Byla vydána (𝕏) nová major verze 17 softwarového nástroje s webovým rozhraním umožňujícího spolupráci na zdrojových kódech GitLab (Wikipedie). Představení nových vlastností i s náhledy a videi v oficiálním oznámení.
Sovereign Tech Fund, tj. program financování otevřeného softwaru německým ministerstvem hospodářství a ochrany klimatu, podpoří vývoj FFmpeg částkou 157 580 eur. V listopadu loňského roku podpořil GNOME částkou 1 milion eur.
24. září 2024 budou zveřejněny zdrojové kódy přehrávače Winamp.
Google Chrome 125 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 125.0.6422.60 přináší řadu oprav a vylepšení (YouTube). Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 9 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.
Textový editor Neovim byl vydán ve verzi 0.10 (𝕏). Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání.
Byla vydána nová verze 6.3 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.15.
Dnes ve 12:00 byla spuštěna první aukce domén .CZ. Zatím největší zájem je o dro.cz, kachnicka.cz, octavie.cz, uvycepu.cz a vnady.cz [𝕏].
JackTrip byl vydán ve verzi 2.3.0. Jedná se o multiplatformní open source software umožňující hudebníkům z různých částí světa společné hraní. JackTrip lze instalovat také z Flathubu.
Patnáctý ročník ne-konference jOpenSpace se koná 4. – 6. října 2024 v Hotelu Antoň v Telči. Pro účast je potřeba vyplnit registrační formulář. Ne-konference neznamená, že se organizátorům nechce připravovat program, ale naopak dává prostor všem pozvaným, aby si program sami složili z toho nejzajímavějšího, čím se v poslední době zabývají nebo co je oslovilo. Obsah, který vytváří všichni účastníci, se skládá z desetiminutových
… více »Program pro generování 3D lidských postav MakeHuman (Wikipedie, GitHub) byl vydán ve verzi 1.3.0. Hlavní novinkou je výběr tvaru těla (body shapes).
Nebudu si delat nadeje, ze si tyto male chutne kousky peciva vyrabi citatele abc linuxu samiA zrovna jo
Fakt CIHLU? Dělal jsem kdysi v pekárně na brigádě (doporučuju všem kdo si rádi hrajou ) a takový kus margarínu se používal - a horký chleba i rohlíky s ním chutnaly b*á*j*e*č*n*ě Mělo to asi tak 12x12x40cm? Na 100kg mouky na rohlíky stačilo takové množství tuku.
Náááhodou ... říkali mi kdysi, že jsem "nejšikovnější a nejhezčí holka "
(R... to je máslíčko!)to je spatne ma to byt: Mamo, tato, babicko, A... to je maslicko
V těstě se to ztratí, takže kdo chce ušetřit, může bez obav použít i rostlinný tuk.V těstě se ztratí leccos, jen jestli se to ztratí taky "v těle"...
"Ztužený pokrmový tuk" je něco jiného, než o čem je tu řeč. ... Jde o srovnání másla a margarínu na pečení (Hera apod.).Zmatení pojmů je základ manipulace ;) Ne ode mě ovšem, ne náhodou si vymýšlejí producenti "sajrajtů" (čti "potravinářský průmysl") stále nové a nové lákavé pojmy pro to, co ztratilo kredit (nebo ho nikdy nemělo). Máslo zůstává máslo, ale margarín (= chemickými úpravami ztužený pokrmový tuk, ať s rostlinnými či živočišnými složkami, vymyšlený na objednávku Napoleona v dobách bídy a války coby náhražka) zažívá neskutečné (názvoslovné) proměny.
V domácí čokoládě nemá "ztužený tuk" konkurenci - stejně jako třeba v polevě (řezy Míša zná snad každý?).
Ad voda? Stačí si nechat ten "tuk" rozehřát v mikrovlnce a bude vidět, kolik je tuku a kolik vody (takhle jsem se naučil rozehřávat surovinu na vymaštění pekáče).
A jestli mi nekdo napiset do odpovedi, ze si mam denicek...ne to neee , tady se spise pouzivaj rady typu zepej se goooogla. No ja jsem pro maslo, myslim si ze je to dobry namet na vanocni anketu.
zalozit nekde jinde, tak... budu smutna :o(
Dobrých lidí není nikdy dost.
Čili buď tu vítána
Linecké tuxy jedině s máslem. Když do toho vrazíte jakoukoliv náhražku tak se to těsto děsně rozpadá a nedá se s tím pracovat. A já to musím vědět nejlíp, protože jsem to zkoušel vlastníma prackama a ještě k tomu mám těstoidní příjmení .
mood = (machine != slackware) ? depressed : euphoria;
Cukroví budem dělat z másla. Tvarohovou bábovku jsem naposled dělal napůl z Hery a napůl z másla a povedla se exkluzívně ... mňam
No jo, aby nepřibyla obligátní poznámka
Hera je na pečení dostatečně dobrá. Manžel s ní peče bábovky, cukroví a je to skvělé. Já jsem více přes zdravou výživu a tak jsem spokojená, že to tolik nezatěžuje trávení.
Tiskni Sdílej: