abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 0
    dnes 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 18
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 788 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Boj za svobodu nikdy nekončí

    13.4.2011 17:25 | Přečteno: 1831× | Politika | poslední úprava: 13.4.2011 17:25

    Před necelým rokem někteří voliči jásali, že konečně v české politice přijde nějaká změna k lepšímu, když se do sněmovny dostala strana Věci veřejné. Slibovaná změna ale nepřišla, stejně jako předtím nepřišla se Zelenými. Místo toho se provalilo, že tahle strana je ve skutečnosti jen obchodní projekt jedné firmy, která se chce přisát na státní rozpočet. Jaká je reakce voličů? Vztek, deziluze, někteří si to stále odmítají připustit, jiní jen s výrazem "já to přece říkal" krčí rameny. Kde se stala chyba?

    Když před dvaceti lety padla totalita, lidé chvíli slavili svoje vítězství, a pak se rozešil každý po svém. Vždyť už přece máme tu svobodu a demokracii, tak se o to nemusíme dál starat, ne? Uplynulých dvacet let si tu politici dělali více méně co se jim zlíbilo, protože lidé úplně rezignovali na svoji roli v demokratickém systému. Spokojili se jen s občasným rozdáním vstupenek ke korytu ve volbách.

    Kdybych chtěl jen napsat, kde se stala chyba, mohl bych předchozím odstavcem skončit. Jenže mnohem důležitější je, co s tím dělat. Inspirace v zahraničí se hledá těžko, protože prakticky všude jsou na tom buď úplně stejně, nebo ještě hůř. Když na to přijde slovo v nějaké diskuzi, většina lidí si jen povzdechne, že není koho volit a nějaká systémová změna je v nedohlednu.

    Jenže odkud se vzala ta představa, že jediná možnost občanů něco změnit, je zvolit ve volbách někoho, kdo to zařídí za ně prosazením nějaké systémové změny? Pro začátek si uvědomte, že libovolný systém, který má politiky udržet na uzdě, buď nefunguje, nebo není potřeba. Ve finále tu uzdu vždycky musí někdo držet, a ten někdo jsou občané. Pokud se lidé spokojí s tím, že budou jen nadávat u piva v hospodě a jednou za čas rozdají vstupenky ke korytu ve volbách, sebelepší politický systém nepomůže. Systém vždycky jen dává občanům prostředky, jak politikům připomenout, kde je jejich místo, ale občané musí ty prostředky sami umět použít.

    A jaké prostředky tedy máme k dispozici teď? Volební systém zmiňovat nebudu, protože ten sám o sobě nestačí. Pro začátek třeba zákon 106/1999 Sb. alias Zákon o svobodném přístupu k informacím. Dál je tu možnost navštěvovat jednání parlamentu a regionálních zastupitelstev, která jsou ze zákona veřejná. Sice nám nejspíš nepomůže prohnilé politiky odstavit od koryta hned, ale aspoň jim díky tomu můžeme pořádně znepříjemnit život. Dál tu máme Internet. Ten všechny výše zmíněné prostředky neuvěřitelně posiluje tím, že se o celou cestu nějaké důležité informace na veřejnost nemusí starat jeden člověk nebo nějaká úzká skupinka lidí. A když už arogance politiků přesahuje všechny meze, vždycky je tu možnost demonstrovat a říct jim svůj názor tak, aby ho zaručeně nepřeslechli. Možností je mnohem víc, ale to už nechám do diskuze. Jedno je ale jisté: Nadávání v hospodě u piva a hlasování "aby nevyhrál ten druhý" ve volbách mezi ně nepatří.

