abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 19:11 | Nová verze

    Open source RDP (Remote Desktop Protocol) server xrdp (Wikipedie) byl vydán ve verzi 0.10.0. Z novinek je vypíchnuta podpora GFX (Graphic Pipeline Extension). Nová větev řeší také několik bezpečnostních chyb.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 04:11 | Nová verze

    Rocky Linux byl vydán v nové stabilní verzi 9.4. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    9.5. 22:22 | Bezpečnostní upozornění

    Dellu byla odcizena databáze zákazníků (jméno, adresa, seznam zakoupených produktů) [Customer Care, Bleeping Computer].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    9.5. 21:11 | Zajímavý článek

    V lednu byl otevřen editor kódů Zed od autorů editoru Atom a Tree-sitter. Tenkrát běžel pouze na macOS. Byl napevno svázán s Metalem. Situace se ale postupně mění. V aktuálním příspěvku Kdy Zed na Linuxu? na blogu Zedu vývojáři popisují aktuální stav. Blíží se alfa verze.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 25
    9.5. 14:33 | Pozvánky

    O víkendu 11. a 12. května lze navštívit Maker Faire Prague, festival plný workshopů, interaktivních činností a především nadšených a zvídavých lidí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    8.5. 21:55 | Nová verze

    Byl vydán Fedora Asahi Remix 40, tj. linuxová distribuce pro Apple Silicon vycházející z Fedora Linuxu 40.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 19
    8.5. 20:22 | IT novinky

    Představena byla služba Raspberry Pi Connect usnadňující vzdálený grafický přístup k vašim Raspberry Pi z webového prohlížeče. Odkudkoli. Zdarma. Zatím v beta verzi. Detaily v dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    8.5. 12:55 | Nová verze

    Byla vydána verze R14.1.2 desktopového prostředí Trinity Desktop Environment (TDE, fork KDE 3.5). Přehled novinek v poznámkách k vydání, podrobnosti v seznamu změn.

    JZD | Komentářů: 0
    7.5. 18:55 | IT novinky

    Dnešním dnem lze již také v Česku nakupovat na Google Store (telefony a sluchátka Google Pixel).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    7.5. 18:33 | IT novinky

    Apple představil (keynote) iPad Pro s čipem Apple M4, předělaný iPad Air ve dvou velikostech a nový Apple Pencil Pro.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (63%)
     (8%)
     (14%)
     (16%)
    Celkem 153 hlasů
     Komentářů: 11, poslední včera 18:00
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

    Týden na ITBiz: Domácí data bez drátu

    8. 12. 2019 | Redakce | Různé | 1175×

    DNS přes HTTPS – budoucnost soukromí na webu. Kybernetické bezpečnostní trendy pro rok 2020. Bezpečnostních incidentů je moc, lidé nestíhají. Velký přehled mezd v českém IT v roce 2019. Domácí data bez drátu. Umělá inteligence přetváří zákaznickou zkušenost.

    DNS přes HTTPS – budoucnost soukromí na webu

    Dnes je šifrované spojení na internetu přes HTTPS standardem a věříme, že rozumní administrátoři toto považují za skutečný základ. Šifrování HTTPS totiž pomáhá chránit citlivé informace přenášené přes internet, jako jsou hesla, čísla kreditních karet, ale i běžnou komunikaci.

    Nicméně volání DNS (překlad webové adresy na IP adresu) se zatím odehrává v nešifrovaném světě, v praxi jde o prostý text! Když nyní zadáte do webového prohlížeče adresu blog.firma.com, prohlížeč se zeptá několika DNS serverů a čeká na odpověď od prvního, aby mu prozradil, za jakou IP adresou se „schovávají“ data, která chce načíst. Webový prohlížeč je pak načte a zobrazí.

    Kybernetické bezpečnostní trendy pro rok 2020

    Příští rok se změní způsob, jak se malware dostává do našich počítačů. Uživatelé mobilních zařízení se musí připravit na to, že do oficiálních obchodů se dostane více podvodných a falešných aplikací. Chytrá zařízení a fyzická místa budou napřesrok ještě chytřejší. V nadcházejícím roce má také dojít k praktickému využití AI algoritmů, a to i pro zajištění soukromí.

    Bezpečnostních incidentů je moc, lidé nestíhají

    Málo spolupracující bezpečnostní systémy, špatné škálování, nedostatečná automatizace, to vše znamená pro podniky zvýšené riziko úspěšného útoku. Lidé v podnikových centrech SOC (bezpečnostní provozní centra) a u poskytovatelů řízených služeb zabezpečení jsou přetížení, takže často vypínají některé výstrahy čistě proto, aby dokázali reagovat na zbylé a zvládli zpracovat jejich objem.

    Velký přehled mezd v českém IT v roce 2019

    Jaké jsou nejlépe a nejhůře placené pozice v informačních technologiích v ČR? Ve kterých krajích berou ajťáci málo a kde hodně? Kolik si vydělá SAP konzultant v Jihočeském kraji, PHP vývojář na Vysočině či PPC specialista v Ostravě? Přinášíme výběr nejzajímavějších dat z celorepublikového přehledu mezd personální agentury Grafton Recruitment.

    Domácí data bez drátu

    Základem každé chytré domácnosti je počítačová síť a překvapivě to není Wi-Fi. Používají se především technologie Z-Wave nebo Zigbee. To ovšem neznamená, že tradiční Wi-Fi síť není důležitá. Naopak, představuje páteř umožňující překlenout propast mezi jednotlivými protokoly a je hlavním prvkem zábavné části chytré domácnosti – počítačových her, filmů, televize či hudby, protože jako jediná dokáže vzduchem rychle přenést velké objemy dat.

    Umělá inteligence přetváří zákaznickou zkušenost

    Moderní zákaznickou zkušenost lze dnes poskytovat pouze pomocí pokročilých nástrojů pro analýzu dat, s využitím internetu věcí a umělé inteligence. Zákaznická zkušenost by se měla dostat do centra podnikání, odpovědnost za ni nemá pouze marketingové nebo obchodní oddělení.

    Zprávičky

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.