abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 13:11 | Nová verze

    Coppwr, tj. GUI nástroj pro nízkoúrovňové ovládání PipeWire, byl vydán v nové verzi 1.6.0. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu. Instalovat lze také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    2.5. 22:33 | Nová verze

    Byla vydána dubnová aktualizace aneb nová verze 1.89 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a animovanými gify v poznámkách k vydání. Vypíchnout lze, že v terminálu lze nově povolit vkládání kopírovaného textu stisknutím středního tlačítka myši. Ve verzi 1.89 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    2.5. 21:22 | Nová verze

    Proton, tj. fork Wine integrovaný v Steam Play a umožňující v Linuxu přímo ze Steamu hrát hry určené pouze pro Windows, byl vydán ve verzi 9.0-1 (𝕏). Přehled novinek se seznamem nově podporovaných her na GitHubu. Aktuální přehled her pro Windows běžících díky Protonu také na Linuxu na stránkách ProtonDB.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    2.5. 19:33 | Nová verze

    Byla vydána verze 1.78.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání na GitHubu. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    2.5. 11:22 | Bezpečnostní upozornění

    Služba Dropbox Sign (původně HelloSign) pro elektronické podepisování smluv byla hacknuta.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    2.5. 11:00 | Nová verze

    Byla vydána nová major verze 8.0 textového editoru GNU nano (Wikipedie). Podrobný přehled novinek a oprav v oznámení v diskusním listu info-nano nebo v souboru ChangeLog na Savannah. Volbou --modernbindings (-/) lze povolit "moderní" klávesové zkratky: ^C kopírování, ^V vložení, ^Z vrácení zpět, … Tato volba je aktivována také pokud binárka s nano nebo link na ni začíná písmenem "e".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    1.5. 23:22 | IT novinky

    Před 60 lety, 1. května 1964, byl představen programovací jazyk BASIC (Beginners' All-purpose Symbolic Instruction Code).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 22
    1.5. 22:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 12.0 minimalistické linuxové distribuce (JeOS, Just enough Operating System) pro Kodi (dříve XBMC) a multimediálního centra LibreELEC (Libre Embedded Linux Entertainment Center). Jedná se o fork linuxové distribuce OpenELEC (Open Embedded Linux Entertainment Center). LibreELEC 12.0 přichází s Kodi 21.0 "Omega".

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    1.5. 12:55 | Nová verze

    Microsoft vydal novou velkou aktualizaci 2404.23 v září 2019 pod licencí SIL Open Font License (OFL) zveřejněné rodiny písma Cascadia Code pro zobrazování textu v emulátorech terminálu a vývojových prostředích.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    1.5. 05:33 | Nová verze

    OpenTofu, tj. svobodný a otevřený fork Terraformu vzniknuvší jako reakce na přelicencování Terraformu z MPL na BSL (Business Source License) společností HashiCorp, bylo vydáno ve verzi 1.7.0. Přehled novinek v aktualizované dokumentaci. Vypíchnout lze State encryption.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (31%)
     (20%)
     (31%)
     (17%)
    Celkem 35 hlasů
     Komentářů: 8, poslední dnes 08:25
    Rozcestník

    Týden na ITBiz: Blockchain jako bezpečnostní riziko

    19. 8. 2018 | Redakce | Různé | 1786×

    Některé aplikace Googlu prý automaticky ukládají data o poloze i bez souhlasu uživatelů. Jak musí operátor informovat o změně smlouvy.

    Lenovo X1 Carbon: Nejlepší notebook pro váš byznys

    Pokud hledáte nejlepší byznys notebook, tak už dál hledat nemusíte, protože letošní šestá generace laptopu Lenovo X1 Carbon do této kategorie bezesporu patří, jen málo jiných zařízení mu může konkurovat a žádný jiný byznys notebook není jednoznačně lepší. Samozřejmě i X1 Carbon 6G má určité kompromisy, které někomu mohou subjektivně vadit, ale celkově lze říci, že na trhu aktuálně není lepší byznys notebook a jen pár je srovnatelných.

    IBM Power v DC SafeDX od partnera Datera jako služba

    Proč IBM Power? Jaký zákazník by se měl zajímat o využívání této platformy jako služby, kterou poskytujete ve spolupráci se společností DataSpring? A proč zrovna DataSpring? To nám vysvětlili Pavel Pokorný a Tomáš Pokorný ze společnosti Datera, která ji pro DC SafeDX spravuje.

