
    My domácí pekárnu máme. Chleby z ní jsou vynikající. Počáteční investice cca 5OOO Kč se asi po roce zaplatila, je nás hodně a pečeme každý den. Obyčejný chleba vyjde cca na 15-20 Kč (váha cca 1,5 Kg), přičemž takový chleba chutná výrazně lépe než chleba z obchodu.
    Mám městečko, podpořte průmysl a dopravu. Snižujte kriminalitu.
    12.7.2009 14:56 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    vztah katoliku k chlebu je tradicne zvlastni. Jako maly si pamatuji, ze se rikalo, chleba neukusujeme, chleba lameme - praktikujete to stale tak? Kdo sveti chleba pred prvnim nakrojenim - matka, otec nebo to muze udelat i dite?

    robotics avatar 12.7.2009 15:39 robotics | skóre: 29 | blog: o_vsem_moznem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    Dnešní chleba se neláme, ale díky své konzistenci se táhne jak žvejka.

    12.7.2009 16:49 Martin | skóre: 10 | blog: Nádraží Perdido
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba
    A všichni víme, kdo za to může.
    Fluttershy, yay! avatar 12.7.2009 17:12 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba
    No, podle dada "pan profesor" a podle JiKa "evropská uhnije".
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Heron avatar 18.7.2009 13:35 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba
    Pravda je někde mezi. Mohou za to konzumenti.
    12.7.2009 19:56 PepaSFI
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    nějaká vysoká cena, my máme za dva tisíce pekárnu tuzemské značky co se jmenuje stejně jako jedna teroristická organizace. Cena produktu závisí na surovinách, pokud se použije nějaká hotová směs tak to levné není a taky tam můžou být ty éčka. Když se to dělá z jednotlivých komponentů tak je to pakatel. A elektriky to moc nebere jak někteří tvrdí.

    Luk avatar 13.7.2009 22:00 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba
    Když se to dělá z jednotlivých komponentů tak je to pakatel.
    Za pakatel to není. To je "pár korun" (třeba 8-20) za mouku, "pár korun" (třeba 1-2) za droždí atd., a ono to naskáče.
    A elektriky to moc nebere jak někteří tvrdí.
    I kdyby to vzalo na pečení jen pouhou 1 kWh, tak jsou to (podle konkrétního tarifu) obvykle více než 4 Kč. Posčítáno i se surovinami, vychází to dráže, než si chleba koupit. Čili pokud si někdo pořizuje pekárnu jen proto, aby ušetřil, ať na to radši rovnou zapomene. Pekárna se kupuje z jiných důvodů...
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    otula avatar 14.7.2009 22:23 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba
    Čili pokud si někdo pořizuje pekárnu jen proto, aby ušetřil, ať na to radši rovnou zapomene.
    Přesně tak. Obzvláště, když lze koupit dost často 1200gramový chléb za cenu 10 – 12 korun (i když tohle štěstí asi nemá každý, aby měl kilometr od baráku 100 metrů od sebe Tesco a Kaufland, které se předhánějí v lákání zákazníků)
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    vencour avatar 12.7.2009 10:58 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    Nedáte odkaz na recept, který používáte a chutná?

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    12.7.2009 20:12 PepaSFI
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    můj osvědčený recept je prostý.

    300ml vody, nejlépe o pokojové teplotě, lépe to kyne. Možno nahradit podmáslím nebo mlékem, je to fajnovější.

    300g světlé chlebové mouky

    300g tmavé chlebové mouky

    100g celozrnné mouky

    2 lžičky soli

    půl kostky droždí

    asi 2-3 lžičky cukru nebo trochu medu, možno trochu rozmatlat s droždím, nastartuje to kynutí

    1 lžíce oleje

    trochu kmínu případně nějakých semínek, slunečnice, sezam, co má kdo rád

    Naházíme to do chlebárny a nastartujeme program pro normální chleba, u stroje Eta je to program klasik.

    Pokud se použije časovač na provoz se zpožděním třeba do rána tak se musí použít droždí v prášku. To obyčejné živé by si kynulo samo a ne podle programu.

    xxxs avatar 12.7.2009 20:20 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    vyzera to tak, ze pouzivas nekvalitny med.

