abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 2
    dnes 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 24
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 794 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník


    Vložit další komentář
    2.2.2007 01:44 antarktida
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přátelé, jak jste na tom?
    ja mam poruchu osobnosti a mym pritelem je mi prikazova radka, popripade Gnome :-ú (<- blicí smajík)
    2.2.2007 02:36 AloneInTheDark | skóre: 21
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přátelé, jak jste na tom?
    Sice nemam dnes tak moderni poruchu osobnosti, ale zase mam jen 3 dobry kamarady. ( Myslim, ze je to malo. ) Udelal bych pro ne hodne, ale napr. prepadani lidi, vykradani bank, vrazdy a tak - to urcite ne. :-) To by, obavam se, museli zvladnout v single user modu ;-)
    Any technology distinguishable from magic is insufficiently advanced.
    2.2.2007 09:20 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přátelé, jak jste na tom?
    S přáteli to máš jako když se dělají kruhy na vodě.. Čím blíž, tím větší vlny. Čím dál, tak jsou sice širší ale naopak nižší.. Takže můžeš mít hodně přátel (celkově), ale pro ty co jsou blíže tvému srdci uděláš prostě víc i kolikrát než by ti bylo milé.

    Mám pár dobrých kamarádů (a některé z nich už i znáš), kteří se nechávají některými jinými svými kamarády zneužívat a využívat i přes své neblahé zkušenosti s nimi. Ale není snadné zpřetrhat mnohaleté vazby. A navíc, přátelství se splétá z mnoha nitek, které si mnohdy ani nepřipouštíš. Hlubokou pravdou je přísloví, že v nouzi poznáš přítele. Který tě i přesto žes ho v něčem zklamal nepodrazí.
    2.2.2007 09:59 zde | skóre: 9 | blog: Linuch | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přátelé, jak jste na tom?
    Kamarádi jsou pro děti, my máme alkohol..
    Táto, ty de byl? V práci, já debil.
    2.2.2007 10:29 AloneInTheDark | skóre: 21
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přátelé, jak jste na tom?
    A kdo ti pomuze pit ? Sam na vsechno nestacis ! :-)
    Any technology distinguishable from magic is insufficiently advanced.
    houska avatar 2.2.2007 10:35 houska | skóre: 41 | blog: HW
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přátelé, jak jste na tom?
    Kamarádi jsou pro děti, my máme alkohol..
    Rikaji ctyri z peti pacientu MUDr. Karla Nespora
    Jakub Hájek avatar 2.2.2007 12:28 Jakub Hájek | skóre: 14 | blog: zamek | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přátelé, jak jste na tom?
    Chlatat sám a bez kamarádů mi přijde úplně o ničem. Kamarádi jsou pro kvalitní popití dost duležití.
    Teprve tehdy, až nebudeme mít co ztratit, budeme opravdu svobodní.
    3.2.2007 10:29 jm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přátelé, jak jste na tom?
    Chlast == maximalni slast! :-)
    2.2.2007 10:39 Karel60
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přátelé, jak jste na tom?
    Ty opravdové přátele poznáš až když zůstaneš sám. Je mi 60 let a před 2 roky mi zjistili rakovinu, hned na to mně opustila manželka, aby si ještě "užila" života a byl jsem odejit z práce. Přátel jsem měl hodně a dobře jsem si s nimi rozuměl, ale nebyli to ti opravdoví. Teď už ze mně nemají žádné výhody a tak najednou nemají čas, musejí tamto nebo ono, už něco mají a tak jsem zůstal sám jen se svým compem na který mi nikdo nepošle ani e-mail s vyjímkou spamu. Pro život Vám stačí i jen jeden přítel, ale v tom pravém slova smyslu.
    2.2.2007 12:04 AloneInTheDark | skóre: 21
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přátelé, jak jste na tom?
    Před cca 10 lety jsem ochořel a nevypadalo to dobře, doktoři říkali max. pár měsíců. Jediní kamarádi, kteří mi zůstali byli právě ti tři. Ostatní "známí" se mi celkem úspěšně vyhýbali i když předtím jsme se vídali často a vyměňovali si hry a sw. Řekl jsem si, že to byli prospěcháři a že mi teda můžou s prominutím políbit pr**l. Dlouho sem to nechápal. Byl jsem v pohodě, nijak se nevzrušoval a můj zdravotní stav se pomalu zlepšil k všeobecnému údivu doktorů. Po 2,5 letech plného invalidního důchodu (kdy jsem se nestýkal absolutně s nikým jiným než rodičema a oněma kamarádama ) jsem se naštval a protože jsem se cítil celkem dobře ( až na extrémní únavu a vyčerpání) a začal chodit do práce (nejdříve na zkrácený úvazek atd. ).

