abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×

dnes 13:00 | Komunita

MojeFedora.cz informuje, že Fedora 27 dostane podporu pro AAC. Podpora multimediálních formátů je ve výchozí instalaci Fedory tradičně limitovaná kvůli softwarovým patentům, ale desktopový tým Red Hatu se ji i tak snaží v poslední době co nejvíce rozšířit. Už nějaký čas obsahuje kodeky pro MP3, H.264, AC3 a nyní byl přidán také kodek pro další velmi rozšířený zvukový formát – AAC.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 23:55 | Pozvánky

Spolek OpenAlt zve příznivce otevřených technologií a otevřeného přístupu na 145. brněnský sraz, který proběhne v pátek 20. října od 18:00 hodin v restauraci Time Out na adrese Novoměstská 2 v Řečkovicích. Jedná se o poslední sraz před konferencí OpenAlt 2017, jež proběhne o víkendu 4. a 5. listopadu 2017 na FIT VUT v Brně. Běží registrace účastníků.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 21:44 | Nová verze

Byla vydána verze 5.2.0 multiplatformního virtualizačního nástroje Oracle VM VirtualBox. Jedná se o první stabilní verzi z nové větve 5.2. Z novinek lze zmínit například možnost exportování VM do Oracle Cloudu, bezobslužnou instalaci hostovaného systému nebo vylepšené GUI. Podrobnosti v seznamu změn. Aktualizována byla také dokumentace.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
včera 14:00 | Zajímavý projekt

Byl spuštěn Humble Down Under Bundle. Za vlastní cenu lze koupit multiplatformní hry The Warlock of Firetop Mountain, Screencheat, Hand of Fate a Satellite Reign. Při nadprůměrné platbě (aktuálně 3,63 $) také Hacknet, Hacknet Labyrinths, Crawl a Hurtworld. Při platbě 12 $ a více lze získat navíc Armello.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 13:00 | Nová verze

Google Chrome 62 byl prohlášen za stabilní (YouTube). Nejnovější stabilní verze 62.0.3202.62 tohoto webového prohlížeče přináší řadu oprav a vylepšení. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře (YouTube). Opraveno bylo 35 bezpečnostních chyb.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
včera 11:00 | Zajímavý článek

Článek (en) na Mozilla.cz je věnován vykreslování stránek ve Firefoxu. V průběhu roku 2018 by se ve Firefoxu měl objevit WebRender, jenž by měl vykreslování stránek urychlit díky využití GPU.

Ladislav Hagara | Komentářů: 5
včera 08:22 | Bezpečnostní upozornění

NÚKIB (Národní úřad pro kybernetickou a informační bezpečnost) informuje o zranitelnosti ROCA v procesu generování RSA klíčů, který se odehrává v softwarové knihovně implementované například v kryptografických čipových kartách, bezpečnostních tokenech a dalších hardwarových čipech vyrobených společností Infineon Technologies AG. Zranitelnost umožňuje praktický faktorizační útok, při kterém útočník dokáže vypočítat

… více »
Ladislav Hagara | Komentářů: 3
včera 01:23 | Zajímavý software

Příspěvek na blogu otevřené certifikační autority Let's Encrypt informuje o začlenění podpory protokolu ACME (Automatic Certificate Management Environment) přímo do webového serveru Apache. Klienty ACME lze nahradit novým modulem Apache mod_md. Na vývoj tohoto modulu bylo uvolněno 70 tisíc dolarů z programu Mozilla Open Source Support (MOSS). K rozchození HTTPS na Apache stačí nově přidat do konfiguračního souboru řádek s ManagedDomain. Minutový videonávod na YouTube [reddit].

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
17.10. 14:15 | Komunita

Daniel Stenberg, autor nástroje curl, na svém blogu oznámil, že obdržel letošní Polhemovu cenu, kterou uděluje Švédská inženýrská asociace za „technologickou inovaci nebo důvtipné řešení technického problému“.

marbu | Komentářů: 11
17.10. 13:40 | Pozvánky

Cílem Social Good Hackathonu, který se uskuteční 21. a 22. října v Brně, je vymyslet a zrealizovat projekty, které pomůžou zlepšit svět kolem nás. Je to unikátní příležitost, jak představit nejrůznější sociální projekty a zrealizovat je, propojit aktivní lidi, zástupce a zástupkyně nevládních organizací a lidi z prostředí IT a designu. Hackathon pořádá brněnská neziskovka Nesehnutí.

