abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
dnes 19:58 | Nová verze
Po major vezi 3.1.0 vyšla vzápětí opravná verze 3.1.1 programu OpenVSP, jenž je zaměřen na modelování letadel. … více »
Max | Komentářů: 0
včera 15:15 | Zajímavý článek
ESET informuje o malwaru Linux/Mumblehard. Podrobná jednadvacetistránková analýza v PDF. Servery infikované tímto nežádoucím softwarem sloužily / slouží k rozesílání spamů minimálně posledních 5 let. ESET koupil jednu z domén, na které původně běžel C&C server. Za 7 měsíců bylo navázáno spojení z 8867 unikátních IP adres. V průběhu jednoho dne to bylo nejvíce 3292 unikátních IP adres. Hlavní komponenty Linux/Mumblehardu byly napsány v… více »
Ladislav Hagara | Komentářů: 13
včera 15:15 | Zajímavý software
AdBlock Edge je fork doplňku AdBlock Plus pro Firefox (a příp. SeaMonkey), určeného k blokování reklam. Vznikl, když původní upstream zavedl výjimky pro některé „nerušící“ reklamy. Na stránce doplňku se v posledních týdnech objevilo oznámení, že vývoj bude ukončen v červnu 2015. Nástupcem by měl být µBlock, který je univerzálnější, dostupný také pro další prohlížeče a v neposlední řadě slibuje menší nároky na zdroje.
davkol | Komentářů: 14
1.5. 16:16 | Zajímavý článek
Vyšlo již třiatřicáté číslo anglicky psaného časopisu MagPi věnovanému Raspberry Pi a projektům postaveným na tomto jednodeskovém počítači. První číslo MagPi vyšlo přesně před třemi roky, v květnu 2012.
Ladislav Hagara | Komentářů: 1
1.5. 13:13 | Zajímavý článek
Jiří Eischmann se v článku Telegram ve Fedoře na Fedora.cz věnuje službě pro rychlé psaní Telegram. Službu nejenom představí, ale také ukáže jak do Fedory nainstalovat oficiálního open source klienta i zásuvný modul pro Pidgin.
Ladislav Hagara | Komentářů: 77
1.5. 13:13 | Zajímavý projekt
Fedora.cz představuje Fedora Software, webovou aplikaci, pomocí které je možné procházet, objevovat a poznávat aplikace (nikoliv balíčky) dostupné ve Fedoře. Službu využívající Python a Django napsali Jozech Mlích a Jakub Dorňák. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu. Více na blogu Jozefa Mlícha.
Ladislav Hagara | Komentářů: 1
1.5. 12:12 | Nová verze
Dle plánu vyšlo OpenBSD 5.7. Podrobnosti v seznamu změn. Jedná se již o 37. vydání OpenBSD na CD-ROM a 38. vydání pomocí FTP/HTTP. Oficiální píseň k OpenBSD 5.7 s názvem Source Fish byla vydána již v březnu.
Ladislav Hagara | Komentářů: 2
30.4. 10:30 | Pozvánky
Czech JBoss User Group vás zve na setkání JBUG v Brně, které se koná ve středu 6. května 2015 v prostorách Fakulty informatiky Masarykovy univerzity v místnosti A318 (nová část budovy) od 18:00. Tématem setkání bude tentokrát před vývoj reaktivních webových aplikací s Vert.x 3.0; přednášet bude Marek Schmidt.
Jan Bleha | Komentářů: 1
30.4. 07:13 | Pozvánky
Máte poslední možnost přihlásit si přednášku na konference CryptoFest a RetroFest, které proběhnou o víkendu 6. a 7.6. na Strahově v Praze.
Jendа | Komentářů: 0
30.4. 07:12 | Zajímavý software
Potřebuje-li uživatel Linuxu Adobe Flash Player, může použít webový prohlížeč Chrome, ve kterém je Flash Player integrovaný. Uživatelé Chrome tak mají k dispozici sedmnáctkový Flash, aktuálně 17.0.0.169. Pro Firefox a prohlížeče s NPAPI sedmnáctkový Flash k dispozici není. Uživatelé mají oficiálně k dispozici pouze jedenáctkový Flash, aktuálně 11.2.202.457. Fresh Player Plugin překládá PPAPI na NPAPI a obráceně. Díky tomuto … více »
Ladislav Hagara | Komentářů: 36
Nešifrované HTTP
 (7%)
 (93%)
Celkem 695 hlasů
 Komentářů: 20, poslední dnes 10:06
    Rozcestník
    Reklama
    Autoškola testy online Levný benzín
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

