abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
včera 00:36 | Nová verze
Vyšel Emacs 24.4. Mezi novinky patří vestavěný webový prohlížeč (M-x eww), podpora více monitorů, celoobrazovkový mód, digitální podpis balíčků, podpora menu v textovém terminálu či nový blokový mód. Více informací v oznámení nebo v historii viditelných změn na stránce projektu.
little.owl | Komentářů: 16
20.10. 19:57 | Pozvánky
Jana Moudrá Vás 15. listopadu v budově Pilsfree v Plzni seznámí s novým skriptovacím jazykem Dart. Uvidíte spoustu ukázek a bude i prostor pro diskusi. Během následující codelab si můžete nabyté zkušenosti procvičit. … více »
hacup | Komentářů: 0
20.10. 19:54 | Pozvánky
Coreboot je svobodný firmware, „náhrada BIOSu“. O víkendu v Praze probíhal coreboot hackaton. V úterý večer vystoupí v brmlabu zakladatel Corebootu Ron Minnich.
Jendа | Komentářů: 6
20.10. 17:17 | Komunita
Po písmenech S, T a U následuje V. Po Saucy Salamander, Trusty Tahr a Utopic Unicorn následuje Vivid Vervet. Mark Shuttleworth v příspěvku V is for Vivid na svém blogu oznámil, že příští Ubuntu ponese jméno Vivid Vervet.
Ladislav Hagara | Komentářů: 9
20.10. 01:16 | Komunita
Dnes je to přesně 10 let ode dne, kdy vyšla první verze populární distribuce Ubuntu.… více »
tuxmartin | Komentářů: 28
19.10. 20:50 | Komerce

Tomáš Solař, autor české knihy Oracle Database 11g – Hotová řešení, nabízí kontrolu databáze Oracle zdarma. Jedná se o bezplatnou službu, která vám může pomoci odhalit slabé místo vaší databáze, aniž byste za to museli platit. Služba je určená všem, kdo využívají databáze Oracle, ale nikterak se o ně nestarají, přestože v nich uchovávají veškerá firemní data. Více se dočtete přímo na webu dba4refence.

Oracle_DBA | Komentářů: 36
18.10. 02:44 | Komunita
V únoru bylo rozhodnuto, že výchozím init systémem Debianu bude systemd (zprávička). Březnový návrh na hlasování o zachování možnosti volby init systému, tj. o tom, že balíček nemůže záviset na konkrétním init systému neprošel. Včera Ian Jackson návrh zopakoval a hlasovat se tentokrát bude. Lucas Nussbaum, vedoucí projektu Debian, podal alternativní návrh: podpora různých init systémů je žádoucí, ale ne povinná. Řeší se také, zda je na hlasování ta správná doba. Debian Jessie by měl být zmrazen 5. listopadu (zprávička).
Ladislav Hagara | Komentářů: 189
17.10. 11:49 | Nasazení Linuxu
Díky kombinaci Raspberry Pi, miniaturního modulárního fotoaparátu Pi a jednoduchého skriptu v Pythonu můžete snímat proměny krajiny nebo třeba východy či západy slunce.
Tadeáš Pelech | Komentářů: 16
17.10. 10:57 | Zajímavý projekt
Docker a Microsoft vydali oznámení o partnerství. Docker bude rozšířen o Docker Engine for Windows Server, služby Microsoftu budou podporovat Docker API.
Michal Vyskočil | Komentářů: 19
17.10. 01:01 | Zajímavý projekt
V dubnu byla vyhlášena soutěž The Hackaday Prize (zprávička) pro vývojáře open source hardwaru. Z přihlášených více než 800 projektů bylo vybráno 50 semifinalistů a následně 5 finalistů. Vítěz bude vyhlášen v listopadu na veletrhu electronica. Hlavní cenou soutěže je výlet do vesmíru nebo 196 418 dolarů v hotovosti.
Ladislav Hagara | Komentářů: 1
Hlasuji z:
 (80%)
 (14%)
 (3%)
 (2%)
 (1%)
 (0%)
Celkem 4510 hlasů
 Komentářů: 50, poslední 12.10. 11:59
Rozcestník
Reklama
Autoškola testy online Levný benzín
Štítky: není přiřazen žádný štítek

