abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 7
    včera 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 35
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (74%)
     (8%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 817 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l

    13.7.2006 11:33 | Přečteno: 1779× | Kultura | poslední úprava: 13.7.2006 12:58

    Včera večer jsem si se smíšenými zahraničněpolitickými pocity namíchal koňskou dávku mojita ze svobodného Kubánského rumu a fašistické Izraelské máty, pohodlně se rozvalil v pohovce, a chvilku dělal to, co jsem už dlouho nedělal. Přemýšlel o sobě. Zjistil jsem, že silně nesnáším bloggery. Nejprve jsem myslel že je to důsledek nedávné exkurze k TJJSN, pak mi ale došlo že jde o hlubší problém, který je i ve mně. Blogspot napsán samozřejmě za střízliva.

    Normálně žádné blogy nečtu. Od začátku jsem to považoval za další internetový fad, na kterém si střídavě přihřívají polévku profláknuté mluvící hlavy (Neffoun, bolševický blboun, Zandl, Fuka apod), obskurní firmičky prodávající hadí olej (Robert Němec, TJJSN, $MORE?), různí vyžírkové z humanitních oborů typu fakulty sociologie, pseudocelebrity (cernovlaska.cz apod) a další pochybné existence. Proto jsem se čtení blogů cíleně vyhýbal, a byl docela spokojený.

    Jenže ouha, Google je ve výsledcích hledání "toho čemu rozumí každej" (čti čehokoliv kulturně-politického) hustě linkuje, a tak jsem nahlédnutí do české blogosféry neunikl. Něco se líbilo, něco ne, občas mne něco vytočilo tak že jsem postnul komentář. Anonymně, recyklujíc zhruba 20 oblíbených přezdívek, výjimečně s plným jménem. Zajímavá věc, naprostá většina z nich byla silně negativní, a pokoušela se s různým úspěchem dělat si z autora srandu. Proboha proč dělám takové blbosti? Co mi udělali? Proč tím ztrácím čas? Možné důvody:

    1) Závist. Ano, jde o píchání stovek mladých pevných kusů.

    2) Závist. Ano, jde o tísícovky implicitně nadšených unikátních návštěvníků denně.

    3) Závist. Ano, jde o odborné znalosti, doložené vybudováním firmy, která ani po 3 letech nezkrachovala.

    4) Závist. Co jiného je tento blábol, než jen kokrhání dalšího kohouta na smetišti?

    Je to sranda, hrát si na ďáblova advokáta a ujasňovat si svoje motivy z co nejvíce stran, a loupat si slupku za slupkou z cibulovitého ega. Důležitost vlastní práce lze extrémně snadno přecenit, proto sebevětší odstup je vždy zdravý. Uvedené důvody jsem si v klidu docela přesvědčivě vyvrátil. Docela mne láká to sem napsat, ale je to soukromé, a hlavně bych tím s TJJSN začal hrát jeho hru, a to rozhodně nechci.

    Jsem optimista, pevně věřím že do cca 10 let z toho TJJSN vyroste. Krátce po škole jsem byl totiž uvnitř podobný, přesvědčený jak jsem úžasný, jen jsem necítil potřebu se tím každému chlubit, což se dá považovat za znak ještě větší arogance. Naštěstí věřím že mne to přešlo. Dá se říct že i díky abclinuxu; je tu dost chytrých lidí, s kterými je radost se pohádat a někdy i nakonec přiznat svou chybu (a e-e, Michal Kubeček ani Jirka Čech mezi nimi není).

    další poznámky:

    - Jistě, každou indukci lze vždy posunout ještě o jeden krok, racionálně si existenci sebeklamu nikdy nevyvrátíte. Každý otevřený systém musí končit u nějaké iracionální víry. Právě tohle si přiznat je důležité.

