abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
včera 16:33 | Komunita

Google zveřejnil seznam 200 organizací přijatých do letošního Google Summer of Code (GSoC). Dle plánu se studenti přihlašují od 16. do 31. března. Vydělat si mohou od 3 000 do 6 600 dolarů. V Česku a na Slovensku 3 600 dolarů. Další informace v často kladených otázkách (FAQ). K dispozici jsou také statistiky z minulých let.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 15:55 | IT novinky

Ve věku 74 let zemřel Lawrence Tesler. V 70. letech pracoval v Xerox PARC a posléze odešel do Apple. Zabýval se především zjednodušováním uživatelských rozhraní, byl odpůrcem modality a přispěl k prosazení moderního způsobu označování a kopírování textu – myší a klávesovými zkratkami (kombinace s XCV) – v raných Apple Human Interface Guidelines. Dále se podílel např. na vývoji Smalltalku a souvisejícího přenosného počítače Xerox NoteTaker nebo později PDA Apple Newton.

Fluttershy, yay! | Komentářů: 2
včera 13:11 | Zajímavý článek

Aktuální příspěvek What is Mobile PureOS? na stránkách společnosti Purism je věnován operačnímu systému Mobile PureOS, tj. PureOS pro mobilní zařízení a především pro telefon Librem 5. Víceméně se jedná o stabilní Debian s GNOME doplněný o balíčky phosh, phoc, libhandy, Calls, Chats a další.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
20.2. 19:33 | Zajímavý článek

Jozef Mlich se v příspěvku PinePhone je nové OpenMoko na svém blogu věnuje svému novému linuxovému chytrému telefonu PinePhone v edici BraveHeart: "Momentálně se pocity z tohohle zařízení dají přirovnat k BrokenMoku. Většina věcí prostě nefunguje. Minimálně ne sama od sebe. Začít se dá už u samotného hardware, kde existuje wiki stránka popisující nedostatky".

Ladislav Hagara | Komentářů: 16
20.2. 10:00 | Zajímavý projekt

Justine Haupt aktualizovala svůj open source mobilní telefon s rotační číselnicí a zveřejnila kompletní dokumentaci, vlastní kód, schémata i STL soubory pro 3D tisk. Desku plošných spojů případně i vytištěný obal lze koupit v jejím obchodu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 35
20.2. 06:00 | IT novinky

Otevřená certifikační autorita Let's Encrypt v příspěvku na svém blogu informuje, že žádosti o vystavení certifikátů nově validuje z několika míst současně (Multi-Perspective Validation). Další informace v diskusním fóru.

Ladislav Hagara | Komentářů: 10
19.2. 13:55 | Nová verze

Byla vydána verze 15.0 na Debianu založené linuxové distribuce Untangle NG Firewall. Přehled novinek v poznámkách k vydání a ve videu na YouTube. Vyzkoušet lze (zatím neaktualizované) demo webového rozhraní.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
19.2. 12:11 | Pozvánky

Letošní ročník konference LinuxDays se uskuteční o víkendu 3. a 4. října, opět se potkáme v pražských Dejvicích na FIT ČVUT. Také během devátého ročníku nás budou čekat desítky přednášek, workshopy, stánky a spousta doprovodného programu. Aktuální dění můžete sledovat na Twitteru nebo Facebooku, přidat se můžete také do telegramové diskusní skupiny.

Petr Krčmář | Komentářů: 8
19.2. 10:22 | Zajímavý článek

Alexander Popov se v příspěvku na svém blogu podrobně věnuje možnostem zneužití bezpečnostní chyby CVE-2019-18683 v linuxovém podsystému V4L2. Videoukázka eskalace práv na YouTube. Chyba byla v upstreamu opravena v listopadu loňského roku. Alexander Popov se chybě věnoval ve své přednášce (pdf) na konferenci OffensiveCon 2020.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
19.2. 06:00 | Nová verze

Byla vydána nová verze 20.02.17 svobodného multiplatformního video editoru Shotcut (Wikipedie). Přehled novinek v oznámení o vydání. Využíván je MLT Multimedia Framework 6.20.0 a WebVfx 1.2.0. Nejnovější Shotcut je k dispozici také ve formátech AppImage, Flatpak i Snap.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
Vydržela vám novoroční předsevzetí?
 (9%)
 (6%)
 (3%)
 (82%)
Celkem 174 hlasů
 Komentářů: 0
Rozcestník
Štítky: není přiřazen žádný štítek

Máte rádi vaření?