    Blockchain přináší i významná bezpečnostní rizika

    Ransomware, minery, ale i hrozba selhání celých obchodních platforem: Studie společnosti McAfee Blockchain Threat Report ukazuje, že stejně jako každá inovativní technologie, také blockchain a kryptoměny vystavují koncové uživatele a firmy řadě souvisejících bezpečnostních hrozeb. Vznikly již i nové specializované formy kybernetické kriminality.

    Česko má prý tři nové cool tech firmy

    Analytici Gartner v letošním roce zpracovali profily 269 „Cool dodavatelů“ a tot označení získaly i tři firmy sídlící či vyvíjející svá řešení v Česku: Neuron Soundware (akustické technologie pro prediktivní údržbu), Stories (analytika) a Price f(x) (digital commerce).

    Zprávičky

    Před 150 lety se narodil úspěšný italský podnikatel Olivetti. V 80. letech byla značka Olivetti známá jako jeden z největších výrobců počítačů. Sloužily i při české kuponové privatizaci.

    Zranitelnost ve WhatsApp umožňuje manipulovat konverzaci. Útočníkům se nabízí nástroj na vytváření a šíření dezinformací, které vypadají jako zprávy z důvěryhodných zdrojů.

    Foxconnu nečekaně klesl zisk o 2,3 %. Firma čelí riziku nasycení trhu s chytrými telefony.

    Google prý ukládá údaje o poloze uživatelů i proti jejich vůli. I s pozastavenou historií pohybu prý některé aplikace Googlu automaticky ukládají data o poloze s časovým údajem.

    Apple prý už nechce sám vyrábět autonomní auta, soustředí se na software. Manažer Doug Field, který odešel z Tesly, se vrací do Applu.

    UPC loni zvýšila tržby o 9 % na 4,3 miliardy Kč. Ztráta společnosti klesla o desetinu na 223,5 milionu korun. Společnost to uvedla ve výroční zprávě.

    Internetové bankovnictví používá 65 % lidí. Debetní kartu momentálně vlastní přes 80 % lidí. Boom zažívá mobilní bankovnictví.

    Vědci vyvíjejí čárový kód pro steaky. Technologii na bázi jedlého, netoxického oxidu křemičitého vyvíjí poradenská firma PWC.

    Uber snížil ve 2. čtvrtletí ztrátu na 891 milionů USD. Firma vybudovala nové služby, jako dodávku potravin, protože hledá příjmy i mimo hlavní podnikání.

    Čtvrtletní zisk Lenova překonal očekávání. Tržby se ve čtvrtletí, které skončilo v červnu, zvýšily meziročně o 19 % na 11,9 miliardy dolarů.

    Průměrná cena chytrých mobilů stoupla na 6900 Kč. Poptávka roste po zařízeních s úhlopříčkou 5,6 až šest palců, které v červnu tvořily téměř 1/4 trhu.

    Česká obchodní inspekce pokutovala e-shopy. Internetové obchody stále neplní zákonné povinnosti. Česká obchodní inspekce pravomocně uložila 309 pokut v hodnotě 2 280 000 Kč.

    Tetrapol vs. LTE/5G. Vláda rozhodne, jak bude komunikovat policie a záchranáři. Síť Pegas založená na technologii Tetrapol se buduje od roku 1995.

    ČTÚ: Jak musí operátor informovat o změně smlouvy. Povinnosti informovat o jednostranné změně smlouvy nelze dostát pouhým sdělením, že k takové změně v dohledné době dojde a odkazem na další informace na webu.

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    19.8.2018 17:49 xx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Týden na ITBiz: Blockchain jako bezpečnostní riziko
    "Ransomware, minery, ale i hrozba selhání celých obchodních platforem: Studie společnosti McAfee Blockchain Threat Report ukazuje, že stejně jako každá inovativní technologie, také blockchain a kryptoměny vystavují koncové uživatele a firmy řadě souvisejících bezpečnostních hrozeb. Vznikly již i nové specializované formy kybernetické kriminality."

    A budou prodávat i antivirus pro blockchain?
    Blaazen avatar 19.8.2018 18:04 Blaazen | skóre: 24 | blog: BL
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Týden na ITBiz: Blockchain jako bezpečnostní riziko
    McAfee má s kryptoměnami pořád nějaký problémy :-)
    20.8.2018 09:52 xx
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Týden na ITBiz: Blockchain jako bezpečnostní riziko
    Nojo, peníze nesmrdí... :D Buďto ten hype můžeme kritizovat nebo si na něm namastit kapsu.
    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.