… více »
Barbora | Komentářů: 1
Jak se vás potenciálně dotkne trend odstraňování analogového audio konektoru typu 3,5mm jack z „chytrých telefonů“?
 (10%)
 (1%)
 (1%)
 (1%)
 (73%)
 (14%)
Celkem 88 hlasů
 Komentářů: 5, poslední dnes 07:28
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

    Vložit další komentář
    pavlix avatar 13.7.2011 01:24 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Takhle má vypadat článek o proprietárním software... hned na začátku je ta informace bez jakéhokoli předstírání napsána (ne jako u některých jiných :)). Těším se na příští díl. FlexiBee podle mě vyplňuje důležitou díru na linuxovém trhu.
    13.7.2011 08:17 m-a
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    A ktore su to tie ine ?
    pavlix avatar 13.7.2011 12:44 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Já jen provokuju, dotyční vědí, koho mám namysli :) a dokonce přislíbili nápravu. Počkám si, jestli příslib splní.
    13.7.2011 17:43 anonym
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    a hak seto liší od populárnícho winstorm?
    pavlix avatar 13.7.2011 18:40 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Toto téma považuju za skončené, co jsem chtěl napsat, jsem napsal už v prvním příspěvku vlákna.
    pavlix avatar 14.7.2011 11:16 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Aha, to nebylo na mně, jen ve špatném vlákně…
    14.7.2011 10:40 Ferš | skóre: 11 | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Dobrý den,

    nevím zda jsem správně pochopil Váš dotaz (asi ne), ale zkusím i tak odpovědět.

    WinStrom je starý název pro FlexiBee. Je to tedy to samé.

    Proč jsme se přejmenovali? protože 90% lidí si plete WinStrom a WinStorm. A už nejsme jen Win :-)

    Petr Ferschmann
    FlexiBee - internetový ekonomický systém i pro Linux
    13.7.2011 08:40 jim
    Rozbalit Rozbalit vše klavesove skratky
    zdravim, velmi by ma zaujimalo, ci je mozne tento soft pouzivat cez klavesove skratky. 'Ok' a 'Zrusit' teda asi standardne pojdu, ale co ostatne, hlavne pohyb medzi a v dokladoch? ci a ci sa daju zmenit-priradit vlastne
    13.7.2011 08:53 Ferš | skóre: 11 | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: klavesove skratky
    Většina operací má přiřazenou klávesovou zkratku. Když najedete na požadovanou operaci, objeví se v bublina s klávesovou zkratkou.

    Petr Ferschmann
    FlexiBee - internetový ekonomický systém i pro Linux
    Marek Stopka avatar 13.7.2011 10:13 Marek Stopka | skóre: 57 | blog: Paranoidní blog | London, United Kingdom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Bohužel je to jen účetnictví a ne ERP systém.... :-) Žádný project management, CRM,... A existuje hodně ERP systémů, které májí i accounting moduly a běží na Linuxu, jak server tak klient.
    13.7.2011 10:19 Ferš | skóre: 11 | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Dobrý den,

    FlexiBee je v tuto chvíli jak účetnictví, tak už částečně ERP systém.

    Množství přímo podporovaných modulů roste (velká část funkčnosti CRM je již součástí) tak i velké množství propojených systémů (CRM, specializované výroby, eshopy, BI, ...).

    Velkou výhodou FlexiBee je výborné REST API. A jeho možnosti stále rozšiřujeme. Není tedy problém napojit téměř cokoliv.

    Takže máte jen částečnou pravdu a musím dodat, že pouze "zatím".

