abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 22:22 | IT novinky

    Na základě DMCA požadavku bylo na konci dubna z GitHubu odstraněno 8535 repozitářů se zdrojovými kódy open source emulátoru přenosné herní konzole Nintendo Switch yuzu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 00:33 | Nová verze

    Webový prohlížeč Dillo (Wikipedie) byl vydán ve verzi 3.1.0. Po devíti letech od vydání předchozí verze 3.0.5. Doména dillo.org již nepatří vývojářům Dilla.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:00 | Komunita

    O víkendu probíhá v Bostonu, a také virtuálně, konference LibrePlanet 2024 organizovaná nadací Free Software Foundation (FSF).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:22 | Nová verze

    Nová vývojová verze Wine 9.8 řeší mimo jiné chybu #3689 při instalaci Microsoft Office 97 nahlášenou v roce 2005.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    3.5. 13:11 | Nová verze

    Coppwr, tj. GUI nástroj pro nízkoúrovňové ovládání PipeWire, byl vydán v nové verzi 1.6.0. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu. Instalovat lze také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    2.5. 22:33 | Nová verze

    Byla vydána dubnová aktualizace aneb nová verze 1.89 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a animovanými gify v poznámkách k vydání. Vypíchnout lze, že v terminálu lze nově povolit vkládání kopírovaného textu stisknutím středního tlačítka myši. Ve verzi 1.89 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 28
    2.5. 21:22 | Nová verze

    Proton, tj. fork Wine integrovaný v Steam Play a umožňující v Linuxu přímo ze Steamu hrát hry určené pouze pro Windows, byl vydán ve verzi 9.0-1 (𝕏). Přehled novinek se seznamem nově podporovaných her na GitHubu. Aktuální přehled her pro Windows běžících díky Protonu také na Linuxu na stránkách ProtonDB.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    2.5. 19:33 | Nová verze

    Byla vydána verze 1.78.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání na GitHubu. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    2.5. 11:22 | Bezpečnostní upozornění

    Služba Dropbox Sign (původně HelloSign) pro elektronické podepisování smluv byla hacknuta.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    2.5. 11:00 | Nová verze

    Byla vydána nová major verze 8.0 textového editoru GNU nano (Wikipedie). Podrobný přehled novinek a oprav v oznámení v diskusním listu info-nano nebo v souboru ChangeLog na Savannah. Volbou --modernbindings (-/) lze povolit "moderní" klávesové zkratky: ^C kopírování, ^V vložení, ^Z vrácení zpět, … Tato volba je aktivována také pokud binárka s nano nebo link na ni začíná písmenem "e".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (63%)
     (9%)
     (15%)
     (12%)
    Celkem 97 hlasů
     Komentářů: 8, poslední včera 08:25
    Rozcestník

    Life with PlayStation

    19.9.2008 00:00 | Přečteno: 1232× | PlayStation | poslední úprava: 23.9.2008 23:15

    Včera jsem si všiml, že Folding@home zamrzl při pokusu o update a vyřešil to až restart konzole. Dnes přes den se proteiny počítaly jako obvykle, mohlo mě ale napadnout, že ono zamrznutí bylo předzvěstí chystané aktualizace. A ta opravdu přišla; během úvodních informací jsem se dočetl, že Folding@home se přejmenovává na Life with PlayStation.

    Update proběhl ve dvou krocích, v prvním došlo zřejmě jen k přejmenování a byl vcelku rychlý. Hned po restartu programu přišla znovu informační obrazovka a tentokrát už si PS3 chtěla stáhnout asi 128MB dat. Přirozeně mě to zaujalo a tak jsem se podíval na Internet, co se to chystá. Dočetl jsem se, že Folding@home zůstává; nad ním je vytvořen nový design, který bude přinášet zprávy a informace o počasí. Celé by to mělo časem zapadat do chystaného PlayStation Home. Mezitím se aktualizace nainstalovala a tak jsem ji bleskově prozkoumal.
    Nad Folding@home už předtím byl docela hezký 3D screensaver otáčející se modré zeměkoule, ale byl tak nějak samoúčelný, jen pro potěchu oka. Teď v novém kabátě je barevnější a na Zemi jsou hlavní města, u kterých se zobrazují informace o teplotě a počasí (mráček, sluníčko atp.). U jednotlivých měst se navíc dole zobrazuje několik hlavních zpráv, ty dodává Google. Samozřejmě se zeměkoulí se dá pěkně 3D otáčet, přibližovat, vzdalovat, všechno běží plynule, grafici si dali docela záležet.
    Zajímavější je, že při požadavku na detail zprávy se otevře internetový prohlížeč se zprávou a z něj jde konečně vyskočit do normálního www prostoru. Prohlížeč šel otevřít už i v předchozím Folding@home, byl ovšem blokovaný jen na přístup ke statistikám projektu na Stanfordské univerzitě. Další zajímavostí je využití Lite SQL a cross-platform XML parseru, obojí pod BSD licencí.
    Celkově tedy mohu tuto aktualizaci hodnotit pozitivně. Během výpočtů pro Folding@home se dá PS3 použít jako www prohlížeč, nabízí pěkný přehled počasí ve světě, rychlý přehled zpráv a dá se využít i jako JukeBox. Kdyby byla na mapě Praha, prohlížeč uměl správně zobrazit češtinu a zprávy byly i česky, bylo by to skoro perfektní. Ale pak už by nebylo kam se zlepšovat, takže spokojenost a těším se na další update.

           

    Hodnocení: 100 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    19.9.2008 07:16 Zdenek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Life with PlayStation
    Dlouho jsem FAH nevidel, ale konecne se aspon ukazalo jak je to s proklamovanym vykonem PS3 potazmo Cellu oproti soucasnym GPU.
    belisarivs avatar 19.9.2008 11:05 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Life with PlayStation
    A to?
    IRC is just multiplayer notepad.
    19.9.2008 12:23 Zdenek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Life with PlayStation
    Ze pri zhruba ctvrtinovem poctu aktivnich GPU vuci PS3 je jejich celkovy vykon skoro o pulku vetsi nez u PS3. Viz statistiky.
    19.9.2008 12:27 Zdenek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Life with PlayStation
    Jo a mluvim jen o Nvidii. Kdyz uvazime ze PS3 je stale stejna a ty GPU jsou od slabych kusu az po silne, pak vykon prumerneho GPU je zhruba dve PS3 :-)
    19.9.2008 15:41 M. Lox | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Life with PlayStation
    Ale dají se na nich dělat jenom některé specifické výpočty, narozdíl od PS3, která má záběr možných pracovních jednotek mnohem širší. Všechno má svá pro a proti.
    Navíc i PS3 má grafickou kartu, jenom není využitá… :-)
    make menuconfig, not war!
    19.9.2008 17:40 hufhendr | skóre: 33 | blog: U hufhendra
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Life with PlayStation
    Zase tak zle na tom asi nebude. Když jsem na začátku letošního roku připojil PS3 do FAH (Czech National Team), nebyl jsem ani v první stovce a za necelý půl rok jsem to dotáhl na 3 místo. Teď už ztrácím - takže mě tedy drtí Nvidia - alespoň už to vím. Ale myslím, že by bylo fér srovnávat techniku stejného stáří.
    Michal Fecko avatar 20.9.2008 09:55 Michal Fecko | skóre: 31 | blog: Poznámkový blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Life with PlayStation
    Anything@Home = Lots of money for HW & electricity...
    20.9.2008 13:29 koffr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Life with PlayStation
    +1

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.