           

    Hodnocení: 95 %

            špatnédobré        

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    13.4.2011 18:11 Filip
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boj za svobodu nikdy nekončí
    Moudrá slova. Obávám se však, že dokonce i tato diskuse se zvrhne v ono nadávání, a překřikování dvou uměle rozdělených táborů levice-pravice ve smyslu "aby nevyhrál ten druhý".
    13.4.2011 18:56 Jirka | skóre: 36
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boj za svobodu nikdy nekončí
    Znáte ten oblíbený citát Thomase Jeffersona:
    "Strom svobody je občas nutné zalít krví tyranů a vlastenců. Je to jeho přirozené hnojivo…"
    Škoda, že jsme si do ústavy nedali nějaká zadní vrátka v tomto smyslu.
    13.4.2011 22:11 phr | skóre: 13 | blog: no_comment | Klatovy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boj za svobodu nikdy nekončí
    Asi by byl nejvyšší čas. Je paradoxní, že zloděj plnicích per, který v přímém přenosu před celým světem definitivně přišil celému našemu národu nálepku zlodějů se teď snaží řešit vládní krizi. Tahle sebranka si nezaslouží ani korunu z našich daní.
    "Umělá inteligence se nemůže rovnat přirozený blbosti"
    14.4.2011 06:20 zulu
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boj za svobodu nikdy nekončí
    Ty jsi to video vůbec neviděl, nebo jsi při sledování jen nemyslel?
    14.4.2011 08:48 phr | skóre: 13 | blog: no_comment | Klatovy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boj za svobodu nikdy nekončí
    Z toho co jsem viděl to bylo patrné dost zřetelně (pokud něco nevystřihli).
    "Umělá inteligence se nemůže rovnat přirozený blbosti"
    14.4.2011 10:54 sidik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boj za svobodu nikdy nekončí
    Právě že vystřihli - ČT to nazvala "vtipně vytrženo z kontextu". Nic vtipného jsem na tom ale nenašel...
    14.4.2011 11:08 Filip
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boj za svobodu nikdy nekončí
    Moc tu aféru nesleduji, ale pokud byl p. prezident přesvědčen o tom, že mu to pero chtějí věnovat, proč to zašil tak pokoutně? Proč nepočkal na to, až bude vstávat od stolu a normálně si ho nevzal?

    Důležité není, zda v Chile chybí psací pero, ale o jakých morálních kvalitách prezidenta to vypovídá. Klaus prostě jednal, jako kdyby kradl.

    Kromě toho, našel jsem tvrzení, že Klaus nic nepodepisoval, takže pero mělo připadnout spíše Schwarzenbergovi. Jestli se pletu, opravte mne.
    14.4.2011 12:44 j AM | skóre: 2 | blog: skeptik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boj za svobodu nikdy nekončí
    To video sestříhané nebylo, nakonec i mluvčí Klause potvrdil že si pero nechal.
    15.4.2011 05:27 Azzurro
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boj za svobodu nikdy nekončí
    Já jsem to na čt viděl, regulérní krádež. Ten okamžik, kdy vědomě uzavírá PRÁZDNOU krabičku od ukradeného pera, je rozhodující. To, jak si pero podává pod stolem z ruky do ruky a "nenápadně" zastrkává do kapsy u saka bylo jo a ne. Takřka celý svět komentuje počin prezidentův, ovšem ne cíl jeho návštěvy Chile, ale krádež pera. Nedivím se. Opět nás pan Klaus zviditelnil. Nestydím se za prezidenta, ten za to nestojí. Stydím se jen sám za sebe, že jsem jako občan dovolil mít takové zástupce.
    Bluebear avatar 14.4.2011 01:04 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boj za svobodu nikdy nekončí
    "Strom svobody je občas nutné zalít krví tyranů a vlastenců. Je to jeho přirozené hnojivo..."

    Oni ti, kteří mluví o prolévání krve, pak obvykle sedí v teple na generálním štábu a za ně tu krev cedí jiní lidé. Ti, kteří v té válce za svobodu chcípnou, pak většinou nedostanou ani pomník (nanejvýš kolektivní), zatímco ten vykuk, co jen kecal, vejde do učebnic jako velký vojevůdce, osvoboditel, otec národa atd. atp.

    Škoda, že jsme si do ústavy nedali nějaká zadní vrátka v tomto smyslu.

    Řekl bych, že v situacích, kdy po ulicích tečou potoky krve, je už úplně jedno, co je v ústavě. :-)
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    14.4.2011 08:51 Jirka | skóre: 36
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boj za svobodu nikdy nekončí
    Je to tak, nicméně tyhle již kýčovité citáty mají na mnoho američanů takový vliv, že když si američan přečte jejich deklaraci nezávislosti, tak pravděpodobně získá pocit, že svržení tyranie násilím je zcela legitimní způsob.

