abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 03:22 | Zajímavý článek

    V aktuálním příspěvku na blogu počítačové hry Factorio (Wikipedie) se vývojář s přezývkou raiguard rozepsal o podpoře Linuxu. Rozebírá problémy a výzvy jako přechod linuxových distribucí z X11 na Wayland, dekorace oken na straně klienta a GNOME, změna velikosti okna ve správci oken Sway, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 00:11 | Nová verze

    Rakudo (Wikipedie), tj. překladač programovacího jazyka Raku (Wikipedie), byl vydán ve verzi #171 (2024.04). Programovací jazyk Raku byl dříve znám pod názvem Perl 6.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 17:44 | Nová verze

    Společnost Epic Games vydala verzi 5.4 svého proprietárního multiplatformního herního enginu Unreal Engine (Wikipedie). Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    26.4. 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    26.4. 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 9
    26.4. 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 44
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (75%)
     (8%)
     (2%)
     (15%)
    Celkem 859 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    KOMIX - Pivo

    8.7.2023 10:00 | Přečteno: 1071× | KOMIX

    Chtěli jste pivo, máte pivo :-).

           

    Hodnocení: 86 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    8.7.2023 11:00 Bacsa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Pivo
    Toto je pekný príklad, že pivo môźe obsahovať halucinogény. Typický zástupca je ležiak českého typu - obzvlášť Pilsner Urquell. Tento silný halucinogén obsiahnutý v českom ležiaku spôsobuje, že pijáci tohto piva po krátkej dobre prestanú iné druhy piva považovať za pivo. V extrémnych prípadoch za pivo nepovažujú ani moravské či slovenské ležiaky. Postihnutie je často celoživotné a s pacientom sa už o inom druhu piva nedá baviť, v kuse bude spomínať slová "patok", "chcanky" a podobne.
    8.7.2023 15:17 J
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Pivo
    Pilsner nepiju a slovenske patoky taky ne.
    10.7.2023 13:05 Valgrind
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Pivo
    Ja zasadne nepiji statni pivo! Varit pivo statu neprislusi stejne tak, jako zajistovat socialistickou rovnostarskou zdravotni peci financovanou z povinne odevzdavane a nasilim vymahane zdravotni dane! Pivovarnictvi a zdravotnictvi se musi privatizovat!
    10.7.2023 14:20 vedle
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Pivo
    Statni pivo? Ty zijes asi nekde v Severni Koreji ze?
    10.7.2023 17:17 Denny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Pivo
    Tak myslí Budějovický Budvar, jehož právní forma je definována zákonem č. 77/1997 Sb. tedy "Zákon o státním podniku", viz zápis v obchodním rejstříku https://apl.czso.cz/res/detail?ico=00514152, který právní formu definuje jako "301 - Státní podnik"

    Přesto, že pivo tam asi vaří lidé, tak se dá říci, že ho vaří stát :-)
    10.7.2023 17:22 Valgrind
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Pivo
    Presne tak. Relikt do oci bijici.
    10.7.2023 17:21 Valgrind
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Pivo
    Ne, v cechach. A ANO, statni pivo v Budejovicich.
    PepaSFI avatar 8.7.2023 19:18 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Pivo
    kolega měl takhle instalovaný Gambrinus. Přijeli jsme na Slovensko, šli po práci na svačinu a on "mají gambáč!" No a co že mají gambáč, ten si můžu dát všude. Já nejsem pivař, vlastně toho za rok vypiju asi tolik co jinej za hodinu ale když jsem někde vyjetej, když už si to pivo dám protože někdy se to hodí, tak zkusím místní. A vlastně nevím o tom že by to někdy bylo špatně. Nevím jak to vypadá se slovenskýma pivama teď ale ať jsem pil Bažanta, Corgoň, Kelta nebo Mnicha, tak ten gambáč fakt nevím proč. Já z něj měl vždycky pocit že to dělají z ropy někde v Bhopálu.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    8.7.2023 21:24 Fananek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Pivo
    Tvl to bude zas thread pivnich znalcu...

    Cely svet pije stylem 2-3tretinkove piva za vecer tudiz na druhu a znacce nezalezi. Rano jste jak rybicka. Jenze prumerny cesky pijak si da za vecer 10 piv a jeste neco tvrdsi k tomu a rano musi byt jak rybicka jit do prace. Dej si 10 psenicnych nebo Ale nebo Ipa a rano nevstanes, permonici budou busit v hlave 2 dny a v tlame budes mit prdel...