Vložit další komentář
8.12.2009 00:25 jiřík | skóre: 9 | Hradec Králové
Rozbalit Rozbalit vše Vyhledání spojení z idosu
Napište prosím někdo Plasmoid, který bude komunikovat s Idos.cz a dokáže vrátit výsledky hledání vlaků a MHD :)
Zapomeňte na pumpičku a na rozhodčí, hrajte Ultimate Frisbee http://www.frisbee.cz
8.12.2009 03:01 Pietro | skóre: 7
Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyhledání spojení z idosu
Taký existuje. Volá sa Public Transport. Používam ho na MHD v Bratislave. Je tam aj Idos.cz.
8.12.2009 09:17 leko
Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyhledání spojení z idosu
http://www.kde-look.org/content/show.php?content=106175
8.12.2009 12:03 jiřík | skóre: 9 | Hradec Králové
Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyhledání spojení z idosu
To znám a je to nanic, neumí to hledat, jen to zobrazuje odjezdy. Jasně, je to zajímavý mít na ploše odjezdovou tabuli Hlavního nádraží, ale já chci najít spojení. Prostě zadat odkud kam a aby to vyjelo výsledky.
Zapomeňte na pumpičku a na rozhodčí, hrajte Ultimate Frisbee http://www.frisbee.cz
8.12.2009 13:16 Pietro | skóre: 7
Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyhledání spojení z idosu
Ja to používam len na MHD. Podľa toho vidím, kedy mi ide autobus a kedy mám vyraziť, aby som ho stihol.
8.12.2009 11:12 vavrusam
Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyhledání spojení z idosu
Přístup u "Public Transport" se mi moc nelíbí (a vyhledávání mi shazuje plasma-desktop), tak mám rozpracovaný plasmoid na podobné téma.
V konfiguraci si nastavíš kde jsi a do vyhledávání kam jedeš, zatím to umí jen město a parametr "at hh:mm", např. "Brno" nebo "Brno at 12:00". Teď na tom na tom nemám moc čas dělat, o svátcích přidám nové featurky :)

Git, ukázka a download: http://github.com/vavrusa/plasma-transport
8.12.2009 12:02 jiřík | skóre: 9 | Hradec Králové
Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyhledání spojení z idosu
Díky :)
Zapomeňte na pumpičku a na rozhodčí, hrajte Ultimate Frisbee http://www.frisbee.cz
Josef Kufner avatar 8.12.2009 20:15 Josef Kufner | skóre: 64
Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyhledání spojení z idosu
Hlavně mysli na lidi s notebooky!

Tedy že podle právě přiřazené IP adresy to musí být schopné rozlišovat, kde právě jsi. Doma máš jednu IP, ve škole jinou, v práci další... Případně ještě lokalizaci podle právě chytnuté WiFi.

Nemyslím nic plně automatického, co by fungovalo všude, ale to, že si uživatel zadá něco ve smyslu { "Když mám IP adresu A, jsem poblíž zastávky X.", "Když jsem připojen na wifi s ESSID B, tak jsem poblíš zastávky Y." }.

Jak tak nad tím přemýšlím, asi by se hodila možnost testovat defaultní routu pro případ, že má škola více budov a všude Eduroam.

Ty testy by ale všecky měly být pasivní. Na zjištění IP, defaultní gw ani právě chytnuté WiFi není potřeba kamkoliv cokoliv posílat a imho to celkem stačí.

Další věc je, že by se mohlo hodit mít něco jako dynamické záložky -- podle stejného principu generovat url na http://www.idos.cz/pid/spojeni/?f=$location.
Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
8.12.2009 20:43 vavrusam
Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyhledání spojení z idosu
Taky mám notebook a cestuji, takže myslím :) Mám v plánu rozšířit vyhledávací řádek o příkaz "from A to B" (taková variace na krunner).
Detekce města podle geolokace sice docela selhává (byla v plánu), tak maximálně jako nápověda.
Ten tvůj nápad se mi ale líbí, nastavení výchozí zastávky na základě nějakého pravidla je realizovatelná - mohl by jsi mi to prosím hodit do Issues, ať se na to nezapomene?