    U čechů se to po letech poroby ze strany jiných národů i vlastních lidí stalo nemyslitelné. Takže politici mají alespoň nějakou jistotu.
    13.4.2011 19:20 Marv-CZ | skóre: 21
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boj za svobodu nikdy nekončí
    Ono to zveřejňování na Internetu nemusí být tak jednoduché http://www.piratskenoviny.cz/?c_id=33155 :-(
    13.4.2011 20:04 grim
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boj za svobodu nikdy nekončí
    zrušit imunitu, zavést fyzické tresty ( (TM) Heinlein: Hvězdná pěchota) a osobní (spolu)zodpovědnost za (moje/naše) promrhané peníze.
    13.4.2011 20:33 w4rr10r
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boj za svobodu nikdy nekončí
    To ale musí někdo udělat. Ta současná sebranka si to sama neodhlasuje.
    14.4.2011 09:09 xm | skóre: 36 | blog: Osvobozený blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boj za svobodu nikdy nekončí
    Heinleina mám rád, jeho Cizince v cizí zemi považuji za jedno z nejlepších sci-fi všech dob, ale systém co je v Hvězdné pěchotě bych nechtěl ani náhodou. To je čistokrevný fašismus jak vyšitý.
    Svoboda je tím nejdůležitějším, co máme. Nenechte se o ní připravit, podporujte Pirátskou stranu!
    13.4.2011 20:32 Ondrej 'SanTiago' Zajicek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boj za svobodu nikdy nekončí
    Zvyseni otevrenosti a transparentnosti vlady by urcite pomohlo, ale jako se vsim, ani s timhle to nelze prehanet, abychom nedopadli treba takto: http://krugman.blogs.nytimes.com/2011/03/25/academic-intimidation/
    13.4.2011 23:25 Martin Doucha | skóre: 23 | blog: Yet another blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boj za svobodu nikdy nekončí
    Tohle už pod transparentnost vlády nespadá. Naopak je to nestoudné porušení práva na soukromí.
    belisarivs avatar 13.4.2011 21:32 belisarivs | skóre: 22 | blog: Psychobláboly
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boj za svobodu nikdy nekončí
    Tohle me snad ani nepali tolik jako to, ze ten gauner Langer se zase dere ke korytu krouzky nekrouzky.

    Kdybych nevedel, ze to je Moravak, spletl bych si ho s dagestanskym vymahacem dluhu a vypalneho.
    IRC is just multiplayer notepad.
    13.4.2011 22:13 jyrki | skóre: 22 | blog: JKR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boj za svobodu nikdy nekončí
    Ta absolutní otupělost lidí, to smíření se se statusem quo, ten jejich nezájem stojí za vším co se děje. O politiky a politiku se aktivně zajímá málo lidí, na politiky je vyvíjen jen velmi malý tlak, nenesou žádnou odpovědnost, nemusí se zodpovídat těm kteří je volí a tak si dělají co chtějí.
    Nízká volební účast coby projev nesouhlasu nezabrala, koryta se rozdala jako obvykle. Nyní se volební účast zvedla vlnou strachu. Jsou zde dvě velké strany a lidí vybírají tu "méně špatnou" a k volbám je žene strach že vyhraje ta strana "ještě horší".
    We don't need no education...Asi potřebuješ, použil si dvakrát zápor * Registrovaný uživatel Linux #245559.
    Bluebear avatar 14.4.2011 01:15 Bluebear | skóre: 30 | blog: Bluebearův samožerblog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boj za svobodu nikdy nekončí
    Ta absolutní otupělost lidí, to smíření se se statusem quo, ten jejich nezájem stojí za vším co se děje.