    Petr Ferschmann

    FlexiBee - internetový ekonomický systém i pro Linux
    13.7.2011 10:58 jkb
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Bohužel je to jen účetnictví a ne ERP systém...

    to byla Pohoda pred par lety take. A dnes uz je to _castecne_ take ERP. Ostatne jak pise pan Ferschmann , tak FlexiBee k tomu ma rovnez nakroceno.

    A existuje hodně ERP systémů, které májí i accounting moduly a běží na Linuxu, jak server tak klient.

    patrne mate na mysli tu formulaci v clanku:

    Co se týká ekonomických administrativních agend, jedním z mála systémů nezávislých na platformě a schopných plnohodnotně fungovat na Linuxu (a v Česku zřejmě asi úplně jediným)
    zajimalo by me, jake software mate na mysli. Ty _zname_ ERP systemy stredni kategorie jsou prece cenove uplne nekde jinde a pak je tu skupina tech _free_, ktere maji accouting moduly, ale ze by v Cechach byla firma, ktera by mela podobny support jako tihle z Plzne mi neni znamo.

    Snad jeste k tomu pojmu ERP. Vim, ze ho rada firem pouziva z marketingovych duvodu, ale osobne mi takove _male nepravdy_ velmi vadi. Spravne je podle me ucetnictvi nebo ekonomicky informacni system. ERP bych pouzil jen tehdy, kdyz je mozno s tim software zdroje skutecne planovat.
    14.7.2011 10:46 Ferš | skóre: 11 | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Snad jeste k tomu pojmu ERP. Vim, ze ho rada firem pouziva z marketingovych duvodu, ale osobne mi takove _male nepravdy_ velmi vadi. Spravne je podle me ucetnictvi nebo ekonomicky informacni system. ERP bych pouzil jen tehdy, kdyz je mozno s tim software zdroje skutecne planovat.
    Máte úplnou pravdu. Ono se tomu dnes říká ERP od Enterprise Resource Planning, ale většina klientů a tento průmysl to chápe jako "přizpůsobitelný systém na míru klientovi".

    Na druhou stranu: FlexiBee už plánovat zdroje umí (cashflow, sklad, objednávky, ...). A přesto mu neříkáme ERP :-). Tedy zatím.

    Petr Ferschmann
    FlexiBee - internetový ekonomický systém i pro Linux
    13.7.2011 11:16 Peter Fodrek | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Ako je to s planmi pre verejny sektor na Slovensku?
    Ako je to s planmi na podporu prispevkovych organizacii v Slovenskej republike? Ak si spravne pamatam tak mali vyjst koncom roka 2010, ale este v aprili (dubnu) 2011 som podporu nenasiel.
    14.7.2011 10:34 Ferš | skóre: 11 | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ako je to s planmi pre verejny sektor na Slovensku?
    Dobrý den,

    bohužel Vás musím zklamat. Podpora zatím není a pořád platí: nejdříve za rok. Legislativní oblast je vždy složitá a pracná :-(

    Petr Ferschmann
    FlexiBee - internetový ekonomický systém i pro Linux
    13.7.2011 11:30 eax
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    hmm tie screenshoty su naozaj skarede. to chcete takymto pismom oslovit zakaznikov ? Porovnajte si to s inym uctovnictvom. Je to pisane v jave ? Alebo je pouzite GTK ?
    DjAARA avatar 13.7.2011 11:33 DjAARA | skóre: 32 | Praha|Náklo|Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Java snažící se použít nativní LaF. Tedy vzhled je dán nastavením u uživatele.
    13.7.2011 11:39 Filip Jirsák | skóre: 67 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Jak chcete písmo porovnávat z bitmapového screenshotu, když se dnes všude používá vyhlazování písma na míru konkrétního výstupního zařízení?
    13.7.2011 11:45 eax
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    ked spravim screenshot, spravi sa aj s vyhladenim nie ?

