abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 23:11 | Bezpečnostní upozornění

    Intel vydal 41 upozornění na bezpečnostní chyby ve svých produktech. Současně vydal verzi 20240514 mikrokódů pro své procesory řešící INTEL-SA-01051, INTEL-SA-01052 a INTEL-SA-01036.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:22 | IT novinky

    Společnost Raspberry Pi patřící nadaci Raspberry Pi chystá IPO a vstup na Londýnskou burzu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:22 | IT novinky

    Google na své vývojářské konferenci Google I/O 2024 představil řadu novinek. Keynote byl věnován umělé inteligenci (DeepMind, Gemini, Responsible AI).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 12:33 | Bezpečnostní upozornění

    V Gitu bylo nalezeno 5 zranitelností. Opraveny jsou ve verzích 2.45.1, 2.44.1, 2.43.4, 2.42.2, 2.41.1, 2.40.2 a 2.39.4. Útočník může připravit repozitář tak, že při jeho klonování (git clone) může dojít ke spuštění libovolného kódu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | IT novinky

    Virtualizační softwary VMware Workstation Pro a VMware Fusion Pro jsou nově pro osobní použití zdarma. Softwary VMware Workstation Player a VMware Fusion Player končí.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 02:11 | Nová verze

    Linuxová distribuce Endless OS (Wikipedie) byla vydána ve verzi 6.0.0. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu, poznámkách k vydání a také na YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    14.5. 15:44 | Nová verze

    Byl vydán Mozilla Firefox 126.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání, poznámkách k vydání pro firmy a na stránce věnované vývojářům. Vylepšena byla funkce "Zkopírovat odkaz bez sledovacích prvků". Přidána byla podpora zstd (Zstandard). Řešeny jsou rovněž bezpečnostní chyby. Nový Firefox 126 je již k dispozici také na Flathubu a Snapcraftu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    14.5. 15:22 | Nová verze

    Grafana (Wikipedie), tj. open source nástroj pro vizualizaci různých metrik a s ní související dotazování, upozorňování a lepší porozumění, byla vydána ve verzi 11.0. Přehled novinek v aktualizované dokumentaci.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    14.5. 14:55 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 24.0 linuxové distribuce Manjaro (Wikipedie). Její kódové jméno je Wynsdey. Ke stažení je v edicích GNOME, KDE PLASMA a XFCE.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    14.5. 13:00 | Nová verze

    Byla představena oficiální rozšiřující deska Raspberry Pi M.2 HAT+ pro připojování M.2 periferii jako jsou NVMe disky a AI akcelerátory k Raspberry Pi 5. Cena je 12 dolarů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (74%)
     (5%)
     (10%)
     (10%)
    Celkem 279 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník

    Týden na ITBiz: Výchozí nastavení a bezpečnost – 6 tipů, co by firmy měly zkontrolovat

    31. 1. 2021 | Redakce | Různé | 1938×

    Většina zákaznické podpory se má přesunout z mobilních aplikací na messagingové platformy. Úskalí digitalizace a výhody open source. WAN Edge Platform: Cisco nabízí bezpečné zavádění cloudu. Dell P3221D – kancelářský komfort pro váš zrak. Výchozí nastavení a bezpečnost: 6 tipů, co by firmy měly zkontrolovat.

    SAP představil platformu pro transformaci podnikání

    SAP představil platformu pro přeměnu v inteligentní podnik. Řešení RISE with SAP umožňuje zákazníkům přepracovat stávající procesy a dosahovat díky tomu lepších obchodních výsledků, a to bez ohledu na to, v jaké fázi digitální transformace se aktuálně nacházejí. Díky rozsáhlému partnerskému ekosystému umožňuje společnost SAP svým zákazníkům těžit z této transformace rychle, pružně a bez nutnosti velkých počátečních investic.

    Většina zákaznické podpory se má přesunout z mobilních aplikací na messagingové platformy

    Gartner zveřejnil nejdůležitější předpovědi pro oblast zákaznických služeb a podpory pro rok 2021 a další léta. Vyplývá z nich například, že do roku 2025 vymění nativní mobilní aplikace za messaging 80 % organizací zákaznické podpory a služeb, aby tak zlepšily zákaznický zážitek.

    Úskalí digitalizace a výhody open source (Red Hat)

    Covid je všude kolem nás a naším bezprostředním cílem je chránit životy a živobytí, a to je správně. Jakmile však pandemie ustoupí a vrátíme se do normálního života, začneme se zabývat dalšími dopady, které virus měl. Jedním z nich je zrychlená digitalizace podnikání.

    WAN Edge Platform: Cisco nabízí bezpečné zavádění cloudu

    Společnost Cisco představila svoji novou platformu WAN Edge Platform, která zákazníkům má pomoci přejít přechod do cloudu a zajistit bezpečnou a automatizovanou konektivitu pro přístup k aplikacím běžícím v cloudu, v datových centrech i na okraji sítě. Základním nabídky síťových zařízení řízených záměrem jsou směrovače řady Cisco Catalyst 8000 Edge.

    Dell P3221D – kancelářský komfort pro váš zrak

    Pro řadu lidí, zvláště pokud se vám již horší zrak, není 4K rozlišení při čtení a práci s textem úplně příjemné. A tak stejně dochází k úpravám nastavení, jako ke zvětšení fontů nebo ikon. Navíc málokterá kancelářská činnost vyžaduje skutečně 4K rozlišení, a koupě velkého displeje je motivována hlavně velikostí plochy, a nikoliv oním 4K. Dell P3221D s úhlopříčkou 31,5“ a rozlišením QHD (2560 x 1440) je tak velice pragmatickým řešením, které splňuje veškeré požadavky na kancelářský monitor. Proti 4K Dellu U3219Q s UltraSharp panelem je osazen levnějším IPS panelem v matném provedení. Panel má tedy proti špičkovému displeji menší jas a méně ostřejší vykreslení, což byste poznali třeba na práci s drátovým modelem v CAD programech. Je to dáno tím, že dvojnásobně dražší UltraSharp má rozteč pixelů 0,182×0,182 a tedy 140 pixelů na palec (PPI), zatímco P3221D umí rozteč 0,2727 x 0,2727 mm a 98,24 PPI.

    Výchozí nastavení a bezpečnost: 6 tipů, co by firmy měly zkontrolovat

    To, že výchozí konfigurace, především defaultní jména a hesla, bývají příčinou mnoha bezpečnostních incidentů, je věc dobře známá. Kromě výchozích hesel je ale mnohde pro zajištění bezpečnosti často potřeba měnit i další nastavení. Fungování řady zařízení metodou plug-and-play přímo svádí k tomu je prostě zapojit do sítě a bez dalšího začít používat. Problém může být třeba i v nastavení některých cloudových služeb. Curtis Franklin na webu DarkReading v této souvislosti vypočítává, na co by si měly podniky dávat v této souvislosti největší pozor.

    Zprávičky

           

    Hodnocení: -

    zatím nehodnoceno
            špatnédobré        

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    Komentáře

    Vložit další komentář

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.