    IMHO ta otupělost je daná z velké části tím, že mají prostě jiné starosti. Není zase tak málo lidí, kteří se musí hodně ohánět, aby si vydělali na střechu nad hlavou, jídlo pro sebe a pro rodinu a další základní potřeby. Dennodenně do rachoty a z rachoty, přivýdělky, splácení hypoték... pokud člověk musí řešit prosté přežití, tak už mu často nezbývá síla, aby se zabýval problémy státní ekonomiky, svobody a demokracie.

    Je to blbé, uznávám. Dostali jsme se do situace, kdy lidé mají mentalitu spíše nevolníků, než svobodných občanů. To ale není jen jejich chyba; je to začarovaný kruh. Současná situace v naší zemi bohužel nepodporuje sebevědomé, iniciativní myšlení; spíš beznaděj a odevzdanost. To se projeví na nezájmu občanů, následně na špatných výsledcích ekonomiky, bující korupci a zhoršující se kultuře, a to vede k větší beznaději a odevzdanosti. A tak dále až do úplného krachu. :-(

    Bohužel absolutně nevím, co s tím.
    To mi připomíná, jak jsem si pořídil květináč, že v něm budu mít květinu. Opravdu tam byla, ale potom být přestala...
    14.4.2011 02:14 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boj za svobodu nikdy nekončí
    Wow, naprosto souhlasím.
    vencour avatar 14.4.2011 07:18 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boj za svobodu nikdy nekončí

    Říkat něco jako "lidi, snažíte se blbě, vaše snaha je rozkradená, vše, co jste udělali, skončilo jinde, než jste chtěli, pokud si toho nebudete všímat i nadále, tak to bude jen horší" ;-)

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    14.4.2011 10:59 Martin Doucha | skóre: 23 | blog: Yet another blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boj za svobodu nikdy nekončí
    IMHO ta otupělost je daná z velké části tím, že mají prostě jiné starosti. Není zase tak málo lidí, kteří se musí hodně ohánět, aby si vydělali na střechu nad hlavou, jídlo pro sebe a pro rodinu a další základní potřeby. Dennodenně do rachoty a z rachoty, přivýdělky, splácení hypoték... pokud člověk musí řešit prosté přežití, tak už mu často nezbývá síla, aby se zabýval problémy státní ekonomiky, svobody a demokracie.

    Politici tohle moc dobře vědí a dělají všechno pro to, aby lidé měli těch "jiných starostí" co nejvíc. To není omluva pro nečinnost, naopak je to další důvod, proč si na politiky pořádně posvítit. Politici jsou placení za to, aby problémy řešili, ne aby je přidělávali.

    15.4.2011 19:19 jeleniste | skóre: 13 | blog: Prokustovo lože
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boj za svobodu nikdy nekončí
    Sakra, kde je čudlík "to se mi líbí"
    Nejsem blbý, jen se hloupě ptám
    14.4.2011 08:24 misch | skóre: 3
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boj za svobodu nikdy nekončí
    "Nízká volební účast coby projev nesouhlasu nezabrala, koryta se rozdala jako obvykle."

    Nečekaně :-). Jaký vliv měla jako mít nízká volební účast na rozdělování koryt? :-o

    vencour avatar 13.4.2011 22:59 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boj za svobodu nikdy nekončí

    Pěkně jsi to napsal ... v jednom mém oblíbeném světu zafungoval Výbor na obranu republiky ... sešli se zainteresovaní, shodli se, pohnuli událostmi. A byla to paráda ...

    Že by tu nebyla žádná osobnost a morální autorita, která by na chvíli zapomněla na mrzký svůj peníz a starala se o věci trvalejší?

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    vencour avatar 13.4.2011 23:24 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boj za svobodu nikdy nekončí

    Jak jen na to reagovat s nadhledem ... "Život? To je to nejtěžší z nejtěžších" ... čili žít dobře. Kdysi jsem tenhle citát vídával na zivecz.