    Vo mne to vzbudzuje dojem ze to linuxova verizia nedokaze zhladzovat - ze ta java app bola "znasilnena" aby bezala na linuxe. A ono to ako tak funguje nevieme ako funguje. Napr podobny problem som mal s google picasa - neslo zhladzovanie fontov - asi to bola chyba toho wine ale aj tak...
    13.7.2011 12:33 Filip Jirsák | skóre: 67 | blog: Fa & Bi
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    ked spravim screenshot, spravi sa aj s vyhladenim nie ?
    Ale s vyhlazením pro obrazovku, na které je to zrovna zobrazeno. Takže jinde to bude vypadat hrozně. Proto je lepší dělat screenshoty bez vyhlazování fontů – vypadá to pak sice hůř, než s vyhlazeným fontem, ale pořád líp, než s fontem vyhlazeným pro jiné zařízení.
    13.7.2011 14:13 trekker.dk | skóre: 71
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Ne každému samozřejmě musí FlexiBee vyhovovat. Má určitou filosofii ovládání, a kdo je zvyklý na filosofii jinou, může se mu program zdát těžkopádný nebo nepřehledný.

    Jak že to bylo, "neexistuje nikdo konzervativnější než účetní"? ;-)
    Quando omni flunkus moritati
    pavlix avatar 13.7.2011 17:13 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Jak že to bylo, "neexistuje nikdo konzervativnější než účetní"? ;-)
    I účetní se dá vyměnit :).
    13.7.2011 14:27 Boky
    Rozbalit Rozbalit vše Import nastavení z jiných systémů
    Dobrý den,

    protože si mi FlexiBee líbí a jeho pořizovací cena by byla provděpodobně příznivější než platit support u stávajícího systému (Helios orange), tak se chci zeptat, jestli máte nějaké nástroje na migraci (číselníky apod.). Pomohlo by mi to v argumentaci proč se Heliosu zbavit.

    PS. jestli někdo chcete Helios, tak dajte vědět :)
    Max avatar 13.7.2011 15:33 Max | skóre: 65 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Import nastavení z jiných systémů
    Helios máme kvůli komunikaci s celní správou. Myslím si, že je to dost dobrý informační systém s hodně modulama a jde naroubovat asi pro cokoli. Jen škoda té malé podpory db :-/. Čistě tedy ms řešení s nutností SQL serveru :-/.
    Dřív jsme měli co update, to nějaký problém (hlavně, pokud máte dopsané nějaké fce speciálně pro vás), v poslední době je to už ok.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    13.7.2011 16:09 Boky
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Import nastavení z jiných systémů
    Ja sem tim nechtel rict ze je to spatnej system, ale je dost dost drahej na provoz. Kdyz sem tam volal, ze bych rad zablokoval nektere moduly, aby nebyly poplatky za support tak vysoke, dostalo se mi odpovedi, ze to neni problem, ale kdyz je budem znova chtit, tak si je musime znova zaplatit. To mi nepride jako fer pristup, obzvlas, kdyz chteji za support 18% z celkove ceny systemu.

    Pride mi ze si tam nekdo ve vedeni stoji na vedeni :).
    Jen škoda té malé podpory db :-/. Čistě tedy ms řešení s nutností SQL serveru :-/.
    Tak to mi vadi uplne nejvic.

    Je to jedinej duvod, proc ma vetsina lidi ve firme stanice s windows, coz stoji za licence taky docela dost penez (imho vyhozenejch).
    pavlix avatar 13.7.2011 17:14 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Import nastavení z jiných systémů
    Je to jedinej duvod, proc ma vetsina lidi ve firme stanice s windows, coz stoji za licence taky docela dost penez (imho vyhozenejch).
    Kdyby jen za licence :).
    Max avatar 13.7.2011 19:01 Max | skóre: 65 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Import nastavení z jiných systémů
    Já také nereagoval zcela na onen přechod, ale na to, že to je dobrý sw. Jinak pokud jde o cenu, tak ani nevím, kolik platíme, ale asi nic malého :).
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    14.7.2011 23:33 anonym
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Import nastavení z jiných systémů
    U FlexiBee jde přestat platit "záruka", která zahrnuje technickou podporu, nějaký návody a možnost online aktualizace. Když se rozhodneš zpětně začít platit, doúčtují ti polovinu toho, co bys zaplatil bez přerušení.