    - S tím bojkotem izraelské máty bych potřeboval poradit. Třeba bojkot buldozerů a sněžných rolb firmy Caterpillar mi jde docela dobře, ale tady fakt nevím čím to nahradit :-)

    - Vysvětlení zjevného rozporu v boji blogspotem proti blogování: Toto nepovažuji za blogy. Naprostá většina lidí na abclx nepřikládá svým výplodům nijak podstatnou váhu, nemá pocit že by je měla číst široká komunita lidí, ani že si zaslouží doménu prvního řádu. Za "bloggery" naopak považuji ty, kteří uvedená kritéria splňují, trpí chorobnou touhou psát alespoň jeden delší text denně, což logicky vede k tomu že časem píšou blogspoty na 3 stránky, jejichž myšlenku lze shrnout do jedné středně vtipné věty. Jde o ztrátu soudnosti, ekvivalent stříkání vlastního lejna deodorantem a jeho balení hedvábnou stuhou.        

    Hodnocení: 48 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    kyknos avatar 13.7.2006 11:40 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    K Zandlovi: je to sice můj archenemy, ale bolševik to myslím není :) K mátě: proč proboha jen z Izraele? Skvělá je i ze severní Afriky, ale výtečná roste i u nás. Stačí natrhat nebo zasít do truhlíku. Jen bacha na mšice.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    13.7.2006 11:51 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    Přehlédl jste že ,,bolševický blboun'' se rýmuje s Neffoun, nikoliv s Zandl :) Taky zjevně nemáte nastudovaného Vladimíra Neckáře Mladšího, to je jeho oblíbené Neffovo oslovení. :) :) :)
    Táto, ty de byl? V práci, já debil.
    13.7.2006 11:55 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    U nás v Globusu mají jen tu z Izraele, a se zavlažováním truhlíků mám jen minimální zkušenosti. Ale díky za tip.
    Táto, ty de byl? V práci, já debil.
    13.7.2006 12:50 tezkatlipoka | skóre: 35
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    nejlepsi mata je z afriky, vysokohorska Nana. Mata peprna je sunt, pri kterem mam pocit za mam v hube zvejkacku.
    Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
    kyknos avatar 13.7.2006 12:56 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    V truhlíku si vypěstuješ různé máty dle libosti. Pokud ti je neseřerou mšice či kočky. Já si pochutnám na čerstvém čaji z naší divoké máty víc než na sušené mátě v tuaregu...
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    13.7.2006 13:04 tezkatlipoka | skóre: 35
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    koukam znalec. Ovsem nazev tuareg myslim vymyslela Dobra cajovna, je hezky, ale nic nerikajici. V Maghrebu se tomu rika proste Caj, nebo Berber Whiskey. Berbeři jsou puvodni obyvatele (nejsou to arabove, ale to ani tuaregove myslim nejsou))a ziji ruzne v horach, apod.
    Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
    kyknos avatar 13.7.2006 13:11 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    Dobrá čajovna? O tom pochybuji. Nikdy jsem tam nebyl a ten název se navíc používá i jinde ve světě: http://casapia.40.ylos.com/spa/item/102.html
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    kyknos avatar 13.7.2006 13:16 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    Nebo tady... Tedy možné je všechno, ale to by byla DČ zatraceně úspěšnou šiřitelkou memů
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    13.7.2006 13:45 tezkatlipoka | skóre: 35
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    asi mas pravdu, ale nejsem anglictinar, Touareg Tea Glasses je sklo na caj tuareg, nebo tuaregske sklo na caj?
    Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
    kyknos avatar 13.7.2006 13:48 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    Muze to byt oboji. Kazdopadne se do toho dava ten tuareg. A prvni odkaz cituje primo caj. Ten termin se proste pouziva. Ma dokonce clanek ve wiki, ale zalozil ho kdosi s ceskym jmenem, takze ten mohl byt z DČ :)))
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    13.7.2006 13:58 tezkatlipoka | skóre: 35
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    vypada to opravdu komplikovaneji. Koukni zde
    Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
    kyknos avatar 13.7.2006 14:02 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    No protože Tuaregové jsou Berbeři ale ne každý Berber je Tuareg. Je to podobný vztah jako Čech a Slovan, třeba.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    13.7.2006 14:00 tezkatlipoka | skóre: 35
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    az se nekde potkame, uvarim ti poradne matovej caj, tuareg z DC mi nikdy nechutnal, maj ho hodne hořkej, udelat takovej caj, neni jen slejt zelenej caj a matu. Na tohle jsem expert.
    Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
    kyknos avatar 13.7.2006 14:03 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    Dobře, mátový čaj já nikdy neodmítnu :)
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    kyknos avatar 13.7.2006 13:22 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    A tuaregové jsou berbeři
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    13.7.2006 13:46 tezkatlipoka | skóre: 35
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    asi mas pravdu, kazdopadne kdyz jsem tam byl, setkal jsem se s rozdelovanim techto slov, berber pro v horach zijicich kmeny, a tuareg pro kmeny poustni, kocovne.
    Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
    13.7.2006 13:01 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    Mata peprna je sunt