    12.7.2009 20:24 PepaSFI
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    jo a ještě dodatek, mouku mají běžně obchoďáky, já kupuju v tom s tím germánským jménem Nákupzemě :-)

    Dokonce mají i jakousi směs mouky na chleba bez dalších přísad za pár korun. Ale tu jsem ještě nezkusil.

    V návodech u pekáren je spousta receptů ale většinou to jsou blbosti které každý zkusí jednou a pak přejde na nějakou jednoduchou klasiku.

    vencour avatar 12.7.2009 20:46 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    Dík za tipy. Jednou na něj (domácí chleba) asi taky dojde. Stáh jsem si manuál k Etě 2149 a nevidim tam, na jakou peče teplotu. Takže časem se k tomu vrátim, fakt už teď něco flákam.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    12.7.2009 12:55 wifinista | skóre: 25 | blog: Nesmyslný Svět | Drozdov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    Mno v pečivu vídám rozdíly často, my většinou kupujeme pečivo z pekárny v Hořovicích a třeba ty rohlíky se nedaj s jinýma srovnávat, křupavoučkej na povrchu měkoučkej uvnitř ;-) Ne ta guma co se vyrábí jinde :-D

    S chlebem je to trochu horší, vyrábí hromadu druhů a nějaký jsou opravdu dobrý, jiný by snad ani hladovej nesněd :-D

    Umět dobře pracovat s PC vůbec neznamená umět dobře vytvářet makra v Microsoft Office
    12.7.2009 12:56 freshmouse
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    Ty vole, to bylo dojemný!

    Náš Honza, zvyklý na chleba velký jako víko od popelnice, ale o hmotnosti pouťového balónku a navíc plný áček, béček, céček, déček, éček a kdoví jakých ještě dalších písmen, si poprvé v životě koupil pořádný pecen chleba. Dva metráky těžký a navíc s dvojitou porcí cibule. Mohl by tím devadesát let živit sirotu a přece by neubývalo, tak byl ten bochník velký! Příště již jen tento chleba, a to ještě s dvakrát dvojitou porcí cibule. A jako příkrm půl kartáče cigár. Anóóó!

    V dalším díle se dočtete, jak si Honza došlápl na prodavače nekvalitních slipů a jak už si nikdy nekoupil ty vyrobené z igelitových tašek (v těch se děsně paří prdel), ale vždy jen bavlněné a navíc s přední dírou na pinďoura.

    Jendа avatar 12.7.2009 13:53 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba
    Chleb ze Wśi
    Třeba je skutečně ze vší :-D
    zkusil jsem oba chleby pěkně s máslem (vlastně s margarínem)
    Tak zkus někdy skutečné máslo. Budeš překvapen.

    Já měl zase tu čest ochutnat vejce z normálního dvorku, od slepic krmených skutečným zrním. Boží :-þ ←smajlík olíznutí
    12.7.2009 15:06 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    krmit slepice na dvorku zrnim je jev, ktery nachazime v dobach nerozvinuteho kapitalistickeho systemu. V dnesni dobe se zivi slepice rozemletou rybi mouckou s prisady kadmia a dyoxinu. Takto prumyslove vyrobena vejce prispivaji k tomu, ze ma 30 % obyvatel alergie, coz samozrejme vede k tomu, ze prosperuji farmaceuticke firmy. Akcie techto firem pak maji zarucenou dlouhodobou hodnotu a jsou vitanym prostredkem k ulozeni kapitalu pro manazery nadnarodnich podniku s nadstandardnimi platy.

    At zije kapitalismus. At zije globalizace. S ODS na vecne casy a nikdy jinak.

    belisarivs avatar 12.7.2009 15:56 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    To za komacu se jim davali mleti burzousti, politicti a uprchlici zastreleni na hranicich. To byla panecku doba. Jen zpet. Kupredu ni krok.

