abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 18:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 0.2.0 v Rustu napsaného frameworku Pingora pro vytváření rychlých, spolehlivých a programovatelných síťových systémů. Společnost Cloudflare jej letos v únoru uvolnila pod licencí Apache 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    10.5. 19:11 | Nová verze

    Open source RDP (Remote Desktop Protocol) server xrdp (Wikipedie) byl vydán ve verzi 0.10.0. Z novinek je vypíchnuta podpora GFX (Graphic Pipeline Extension). Nová větev řeší také několik bezpečnostních chyb.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    10.5. 04:11 | Nová verze

    Rocky Linux byl vydán v nové stabilní verzi 9.4. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    9.5. 22:22 | Bezpečnostní upozornění

    Dellu byla odcizena databáze zákazníků (jméno, adresa, seznam zakoupených produktů) [Customer Care, Bleeping Computer].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 19
    9.5. 21:11 | Zajímavý článek

    V lednu byl otevřen editor kódů Zed od autorů editoru Atom a Tree-sitter. Tenkrát běžel pouze na macOS. Byl napevno svázán s Metalem. Situace se ale postupně mění. V aktuálním příspěvku Kdy Zed na Linuxu? na blogu Zedu vývojáři popisují aktuální stav. Blíží se alfa verze.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 34
    9.5. 14:33 | Pozvánky

    O víkendu 11. a 12. května lze navštívit Maker Faire Prague, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    8.5. 21:55 | Nová verze

    Byl vydán Fedora Asahi Remix 40, tj. linuxová distribuce pro Apple Silicon vycházející z Fedora Linuxu 40.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 20
    8.5. 20:22 | IT novinky

    Představena byla služba Raspberry Pi Connect usnadňující vzdálený grafický přístup k vašim Raspberry Pi z webového prohlížeče. Odkudkoli. Zdarma. Zatím v beta verzi. Detaily v dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    8.5. 12:55 | Nová verze

    Byla vydána verze R14.1.2 desktopového prostředí Trinity Desktop Environment (TDE, fork KDE 3.5). Přehled novinek v poznámkách k vydání, podrobnosti v seznamu změn.

    JZD | Komentářů: 0
    7.5. 18:55 | IT novinky

    Dnešním dnem lze již také v Česku nakupovat na Google Store (telefony a sluchátka Google Pixel).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (64%)
     (7%)
     (13%)
     (15%)
    Celkem 165 hlasů
     Komentářů: 11, poslední 10.5. 18:00
    Rozcestník

    Práce i zábava na jednom místě - jak vybrat správný tablet?

    10. 12. 2015 | Redakce | Reklama | 2710×

    Volba tabletu, stejně jako jiné spotřební elektroniky, není zrovna lehká a se současným počtem všech zařízení, jež nesou označení tablet, si musíte dát pozor, abyste nenaletěli jen na specifikace v reklamě či okázalý vzhled a blikání diod. V podstatě nejlepší je si sepsat, k čemu tablet potřebujete, popřípadě komu jej hodláte koupit, a na co ho dotyčná osoba využije.

    Samozřejmě najít nejvhodnější zařízení vás stojí nejen čas, ale i peníze. Často se stává, že přehlídnete akci nebo slevové kupóny odkazující na pro vás možná vytoužený tablet. Pokud jste však už rozhodnuti, že tablet je pro vaše žití důležitý a potřebujete jej, je dobré číst dále a zodpovědět si následující otázky.

    Práce nebo zábava?

    Všeobecně jsou nejlepší ta zařízení, jejichž cílem je splnit obojí, což si výrobci moc dobře uvědomují. Bohužel však mají většinou problém vypustit do světa něco lepšího, než tenký luxusně vybavený tablet (2v1 či notebook) s baterií na sotva pár hodin a ještě za cenu, s níž si nerozumí většina zákazníků. O ceně si už však musíte rozhodnout sami, ač se k ní na konci článku vrátíme.

    Kompromisy?