    Takze cesky lezak v ceskych knajpach frci jen kvuli tomu, ze ma nejmensi vedlejsi ucinky :-)
    8.7.2023 22:04 J
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Pivo
    Nejmensi ucinky? Jsi nepil transexualni Bud Light ktery je vyplachem trubek po produkci Bud ktery je tak light jako vyplach trubek po pivu nekde v ceskem pivovaru? Muzes vypit 20 Bud light a zadny bolehlav, leda tak prujem.
    8.7.2023 22:33 Fananek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Pivo
    Ryzove pivo nepiji s nabozenskych duvodu, no z americkych lezaku mi chutna Miller Genuine Draft. A pise jak svina :-) A kdyz jsem na beach party sosnul snad deset tretinek tak i nejaky ten permonik rano zabusil...
    9.7.2023 17:47 J
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Pivo
    Miller pise? Pivo piju jenom obcas, jinak preferuji whiskey nebo bourbon (s doutnikem). Asi tak pred mesicem mel kamarad BBQ a mel tam Millera, kazdy z nas vypil asi 15 lahvi a permoniky nevidel nikdo. Ja mam pocit ze ve srovnani s ceskym pivem je to ochucena voda.
    PepaSFI avatar 9.7.2023 09:09 PepaSFI | skóre: 7 | blog: zlodej_casu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Pivo
    já mám v tlamě prdel po dvou pivech, já to fakt piju minimálně, k jídlu, třeba po guláši nebo k pečenému masu se to tak nějak hodí. Ale nebo Ipa mi nic neříká, nevidím v tom rozdíl, pšeničný mi celkem chutná.Jo pivaři říkají že to je taková limonáda. Eště musím někde zkusit kyseláč, jenže to je takovej pivní extremismus že to dělá pár šílených experimentátorů, v české pivní monokultuře zcela bez naděje na úspěch.
    Jediný správný stav mysli je úžas. Jediný správný stav srdce je radost.
    9.7.2023 17:44 J
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Pivo
    Psenicny pivo je skvele dopoledne, ale nebo ipa je fajn v horku, treba v Nevade piju jenom Lagunitas, uhasi zizen, s jidlem chutna. Kyselac jsem nezkusil, nevim o zadne produkci tady.
    Max avatar 9.7.2023 16:59 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Pivo
    Jedno se musí nechat, ten boom minipivovarů, co nastal po úspěšném lobbingu Bernarda, brutálně zvedl kvalitu piva a vyrostlo spoustu minipivovarů + spousta lidí začalo doma vařit pivo. Osobně nejsem žádný velký pivař, ale viděl jsem tu proměnu piva za posledních hafec let. A také vidím, kolik lidí kolem mě doma vaří pívo. A není jich málo a vaří dobrý kousky. Na těch domácích pivech je vidět, jak i tam postupně jde vývoj a automatizace kupředu :). Prostě "pračka" je nutnost, nikoho nebaví ručně míchat a hlídat teploty atd. Stejně tak lahvování je voser a přechází se na sudy :).
    Takže jo, pračka je nutnost, aby pivo žilo :).
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    9.7.2023 19:18 le savle
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Pivo
    To samozrejme nosi i neduh v podobe prechmelenych piv kde se uplne zabije sladova chut a to pivo pak fakt muzou delat i z pampelisek. Uplna tragedie je za studena chmeleni, Bakalar je zlo! Z toho sem jednou blil pul dne a porad ten isohop ne a ne vyblit...
    10.7.2023 10:43 ValgrindBauer
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Pivo
    Velmi fandim tem, kteri treba ozivili a zrekonstruovali statek, nejlepe v sudetskych hvozdech, a rozjeli tam ubytovani, minipivovar, hospodu, atd.