    Před nějakou dobou jsem u svých starších ( 50-60 ) kolegů v práci zaslechl, že jejich bývalý dlouholetý kolega a kamarád také onemocněl rakovinou. Slýchával jsem jak se zhoršuje atd. Oni si říkali informace mezi sebou, ale navštívit ho byli pouze jednou (společně) a to nějak po chemoterapii. No nemusím asi říkat, že nebyl v nejlepší kondici. Zajímavé ale bylo jejich chování. Oni měli strach. Ty samý lidi co znám jako tvrdý a nesmlouvavý vyjednavatele na obchodních jednáních apd. Na jednom z nich mohli na vlstní oči vidět, jak sami můžou dopadnout a jak je ten život vlastně relativní. Najednou se báli smrti a snažili se s tou zkutečností naložit jak nejlépe to šlo, ignorovat, nevidět, nevěřit. Trvalo to rok a půl. Během tý doby si šeptem vyměnovali informace o jeho stavu. Jednou za čas někdo získal odvahu a jel rodinu navštívit.

    Možná že i ti Vaši znamí nejsou zas tak špatní, možná mají jen strach.

    To s manželkou nedokážu posoudit, žádnou nemám, nejsem zrovna atraktivní týpek a obyčejně lidem říkám co si myslím, někteří to špatně nesou.

    Ano přiznávám se, občas na mě padne depka, ale říkám si, že příroda se mě pokusila už třikrát neuspěšně odstranit "z oběhu", tak to přece teď nevzdám sám, no ne ? Navrhuju, těm znamým napsat email a pokud to Váš zdravotní stav umožňuje, sejít se třeba v hospodě, popít a pokecat, třeba se to spraví. Určitě bych jim nevolal, protože by mohli jaksi propadnout panice a rychle cokoliv zamítnout (už to slyším: "Teď vážně nemůžu, jedu na měsíc na Měsíc na služebku." - obvykle jsou ty rychlý výmluvy úplně debilní. )

    Jestli jste od fochu, můžem tu klidně občas poplkat, já plkam rád, akorát mi vždycky dlouho trvá než něco napíšu a vymáčknu se, obzvášť když je to s diakritikou :)

    Na závěr snad jednu věc co se mi podařilo za ty roky objevit. To jak se cítím je moje odpovědnost. Já určuju jak se budu cítit. Protože jenom já určuju jak budu myslet, co si budu myslet a proč si to budu myslet, to za mě žadná síla neurčuje. Ani holka co mě odmítla neurčuje jak se budu cítit, je to jen moje věc co si budu myslet. Chvíli to trvá, když jsem si tisíckrát myslel, že je jsem takovej a makovej, musím se přiště zastavit a začít myslet jinak. A já myslím, že bude líp, protože to je to co přece skutečně chci.

