abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 23:00 | Nová verze

    Komunita kolem Linuxu From Scratch (LFS) vydala Linux From Scratch 12.4 a Linux From Scratch 12.4 se systemd. Nové verze knih s návody na instalaci vlastního linuxového systému ze zdrojových kódů přichází s Glibc 2.42, Binutils 2.45 a Linuxem 6.15.1. Současně bylo oznámeno vydání verze 12.4 knih Beyond Linux From Scratch (BLFS) a Beyond Linux From Scratch se systemd.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 10:55 | Pozvánky

    Organizátoři konference LinuxDays ukončili veřejné přihlašování přednášek. Teď je na vás, abyste vybrali nejlepší témata, která na letošní konferenci zaznějí. Hlasovat můžete do neděle 7. září. Poté podle výsledků hlasování organizátoři sestaví program pro letošní ročník. Konference proběhne 4. a 5. října v Praze.

    Petr Krčmář | Komentářů: 8
    dnes 02:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 11.0.0 vizuálního programovacího jazyka Snap! (Wikipedie) inspirovaného jazykem Scratch (Wikipedie). Přehled novinek na GitHubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 06:00 | Komunita

    Na čem aktuálně pracují vývojáři GNOME a KDE Plasma? Pravidelný přehled novinek v Týden v GNOME a Týden v KDE Plasma. Vypíchnout lze, že v Plasmě byl implementován 22letý požadavek. Historie schránky nově umožňuje ohvězdičkovat vybrané položky a mít k ním trvalý a snadný přístup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.8. 20:00 | Nová verze

    Wayfire, kompozitní správce oken běžící nad Waylandem a využívající wlroots, byl vydán ve verzi 0.10.0. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu. Videoukázky na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    30.8. 04:00 | Komunita

    Před necelými čtyřmi měsíci byl Steven Deobald jmenován novým výkonným ředitelem GNOME Foundation. Včera skončil, protože "nebyl pro tuto roli v tento čas ten pravý".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    29.8. 18:33 | Zajímavý článek

    Nové číslo časopisu Raspberry Pi zdarma ke čtení: Raspberry Pi Official Magazine 156 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    29.8. 15:11 | Nová verze

    Armbian, tj. linuxová distribuce založená na Debianu a Ubuntu optimalizovaná pro jednodeskové počítače na platformě ARM a RISC-V, ke stažení ale také pro Intel a AMD, byl vydán ve verzi 25.8.1. Přehled novinek v Changelogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    29.8. 12:11 | IT novinky

    Včera večer měl na YouTube premiéru dokumentární film Python: The Documentary | An origin story.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    28.8. 23:33 | Nová verze

    Společnost comma.ai po třech letech od vydání verze 0.9 vydala novou verzi 0.10 open source pokročilého asistenčního systému pro řidiče openpilot (Wikipedie). Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Pro otevření více webových stránek ve webovém prohlížečí používám
     (82%)
     (8%)
     (2%)
     (3%)
     (4%)
     (1%)
    Celkem 125 hlasů
     Komentářů: 9, poslední 28.8. 11:53
    Rozcestník

    Nazývejte věci pravými jmény!

    3.2.2005 18:42 | Přečteno: 1050× | Dělostřelecká příprava

    Poměr příspěvků o Linuxu proti příspěvkům o nesouvisejících blbostech se už stejně přiblížil docela šílené hodnotě, takže víc to dalších pár řádek už nezkazí.

    Byly doby, kdy se na chleba mazalo máslo. A bylo to máslo. Poctivý živočišný produkt z mléka. Nebyla by to ovšem ta dnešní doba, kdyby tomu tak bylo nadále.

    Co si mažou lidé na chleba dnes? Toto! A říkají tomu máslo!

    Přitom to máslo není, jde o rostlinný tuk, který má s máslem společnou maximálně tak barvu. Je to břečka vhodná tak maximálně do pomazánek, kde netvoří hlavní součást jídla.

    A co je alarmující? Že jsem dosud nepostřehl, že by naše slavná Evropská Unie, která už (mohu-li posoudit, tak poměrně oprávněně) zatočila kupříkladu s oním „tuzemským rumem“. Proč nic nedělá, když si milióny lidí mažou na svůj chleba nějaký odpad ze slunečnic nebo z čeho se vlastně ten hnůj dělá a to mnohdy ve víře, že jde o máslo!