    Vložit další komentář
    8.12.2009 00:25 jiřík | skóre: 9 | Hradec Králové
    Rozbalit Rozbalit vše Vyhledání spojení z idosu
    Napište prosím někdo Plasmoid, který bude komunikovat s Idos.cz a dokáže vrátit výsledky hledání vlaků a MHD :)
    Zapomeňte na pumpičku a na rozhodčí, hrajte Ultimate Frisbee http://www.frisbee.cz
    8.12.2009 03:01 Pietro | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyhledání spojení z idosu
    Taký existuje. Volá sa Public Transport. Používam ho na MHD v Bratislave. Je tam aj Idos.cz.
    8.12.2009 09:17 leko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyhledání spojení z idosu
    http://www.kde-look.org/content/show.php?content=106175
    8.12.2009 12:03 jiřík | skóre: 9 | Hradec Králové
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyhledání spojení z idosu
    To znám a je to nanic, neumí to hledat, jen to zobrazuje odjezdy. Jasně, je to zajímavý mít na ploše odjezdovou tabuli Hlavního nádraží, ale já chci najít spojení. Prostě zadat odkud kam a aby to vyjelo výsledky.
    Zapomeňte na pumpičku a na rozhodčí, hrajte Ultimate Frisbee http://www.frisbee.cz
    8.12.2009 13:16 Pietro | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyhledání spojení z idosu
    Ja to používam len na MHD. Podľa toho vidím, kedy mi ide autobus a kedy mám vyraziť, aby som ho stihol.
    8.12.2009 11:12 vavrusam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyhledání spojení z idosu
    Přístup u "Public Transport" se mi moc nelíbí (a vyhledávání mi shazuje plasma-desktop), tak mám rozpracovaný plasmoid na podobné téma.
    V konfiguraci si nastavíš kde jsi a do vyhledávání kam jedeš, zatím to umí jen město a parametr "at hh:mm", např. "Brno" nebo "Brno at 12:00". Teď na tom na tom nemám moc čas dělat, o svátcích přidám nové featurky :)

    Git, ukázka a download: http://github.com/vavrusa/plasma-transport
    8.12.2009 12:02 jiřík | skóre: 9 | Hradec Králové
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyhledání spojení z idosu
    Díky :)
    Zapomeňte na pumpičku a na rozhodčí, hrajte Ultimate Frisbee http://www.frisbee.cz
    Josef Kufner avatar 8.12.2009 20:15 Josef Kufner | skóre: 65
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyhledání spojení z idosu
    Hlavně mysli na lidi s notebooky!

    Tedy že podle právě přiřazené IP adresy to musí být schopné rozlišovat, kde právě jsi. Doma máš jednu IP, ve škole jinou, v práci další... Případně ještě lokalizaci podle právě chytnuté WiFi.

    Nemyslím nic plně automatického, co by fungovalo všude, ale to, že si uživatel zadá něco ve smyslu { "Když mám IP adresu A, jsem poblíž zastávky X.", "Když jsem připojen na wifi s ESSID B, tak jsem poblíš zastávky Y." }.

    Jak tak nad tím přemýšlím, asi by se hodila možnost testovat defaultní routu pro případ, že má škola více budov a všude Eduroam.

    Ty testy by ale všecky měly být pasivní. Na zjištění IP, defaultní gw ani právě chytnuté WiFi není potřeba kamkoliv cokoliv posílat a imho to celkem stačí.

    Další věc je, že by se mohlo hodit mít něco jako dynamické záložky -- podle stejného principu generovat url na http://www.idos.cz/pid/spojeni/?f=$location.
    Hello world ! Segmentation fault (core dumped)
    8.12.2009 20:43 vavrusam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyhledání spojení z idosu
    Taky mám notebook a cestuji, takže myslím :) Mám v plánu rozšířit vyhledávací řádek o příkaz "from A to B" (taková variace na krunner).
    Detekce města podle geolokace sice docela selhává (byla v plánu), tak maximálně jako nápověda.
    Ten tvůj nápad se mi ale líbí, nastavení výchozí zastávky na základě nějakého pravidla je realizovatelná - mohl by jsi mi to prosím hodit do Issues, ať se na to nezapomene?