    PS: Tento text je určen pouze Vám, takže pokud to budou číst nějaký mladší čtenáři ( ZŠ, střední ) a budou si myslet, že je to blbost, že jsem ! "doplňte vaši oblíbenou urážku" ! , rád bych hned řekl, že je mi to jedno, ať si myslejí co chtějí, je to totiž jejich věc. Please flame off. :)
    Any technology distinguishable from magic is insufficiently advanced.
    2.2.2007 12:56 Karel60
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přátelé, jak jste na tom?
    Pokud chcete občas poplkat neveřejně pište na 381262916(at)iol.cz.
    2.2.2007 13:14 Jan Přech
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přátelé, jak jste na tom?
    ...tak jsem Váš příspěvek dočetl a jenom tak sedím a koukám. Znáte ten pocit, kdy lidi v kině po filmu zůstanou sedět i při titulkách, i po titulkách... jenom sedí a koukají... a přemýšlejí. Jenom jediná věc je jiná. Nebyl to film...
    Godot používá GNU/Hurd.
    2.2.2007 16:21 Karel60
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přátelé, jak jste na tom?
    Zcela přesně vím, co máte na mysli. Ten pocit jsem v kině zažil naposledy před několika desítkami let po filmu Norimbergský proces. Teď do kina moc nechodím právě proto, že dnešní diváci nemají úctu k autorům a "dělníkům" filmu, kteří pro ně vytvořili ten dvouhodinový zážitek a pohled do jejich nitra i všedního života. Všichni se hned s posledním obrazem vrhnou k východům jako by na ně měl spadnout strop kina a při tom ještě hraje závěrečná skladba a běží titulky. Je to od nich kulturní barbarství. Čekám, kdy se něco podobného začne dít i v divadlech, kdy místo závěrečného potlesku a poděkování hercům se s poslední oponou budou diváci prát o šaten u kabáty. Je mi z toho smutno.
    2.2.2007 11:03 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přátelé, jak jste na tom?
    Bývám i ochotný pomoct, a může to být někdo koho neznám, když se mi to "pozdává". A naopak posílám kámoše do háje, když se mi to, v čem chtějí pomoct nezdá. Tím nastává často rychlejší oběh přátel, nežli bych si přál. Raději bych měl stabilní sestavu.

    Když je zle, pozná se opravdový kámoš. To je pravda. Ale je v tom někdy i háček. Člověk který je v maléru bývá třeba protivný, vztahovačný, depresivní... což se není co divit. Ale málokdo má na to tohle snášet a tak se na přítele vybodne. Nikoliv pro tu situaci, ale pro to, jak ta situace jeho parťáka změnila.
    2.2.2007 11:39 Käyttäjä 11133 | skóre: 58 | blog: Ajattelee menneisyyttä
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přátelé, jak jste na tom?
    Když je zle, pozná se opravdový kámoš. To je pravda. Ale je v tom někdy i háček. Člověk který je v maléru bývá třeba protivný, vztahovačný, depresivní... což se není co divit. Ale málokdo má na to tohle snášet a tak se na přítele vybodne. Nikoliv pro tu situaci, ale pro to, jak ta situace jeho parťáka změnila.
    Proto člověk musí stát za svými přáteli stále, i když se jejich chování změnilo a v případě, že si něčeho takového všimne se musí snažit zjistit proč se tak stalo a pokud může tak pomoci.
    2.2.2007 11:52 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přátelé, jak jste na tom?
    Měl by. Musí? Pokud člověk musí, tak ho to nejspíš začne štvát. I když, si jak koho. :)
    2.2.2007 11:50 Karel60
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přátelé, jak jste na tom?
    Ne nadarmo platí citát: "Máš-li dobrého přítele, máš víc než má on." Chápu, že s přítelem v nouzi to není vždy procházka růžovým sadem, ale o tom přátelství je. Jinak je to jen přetvářka nebo vyčůranost. Ano, dokud jsi ochoten příteli vyměnit pohotovost, službu, dovolenou apod. jsi jeho přítelem a pozve Tě na pivko (i když ho Tvoje řeči o Linuxu "rozčilují" a nezajímají), jdou s Tebou na bowling nebo Tě vezmou do party na fotbálek, nohejbal, florbal... i když to moc neumíš a kazíš jim hru. Jakmile jim však nemůžeš nic nabídnout, přestanou Tě zvát a znát.

    Nepatřím mezi chronické stěžovatele a bolestínky, kteří mluví jen o své chorobě a neštěstí. Chci ale žít zbytek života naplno a to bez přátel nejde. Samota je těžká a prohlubuje jen psychický stav nemoci. S tou se musí poprat každý sám, ale opora přátel, už jen tím, že Tě nasměrují k jiným věcem i třeba problémům je velice důležitá. Problém je i v tom, že trpím sociální fóbií a těžko navazuji kontakt s jinými lidmi. Stává se z toho bludný kruh ze kterého není bez přátel cesty ven.
    2.2.2007 11:56 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přátelé, jak jste na tom?
    Jo, to v malém znám, stalo se mi to také častokrát. Když jsem přestal být "zajímavý" "přátelé" zmizeli.
    freshmouse avatar 2.2.2007 12:59 freshmouse | skóre: 42 | blog: Bruno Banány
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přátelé, jak jste na tom?
    Špatně. Nula. Ale udělal bych pro ně všechno. :-)

    Nejsem asociál, ani nemám nějakou poruchu osobnosti. Naopak, společnost mám rád (společnost = 2 a více lidí) a docela ji i vyhledávám. Problém je v tom, že jsem dosud nepotkal lidi, pro které bych byl tak zajímavý (a oni pro mě), abychom se stali přáteli.