    Pokud se rozhodnete sáhnout pro kompromisu, může být seznam i velmi zdlouhavý. Podíváme-li se na pár zařízení, zjistíme, že se některé modely zásadně liší funkcemi a výbavou. Pojďme si tedy říci, jaké specifikace přibližně poslouží našemu účelu nejlépe. Ať už tedy jde o práci nebo zábavu.

    Samsung Galaxy Tab 5 SM-T550 16 GB

    Za prvé je tu velikost baterie. Bez znalosti její velikosti nebo výdrže, se nevyplatí si tablet vůbec kupovat. Dobré hodnoty se pohybují minimálně okolo 5 500 mAh a sedm a více hodin výdrže na jedno nabití - Samsung Galaxy Tab 5 SM-T550 16 GB. Mezi další přednosti patří konektivita. Mnohým bohatě stačí Wi-Fi o standardu 802.11 b/g/n, nejnovějším je b/g/n/ac a navíc podpora 2,4 i 5GHz pásma. Lepší zařízení již disponují možností vložení SIM karty a kromě volání lze tak hlavně získat přístup i k rychlým LTE sítím, což pochopitelně není na škodu - Lenovo Yoga2 32 GB.

    Lenovo Yoga2 32 GB

    Dalším důležitým faktorem při výběru tabletu je displej. Pokud už chcete tablet na zábavu, tj. sledování filmů, a zároveň pro přehlednou práci, vyplatí se koupit si tablet s displejem o 10 a více palcích. Sice jej už do jedné ruky nevezmete tak jednoduše, ale věřte tomu, že pro zmiňované účely je to nejlepší možná varianta.

    A co výkon?

    Ten samozřejmě nesmíme zanedbat, přece jen si budete chtít pustit například nějaký film či seriál ve vyšší kvalitě, spustit náročnější aplikaci, nebo si zahrát hru a zasekávání přístroje by vás rozhodně nepotěšilo. Zbytečně to vyrušuje a zdržuje. To lze vyřešit snadno. Nehleďte však na rozdíl mezi procesorem od Intelu, MediaTeku nebo Qualcommu. Není to dobrý nápad. Čeho je však dobré si všímat, je frekvence, obzvláště ta minimální, při níž procesor pracuje, grafický čip k němu vázaný či počet jader, jimiž disponuje.

    Pokud SoC (System on a Chip) má následující vlastnosti, například taktovací frekvence 1,8 GHz a osm jader, můžete si být jisti, že polovina z nich má frekvenci trochu nižší – převážně kvůli spotřebě energie. V tomto případě bychom mohli tipnout přibližně 1,4 GHz. To však neznamená, že byste na tom byli hůře. Jen procesor využije slabší jádra pro fungování při nenáročné činnosti, čímž šetří baterii.

    Neméně důležitá je také operační paměť, zde se doporučuje si najít zařízení s minimálně 2 GB RAM a 32GB interním úložištěm. Přeci jen dokupování microSD karty pak není nutné a u některých modelů tabletů si úložiště ani pomocí microSD karty rozšířit nelze.

    Co však zbytek?

    Apple iPad Air 2 Sony Xperia Z4

    Na ten se můžeme podívat. Jako konkurenci výše zmíněných zařízení můžeme uvést například ikonický Apple iPad Air 2 s 64GB interním úložištěm, který si získal své zákazníky díky sladěnému hardwaru a softwaru. V této nejvyšší kategorii tabletů jsou další možnou volbou například Sony Xperia Z4. To už jsou ovšem opravdu „nabušená“ zařízení, s nimiž si pak už nemusíte dělat hlavu. Vydrží poměrně dlouho a jejich výkon je více než dostačující.

    A co ta cena?

    Ta je nakonec vždy tím rozhodujícím faktorem. Pokud chcete tablet používat kromě zábavy také na práci, doporučujeme našetřit si na silnější model s vyšší výbavou. Pokud jej chcete primárně pro zábavu, tak stačí mnohdy i tablet za "pár kaček". Navíc šíře nabídky v dnes stále populárnější kategorii zařízení tabletPC 2v1, která fungují s klávesnicí jako notebook a bez ní jako tablet a která propojují oba světy, tedy práci i zábavu, je opravdu široká a jedním ze zástupců tak může být např. Accent TB900.