16.1.2008 20:45 | chemie

Kromě práce a školy mám jednu neřest a tou je má láska k dobrému jídlu, které si i rád uvařím. Bohužel nejsem kuchař a tak si při přípravě či inspiraci pomáhám řadou kuchařek, ale kuchařky mají tu nevýhodu, že pro začínajícího kuchtíka mohou být i zdánlivé maličkosti, které se vynechávají, problém. Nejlepší je se na přípravu nejdříve pěkně podívat na videu. Tímto zápiskem vás chci upozornit na existenci velmi zajímavého webu, na kterém si můžete recepty nejen přečíst, ale i prohlédnout přípravu na videu.

Přeji mnoho gurmánských úspěchů.

       

Hodnocení: 100 %

        špatnédobré        

Anketa

Vaříte rádi?
 (77 %)
 (15 %)
 (8 %)
Celkem 106 hlasů

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

Komentáře

Vložit další komentář

vencour avatar 16.1.2008 20:46 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?

A anketa? Ano, vařim docela dost rád.

Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
16.1.2008 20:48 chemik | skóre: 5 | blog: chemik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
a jakou by sis představoval?
vencour avatar 16.1.2008 23:06 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?

Stačí, dík.

Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
freshmouse avatar 16.1.2008 21:17 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
Škoda, že má ten web ten šílený design (subjektivně), co se teď vyskytuje na všech blogíscích. Nedá se z toho číst (subjektivně). :-(
Isah avatar 16.1.2008 21:31 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?

Nesnáším vaření, pro mně je to ztráta času. Sem tam něco uvařím, když se mi jo chce. Baví mně vaření s manželem, to je i zábavný a máme to i rychleji. Manžel vaří výborně, rád a baví ho to. Dobrý je i když vařím pro prcka, zajímavý je to vymýšlení, jak to udělat, aby to bylo k jídlu :-) Dětem se nemá moc kořenit a solit vůbec.

Je velký rozdíl, když u tý plotny musíš stát denně nebo si vařit jen tak pro radost.

Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
16.1.2008 21:58 Ritchie | skóre: 27 | blog: Ritchie's | Berlin
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
Každý chemik umí přece vařit (a obvykle vaří i rád). ;-)
17.1.2008 11:44 source | blog: read_the_fucking_manual
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
:-D
17.1.2008 12:43 chemik | skóre: 5 | blog: chemik
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
Jenže ono vaření v laboratoři, kde je vše potřeba odvažovat na tisíciny gramu je úplně jiné něž vaření v kuchyni. Jinak je pravda, že organický chemik si v laboratoři navaří ledacos....;-)
16.1.2008 22:40 paranoiq
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
můj švagr je povoláním svářeč a docela ho to baví :)
=^..^= AmigaPower® avatar 16.1.2008 22:53 =^..^= AmigaPower® | skóre: 30 | blog: BLB | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
Vařim rád, dobře a bez receptů, ale pouze když je to pro někoho... Jelikož ale mladá nejí mrtvoly, tak moc nevařim.

Pro sebe sám si neuvařim, na nacpání žaludku je pro tyto chvíle dobrá i strouhanka s kečupem...
frEon avatar 16.1.2008 23:01 frEon | skóre: 40 | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
co bych ted za tu strouhanku s kecupem dal... ;-)
Talking about music is like dancing to architecture.
otula avatar 16.1.2008 22:57 otula | skóre: 44 | blog: otakar | Adamov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?

Já už mám vaření za sebou. V šesti letech už jsem bez problémů zvládal upéct roládu, a dotvořit ji včetně máslového krému, ještě na gymplu jsem stále něco pekl a vařil a hlavně šíleně experimentoval (nemám rád recepty), ale poslední záchvěvy jsem měl někdy před 16 lety, kdy jsem jako velitel stráže porozděloval klukům do ešusů žloutky a bílky, aby to vidličkama šlehali, a vyráběli jsme hromady piškotů - aspoň nám to rychle uběhlo a dobře jsme se nadlábli.

Teď už si tak maximálně oškrábu pár brambor, nebo nasypu do hrnce rýži a povařím. Když se mi opravdu MOC chce, tak si udělám polévku s kvasnicovými knedlíčky.

Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
David Ježek avatar 16.1.2008 23:30 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB | Poděbrady
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
někdy vařím rád, někdy mám takovej odpor k vaření, že vyběhnu pro pizzu. jak kdy. ale H2O na kafe vařím rád a někdy snad příliš často.
17.1.2008 00:02 J. M. | skóre: 23 | blog: JMblog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
Kdo by nerad vařil...:-) Vaření je dneska v kurzu, moderní, vaří skoro každý, v televizi to je pořád, v časopisech, knihách... Valí se to na nás ze všech stran, čím dál víc.
stafan avatar 17.1.2008 00:39 stafan
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
na www.realita.tv je taky pár dílů video kuchařky... je to ale tak troch jiná kuchyně
Elvis avatar 17.1.2008 10:12 Elvis | skóre: 15
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
tech receptu tam ale moc neni a jeste sou nejaky divny a rozhodli se ze budou radsi mucit rostliny nez zabijet zvirata
17.1.2008 09:47 filo | skóre: 22 | blog: FiloBlog | Ostrava
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
Na vaření mi vadí jedna věc: absolutně nevyvážený poměr mezi dobou, po kterou se jídlo připravuje a dobou, za kterou se potom sní ;)
Pokud poměr výrazně převyšuje 2:1, jdu se radši nacpat do restauračky, případně přenechám plotnu své drahé polovičce ;)
17.1.2008 10:40 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
> jdu se radši nacpat do restauračky,

Dle mych zkusenosti uvareni jidla obvykle zabere mene casu, nez kolik by clovek potreboval na cestu z/do restaurace a cekani v restauraci.
vencour avatar 17.1.2008 14:55 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?

Navíc mam ovykle takovou porci a kvalitu, kterou bych těžko "venku" dostal. Můžu si to sníst s čim a u čeho chci.

Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
21.1.2008 12:31 filo | skóre: 22 | blog: FiloBlog | Ostrava
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
Dle mych zkusenosti uvareni jidla obvykle zabere mene casu, nez kolik by clovek potreboval na cestu z/do restaurace a cekani v restauraci.
Já ji mám před barákem a i s objednáním mám jídlo do max. 20-25 min. na stole. Za stejnou dobu doma připravit (dobré) jídlo je pro mě nadlidský úkol, který radši přenechávám jiným ;)
17.1.2008 13:47 anicka | blog: ze_zivota
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
Ja si na videa moc nepotrpim, ale myslim, ze nejlepsi kucharkou je pan Google ;-) Pred casem me dovedl na stranku labuznik.com, coz je velmi uctyhodna sbirka inspiraci pro vareni...
^D
17.1.2008 18:34 depka
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
nemate nekdo prosimvas recept na langose? ale opravdu odzkouseny aby to chutnalo jako ze stanku
freshmouse avatar 17.1.2008 19:30 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
To nejde jen tak ze dne na den. Nejdřív musíš několik týdnů něco smažit na jednom oleji, abys pak měl pro ten langoš dobrý základ.
David Ježek avatar 17.1.2008 20:52 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB | Poděbrady
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
napis mi mejl, recept maj nasi z doby tesne po revoluci primo od babky ze stanku, takze ti ho sezenu ;-)
otula avatar 17.1.2008 20:55 otula | skóre: 44 | blog: otakar | Adamov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
Davide, klidně bys ho mohl hodit přímo sem :)
Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
Josef Kufner avatar 17.1.2008 21:54 Josef Kufner | skóre: 69
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
Jojo, šup sem s tím...
Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
Isah avatar 18.1.2008 00:59 Isah | skóre: 4 | blog: SF | Matička stověžatá
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?

Langoše Recept na rychlé a nenáročné těsto na langoše. Samotné kynutí trvá 3 hodiny Postup přípravy receptu: Mouku smícháme se solí a sodou a prosejeme ji do mísy. Kvasnice rozmícháme v troše mléka, ale nezaděláváme kvásek. Do mísy rozklepneme vejce, přidáme olej, jogurt nebo smetanu, mléko a kvasnice. Vše zpracujeme v hladké těsto. Větší kastrol vymažeme olejem, těsto do něj vložíme, hrnec přikryjeme poklicí a dáme do lednice na tři hodiny vykynout. Z vykynutého těsta tvoříme na pomoučněném prkénku placičky, které v ruce vytahujeme do stran. Smažíme je v oleji dozlatova. Horké langoše potřeme česnekem, posypeme sýrem a zakapneme kečupem. Dětem je můžeme namazat marmeládou nebo podávat s ovocem a šlehačkou. Těsto by mělo vydržet v lednici asi týden.