    A záložky, jestli myslíš odkaz na aktuálně vyhledaná spojení, tak nevím jestli http://vlak.cz něco takového poskytuje.
    Myslím, že jsem to někde ale viděl - jak to bude ale s dobou platnosti netuším, i samotný web hází klacky pod nohy.
    Přitom je to placené z veřejných financí a už dávno to mělo mít nějaké API (vlak.cz ne odkoupený idos.cz) :-(.
    9.12.2009 14:44 Ash | skóre: 53
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyhledání spojení z idosu
    Podle mne nemyslel statické záložky (odkaz na konkrétní aktuálně vyhledaná spojení) ale dynamické záložky (spojení na založené trase, např Václavák -- Anděl, nicméně výsledek bude vždy seznam spojení v aktuální chvíli).

    http

    wap
    9.12.2009 14:54 Ash | skóre: 53
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyhledání spojení z idosu
    10.12.2009 14:48 vavrusam
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyhledání spojení z idosu
    Nebo podrobnosti na chaps.cz http://chaps.cz/idos-moznost-vyuziti-odkazu.asp
    To je jen předvyplnění formuláře na idos.cz (místo kterého používám vlak.cz), takže nic zajímavého.

    Ty záložky oblíbených spojení/tagy/historie je naopak příjemná věc, kterou mám v plánu :-)
    10.12.2009 19:05 Ash | skóre: 53
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyhledání spojení z idosu
    Ano také se mi nepodařilo zjistit jak se dostat přímo na tu stránku s vyhledanými spojeními, jde mi to jen přes ten wap na chaps.cz. Na idos se akorát předvyplní formuláře :(
    7.1.2010 00:37 Ash | skóre: 53
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vyhledání spojení z idosu
    Marián Kyral avatar 8.12.2009 03:51 Marián Kyral | skóre: 29 | blog: Sem_Tam | Frýdek-Místek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
    Plasmoid je nyní nainstalovaný v systému. Jenže aby se o něm KDE dozvědělo, potřebuje znovu načíst všechny soubory .desktop, což znamená odhlásit a znovu se přihlásit do KDE. To pro testování není zrovna ideální
    Stačí jen restartovat plasmu
    kbuildsycoca4
    kquitapp plasma-desktop; sleep 3; plasma-desktop
    
    Na kompilaci a instalaci používám:
    mkdir build
    cd build
    cmake -DCMAKE_INSTALL_PREFIX=`kde4-config --prefix` ..
    make
    sudo make install
    
    8.12.2009 08:24 Honz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
    Prosím, existuje plasmoid, který ukazuje v panelu teploty atd jako Ksensors, ne jako ty pitomé sloupečky a otáčkoměry?
    8.12.2009 09:24 xm | skóre: 35 | blog: Osvobozený blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
    Podívejte se na KDE-Look.org, plasmoidů na zobrazování informací o systému je tam asi milion, nějaký co bude podle vašeho gusta si snad vyberete :-)
    Svoboda je tím nejdůležitějším, co máme. Nenechte se o ní připravit, podporujte Pirátskou stranu!
    atan avatar 8.12.2009 12:00 atan | skóre: 21 | Liberec
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
    Nevybere, taky uz od zacatku pouzivani KDE4 marne neco takoveho shanim. Zatim musim pouzivat Ksensors pro KDE3. Ktere je mimochodem v Gentoo masked prave kvuli KDE3.
    8.12.2009 09:04 Petr Šigut | skóre: 34 | blog: PhaX_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
    Plasmoid v Javě? Na KDE:Techbase mají tutoriály jen na C++, Ruby, Python a JavsScript...
    kouby avatar 8.12.2009 12:34 kouby | skóre: 27 | blog: init | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
    Plasmoid v Jave nejde, jelikoz nejsou KDE bindings pro Javu. Dokonce i Nokia (nebo dokonce jeste Trolltech) se od Javy odvraci a prestala vyvijet QtJambi (Qt bindings pro Javu).

    Tudiz je mozne pouzit jen vyse zminene jazyky nebo si napsat vlastni bindings.
    That's thirty minutes away. I'll be there in ten.
    kouby avatar 8.12.2009 12:35 kouby | skóre: 27 | blog: init | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
    Aha, to byla reakce na Javu v clanku. Tak to se omlouvam, ale Java opravdu nejde pouzit - mel by se clanek upravit.
    That's thirty minutes away. I'll be there in ten.
    8.12.2009 14:38 xm | skóre: 35 | blog: Osvobozený blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
    Já bych to napsal jinak: Java naštěstí použít nejde :-)