    Accent TB900

           

    Hodnocení: 33 %

            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    10.12.2015 18:32 Vtipnéř | skóre: 38 | blog: Vtipnéřův blog | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce i zábava na jednom místě - jak vybrat správný tablet?
    Možná by to šlo shrnout jednou větou: při výběru tabletu je potřeba brát ohled na na to, k čemu ho budete využívat, dále na velikost displeje, výkon, paměť, velikost úložiště a cenu.
    Opening Windows is better than washing them. Clearing Windows (e.g. erasing or deleting) is even much better.
    Jendа avatar 10.12.2015 21:38 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce i zábava na jednom místě - jak vybrat správný tablet?
    Nejdůležitější je podpora rozumného operačního systému. O tom ale v článku nic není. Přitom když si člověk nedá pozor, zjistí, že má v ruce hardware s úžasnými parametry, na kterém nelze spustit nic kromě výrobcem dodaného backdoornutého a zablobovaného Androidu.
    10.12.2015 22:31 patlaciplacky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce i zábava na jednom místě - jak vybrat správný tablet?
    zablbovanej android je prevlecenej linux
    Jendа avatar 11.12.2015 00:34 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce i zábava na jednom místě - jak vybrat správný tablet?
    Pokud Linuxem myslíš kernel, tak možná (a ještě k tomu často musí být plný proprietárních modulů, aby to fungovalo). Já tím ale myslím celý ekosystém, a to ani náhodou.
    11.12.2015 08:37 František Koudelka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce i zábava na jednom místě - jak vybrat správný tablet?
    Taky jsem od článku s nadšením čekal tip na zařízení za přiměřenou cenu, kde bych mohl provozovat GNU/Linux. Bohužel vše zablobovaný děravý neaktualizovatelný Blbdroid nebo Crapware8 nebo 10. Osobně bych nejvíce uvítal tip na nejlépe x86 tablet s klasickým BIOSem a možností instalace svého OS. Svého času jsem pořídil (naštěstí za cenu, kdy mě moc netrápí, že se na to práší v polici) něco s Baytrailem v iluzi, ze na ten x86 Linux nějak dostanu, ale nepodařilo se mi to zatím.
    Salamek avatar 14.12.2015 05:17 Salamek | skóre: 22 | blog: salamovo
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce i zábava na jednom místě - jak vybrat správný tablet?
    Ja jsem koupil nejakej x86 smejdotablet s win8 v tescu za 1800CZK, zpracovani paradni, zadni telo kovove, 4 jadro, 1GiB RAM, USB OTG no proste tohle http://www.colorovo.cz/produkty-cz/tablet_pc_cz/citytab-supreme-8-h.html?product_id=3850
    Sranda je ze i kdyz je CPU x86_64, UEFI je pouze x86 takze je potreba si trosku pohrat se zavadecem na USB flashce (Tedy krome Debianu u ktereho to neni treba protoze jako jedine distro podporuje i x86 UEFI)
    Podarilo se mi tam narvat x86_64 ubuntu 15.10
    Bohuzel sprava napajeni neni plne podporovana v linuxu (Intel Crystal Cove) takze se mi dari nabootovat jen s -nomodeset, nefunguje (ani neni v lshw/lsusb/lspci) wifi/bluetooth/kamery/etc...
    Funguje jen dotykova plocha, usb, ovladani hlasitosti pres tlacitka (zvukovka se detekuje ale je bugla kvuli nejakemu bugu ve FW), Kdyby jela wifi tak by se to uz dalo jaks tak pouzivat... zatim ale nejede takze tablet ceka az se dodela podpora pro "Crystal Cove" v linuxu.
    Zatim tam mam widle10 a trpim... sranda je ze se to seka vic nez Ubuntu s unity bez akcelerace :-D Ale na prochazeni webu pri vylucovani pevneho odpadu to staci :-D
    Skutečně nemám v plánu zničit Microsoft. Bude to jen zcela neúmyslný vedlejší efekt.
    Fluttershy, yay! avatar 10.12.2015 23:18 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce i zábava na jednom místě - jak vybrat správný tablet?
    Ani to ne. Pokud budeš mít podporu sebelepšího systému, ale konstrukčně to bude křáp¹, můžeš si z toho leda vymontovat tu desku s čipem a používat ji jako RPi. O tom v té reklamě taky nic není.