Omnia mea mecum porto. Dubito ergo cogito, cogito ergo sum
otula avatar 18.1.2008 07:35 otula | skóre: 44 | blog: otakar | Adamov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
Jak husté by to těsto asi mělo být? Jak na kynuté buchty? A normálně se vymíchává, nebo se jen promíchá a udělá hrouda?
To kynutí bez zadělaného kvásku, a k tomu v ledničce, k tomu kombinace se sodou, je docela zajímavé. Něco mezi tímto a buchtami je třeba těsto na pizzu (aspoň takovou, kterou jsem dělával), kde se kvásek udělá, ale těsto už se pak nenechává vůbec kynout, ale rovnou se hodí na plech a peče (takže trochu nakyne během pečení, ale je přitom hutnější, než buchty).
Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
17.1.2008 20:30 Ignor
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
Pěknej webík, ve vaření jsem docela slabej, pravda moc netrénuju... Videa jsou dobrý nápad, ikdyž mně by víc pomohlo, kdyby tam přesně (i povolené odchylky) napsali, kolik se má čeho dát. Jak je někde napsaný třeba "podle chuti" tak mám chuť leda tak vraždit :-D Jak to mám k čertu vědět, když to dělám poprvé (a v případě nezdaru taky možná naposledy :-))?
otula avatar 17.1.2008 20:46 otula | skóre: 44 | blog: otakar | Adamov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
Ignore, co se ti stalo? Ty jsi možná jediný chlap na světě, který potřebuje přesné recepty. Neříkej, že zrovna ty nemáš svou fantazii, inteligenci a chuť experimentovat a objevovat. K vaření a pečení je potřeba pouze pochopit principy. Použité suroviny a jejich množství (poměr) jsou nepodstatné - jsou určeny chutěmi, originalitou a představivostí tvůrce.
Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
freshmouse avatar 17.1.2008 21:38 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
Já taky potřebuju recepty! Já neumím základy, nemám představu kolik (alespoň řádově :-)) je třeba vajec do 1 kg nějakého těsta atd. atp. Nicméně když mám recept, dílo se daří. :-)
otula avatar 17.1.2008 21:53 otula | skóre: 44 | blog: otakar | Adamov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
Víš, ono je celkem jedno, jestli třeba do kynutého těsta dáš – řekněme na půl kila mouky – 2, nebo 5 žloutků. Je jedno, jestli tam nedáš olej, nebo tam dáš třeba 2 deci oleje. Důležité je, abys nezabil kvasnice, a aby těsto bylo přiměřeně husté. A také, jak ho máš péct. Jestli jsi dal moc/málo žloutků/oleje poznáš, když se ti tvůj výtvor zdá moc suchý/mastný, či ztvrdne za jeden den, nebo vydrží měkký několik dní. Stejně tak piškotové těsto - jestli šleháš žloutky a bílky samostatně, nebo dohromady, jestli nastavíš žloutky horkou vodou, nebo do těsta přidáš olej a mléko, jak moc tam těch kapalin můžeš přidat, co se stane, když použiješ polohrubou, hrubou, či hladkou mouku… tyto detaily mají zásadní význam v tom, co vytvoříš. A jestli je tam cukru víc nebo míň, to už upraví pouze sladkost. Chce to zkoušet a zkoušet. Na recepty se spolehnout nemůžeš, protože každá mouka má jiné vlastnosti, každé vejce je jinak velké…
Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
Josef Kufner avatar 17.1.2008 21:56 Josef Kufner | skóre: 69
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
Nechceš sepsat nějaké howto?
Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
otula avatar 17.1.2008 22:01 otula | skóre: 44 | blog: otakar | Adamov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
To by musel Robert založit sekci Vaření a pečení :-D
Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
freshmouse avatar 17.1.2008 22:05 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
Aspoň do blogu. Plosíme, plosíme. :-D
otula avatar 17.1.2008 22:27 otula | skóre: 44 | blog: otakar | Adamov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
Ale abych nevypadal jako skrblík, mohu přidat k dobru recept na zvláštní, velmi chutný, na suroviny i výrobu nenáročný, a přesto asi neznámý zákusek. (a k tomu s přesným receptem;-)) Věřím, že s ním ohromíte své drahé polovičky, přítelkyně, milenky, rodinné příslušníky :-)
1/4 l bílků
200 g moučkového (tedy mletého) cukru
2 šlehačky (1/4litrová balení smetany na šlehání)
1 vanilinový cukr, lžíci kakaa, lžící mleté kávy, hrst mletých ořechů