    Díky, přesně tohle jsem chtěl slyšet.
    Táto, ty de byl? V práci, já debil.
    kyknos avatar 13.7.2006 13:11 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    Není...
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Mikos avatar 13.7.2006 13:49 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    Ale je :-) Teda sunt primo ne, na ruzny veci je mata peprna taky dobra, ale na caj nebo do Mojita je marocka mata (Nana) nesrovnatelne lepsi, alespon tedy podle mne ;-)
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    kyknos avatar 13.7.2006 13:54 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    Do Mojita možná, v tom se až tak nevyznám. Ale čaj je z peprné máty výborný.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    13.7.2006 14:12 mseed | skóre: 21 | blog: FastLinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    Koukam, ze experti na caje jsou tu. Jak horkou vodou se ma tedy dle vas zalevat zeleny caj s mátou - negooglete a napište a jako prídavek jak dlouho se louhuje?
    kyknos avatar 13.7.2006 14:22 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    Já nevím, já při vaření čaje nepoužívám ani hodinky ani teploměr. Ale mátu klidně vodou vařicí.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    13.7.2006 14:25 tezkatlipoka | skóre: 35
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    das zelenej caj, nejlepe gunpowder, zalejes ho 100°C vodou, a hned ji zase vylejes, aby caj nezhořknul. To provedes nekolikrat, az vylejvana voda nema zadne necistoty, a ma barvu jantaru. Potom nacpes plnou konvici matou. A zalejes horkou vodou, cast vody vylejes do sklenice, a zase ji tam vratis, To chvili opakujes, vylevat voda se musi z vysky, aby se napenila a okyslicila. Ptom pridas cukr, hodne cukru, a zase parkrat prolejes dokola. Potom zvysky nalevas do sklenicek. Ale chce to spoustu cviku, aby caj nebyl tezkej, a krasne klouzal do krku.
    Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
    13.7.2006 14:41 tezkatlipoka | skóre: 35
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    s teplotou vody na caj je to vzdycky otazka, napisou ti, zalit vodou 80°C, otazka je jak takove teploty dosahnou domorodci. Treba Tibetani a Nepalci zalevaji caj vrouci vodou, jenze vzhledem k mensimu tlaku u nich se voda vari pri min stupnich.
    Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
    13.7.2006 15:00 mseed | skóre: 21 | blog: FastLinux
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    jj doporuceni je nekde kolem 80-90stupnu a doba louhovani je cca 3 - 5 minut, kazdy doporucuje neco jineho, takze podle gusta. Rika se ze by se zelenej caj nemel zalevat vrouci vodou.
    13.7.2006 16:30 Rootan | skóre: 5 | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    Přesně, jinak se dobrý čaj při prvním nálevu hned zničí.

    Četl jsem jakousi knihu o "čajovém obřadu" ;-) a vyčetl jsem, že na čaj zelený je voda hotová, když se začnou objevovat první bublinky. Pro vaření dobrého čaje (ne sáčky) používám balenou minerální vodu. Z vodovodu není dobrá, alespoň na Ostravsku.

    BTW: nejlepší tuareg jsem pil v Tunisu.
    13.7.2006 16:35 tezkatlipoka | skóre: 35
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    Kazdy cas je potreba pripravovat individualne. Nejake rady z knizek jsou k nicemu. Napr bilej caj Pai-mu-tan doporucuji cca 70°C vodou, OK, potom je to jemnej caj, ale ja zjistil, omylem, ze kdyz ho zalejete 100°C vodou, a nechate louhovat 6-8 minut, tak pokud je kvalitni, ziska orechovou chut, a je uzasne povzbuzujici. Kazdemu dle jeho gusta. Jedina opravdova cajova velmoc je Cina, je to jedina zeme, kde se s cajem porad zkousi, jak to udelat jeste jinak.
    Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
    13.7.2006 16:38 tezkatlipoka | skóre: 35
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    jestli se da caj vylouhovat za 3 minuty, za 5 musi bejt strasne pretazenej. To je jak rada pro ridice, za 30 - 50 kilometru odbocte. Vubec se neboj caj pri louhovani ochutnavat, az si pro nej najdes idealni chut. Docela dobre se da louhovat i podle vune.
    Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
    13.7.2006 17:59 Hrabosh | skóre: 26 | blog: HBlog | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l