    ¹ čímž narážím např. na samovolné praskání displeje v důsledku vnitřního pnutí a absence podpůrné konstrukce mimo displej samotný
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    10.12.2015 19:59 coques | skóre: 21 | blog: FailSystem
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce i zábava na jednom místě - jak vybrat správný tablet?
    najlepší tablet je nijaký tablet
    Polívčička byla..
    10.12.2015 20:48 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce i zábava na jednom místě - jak vybrat správný tablet?
    Jednoduchá rada: jakmile uvidíte zmínku o "Intel baytrail", nohy na ramena a rychle pryč.
    11.12.2015 04:04 Ožralý Izidor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce i zábava na jednom místě - jak vybrat správný tablet?
    A to proč, co je na Bay Trailu špatnýho?
    11.12.2015 08:33 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce i zábava na jednom místě - jak vybrat správný tablet?

    Třeba to, že se většina na něm založených zařízení dodává s 32-bitovým UEFI (zatím neznám žádnou výjimku), a často dokonce takovým, že ignoruje změny BootOrder. Ne že by to přímo znemožňovalo boot 64-bitového Linuxu, ale dost ho to zkomplikuje.

    Obecně je to s podporou těchto zařízení dost problematické a poté, co jsem se stal napůl dobrovolně majitelem Acer Aspire Switch 10E (long story, TL;DR: náhrada za nastřádaný kredit, který se mi T-Mobile pokusil ukrást), si najednou připadám, jako bych se vrátil v čase o 15-20 let zpátky. Třeba rozchodit ten bootloader mi trvalo týden, a to si nemyslím, že bych byl až tak nezkušený nebo neschopný uživatel.

    11.12.2015 10:07 František Koudelka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce i zábava na jednom místě - jak vybrat správný tablet?
    Mohl byste alespoň zjednodušeně popsat postup? V minulosti kdy jsem se o to snažil se mi nepovedlo najít rozumný způsob.
    11.12.2015 16:46 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce i zábava na jednom místě - jak vybrat správný tablet?

    Především je potřeba 32-bitový EFI loader. Máte v podstatě dvě možnosti:

    (a) zkopírovat si ho z nějaké 32-bitové image bootující přes UEFI. To byl v mém případě trochu problém, protože openSUSE standardně UEFI boot na i586 platformě nepodporuje. Dá se získat např. z fedletu nebo jsem nakonec našel někde image vyrobenou přes kiwi. U této varianty je trochu problém, že nejde (neumím) dodatečně změnit v loaderu cestu pro spuštění grubu. Pozor je také potřeba dávat na to, že UEFI typicky vyžaduje, aby EFI loader měl "správné" jméno (bootia32.efi), jinak ho ignoruje.

    Druhá možnost je nechat ho vygenerovat pomocí grub2, ale je potřeba použít správný target i386-efi. Aby to fungovalo automaticky, je dobré mít jádro se zapnutým CONFIG_EFI_MIXED (to je dobré obecně, aby si systém rozuměl s 32-bitovým UEFI) a grub2 obsahující commit 1a33de8b5612 nebo jeho backport (aby automaticky poznal, že má generovat pro tento target).

    No a aby toho nebylo málo, můj UEFI jako bonus sice nechá efibootmgr vytvořit příslušné proměnné a nastavit BootOrder, ale pak to všechno při bootu stejně zresetuje na default. Takže jakmile je jednou správný bootia32.efi vygenerovaný, je potřeba ho v setupu nastavit jako první volbu pro boot. Nebo se dá jít cestou nejmenšího odporu a zkopírovat ho tam, kde UEFI očekává ten windowsí (EFI/Microsoft/bootmgfw.efi); pak je ale potřeba tohle pro jistotu zopakovat pokaždé, když hrozí, že se loader změnil.