    Jasně, mám pár lidí, kteří mi pomůžou, když potřebuju (a já jim), ale to je spíše ze slušnosti, že se známe, to není přátelství.

    Říká se mi to těžce, ale nejvíc přátel mám na harddisku.

    No, Marku, my už jsme si o tom povídali na Jabberu. A taky jsem o tom plánoval zápisek do weblogu...
    2.2.2007 14:14 Aleš Kapica | skóre: 51 | blog: kenyho_stesky | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přátelé, jak jste na tom?
    Nevím, mohu hovořit jen za sebe, ale nepomáhám nikomu ze slušnosti, ale především z vypočítavosti 8-D Počítám s tím, že on zas pomůže někomu jinde a jinak. A vůbec. Když tak nad tím uvažuji. Přítelem ti může být i náhodný chodec se kterým si vyměníte úsměv a kterého už nikdy v životě neuvidíš. A naopak pomoci ti může i tvůj opravdový nepřítel který tě ze srdce nemá rád, nicméně cítí stud při tvém ponížení.

    Vztahy mezi lidmi jsou velmi pestré a přátelství ještě nedává záruku, že vás přítel pochopí. V jednom z předchozích zápisků Marku píšeš že přátelé mají projevovat zájem. Ovšem někdy je právě ten zájem tím, co zbytečně jitří jejich bolest. Ten pravý přítel musí především umět naslouchat a být poblíž až to budeš potřebovat - ne se ti cpát do dveří.

    Náhodou jsem si přepnul před několika dny bednu "na poláka" a běžel tam film - tuším že "Tygr a drak" fakt skvělý mnohovrstevnatý film..
    2.2.2007 19:33 Dag | skóre: 25 | blog: bzuk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přátelé, jak jste na tom?
    Někdy je jednodušší pomoci neznámemu se kterým není ta složitost vztahu, který se novou situací mění a nemusí být jednoduché to ustát.

    Někdy je nejdůležitější poskytnout pomoc obyčejným nasloucháním.

    Někdy je ta největší pomoc druhému -- ho nechat být.

    Někdo o pomoc nestojí, uráží ho. Velmi často to bývá problém. Pomoc a neurazit není až tak lehké. Pomoct a nepostavit se do pozice toho "vznešeného dárce".

    Pokud to jde, je někdy lepší nežli čekat na pomoc, začít sám ze zbytků sil pomáhat jiným. Ale někdy to prostě není možné. Někdy to možné je a vrátí se to -- cíl dává sílu (obecně, to není přímo k příspěvkům tady!).

    A někdy je to všechno ještě jinak. Také -- "notoričtí pomahači" často mají smůlu, že jsou v téhle škatulce a když sami něco potřebují, nikdo to nevidí.
    3.2.2007 13:32 Ritchie | skóre: 27 | blog: Ritchie's | Berlin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přátelé, jak jste na tom?
    Nejsem asociál, ani nemám nějakou poruchu osobnosti.
    Docela mně to kontrastuje s tím, že zjistit následující skutečnosti, je jen pro pamětníky s hodně dobrou pamětí:
    • freshmouse = Martin Picek
    • tvoje původní id na abclinuxu = 9286
    • tvůj původní blog = tohle Váš jogurt neumí!
    Všechny blogposty původního blogu byly smazány, uživatel přejmenován „právě nejsem k dispozici“, blog přejmenován na „Na odpočinku“ a založen nový uživatel 11480 freshmouse. Fotka Martina Picka (v šedozelené mikině s bílými pruhy focená pravděpodobně těsně po západu slunce) se u freshmouse již neobjevuje.

    Máš k tomu nějaké vysvětlení, Martine?

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.