A záložky, jestli myslíš odkaz na aktuálně vyhledaná spojení, tak nevím jestli http://vlak.cz něco takového poskytuje.
Myslím, že jsem to někde ale viděl - jak to bude ale s dobou platnosti netuším, i samotný web hází klacky pod nohy.
Přitom je to placené z veřejných financí a už dávno to mělo mít nějaké API (vlak.cz ne odkoupený idos.cz) :-(.
9.12.2009 14:44 Ash | skóre: 53
Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyhledání spojení z idosu
Podle mne nemyslel statické záložky (odkaz na konkrétní aktuálně vyhledaná spojení) ale dynamické záložky (spojení na založené trase, např Václavák -- Anděl, nicméně výsledek bude vždy seznam spojení v aktuální chvíli).

http

wap
9.12.2009 14:54 Ash | skóre: 53
Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyhledání spojení z idosu
10.12.2009 14:48 vavrusam
Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyhledání spojení z idosu
Nebo podrobnosti na chaps.cz http://chaps.cz/idos-moznost-vyuziti-odkazu.asp
To je jen předvyplnění formuláře na idos.cz (místo kterého používám vlak.cz), takže nic zajímavého.

Ty záložky oblíbených spojení/tagy/historie je naopak příjemná věc, kterou mám v plánu :-)
10.12.2009 19:05 Ash | skóre: 53
Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyhledání spojení z idosu
Ano také se mi nepodařilo zjistit jak se dostat přímo na tu stránku s vyhledanými spojeními, jde mi to jen přes ten wap na chaps.cz. Na idos se akorát předvyplní formuláře :(
7.1.2010 00:37 Ash | skóre: 53
Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyhledání spojení z idosu
Marián Kyral avatar 8.12.2009 03:51 Marián Kyral | skóre: 28 | blog: Sem_Tam | Frýdek-Místek
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
Plasmoid je nyní nainstalovaný v systému. Jenže aby se o něm KDE dozvědělo, potřebuje znovu načíst všechny soubory .desktop, což znamená odhlásit a znovu se přihlásit do KDE. To pro testování není zrovna ideální
Stačí jen restartovat plasmu
kbuildsycoca4
kquitapp plasma-desktop; sleep 3; plasma-desktop
Na kompilaci a instalaci používám:
mkdir build
cd build
cmake -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=`kde4-config --prefix` ..
make
sudo make install
8.12.2009 08:24 Honz
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
Prosím, existuje plasmoid, který ukazuje v panelu teploty atd jako Ksensors, ne jako ty pitomé sloupečky a otáčkoměry?
8.12.2009 09:24 xm | skóre: 35 | blog: Osvobozený blog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
Podívejte se na KDE-Look.org, plasmoidů na zobrazování informací o systému je tam asi milion, nějaký co bude podle vašeho gusta si snad vyberete :-)
Svoboda je tím nejdůležitějším, co máme. Nenechte se o ní připravit, podporujte Pirátskou stranu!
atan avatar 8.12.2009 12:00 atan | skóre: 21 | Liberec
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
Nevybere, taky uz od zacatku pouzivani KDE4 marne neco takoveho shanim. Zatim musim pouzivat Ksensors pro KDE3. Ktere je mimochodem v Gentoo masked prave kvuli KDE3.
8.12.2009 09:04 Petr Šigut | skóre: 34 | blog: PhaX_blog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
Plasmoid v Javě? Na KDE:Techbase mají tutoriály jen na C++, Ruby, Python a JavsScript...
kouby avatar 8.12.2009 12:34 kouby | skóre: 27 | blog: init | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
Plasmoid v Jave nejde, jelikoz nejsou KDE bindings pro Javu. Dokonce i Nokia (nebo dokonce jeste Trolltech) se od Javy odvraci a prestala vyvijet QtJambi (Qt bindings pro Javu).

Tudiz je mozne pouzit jen vyse zminene jazyky nebo si napsat vlastni bindings.
That's thirty minutes away. I'll be there in ten.
kouby avatar 8.12.2009 12:35 kouby | skóre: 27 | blog: init | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
Aha, to byla reakce na Javu v clanku. Tak to se omlouvam, ale Java opravdu nejde pouzit - mel by se clanek upravit.
That's thirty minutes away. I'll be there in ten.
8.12.2009 14:38 xm | skóre: 35 | blog: Osvobozený blog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
Já bych to napsal jinak: Java naštěstí použít nejde :-)