    K vaší debatě o čajích bych rád podotknul, že Touareg je auto a čaj se dělá tak, že najdete ve skříni krabičku s nejhezčíma obrázkama ovoce, vytáhnete z ní pytlík a hodíte ho do hrnku. Potom nalejte vodu do konvice, zapnete ji a jdete k počítači. Když se vypne, zvednete se od počítače, nalejete vodu do hrnku s pytlíkem a vezmete si ho s sebou zpátky k počítači. Když si u toho serfování, kompilování, konfigurování apod. vzpomenete, že by ten čaj mohl být už hotovej, vytáhnete pytlík a nacpete ho do obalu od tatranky, protože se vám nechce vstávat a jít ho vyhodit. Tím je čaj hotov :o)

    To jsem psal já ... to není bordel, to je modulární!
    Mikos avatar 13.7.2006 18:02 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    Nazývat to co vznikne zalitím čajových sáčků vodou "čajem" je urážka čaje a všech čajomilců! To je totiž jen blbá obarvená voda s čajovou příchutí ;-) Do těch sáčků se dává odpad z čaje :-)
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    13.7.2006 19:23 tezkatlipoka | skóre: 35
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    po pravde, v praci to delam taky tak
    Vaše řeč budiž ano, ano, ne, ne. Co je nad to, je od ďábla.
    14.7.2006 11:00 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    Hergot chlape, že tys mi do knihovničky mezi příručky k Oracle nainstaloval webcam a špehuješ mě? Čaj piju naprosto stejným způsobem :) :) :)
    Táto, ty de byl? V práci, já debil.
    kyknos avatar 13.7.2006 19:04 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    Na mátu je lepší voda vroucí, alespoň mně to tak vyhovuuje. Ale já si dělám většinou čistě mátový čaj, zelený do toho dávám jen někdy.
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    13.7.2006 13:02 klassik | skóre: 24 | blog: Klassikov | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    PRDEL?

    Jinak blogama a jinejma picovinama se za chvili nez zahlti ze vyhledavac najde jen placeny odkazy nebo blogy ci jinou verbez:-)

    V podstatě nic nevím
    13.7.2006 13:29 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    Jo, a zachrání nás digg.com, aneb ať žije další fad..
    Táto, ty de byl? V práci, já debil.
    13.7.2006 13:44 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    "toho čemu rozumí každej" (čti čehokoliv kulturně-politického
    Každý rozumí i sportu. Když mi teď i lidé fotbalem nepostižení vysvětlovali, koho to měl Bruckner nominovat, proč tam místo Šouly nedal Heinze a jakou měl tehdy a tehdy zvolit taktiku nestačil jsem hledět :-D. Achjo, já po několika letech sledování vím akorát, že vůbec nemám páru, co bych měl jako trenér udělat.
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    13.7.2006 13:55 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    Ale vsichni vime kdo nemel nastoupit. Ostatne je verejnym tajemstvim co rekl Materazzi Zidanemu, ze se tak nasral.
    Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
    13.7.2006 15:59 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    No já sice nevím co mu řekl, ale je mi naprosto jasný že když mi někdo SOUKROMĚ něco řekne tak abych se kvůli tomu vůbec vytočil tak by to musela být pravda.
    Táto, ty de byl? V práci, já debil.
    13.7.2006 17:58 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    "Hrajes jako Lokvenc!" :-)
    Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
    13.7.2006 14:16 midar | skóre: 21 | blog: starý blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    co to je, ten.....fotbal? :-D urcite zase naka blbost:/
    13.7.2006 16:11 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    Takové průmyslové odvětví.. Souvisí to s prodejem reklamy, trochu s obchodem s otroky, a taky s náckama.. Takže jo, blbost.
    Táto, ty de byl? V práci, já debil.
    Mikos avatar 13.7.2006 16:52 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    Krásnej popis :-) To na fotbal dokonale sedí ;-)

