abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:33 | IT novinky

    Apple na své vývojářské konferenci WWDC24 (Worldwide Developers Conference, keynote) představil řadu novinek: svou umělou inteligenci pojmenovanou jednoduše Apple Intelligence, iOS 18, visionOS 2, macOS Sequoia, iPadOS 18, watchOS 11, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 21:44 | Nová verze

    Vyšla nová verze XMPP (Jabber) klienta Gajim, která přidává podporu reakcí pomocí emoji (XEP-0444: Message Reactions) a citace zpráv (XEP-0461: Message Replies). Přehled dalších vylepšení je k dispozici na oficiálních stránkách.

    sonicpp | Komentářů: 0
    včera 15:00 | Nová verze

    Po po téměř roce vývoje od vydání verze 5.38 byla vydána nová stabilní verze 5.40 programovacího jazyka Perl (Wikipedie). Do vývoje se zapojilo 75 vývojářů. Změněno bylo přibližně 160 tisíc řádků v 1 500 souborech. Přehled novinek a změn v podrobném seznamu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 12:00 | Zajímavý článek

    Uroš Popović popisuje, jak si nastavit Linux na desce jako Raspberry Pi Zero, aby je šlo používat jako USB „flešku“.

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 1
    včera 08:44 | Zajímavý software

    Andreas Kling oznámil, že jelikož už se nevěnuje nezávislému operačnímu systému SerenityOS, ale výhradně jeho webovému prohlížeči Ladybird, přičemž vyvíjí primárně na Linuxu, SerenityOS opustí a Ladybird bude nově samostatný projekt (nový web, repozitář na GitHubu).

    Fluttershy, yay! | Komentářů: 2
    včera 02:22 | Nová verze

    Po dvou měsících vývoje byla vydána nová verze 0.13.0 programovacího jazyka Zig (GitHub, Wikipedie). Přispělo 73 vývojářů. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    8.6. 17:55 | Komunita

    Na čem aktuálně pracují vývojáři GNOME a KDE? Pravidelný přehled novinek v Týden v GNOME a Týden v KDE.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    7.6. 14:55 | IT novinky

    Před 70 lety, 7. června 1954, ve věku 41 let, zemřel Alan Turing, britský matematik, logik, kryptoanalytik a zakladatel moderní informatiky.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 26
    7.6. 11:44 | Zajímavý software

    NiceGUI umožňuje používat webový prohlížeč jako frontend pro kód v Pythonu. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu pod licencí MIT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    7.6. 10:55 | Nová verze

    Open source platforma Home Assistant (Demo, GitHub, Wikipedie) pro monitorování a řízení inteligentní domácnosti byla vydána ve verzi 2024.6. Z novinek lze vypíchnout lepší integraci LLM (OpenAI, Google AI, Ollama) nebo podporu Matter 1.3.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

    Nový epochální výlev podzimu, tentokráte do krásných snů

    24.11.2006 10:50 | Přečteno: 806× | Výlevy

    Tak to na mne došlo taky. Ale vlastně si zato mohu sám. Od neděle jsem snil krásný sen. Včera jsem se byl nucen probudit. Smůla. Ale vlastně jsem to čekal. A vlastně je to i dobře, nemusím řešit případné nepříjemné následky vazby minulosti.

    Když se to veme kolem a kolem, tak tento sen jsem snil už přes půlrok, jenže to ta vazba, ještě byla funkční. Když jsem se konečně rozhodl, že seru na vazbu a jdu do toho, tak to šlo až příliš jednoduše, až příliš lehce. Mile mne potěšilo, když mi v náručí sdělila novinu, že už měsíc vazba není. Jenže vazba prý byla zrušena z její strany, a tak těžko říct, jestli to nejní ještě horší, ale co, neřešit.

    A tak se neuvěřitelné stalo skutkem a já svůj sen snil naživo. Bylo to docela fajn, akorát, stejně jako ve snech tam prostě některé detaily neseděly, takové malé chyby v matrixu. Třeba to, že hned druhou společnou noc. Navíc jsem byl hrozně ospalý a dlouho už jsem ne— no nic, teď už to je stejně jedno.

    Pak přišlo pomalé probuzení, když byl najednou cítit hrozný chlad. Buďto jsem opravdu na nic, a nebo si prostě chtěla jen odreagovat od té předchozí vazby, byla velmi dlouhá. Tak jsem se zeptal, jestli ten chlad je jen přechodný, nebo ne, no a zjistil jsem, že asi ne. Tak jsem se šel ožrat na oslavu, o které jsem zaslechl mezi řečí v úterý, když se dopíjel sud s kolemjdoucími. Pak jsem se vykecal své nejlepší kamarádce a teď mne bolí hlava a ani nevím, proč to sem cpu, ale asi se potřebuju ještě trochu vykecat.