    O plasmoidy v Javě (nebo ještě hůře v .NETu) bych opravdu nestál...
    Svoboda je tím nejdůležitějším, co máme. Nenechte se o ní připravit, podporujte Pirátskou stranu!
    8.12.2009 14:40 xm | skóre: 35 | blog: Osvobozený blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
    Heh, tak koukám že v .NETu plasmoidy psát jdou. Ještě že tak blbý nápad moc lidí zjevně nemá...
    Svoboda je tím nejdůležitějším, co máme. Nenechte se o ní připravit, podporujte Pirátskou stranu!
    8.12.2009 15:49 Vin
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
    To jako, že plasmoidy jdou psát v c#?
    8.12.2009 15:53 xm | skóre: 35 | blog: Osvobozený blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
    Ano, naštěstí to ale moc lidi neláká. Viz Writing Plasma Applets in C# and Ruby.
    Svoboda je tím nejdůležitějším, co máme. Nenechte se o ní připravit, podporujte Pirátskou stranu!
    progdan avatar 8.12.2009 17:34 progdan | skóre: 34 | blog: Archař | Teplice/Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
    Omlouvam se, pri psani jsem mel na mysli JavaScript. Zkusim zridit napravu.
    Collecting data is only the first step toward wisdom, but sharing data is the first step toward the community.
    8.12.2009 17:50 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
    Opraveno.
    8.12.2009 10:39 petr_p | skóre: 58 | blog: pb
    Rozbalit Rozbalit vše Barvy
    Nastavovat implicitní pozadí a natvrdo bílou barvu textu je docela hloupý nápad. Co když má uživatel jako pozadí něco světlého?
    progdan avatar 8.12.2009 17:45 progdan | skóre: 34 | blog: Archař | Teplice/Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Barvy
    setBackgroundHints nastavi barvu pozadi a textu tak, jak to odpovida uzivatelove aktualni konfiguraci KDE.
    Collecting data is only the first step toward wisdom, but sharing data is the first step toward the community.
    8.12.2009 20:13 petr_p | skóre: 58 | blog: pb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Barvy
    Jenže pak následuje painter->setPen(Qt::white);
    pushkin avatar 8.12.2009 15:30 pushkin | skóre: 41 | blog: FluxBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
    Jenom jeden dotaz k Plasmoidům - tenhle návod, pokud tomu dobře rozumím, se týká plasmoidů, které je třeba zkompilovat do binární formy. Ale jak je to s nativními plasmoidy s příponou .plasmoid, které není třeba kompilovat, prostě se do plasmy přidají příkazem plasmapkg a lze je ihned používat? Příklad.
    ...po monitoru se nepatlá! | 54.8 % obyvatel ČR je ochotno tolerovat křupana v čele státu.
    8.12.2009 16:23 Petr Šigut | skóre: 34 | blog: PhaX_blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
    Ty stačí zabalit zipem...
    8.12.2009 16:40 Jirka Wolny
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
    Jedná se o zip archiv, který obsahuje soubor *.desktop a vlastní program (v tomto případě napsaný v pythonu).
    pushkin avatar 8.12.2009 19:44 pushkin | skóre: 41 | blog: FluxBlog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
    Aha, takhle do hloubky jsem ho nezkoumal. Díky.
    ...po monitoru se nepatlá! | 54.8 % obyvatel ČR je ochotno tolerovat křupana v čele státu.
    Jardík avatar 8.12.2009 19:56 Jardík | skóre: 40 | blog: jarda_bloguje
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
    Proč se mi u těch nových stupidních obarvených výpisů na záčátku zobrazuje
    <div style="float: right"><input type="button" value="Rozbalit"></div>
    
    Proč se to zobrazuje i když dám "Zobrazit kód".

    V IE8 to funguje a ve WebKitu ne? Hmm.
    Věřím v jednoho Boha.
    23.12.2009 00:52 hryzo
    Rozbalit Rozbalit vše Pouzitie QWidgetov v Plasma:Applet
    Cely den som googlil,ale neprisiel som na sposob ako umiestit na plasmoid qwidgety - teda nie vykreslovat cez tu paint metodu. Malo by to ist, vela plasmoidov na nete pouziva qwidgety,ale nie je mi z ich kodu jasne ako prilepia main layout na ten applet. diky
    21.5.2010 14:34 jirikon | skóre: 2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Jak se dělá Plasmoid – 1 (úvod, první plasmoid)
    Pokud chcete normálnější výpis spojení (bez reklam, ...), tak si staci zamenit "User Agent String" webového prohlížeče třeba na
    Mozilla/5.0 (SymbianOS/9.2; U; Series60/3.1 NokiaN82/31.0.016; Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1 ) AppleWebKit/413 (KHTML, like Gecko) Safari/413
    A pak to kuchani z HTML by mohlo byt snadne. Prave si delam aplikaci v pythonu ktera to bude umet a pak ji zkusim predelat do jythonu a sup s ni na mobil.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   Powered by Hosting 90 Server hosting
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.