    Jen sem nepochopil ten obchod s otroky... jako že hráči jsou de facto otroci? Sice s nimi jednotlivé kluby obchodují, ale otroky bych je opravdu nenazýval, naopak jsou to spíš velmi drazí bohatí prostituti :-D Taková děvka si zaslouží víc úcty než fotbalista ;-)
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    13.7.2006 17:54 Hrabosh | skóre: 26 | blog: HBlog | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    Taková děvka si zaslouží víc úcty než fotbalista - ale co se týká inteligence, budou na tom IMHO podobně.
    To jsem psal já ... to není bordel, to je modulární!
    Mikos avatar 13.7.2006 18:03 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    To asi ano ;-)
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    13.7.2006 18:18 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    Devka nemusi byt hloupa a fotbalista chytrej. A naopak. Hloupe je to k sobe vubec prirovnavat, i kdyz tak cini inteligent.
    Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
    13.7.2006 17:57 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    Dost dementni nazor. Hraji mimo jine pro penize a ty mimo jine pro ne budes treba jednou programovat. Co je na tom neprirozeneho?
    Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
    Mikos avatar 13.7.2006 18:04 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    Co je na tom názoru dementního? Proč by měl mít fotbalista víc úcty než prostitutka? Opravdu nevidím jediný důvod...

    Děvka to dělá taky pro peníze :-) A třeba jí to taky může bavit, jako fotbalistu může bavit fotbal ;-) Je mezi děvkou a fotbalistou snad nějaký větší rozdíl? Já ho tak nějak nevidím :-)
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    13.7.2006 18:11 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    Ze ho nevidis neznamena, ze neexistuje. Kdo chce vidi, kdo ne nevidi. Dementni na tom nazoru je, ze devku to vetsinou nejak extra netankuje a kdyby mela jinou moznost, asi by ji vyuzila. A pokud ano, neni to devka, ale nymfomanka. Na druhou stranu, pokud na svem nazoru stale trvas, pak si devka a fotbalista zaslouzi stejnou uctu jako Mikos, BoodOk, Jezis Kristus a Velky tresk a netreba to nejak expresivne demonstrovat prave fotbalistou a devkou.
    Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
    13.7.2006 21:18 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    No jen si to přiznejme, že na této úrovni jsme děvky všichni, akorát se utěšujeme, že nás to baví.

    Ale do fotbalistů se strefujeme především proto, že a) jsou mladí b) úspěšní c) (a proto) se kolem nich točí spousta ženských a to už by jeden musel být echt svatý muž, kdyby jim alespoň trochu nezáviděl ;-). Na druhou stranu, oni si to vydřeli.
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    13.7.2006 22:38 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    Ja jsem skoro presvedcen, ze ti lide proste te hre nerozumi, nechapu, ze muze nekoho nadchnout, a o to vic je namichnou skutecnosti, ktere si uvedl. Muze mne nekdo povazovat za cloveka baviciho se nizkou zabavou, ale pravdou je, ze fotbalove mistrovstvi je pro mne obrovskym zazitkem nesouvisejicim s uspechem nasich reprezentantu, ale s potesenim divat se na 11 muzu, kteri umi spolecne skloubit telo a mysl do nadhery zcela nesrovnatelne s tim, co muzeme zazit na ceskych travnicich. Bohuzel.
    Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
    13.7.2006 22:39 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    samozrejme melo byt ... nechapou, ze muze nekoho nadchnout
    Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
    14.7.2006 10:27 Michal Vyskočil | skóre: 60 | blog: miblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    No já taky fotbalu nerozumím, ale o to raději se na něho dívám ;-). Zdejšími pohoršenými intelektuály se většinou bavím :-D.
    When your hammer is C++, everything begins to look like a thumb.
    14.7.2006 11:12 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    Obchod s otroky mne napadl protože když měníš zaměstnání, neplatí obvykle nová firma staré firmě žádné odstupné, u fotbalových klubů je to ale naopak. Fotbalista si sice může nový klub vybrat, ale jeho smluvní odměny jsou (aspoň co já vím) jen zlomkem toho co si kluby zaplatí při přestupech mezi sebou.