Bílky s cukrem našleháme. Ale když říkám našleháme, tak tím myslím, že je opravdu pořádně našleháme, až je sníh úplně tuhý, jinak to pak vyletí nahoru a splaskne na placku. Už jsem to dlouho netvořil, ale myslím, že 10 minut vůbec není špatný čas. Opomněl jsem na předpřípravu. Na plytký plech (ten velký, který prý vleze jen do sporáků Mora a Fagor) položíme alobal a vymažeme ho. Vytvořený sníh na to rozetřeme stěrkou. Pečeme asi 3 minuty v rozehřáté troubě asi na nějakých 220 stupňů (plus mínus autobus). Jakmile sníh chytí béžový odstín, vytáhneme ho, a navlhčeným nožem rozřízneme na 4 stejně široké pruhy, oddělíme od okrajů plechu a necháme v klidu chládnout. Mezitím si připravíme šlehačku. Každý ten čtvrtlitr rozdělíme na půlku, našleháme, a do každé části přidáme jednu příchuť (takže máme 4 pláty sněhu a 4 díly šlehačky).

Na nějaký tácek si dáme pořádný kus alobalu, na který budeme pokládat vždy plát sněhu a na něj některý díl šlehačky. Šlehačku s ořechy si necháme až nahoru, ořechy do ní nenasypeme všechny, ale část si necháme na posypání shora i trochu z boků. Když to seskládáme, zvedneme okraje alobalu tak, abychom vytvořili "misku", která náš výtvor bude držet pohromadě, dokud přes noc v ledničce neztuhne. Pak už stačí servírovat plátky a dělat „mňam mňam mňam“ :-)

Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
freshmouse avatar 17.1.2008 22:30 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
Jé! :-D Díky!
otula avatar 17.1.2008 22:32 otula | skóre: 44 | blog: otakar | Adamov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
Doufám, že se zadaří a bude chutnat :-)
Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
freshmouse avatar 17.1.2008 22:34 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
Podle popisu to zní dobře. A že se zadaří, o tom nepochybuju. :-)
otula avatar 17.1.2008 22:37 otula | skóre: 44 | blog: otakar | Adamov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
Tohle přivezla má sestra z Německa. Když to dělal moje mamka, strašně u toho zuřila a nadávala, takže jsem to vyráběl v klidu a pohodě vždy raději sám. Velmi důležité je opravdu dobře našlehat ten sníh.
Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
otula avatar 17.1.2008 22:38 otula | skóre: 44 | blog: otakar | Adamov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
s/dělal/dělala
Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
17.1.2008 22:21 Ignor
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
Ignore, co se ti stalo? Ty jsi možná jediný chlap na světě, který potřebuje přesné recepty. Neříkej, že zrovna ty nemáš svou fantazii, inteligenci a chuť experimentovat a objevovat.
Nejdřív je potřeba mít ty základy a pochopit jak to všechno funguje, teprve pak je možné se pouštět do nějakých větších akcí :-)

Hlavní problém vidím v tom, že mě vaření nebaví, a k "většímu" vaření se přinutím tak jednou za čtvrt roku, to už si samozřejmě nepamatuju skoro žádné poznatky z minula (tedy pokud to nemělo trvalé následky :-D). Když nad tím tak přemýšlím, tak mě ani jíst nebaví, je to taková trapná nutnost. Být bohem (zdravím kyknose) řeším to jinak :-) Aspoň ty amarouny, kdyby byly...
freshmouse avatar 17.1.2008 22:27 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
S tím problémem se "základy" jsem na tom stejně. :-(

Nicméně vždycky, když vařím (s receptem, který mi typicky řekne máma), tak si ten recept napíšu do počítače a už pak podle něj vařím. Někdy už ani recept nepotřebuju, protože si tu přípravu pamatuju. Třeba jak se smaží ryba na pánvi už umím skoro z hlavy. :-)

Ale dělám i lasagne nebo vánoční perníčky. ;-)

Nicméně jíst mě baví velice. Poslední dobou to je bohužel i trochu (trochu víc, pět kilo by mělo jít dolů určitě) vidět. :-/
otula avatar 17.1.2008 22:28 otula | skóre: 44 | blog: otakar | Adamov
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
Tak jo chlapi, jeden recept jsem vám sepsal :-)
Kdo vám tvrdí, že jste paranoidní, ten v tom spiknutí s největší pravděpodobností jede taky.
satanatas avatar 18.1.2008 14:46 satanatas | skóre: 14 | blog: vše co můžete s klidem hodit za hlavu ze světa linuxu i jiných světů | Graveyard
Rozbalit Rozbalit vše Re: Máte rádi vaření?
vaření mě moc nezajímá, ale manželce se stránky určitě budou líbit. doporučím jí to. díky za tip.

Založit nové vláknoNahoru

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
© 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.