    11.12.2015 10:49 _
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce i zábava na jednom místě - jak vybrat správný tablet?
    Heh, zaujal me tento prispevek a zjistil jsem, ze na mem notebooku je BayTrail. Jinak bych si toho nevsiml. Mam tu Debian.
    12.12.2015 02:29 Ožralý Izidor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce i zábava na jednom místě - jak vybrat správný tablet?
    No jo, ale když se to srovná s *ARM* a ne s desktop x86, tak to snad zas taková Sodoma Gomora není, ne? Krom toho jsou v tabletech pořád většinou 32bitové Cortexy, takže to 32bitové UEFI, i když nasere, není až takový hřích. Aspoň se k tomu 64bitovému režimu (CPU v něm má vyšší výkon) dá nějak dostat, než aby chyběl úplně.

    A po rozchození máte například normální fungující grafiku, což u Linuxu na ARMu moc nebejvá, a pro použití s jakýmkoli grafickým prostředím je to docela podstatná věc a to, na čem většina ARMů pod Linuxem dojíždí.
    Václav 12.12.2015 07:05 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce i zábava na jednom místě - jak vybrat správný tablet?
    V tomhle mě dostal jeden článek o tom, že nové iPhony jsou stejně rychlé nebo v některých případech rychlejší než poslední Macbook Air. Sice to byl chvalozpěv na výkon nových iPhonů, ale já v tom spíš viděl jak špatný a šíleně osekaný CPU se teď cpe do notebooků. (ne že by ten ARM co použil Apple nebyl rychlý, je to celkem bestie… Ale plnoručné pentium by tomu stejně natrhlo frak)
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    12.12.2015 10:16 Ožralý Izidor
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce i zábava na jednom místě - jak vybrat správný tablet?
    Tak jasně, to byl průhlednej marketing. Benchmarkování mezi ARM/x86 ještě s různými OS do toho bohužel nestojí za moc.
    12.12.2015 10:34 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce i zábava na jednom místě - jak vybrat správný tablet?
    Pro představu, tady je přehled hlavních problémů; něco se mi podařilo během hackweeku vyřešit (ještě jsem neaktualizoval status), ale většina zůstává. Např. zcela nefunkční suspend to disk/RAM je u tohoto typu zařízení docela zásadní problém.
    12.12.2015 11:52 Adulf Hilfer
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce i zábava na jednom místě - jak vybrat správný tablet?
    To myslí openSUSE vážně? Je to dnes snad nejpopulárnější třída zařízení.
    12.12.2015 15:51 Michal Kubeček | skóre: 72 | Luštěnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce i zábava na jednom místě - jak vybrat správný tablet?
    Většina těch problémů není nijak specifická pro openSUSE. Při hledání řešení jsem narážel na popisy od uživatelů jiných distribucí (Ubuntu, Arch, …), kteří řešili přesně stejné problémy.
    12.12.2015 15:59 Adulf Hilfer
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce i zábava na jednom místě - jak vybrat správný tablet?
    Ubuntu mi normálně maká.
    10.12.2015 22:29 patlaciplacky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce i zábava na jednom místě - jak vybrat správný tablet?
    tahnete s tema patlacima plackama do prdele,nechci ani tzv. chytrej telefon a patlaci padlo tablet uz vubec ne,snad s velkym doplatkem
    GeoRW avatar 11.12.2015 07:08 GeoRW | skóre: 13 | blog: GeoRW | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce i zábava na jednom místě - jak vybrat správný tablet?
    co sa tyka displaya, tak je dolezite aj rozlisenie; 10-palcovy Samsung Galaxy Tab so slabym 1024x768 je uplne na smiech.
    ked som si robil vyskum (pre 8-palcovy tablet), co sa da kupit v nasich koncinach predtym, nez som si ho kupil, tak som bol velmi sklamany ponukanymi moznostami. Vsetky tablety boli predrazene alebo zo zalostnymi parametrami.