    IRC is just multiplayer notepad.
    Luk avatar 13.7.2009 22:10 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba
    To za komacu se jim davali mleti burzousti, politicti a uprchlici zastreleni na hranicich.
    A také polychlorované bifenyly, organofosfáty, DDT, HCH, organické sloučeniny olova a rtuti, karbamáty, antibiotika a jiné lahůdky.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    =^..^= AmigaPower® avatar 12.7.2009 15:58 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba
    Tak zkus někdy skutečné máslo. Budeš překvapen.
    ...u mně jde o čistě praktický hledisko, máslo z ledničky se nedá normálně lidsky namazat... ;-)
    12.7.2009 20:38 PepaSFI
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    máslo není třeba dávat do ledničky, stačí teplota mírně pod pokojovou. Nezkazí se to. Je fakt že v sluncem vyhřátém paneláku se chladná spíž nebo předsíň asi nenajde takže když do ledničky tak úplně dolů a nemít ji nastavenou na zbytečně velký výkon. A když ráno vstaneš tak cestou do koupelny máslo vyndej z ledničky a rozbal. Ale když se mezi margarínama trochu udělá výběr tak se taky nějaký (jeden) jedlý najde. Pro mě je přijatelná jen Flora. Celkem to chutná a je v tom asi nejmíń umělin, narozdíl třeba od Ramy s másla příchutí co do běhu tě přinutí.

    xxxs avatar 12.7.2009 23:49 xxxs | skóre: 25 | blog: vetvicky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    ak nemas chladnicku s vyparnikom, tak dole by mala byt najnizsia teplota.

    12.7.2009 17:50 Ad Abdul Ussejní
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    Ó aká irónia života - fajčíte (s  priateľkou) a zároveň sa staráte o to že je dobré jesť chleba bez konzervačných látok a podobného svinstva a decht a nikotín Vám nevadí... Radšej budem jesť "bežný" éčkový chlieb ako by som mal fajčiť. A tip na záver: Keď už tak si pečte doma chleba samy - nech viete čo jete.

    kotyz avatar 12.7.2009 17:56 kotyz | skóre: 25 | blog: kotyzblog | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba
    Precti si to jeste jednou a poradne. Tady de o chut, ne o ecka.
    Hrdý člen KERNEL ULTRAS. | Furry/Brony/Otaku | Nemám čas ztrácet čas. | In 'pacman -Syu' we trust!
    =^..^= AmigaPower® avatar 12.7.2009 18:19 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba
    :-D přesně tak :-D
    12.7.2009 19:32 Michal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba

    Proto se všem všem chytrolínům, co tvrdí jak je cool a in žít ve městě - ideálně v Praze samozřejmě, směju - pekárnu mám pár metrů od domu, včetně dvou obchodů s potravinami ( jeden patří právě pod tu pekárnu). Rohlíky a chleba jsou perfektní, salámy a maso - to už je složitější. Socky samozřejmě dávaly přednost skorosalámům z marketů v blízkém městě, takže soukromý řezník to u nás už zavřel - nicméně pokud člověk chce, je tu pár lidí, co dělají v nedaleké výrobně uzenin, a ti rádi ochotně a za dobrou cenu prodají "echt" maso a salámy. Cenový rozdíl nepatrný, chuťově značný. :-)

    otula avatar 14.7.2009 22:19 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba
    No jo, on je chleba a "chleba" :-) Ani nemusí být několikrát dražší. Už je to spousta let, co jsem sloužil u útvaru v Bučovicích. Brali chléb z nějaké místní pekárny. Nebylo ho potřeba ničím mazat ani obkládat, byl fantastický. Perfektní konzistence, výborná chuť, prostě lahoda. Jen tak mimochodem, kromě toho se kupovaly klukům na studenou stravu například relativně kvalitní 1/4litrová Fruka (ovocná šťáva) za nějakých 5 Kč a další věci. Pak přišel zlom. Začala se řešit výběrová řízení, aby si někdo náhodou nenamastil kapsu. No a na proviant vyhrál výběrové řízení dodavatel, který začal centrálně zásobovat. Najdnou jsme místo Fruk za pětikorunu dostávali hnusné drinky California za nějakých 7 Kč, které viděly ovocnou šťávu jen z letadla, a místo vynikajícího chleba jakýsi odporný gumový žmolek bez chuti a zápachu…
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
    Luk avatar 14.7.2009 22:36 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba
    O výběrových řízeních u armády si nedělám žádné iluze. Tam se točí (nejen u zbraní) tak velké peníze, že je skoro nepředstavitelné, aby všechno proběhlo čistě.
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    Luk avatar 14.7.2009 22:37 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba
    A to nejen u nás. Stačilo by před americkými vojáky v Iráku vyslovit "Haliburton"... :-D
    Šifrování je absolutní nutnost a pomáhá chránit před nekalými živly
    otula avatar 14.7.2009 22:46 otula | skóre: 45 | blog: otakar | Adamov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Chleba
    :-D
    Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.