    Ale vlastně je to dobře. Prostě ty drobné chyby v matrixu nikdy nevěští nic dobrého. No kdyby někdo identifikoval, kdo vlastně jsem a o kom mluvím, prosím, nepište to do komentářů, mohlo by to zbytečně způsobit problémy.

           

    Hodnocení: 80 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    24.11.2006 12:51 žabža
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nový epochální výlev podzimu, tentokráte do krásných snů
    To je zajímavý, kolik má tenhle příběh různých zpracování, jen tady na ABC Linuxu ... Hlavně se mi líbí, že jsou všechny takové mile neurčité, až se v nich po chvilce ztratím a nevím kdo s kým kdy a kolikrát spal, což je samozřejmě na těchle výlevech to nejzajímavější... Ale to je asi cílem toho "zneurčitění" :-)

    Jo a jinak -- není ta, bude jiná, lepší, krásnější, a tak (pro mě je důležitým kritériem hodnocení, jak je Vyvolená schopná blbnout :-) )...
    24.11.2006 12:53 žabža
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nový epochální výlev podzimu, tentokráte do krásných snů
    ...není ta - bude jiná, dopisy spal a jde se dál.
    xvasek avatar 24.11.2006 14:03 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nový epochální výlev podzimu, tentokráte do krásných snů
    Co blbnout, vařit. Já mám sice skvělou přítelkyni, ale vařit neumíme ani jeden a nádobí je skoro vždycky na mě. Asi koupíme myčku.

    Taky se pořád hádáme - třeba včera se mě ptala, jestli chci jít do obchodu, já jsem řekl že ne, ona že tam teda půjdeme (proč se mě teda vlastně původně ptala?), já jsem neprotestoval, ale odvázaný jsem z toho pochopitelně nebyl a ona mi pak vynadala, že proč jsem tam teda jel, když jsem byl pak naštvaný, že si mám víc prosazovat svou a já že OK. Takto jsme se hádali, když jsme jeli autem dnes ráno do práce a když už jsme byli u její firmy, tak ona že mám otočit auto tady na tom rezervovaném pakrkovišti, na což jsem nereagoval a otočil auto podle svého uvážení jinde. Vzápětí se mi dostalo výtky, že ji nikdy neposlouchám a pořád si prosazuju svou. Chápete to? Já jo - ženské neví, co chtějí, ale nepřestanou, dokud to nedostanou.

    ...ale jinak se máme rádi a je nám spolu fantasticky. :-)
    24.11.2006 14:39 žabža
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nový epochální výlev podzimu, tentokráte do krásných snů
    Hihi, z vlastní zkušenosti musím říct, že vaření není problém se naučit (pokud máte odvahu a smíříte se s tím, že se musí umývat nádobí a ne vždycky se to povede). Zrovna včera jsem upekl v večeři kuře na hruškách, rozinkách a oříšcích s medem a skořicí a opečenýma bramborama... Mňam, věřte tomu či nevěřte. Navíc když se udělá slečnám večeře, jsou pak mnohem svolnější ke ... no třeba k těm blbinám :-) Jako třeba když jsme nedávno celý večer stavěli zvířátka z kaštanů a špejlí (jojo, jasně, žádný strachy, na sex se pak dostalo taky, ale až jsme se dostatečně vyblbli).
    xvasek avatar 24.11.2006 14:58 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nový epochální výlev podzimu, tentokráte do krásných snů
    Ale jo, kuře (na čemkoli), francouzské brambory, gyros (vlastní receptura), tortelini, pečené ryby a tak, to zvládneme taky. Já jsem měl na mysli svíčkovou na smetaně, vepřo-knedlo-zelo, rajskou, bramborový salát, tvarohové koláče... Možná je to otázkou času.
    24.11.2006 15:10 žabža
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nový epochální výlev podzimu, tentokráte do krásných snů
    Tož to je vaření pro starší a pokročilé ... A beztak to není zdravé! :-)
    Vašek Lorenc avatar 24.11.2006 15:51 Vašek Lorenc | skóre: 27
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nový epochální výlev podzimu, tentokráte do krásných snů
    Styď se, rajskou zvládnu už i já.. Tedy.. možná je to to jediné, co umím ;) Zcela jistě je to otázkou času, dost záleží na tom, jak dlouho zůstáváte v práci, kupříkladu.
    ...včetně majestátného loosa

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.