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    14.4.2011 08:44 jeleniste | skóre: 13 | blog: Prokustovo lože
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boj za svobodu nikdy nekončí
    Jasně, že řešení je. Terorismus, alespoň elektronický.. To, že se tenhle skurvenej systém napraví sám od sebe.. Tomu už jsem přestal věřit. Nevidím jiný řešení, než to, při kterym poteče krev, což mě hluboce frustruje, protože jsem zbabělec a násilí se mi hnusí. Partaje jsou financovaný nepokrytou zlodějinou. Korupce většího rozsahu je veřejným tajemstvím a potrestání viníka je vnímáno jako absurdní. Volby vyhraje ten kdo si nakrade na většího bilborda. Nějaká koncepce? Ale prosím Vás, na tu každej leda mrdá.. Je to všechno jedna pakáž, prohnilá a cynická. Když budeme mít štěstí, tak se požerou mezi sebou, ale v to nedoufám.
    Nejsem blbý, jen se hloupě ptám
    14.4.2011 09:06 Filip
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boj za svobodu nikdy nekončí
    Za zbabělce se nepovažuju, přesto se mi násilí hnusí. Konstatování "všichni politici jsou zlí" není fér, není to ani pravda a co víc, nahrává to těm skutečným lumpům, protože rezignace na politické dění je přesně to, co pro svoje nerušené rejdy potřebují.

    Takže jestli chceš marasmus v české politice dále prohloubit, pokračuj ve svém žalozpěvu.
    15.4.2011 18:40 jeleniste | skóre: 13 | blog: Prokustovo lože
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boj za svobodu nikdy nekončí
    Zlí?? to slovo jsem nepoužil... Bez morálky?? To ano. Ale problém neni v lidech, problém je v systému a jako řešení vidim ten systém poškozovat..
    Nejsem blbý, jen se hloupě ptám
    15.4.2011 00:53 2b1
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boj za svobodu nikdy nekončí
    "ironie:"
    A jaké prostředky tedy máme k dispozici teď?
    Doma vařené výbušniny, mobilní telefony, širokospektrální vysílače, dálkově ovládané modely letadel s nosností větší jak 2kg?
    vencour avatar 15.4.2011 00:55 vencour | skóre: 56 | blog: Tady je Vencourovo | Praha+západní Čechy
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boj za svobodu nikdy nekončí

    Huh, takovej nálet bych rád viděl ;-)

    Tak to máme jedno nabádání a jedno neinformování ...

    Ty nejhlubší objevy nečekají nutně za příští hvězdou. Jsou uvnitř nás utkány do vláken, která nás spojují, nás všechny.
    15.4.2011 01:39 2b1
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boj za svobodu nikdy nekončí
    Pro inspiraci možností dnešních technologií doporučuji http://diydrones.com/.

    Nechci nikoho nabádat, jedná se o předpověď toho, jak vidím budoucnost.

    Pokud není možné zavést zpětnou vazbu legálními prostředky, vidím jako jediné východisko frustrace obyvatelstva zavést jí nelegálními. Bylo by to nemorální, neetické, nespravedlivé a tak podobně, ale to je něco nad čím plakají média, ne útočníci.

    Je ovšem otázkou, zda-li to bude fungovat. Například někdo bude vymazávat "špatné" politiky. Znamená to že zůstanou jen ti dobří, nebo ti co se umí lépe maskovat? Projeví se zde evoluce (zůstanou jen ti žádaní), nebo se charakter libovolného politika dříve nebo později zkurví?
    15.4.2011 02:01 jnd | skóre: 1 | blog: lnx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boj za svobodu nikdy nekončí
    Možností je dost i dnes a stejně to nikdo nedělá, takže pochybuju. Ono by se to stejně obrátilo proti lidem jako tvrdší opatření, v tvém případě by se třeba zakázaly RC hračky.
    15.4.2011 17:48 Filip
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Boj za svobodu nikdy nekončí
    Násilí v takových situacích vede jen ke zhoršení situace. Revoluce zanechávají na společnosti větší šrámy, než bývá na první pohled patrné.

    Nemyslím to zle, ale přestaňte blbnout s letadýlkama a začněte se dlouhodobě starat o politiku třeba ve svém městě.
    16.4.2011 10:23 Jirkus
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Bude hůře!
    http://www.zvedavec.org/pocitace/2011/04/4324-valka-v-kyberprostoru.htm?PHPSESSID=7amqnukkdah15e6tjd05qdpuc4

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.