    Takže mnohem víc než fotbalista prodávající své schopnosti mi to připomíná kluby prodávající své hráče- tj moderní otrokářství. Pokud vyhrabeme římské gladiátory, bude tam také spousta pěkných paralel. :)
    Táto, ty de byl? V práci, já debil.
    14.7.2006 13:00 Jiří (BoodOk) Kadeřávek | skóre: 19 | blog: BoodOk | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    Ale to je samozrejme jinak. Napr. Ballackovi skoncila smlouva v Mnichove a Bayern utre, protoze je tim padem Ballack volny a muze si ho najmout jiny klub (tusim ze jde do Anglie). Jina vec je, kdyz je hrac pod smlouvou. V civilizovane zemi se za vyvazani ze smlouvy plati. Hrace _NIKDO_ nenuti zadnou smlouvu uzavirat. Maximalne se jedna o typ kontraktu ala stredni odborne uciliste, tedy to, ze my te neco naucime a ty za nas budes 3 roky kopat, ale i tento kontrakt je _dobrovolny_.
    Věda má v sobě určitou zpupnost, že čím dokonalejší techniku vyvineme, čím více se dozvíme, tím lepší budou naše životy.
    14.7.2006 15:18 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    No, ono každé "dobrovolný" je relativní; pochybuju že hráč má třeba možnost (když očekává lepší nabídku) nastoupit na kratší smlouvu, než je jedna celá sezóna.

    Dík za to osvětlení přestupů, netušil jsem že když v novinách píšou že klub nabídl za přestup hráče X miliónů euro, tak to ve skutečnosti znamená že těch X miliónů vlastně dostane samotný hráč, aby se mohl vyvázat, jako odměnu za to že u nich podepíše novou smlouvu.

    Pak by ale bylo logičtější uvádět obojí dohromady, protože to jsou pro nový klub skutečné náklady na hráče. To že nějaká část z toho půjde na vyvázání z předchozí smlouvy považuju za detail- proč je to tedy uváděno s takovou pompou?
    Táto, ty de byl? V práci, já debil.
    14.7.2006 15:57 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    pochybuju že hráč má třeba možnost (když očekává lepší nabídku) nastoupit na kratší smlouvu, než je jedna celá sezóna.

    Pokud se tak hráč s klubem dohodnou, proč ne? Pokud s tím klub nesouhlasí, proč by to mělo jít?

    netušil jsem že když v novinách píšou že klub nabídl za přestup hráče X miliónů euro, tak to ve skutečnosti znamená že těch X miliónů vlastně dostane samotný hráč, aby se mohl vyvázat, jako odměnu za to že u nich podepíše novou smlouvu.

    Ne, dostane je původní klub za to, že se vzdá svých práv a souhlasí s předčasným ukončením smlouvy.

    Pak by ale bylo logičtější uvádět obojí dohromady, protože to jsou pro nový klub skutečné náklady na hráče. To že nějaká část z toho půjde na vyvázání z předchozí smlouvy považuju za detail- proč je to tedy uváděno s takovou pompou?

    Tady nejde o nějakou část, to je prostě částka za to, že je klub ochoten se vzdát hráče dříve, než skončí platnost smlouvy. Pokud hráč nemá platnou smlouvu, nedostane klub nic (pomineme-li speciální případy - např. tzv. výchovné). Druhá věc je, zda hráč dostane nějakou jednorázovou prémii za uzavření smlouvy, ale to už s částkou pro původní klub nijak nesouvisí.

    13.7.2006 16:06 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    Jo, sport jsem přeskočil úmyslně- na abclx očekávám pole neorané. Ještě jsme zapoměli na diskuse o ženskejch. Do toho sice taky kecá každej, ale naštěstí vcelku panuje konsensus že ,,podle vkusu každého soudruha'', takže těch co agresivně hlásají jedinou pravdu je naštěstí málo.
    Táto, ty de byl? V práci, já debil.
    14.7.2006 00:17 diverman | skóre: 32 | blog: život s tučňáčkem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bloggeři všech zemí, vyližte si p***l
    Ale existuje jeden weblog, na který chodím s jediným cílem: pobavit se nad těma hulánovinama :-)
    deb http://ftp.cz.debian.org/debian jessie main contrib non-free

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.