O plasmoidy v Javě (nebo ještě hůře v .NETu) bych opravdu nestál...
Svoboda je tím nejdůležitějším, co máme. Nenechte se o ní připravit, podporujte Pirátskou stranu!
8.12.2009 14:40 xm | skóre: 35 | blog: Osvobozený blog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
Heh, tak koukám že v .NETu plasmoidy psát jdou. Ještě že tak blbý nápad moc lidí zjevně nemá...
Svoboda je tím nejdůležitějším, co máme. Nenechte se o ní připravit, podporujte Pirátskou stranu!
8.12.2009 15:49 Vin
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
To jako, že plasmoidy jdou psát v c#?
8.12.2009 15:53 xm | skóre: 35 | blog: Osvobozený blog | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
Ano, naštěstí to ale moc lidi neláká. Viz Writing Plasma Applets in C# and Ruby.
Svoboda je tím nejdůležitějším, co máme. Nenechte se o ní připravit, podporujte Pirátskou stranu!
progdan avatar 8.12.2009 17:34 progdan | skóre: 34 | blog: Archař | Teplice/Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
Omlouvam se, pri psani jsem mel na mysli JavaScript. Zkusim zridit napravu.
Collecting data is only the first step toward wisdom, but sharing data is the first step toward the community.
8.12.2009 17:50 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček | Praha
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
Opraveno.
8.12.2009 10:39 petr_p | skóre: 58 | blog: pb
Rozbalit Rozbalit vše Barvy
Nastavovat implicitní pozadí a natvrdo bílou barvu textu je docela hloupý nápad. Co když má uživatel jako pozadí něco světlého?
progdan avatar 8.12.2009 17:45 progdan | skóre: 34 | blog: Archař | Teplice/Brno
Rozbalit Rozbalit vše Re: Barvy
setBackgroundHints nastavi barvu pozadi a textu tak, jak to odpovida uzivatelove aktualni konfiguraci KDE.
Collecting data is only the first step toward wisdom, but sharing data is the first step toward the community.
8.12.2009 20:13 petr_p | skóre: 58 | blog: pb
Rozbalit Rozbalit vše Re: Barvy
Jenže pak následuje painter->setPen(Qt::white);
pushkin avatar 8.12.2009 15:30 pushkin | skóre: 41 | blog: FluxBlog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
Jenom jeden dotaz k Plasmoidům - tenhle návod, pokud tomu dobře rozumím, se týká plasmoidů, které je třeba zkompilovat do binární formy. Ale jak je to s nativními plasmoidy s příponou .plasmoid, které není třeba kompilovat, prostě se do plasmy přidají příkazem plasmapkg a lze je ihned používat? Příklad.
...po monitoru se nepatlá! | 54.8 % obyvatel ČR je ochotno tolerovat křupana v čele státu.
8.12.2009 16:23 Petr Šigut | skóre: 34 | blog: PhaX_blog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
Ty stačí zabalit zipem...
8.12.2009 16:40 Jirka Wolny
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
Jedná se o zip archiv, který obsahuje soubor *.desktop a vlastní program (v tomto případě napsaný v pythonu).
pushkin avatar 8.12.2009 19:44 pushkin | skóre: 41 | blog: FluxBlog
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
Aha, takhle do hloubky jsem ho nezkoumal. Díky.
...po monitoru se nepatlá! | 54.8 % obyvatel ČR je ochotno tolerovat křupana v čele státu.
Jardík avatar 8.12.2009 19:56 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
Proč se mi u těch nových stupidních obarvených výpisů na záčátku zobrazuje
<div style="float: right"><input type="button" value="Rozbalit"></div>
Proč se to zobrazuje i když dám "Zobrazit kód".

V IE8 to funguje a ve WebKitu ne? Hmm.
Věřím v jednoho Boha.
23.12.2009 00:52 hryzo
Rozbalit Rozbalit vše Pouzitie QWidgetov v Plasma:Applet
Cely den som googlil,ale neprisiel som na sposob ako umiestit na plasmoid qwidgety - teda nie vykreslovat cez tu paint metodu. Malo by to ist, vela plasmoidov na nete pouziva qwidgety,ale nie je mi z ich kodu jasne ako prilepia main layout na ten applet. diky
21.5.2010 14:34 jirikon | skóre: 2
Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
Pokud chcete normálnější výpis spojení (bez reklam, ...), tak si staci zamenit "User Agent String" webového prohlížeče třeba na
Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN82/31.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
A pak to kuchani z HTML by mohlo byt snadne. Prave si delam aplikaci v pythonu ktera to bude umet a pak ji zkusim predelat do jythonu a sup s ni na mobil.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   Powered by Hosting 90 Server hosting
© 1999-2013 Argonit s. r. o. Všechna práva vyhrazena.