abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 18:44 | IT novinky

    Společnost Murena ve spolupráci se společností Qwant představila vyhledávač Murena Find. Ve výchozím nastavení bude používán v mobilním operačním systému /e/OS a v Murena Workspace.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:00 | IT novinky

    V mobilní aplikaci Facebooku se lze nově přihlašovat pomocí Passkeys.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 12:44 | IT novinky

    Společnost Midjourney představila vlastní generátor videí pomocí umělé inteligence (AI) V1 Video Model.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.6. 23:22 | Nová verze

    Editor kódu Zed (Wikipedie) má nově v sobě integrovaný debugger. Podporuje Rust, C/C++, JavaScript, Go, Python a pomocí rozšíření i další programovací jazyky.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    18.6. 22:22 | Zajímavý článek

    Byl publikován aktuální přehled vývoje renderovacího jádra webového prohlížeče Servo (Wikipedie). Servo mimo jiné nově zvládne animované GIFy.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    18.6. 21:44 | Bezpečnostní upozornění

    Nejnovější X.Org X server 21.1.18 a Xwayland 24.1.8 řeší další bezpečnostní chybu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.6. 17:55 | Pozvánky

    Spolek OpenAlt zve příznivce otevřených řešení a přístupu na 210. sraz, který proběhne 20. června od 18:00 v Red Hat Labu na Fakultě informatiky Masarykovy univerzity na adrese Botanická 68A nebo také online.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.6. 14:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 17 integrovaného vývojového prostředí (IDE) Qt Creator. Podrobný přehled novinek v changelogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    18.6. 12:00 | Nová verze

    Open source 3D herní a simulační engine Open 3D Engine (O3DE) byl vydán v nové verzi 25.05.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání. Nově je implementováno standardizované simulační rozhraní ROS (Robot Operating System) 2.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    17.6. 22:44 | Bezpečnostní upozornění

    Nejnovější X.Org X server 21.1.17 a Xwayland 24.1.7 řeší 6 bezpečnostních chyb: CVE-2025-49175, CVE-2025-49176, CVE-2025-49177, CVE-2025-49178, CVE-2025-49179 a CVE-2025-49180. Nils Emmerich je nalezl koncem března a dnes publikoval detaily.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Jaký je váš oblíbený skriptovací jazyk?
     (56%)
     (30%)
     (7%)
     (2%)
     (0%)
     (1%)
     (4%)
    Celkem 285 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 8.6. 21:05
    Rozcestník

    Nazývejte věci pravými jmény!

    3.2.2005 18:42 | Přečteno: 1044× | Dělostřelecká příprava

    Poměr příspěvků o Linuxu proti příspěvkům o nesouvisejících blbostech se už stejně přiblížil docela šílené hodnotě, takže víc to dalších pár řádek už nezkazí.

    Byly doby, kdy se na chleba mazalo máslo. A bylo to máslo. Poctivý živočišný produkt z mléka. Nebyla by to ovšem ta dnešní doba, kdyby tomu tak bylo nadále.

    Co si mažou lidé na chleba dnes? Toto! A říkají tomu máslo!

    Přitom to máslo není, jde o rostlinný tuk, který má s máslem společnou maximálně tak barvu. Je to břečka vhodná tak maximálně do pomazánek, kde netvoří hlavní součást jídla.

    A co je alarmující? Že jsem dosud nepostřehl, že by naše slavná Evropská Unie, která už (mohu-li posoudit, tak poměrně oprávněně) zatočila kupříkladu s oním „tuzemským rumem“. Proč nic nedělá, když si milióny lidí mažou na svůj chleba nějaký odpad ze slunečnic nebo z čeho se vlastně ten hnůj dělá a to mnohdy ve víře, že jde o máslo!

    Situace je alarmující, výrobci navíc přicházejí se stále rafinovanějšími způsoby matení obyvatelstva. A prochází jim to! Proto vás vyzývám, při nákupu másla pečlivě zkontrolujte, zda jde o skutečné máslo a ne o lacinou náhražku prodávanou jako rostlinný tuk. Nekažte si chuť a zdraví!

    A ještě si maličko přisadím :-) To nejlepší máslo je samozřejmě máslo z Jižních Čech!

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    3.2.2005 19:27 © | skóre: 37 | blog: escaped
    Rozbalit Rozbalit vše Máslo...
    Zvu Tě v létě ke mě na chalupu, ve vedlejší vesnici má babka kravku a já zas mám máselnici. A v městečku poblíž zas prodávaj domácí chleba. :-)
    3.2.2005 19:59 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Máslo...
    Asi bych si tam připadal jako turista, což je pocit který nemám rád :-)
    Copak toho není dost?
    4.2.2005 12:58 © | skóre: 37 | blog: escaped
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Máslo...
    Jj, souhlas, taky nesnáším turismus. Naštěstí sám turista nejsem (i když občas chodím i 60km tůry). :-D
    4.2.2005 15:56 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Máslo...
    Jde o ten hrozný pocit, kdy si prostě připadáte jako Němec čumící na orjol :-) Nejlíp ještě v šusťákové bundě a s nějakým hrozným batohem. No prostě jako naprostý exot co si to tam jede vyfotit.
    Copak toho není dost?
    12.2.2005 17:11 Hynek (Pichi) Vychodil | skóre: 43 | blog: Pichi | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše A kdyby šlo jen o máslo
    Tak dejme to mu takový jogurt. To je Mléčný výrobek vzniklý jogurtovým kvašením určité baktérie. Rozhodně to není směs vody, sušeného mléka, cukru, nějakých těch barviv a zahušťovadel. Nízkotučný jogurt je už úplná blbost. Takový jogurt neexistuje. Aby se to dalo žrát, tak do té jejich břečky dávají cukr, ze kterého stloustnete ještě víc, než kdyby tam nechali ten tuk.
    Pak třeba taková šunka. Co je to šunka? Šunka je kýta prasete! Rozhodně jsem ještě neviděl kuře, kterému by narostla šunka a už vůbec šunka neroste na poli v sójových luscích.
    Nebo už jste jedli vepřovou svíčkovou? No jasně že ne, jelikož vepřová je panenka a maso ze stejného místa těla skotu je svíčková. Těžko to bude hovězí zadní, jak vám často donesou v restauraci.
    Nebo taková medovina. Kvasný nápoj vzniklý kvašením, kde na 100l musí být nejméně 25kg medu! Žádný cukr, voda, líh a barvivo.
    Kam ten svět spěje?
    XML je zbytečný, pomalý, nešikovný balast, znovu vynalézané kolo a ještě ke všemu šišaté, těžké a kýčovitě pomalované.
    18.10.2005 11:34 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nazývejte věci pravými jmény!
    Evropská Unie, která už (mohu-li posoudit, tak poměrně oprávněně) zatočila kupříkladu s oním „tuzemským rumem“
    soudíš špatně

    "rum" není ochranná známka, takže není důvod vynucovat užití dle potřeb nějaké firmy

    v našich krajích je již delší dobu (rozhodně více než jedno století) zažito, že objednáš-li si rum, dostaneš směs lihu (pravděpodobně bramborového), vody, karamelu a nějakých dochucovadel; chceš-li si být jist, toto označíš za rum "tuzemský" a jiný rum označíš jako "jamajský", "kubánský" nebo prostě "třtinový" - není důvod kvůli tomu zasahovat do jazyka a říkat, že rum není rum

    podle stejné logiky by totiž museli na západ od nás, třeba v Anglii, zakazovat slovo "goulash", protože vůbec není jisté, že se za touto položkou v restauraci skrývá guláš, jak se vaří v Maďarsku (odkud údajně pochází) - to však nezakazují, anžto to považují za naprosto přirozené, že podobné slovo může mít v různých jazycích různé významy, a nechtějí si svůj jazyk prznit

    to jenom my jsme tací vlezdoprdelkové, že na takovéhle výmysly přistoupíme, a nemáme úctu k vlastnímu jazyku a kulturnímu prostředí :-(

    mimochodem, ví někdo o případu, kdy by firmy jako Lux nebo Gilette trvaly na zákazu užívání slov jako lux (resp. luxovat) nebo žiletka pro výrobky cizích firem? - a to by na to měly větší právo, kvůli značce, než kvůli tomu rumu, což je slovo obecné ...

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.