    Situace je alarmující, výrobci navíc přicházejí se stále rafinovanějšími způsoby matení obyvatelstva. A prochází jim to! Proto vás vyzývám, při nákupu másla pečlivě zkontrolujte, zda jde o skutečné máslo a ne o lacinou náhražku prodávanou jako rostlinný tuk. Nekažte si chuť a zdraví!

    A ještě si maličko přisadím :-) To nejlepší máslo je samozřejmě máslo z Jižních Čech!

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    3.2.2005 19:27 © | skóre: 37 | blog: escaped
    Rozbalit Rozbalit vše Máslo...
    Zvu Tě v létě ke mě na chalupu, ve vedlejší vesnici má babka kravku a já zas mám máselnici. A v městečku poblíž zas prodávaj domácí chleba. :-)
    3.2.2005 19:59 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Máslo...
    Asi bych si tam připadal jako turista, což je pocit který nemám rád :-)
    Copak toho není dost?
    4.2.2005 12:58 © | skóre: 37 | blog: escaped
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Máslo...
    Jj, souhlas, taky nesnáším turismus. Naštěstí sám turista nejsem (i když občas chodím i 60km tůry). :-D
    4.2.2005 15:56 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Máslo...
    Jde o ten hrozný pocit, kdy si prostě připadáte jako Němec čumící na orjol :-) Nejlíp ještě v šusťákové bundě a s nějakým hrozným batohem. No prostě jako naprostý exot co si to tam jede vyfotit.
    Copak toho není dost?
    12.2.2005 17:11 Hynek (Pichi) Vychodil | skóre: 43 | blog: Pichi | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše A kdyby šlo jen o máslo
    Tak dejme to mu takový jogurt. To je Mléčný výrobek vzniklý jogurtovým kvašením určité baktérie. Rozhodně to není směs vody, sušeného mléka, cukru, nějakých těch barviv a zahušťovadel. Nízkotučný jogurt je už úplná blbost. Takový jogurt neexistuje. Aby se to dalo žrát, tak do té jejich břečky dávají cukr, ze kterého stloustnete ještě víc, než kdyby tam nechali ten tuk.
    Pak třeba taková šunka. Co je to šunka? Šunka je kýta prasete! Rozhodně jsem ještě neviděl kuře, kterému by narostla šunka a už vůbec šunka neroste na poli v sójových luscích.
    Nebo už jste jedli vepřovou svíčkovou? No jasně že ne, jelikož vepřová je panenka a maso ze stejného místa těla skotu je svíčková. Těžko to bude hovězí zadní, jak vám často donesou v restauraci.
    Nebo taková medovina. Kvasný nápoj vzniklý kvašením, kde na 100l musí být nejméně 25kg medu! Žádný cukr, voda, líh a barvivo.
    Kam ten svět spěje?
    XML je zbytečný, pomalý, nešikovný balast, znovu vynalézané kolo a ještě ke všemu šišaté, těžké a kýčovitě pomalované.
    18.10.2005 11:34 kavol | skóre: 28
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Nazývejte věci pravými jmény!
    Evropská Unie, která už (mohu-li posoudit, tak poměrně oprávněně) zatočila kupříkladu s oním „tuzemským rumem“
    soudíš špatně

    "rum" není ochranná známka, takže není důvod vynucovat užití dle potřeb nějaké firmy

    v našich krajích je již delší dobu (rozhodně více než jedno století) zažito, že objednáš-li si rum, dostaneš směs lihu (pravděpodobně bramborového), vody, karamelu a nějakých dochucovadel; chceš-li si být jist, toto označíš za rum "tuzemský" a jiný rum označíš jako "jamajský", "kubánský" nebo prostě "třtinový" - není důvod kvůli tomu zasahovat do jazyka a říkat, že rum není rum

    podle stejné logiky by totiž museli na západ od nás, třeba v Anglii, zakazovat slovo "goulash", protože vůbec není jisté, že se za touto položkou v restauraci skrývá guláš, jak se vaří v Maďarsku (odkud údajně pochází) - to však nezakazují, anžto to považují za naprosto přirozené, že podobné slovo může mít v různých jazycích různé významy, a nechtějí si svůj jazyk prznit

    to jenom my jsme tací vlezdoprdelkové, že na takovéhle výmysly přistoupíme, a nemáme úctu k vlastnímu jazyku a kulturnímu prostředí :-(

    mimochodem, ví někdo o případu, kdy by firmy jako Lux nebo Gilette trvaly na zákazu užívání slov jako lux (resp. luxovat) nebo žiletka pro výrobky cizích firem? - a to by na to měly větší právo, kvůli značce, než kvůli tomu rumu, což je slovo obecné ...

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.