    Napokon som skoncil na aliexpresse a kupil cinsky Cube vtedy za 116 EUR aj s dopravou. Preslo to aj cez colnicu bez platenia :-) 8 jadro, s 1920x1200 rozlisenim, 2 GB RAM, so vsetkou moznou konektivitou vratane dual SIM je v nasich koncinach za taku cenu absolutne nerealne. Neviem ci sa da s takymi parametrami u nas vobec tablet zohnat.
    "This is to be taken with a grain of salt." ACBF - Advanced Comic Book Format
    11.12.2015 12:25 R
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce i zábava na jednom místě - jak vybrat správný tablet?
    A bezi ti tam Linux? Alebo aspon kolko updatov od vyrobcu uz na to vyslo?
    GeoRW avatar 13.12.2015 07:25 GeoRW | skóre: 13 | blog: GeoRW | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce i zábava na jednom místě - jak vybrat správný tablet?
    Linux na tom nepotrebujem, chcel som zariadenie s Android 5.1 - vyvijam aj Android aplikaciu na citanie komiksov ;-) Updaty som este neriesil, vsetko funguje ako ma, tak sa mi do toho nechce rypat.
    "This is to be taken with a grain of salt." ACBF - Advanced Comic Book Format
    11.12.2015 11:10 Jirka
    Rozbalit Rozbalit vše Terminál
    Já spíš vidím problém ve svém specifickém požadavku, kdy bych rád použil tablet jako terminál na zdi. Měl by sloužit k ovládání domovní automatizace (má aplikaci pro Android), ale i internetu, skype, domovní telefon přes SIP a další.. Problémem je ale najít tablet, ke kterému lze najednou připojit Ethernet adaptér do microUSB a zároveň ho napájet. Zatím jsem našel jen pár tabletů s Windows. Nemáte nějaké tipy?
    11.12.2015 11:57 ..
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Terminál
    A WiFi je problem proc?
    11.12.2015 13:14 Jirka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Terminál
    Wifi není nejzdravější při dlouhodobém pobytu v jejím dosahu. Doma jí zapínám jen podle potřeby a na stálo jí zapnout mít nechci v žádném případě.
    Fluttershy, yay! avatar 11.12.2015 13:31 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Terminál
    Nocebo je fakt sviňa.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    11.12.2015 17:31 Jirka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Terminál
    Ještě před rokem jsem měl stejný názor.
    11.12.2015 16:27 dannak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Terminál
    A ze kdykoli vylezete na vzduch, pokud tedy, se nechavate rentgenovat bezpoctem mobilu v okoli, cizimi wifi apod. vas netrapi ? Nemam tedy AP pod posteli, abych si jim behem spanku opaloval zada :) ale jinak bych to neresil.
    11.12.2015 17:19 Jirka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Terminál
    Já to taky neřešil do doby než nám zavedli Wifi v kanceláři a od té doby se mi objevily takové záhadné zdravotní problémy. Naši ajťáci mě měli samozřejmě za blázna, hypochondra a bůhví co dalšího. Humor je přešel, když jsme udělali test, kdy po několik týdnů nastavovali různé intenzity Wifi a já to měl vždy po týdnu poslepu ohodnotit. Trefil jsem se ze 100%. A za poslední měsíc jsem potkal minimálně tři další lidi, kteří mají stejný problém.
    11.12.2015 18:11 dannak
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Terminál
    Hm, tak to je zajimave... sice stale je to relativne maly statisticky soubor, nicmene to nijak neshazuju. Ikdyz si stejne myslim, ze za vsechny nase problemy mohou rodice :) /Arnold Rimmer/
    kyknos avatar 11.12.2015 18:14 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Terminál
    detekce != primy zdravotni dopad