    Je otazka, cim je rozmah minipivovaru zpusoben. Nevim, jakou roli v nem sehral pan Bernard, spise bych to videl na prijeti trendu smerovani ke kvalite a rozmanitosti v pivu, ktery pochazi z Nemecka a Belgie. Je dobre, ze Cesi objevuji ruzne chute a zpusoby vareni a ze si uvedomili, ze neni jen Plzen a statni pivo z narodniho pivovaru.
    Max avatar 10.7.2023 10:59 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Pivo
    Naopak, Bernard za to mohl hodně. Loboval za úpravu daně pro určité objemy (malé a střední pivovary). V roce 1995 tak protlačili diferencovanou spotřební daň. A pak začal postupně boom (samozřejmě zlehka, pár odvážlivců muselo nejdříve cestu prošlápnout a ukázat, že to jde). Doma si pak může člověk vařit pivo do objemu 200l/rok/rodina (osvobození od DPH apod.), resp. nově by to mělo být 2000l/rok/rodina.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    Max avatar 10.7.2023 11:01 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Pivo
    Jinak ještě se nesmí ani zapomínat na jeho občasnou hmotnou podporu malých pivovarů.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    10.7.2023 12:01 ValgrindBauer
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Pivo
    Aha, dekuji za informace, to je pro mne novinka. :-)
    Max avatar 10.7.2023 19:10 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Pivo
    Jinak tedy já nebyl nikdy velký pivař, ale to, co se kdysi vařilo byly už solidní patoky. Aspoň, co jsem slyšel. Prostě velcí hráči šidili, co se dalo. Tím, jak postupně nabíhaly minipivovary a nastával jejich boom (začaly vznikat hospody, kde se točily jen miniopivovary), tak to začali i velcí hráči pociťovat a spoustu piv se opět vrátilo do pitelného stavu. Pamatuji si, jak postupně umíral Gambrinus, stával se nepitelným a pak zase postupně rostl (dnes je celkem oblíbený excelent). To samé např. Samson (opět, jedenáctka je na slušném levelu), ale i jiní. Nemám ale vlastní zkušenost, jen co jsem pozoroval "spokojenost" kolem sebe. Když se člověk podívá, jak se za 20 let pivní svět v ČR proměnil, tak je to neskutečný. Těžko říci, zda by se to stalo bez prolobování zmíněných daní a úplného osvobození pro malou výrobu.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    10.7.2023 21:24 Valgrind
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Pivo
    Nebyl bych to ja, abych nepodotkl, ze toto je krasnym dukazem toho, ze snizeni ci zruseni dane v danem odvetvi vede ke zvyseni konkurence a naslednym inovacim u skoro oligopolnich hracu. :-)

    To, co jsi napsal, bych podepsal. Ja treba nedavno ochutnal trebon po asi 10 letech a byl jsem mile prekvapen. Drive mi to nechutnalo a ted je to v pohode. :-)
    11.7.2023 14:48 Valgrind
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Pivo
    Kolik by tak mohl byt vynos z privatisace statniho pivovaru? Nasel jsem, ze zisk za 22 meli asi 250 miliou pri obratu cca 3 miliardy... zadna slava tedy.
    11.7.2023 14:48 Valgrind
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Pivo
    Doplnim ze maji cca 700 zamestnancu... :-(
    Max avatar 11.7.2023 15:15 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Pivo
    Četl jsem na toto téma několik diskusí a článků a nevypadá to na nějakou velkou výhru.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    12.7.2023 09:13 Valgrind
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Pivo
    Take si myslim. O duvod vice, proc se toho zbavit.
    12.7.2023 08:56 plostenka | blog: plstnk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Pivo
    Investice s navratnosti 12 let je dobra. Mas neco lepsiho?
    12.7.2023 09:26 Valgrind
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Pivo
    Ano, mam. Me podnikani opravdu dosahovalo vyssich vynosu. :-D Kdyby stat vzal 3 miliardy, rozpujcoval to na spotrebitelskych uverech, ziskal by vice. Podobne by ziskal, kdyby toto ulozil na terminovany vklad u nektere z bank. A tresnicka na dortu je inflace, kterou budvar svym ziskem patrne neporazil. :-D
    11.7.2023 16:01 Skywalker
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Pivo
    Tak pristi komix je jasny, po tom co "Společnost SUSE oznámila fork Red Hat Enterprise Linuxu (RHEL)" - bude to "Valka klonu". Se uz tesim na hovorkovic Darth Vadera...
    12.7.2023 08:08 Valgrind
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Pivo
    Ne, dalsi musi byt o privatisaci statniho pivovaru.
    12.7.2023 10:13 zejdlik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Pivo
    Ze ho koupi Suse? :-D
    12.7.2023 13:42 Valgrind
    Rozbalit Rozbalit vše Re: KOMIX - Pivo
    Ano, to by bylo skvele. Pak bych jej i pil :-D

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.