    to porad muze byt nocebo
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Jendа avatar 11.12.2015 18:22 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Terminál
    Humor je přešel, když jsme udělali test, kdy po několik týdnů nastavovali různé intenzity Wifi a já to měl vždy po týdnu poslepu ohodnotit. Trefil jsem se ze 100%.
    Cool, tady ti za to dají tři mega. (a v brmlabu padesát litrů)
    Jendа avatar 11.12.2015 16:46 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Terminál
    Wifi není nejzdravější při dlouhodobém pobytu v jejím dosahu.
    Zajímavé, byly by k tomu nějaké podrobnosti?
    kyknos avatar 11.12.2015 17:03 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Terminál
    Neni to zjevne? Rozumne davky vitaminu budou urcite zdravejsi
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    11.12.2015 17:22 Jirka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Terminál
    Třeba tady
    Fluttershy, yay! avatar 11.12.2015 17:34 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Terminál
    Nebo tady nebo tady. ^_^
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Jendа avatar 11.12.2015 18:20 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Terminál
    Na té stránce jsou odkazy na neuvedené studie
    A co je nad to, poškozuje nevratně buněčné membrány, stěny, chromozomy, krevní obraz, imunitní a nervový systém. To jsou jasně prokázané a nadále pozorované běžné projevy už takto "slabého" vyzařování, za jaké se považuje wi-fi laickou veřejností. V jedné internetové diskuzi se většina neznalých vysmývala, jak může mít vůbec smysl článek o tom, zda wi-fi škodí zdraví, když wi-fi mívá běžný výkon 100mW až 1W. Jenomže dřívější opakované studie prokazují nevratná poškození a na tom stojí také Salzburská doporučení.
    i úplné nesmysly
    Pokud půjdete častěji na rentgenové vyšetření, budete po nějaký čas zářit více, nad hodnoty přirozeného, přírodního radiačního pozadí.
    11.12.2015 12:26 R
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Terminál
    Nejake cinske tablety kedysi mali ethernet integrovany, len sa do systemoveho konektora pripojila nejaka pasivna redukcia. Nabijaci konektor bol samostatne. Ale bola to totalna sracka...
    11.12.2015 13:29 Jirka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Terminál
    No já mám doma na testování nějaký levný tablet, co jsem dostal jednou k televizi. Má to ještě Android 2, ale hlavně má extra napájecí konektor. Takže do microUSB jsem píchl ethernet a funguje to :-) Akorát ten tablet je výkonově tragickej.
    Václav 11.12.2015 14:16 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Terminál
    Napájený USB hub ty tablety krmit nedovede? Vím že se tím dá napájet Raspberry, tak proč by to nešlo u tabletu…
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    Jendа avatar 11.12.2015 16:47 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Terminál
    Nejspíš SW problém. Nebo v HW není to přepínání zapojené zvlášť.
    11.12.2015 17:14 Jirka
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Terminál
    Zatím nevím o tom, že by to šlo :-( zatím jsem našel jen jedno řešení a to pro určité typy tabletů Samsung:
    Jendа avatar 11.12.2015 18:23 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Terminál
    Rozebrat baterku a napájet baterku.
    Václav 12.12.2015 07:09 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Terminál
    Nebo nějakou z těch raspi-like krabiček s podporou Androidu a display. Ono to ani o tolik dražší být nemusí…
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    Jendа avatar 12.12.2015 18:04 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Terminál
    Kdo a proč by si proboha někam dobrovolně instaloval Android?!
    kyknos avatar 12.12.2015 18:22 kyknos | skóre: 18 | blog: Quid novi? | Ranša Rosa
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Terminál
    treba ja
    So the Nationalists and the Socialists have the same policy on Brexit. They should get together and form a...
    Václav 13.12.2015 15:06 Václav "Darm" Novák | skóre: 26 | blog: Darmovy_kecy | Bechyně / Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Terminál
    Třeba člověk co potřebuje display řídící domácí automatizaci, má k tomu aplikaci pro Android a psát si svou vlastní pro jiný OS nedovede / nemá na to čas?
    Cross my heart and hope to fly, stick a cupcake in my eye!
    3.1.2016 16:28 Master
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Práce i zábava na jednom místě - jak vybrat správný tablet?
    Lze si s 3G modemem zavolat ci poslat SMS nebo je jen na data?

    Založit nové vláknoNahoru

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.