    Já to zkusil nasadit ve verzi Fact tedy čistě pro fakturace a teď jsem to právě přerušil, protože jsem v záruce neviděl smysl: jen fakturování se legislativa téměř netýká a jediný bug, který jsem nahlásil, nějak vyšuměl (v PDF font komolí m² a neumí to nastavit ani oni sami na svém online uctujte.cz). Ještě nevýhoda téhle verze: ač neumí účtovat, na údaje relevantní k účetnictví narážíte všude (např. taby pro účtování, sloupce ve výpisech) a to hodně znepřehledňuje práci. Taky mě štvalo, že fakturační verze nemá již předem vyřešen export do jiných účetních systémů, ale to je díky API řešitelné. Nebo FB umí dotahovat údaje z ARESu podle IČ, ale jen v seznamu partnerů. Pokud chci vystavit jednorázovou fakturu bez vytvoření extra záznamu partnera, musím vše vypisovat ručně. Poslední co mne mrzelo byl fakt, že RW API je až za příplatek i u serverových verzí, ale ok, na něčem se vydělávat musí.

    Co bych doporučil zkusit je uctujte.cz, což je vlastně webové rozhraní od Flexibee a za nižší ceny.
    15.7.2011 08:19 Ladicek | skóre: 28 | blog: variace | Havlíčkův brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Import nastavení z jiných systémů
    Nebo FB umí dotahovat údaje z ARESu podle IČ, ale jen v seznamu partnerů. Pokud chci vystavit jednorázovou fakturu bez vytvoření extra záznamu partnera, musím vše vypisovat ručně.
    Tohle umíme ve webovém rozhraní :-)
    Ještě na tom nejsem tak špatně, abych četl Viewegha.
    15.7.2011 11:37 anonym
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Import nastavení z jiných systémů
    Uniká mi smysl implementovat v odlišných rozhraních odlišnou funkcionalitu...
    16.7.2011 09:39 Ferš | skóre: 11 | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Import nastavení z jiných systémů
    Dobrý den,

    tohle je jen dočasné. Na webu jsme kvůli službě účtujte.cz potřebovali určitý rozsah funkcí, aby byla služba zajímavá. Nyní je budeme implementovat i do desktopové aplikace.

    Petr Ferschmann
    FlexiBee - internetový ekonomický systém i pro Linux
    Luboš Doležel (Doli) avatar 15.7.2011 12:21 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Import nastavení z jiných systémů
    Já mám u PDF generovaných ve FlexiBee problém s tím, že někteří klienti mi pak faktury vrací s tím, že je mají plné klikiháků. Bohužel si neumím vysvětlit, co je v tom PDF špatně, font tam je.
    17.7.2011 10:51 fousek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Import nastavení z jiných systémů
    Myslim ze v PDF neni chyba. Zpusobuji to zapisy v registrech HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\FontSubstitutes na klientskych pocitacich spolu s tiskarnou. Nikdy sem nemel cas to resit nejak detailneji takze u vsech fontu sem zrusil substituce. Myslim ze by pomohlo PDF vytvorit v nejakem fontu co dokazi tisknout vsechny tiskarny, ale jinak je vpodstate chyba v klientskem pocitaci. Vice zde http://support.microsoft.com/kb/927067
    Luboš Doležel (Doli) avatar 17.7.2011 23:16 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Import nastavení z jiných systémů
    Uff, Windows tyto substituce používají i při zobrazování na obrazovce?
    dmnc_net avatar 22.8.2011 20:03 dmnc_net | skóre: 12 | blog: dmnc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Import nastavení z jiných systémů
    s LCS Noris a nasledne HEG (Helios Green) mam obdobne zkusenosti jako ostatni s HEO. Super system, ve kterem i uzivatel muze vykouzlit monumentalni dila, ovsem vse je na dlouhe lokte, je to drahe a integrace (ty ktere jsem zatim videl) s Lotusama nic moc. Na druhou stranu, co slysim o SAPu, budte radi za Helios. Dalsi ma zkusenost je ESO9, to je pri vetsi firme taktez na provaz ve stodole...
    14.7.2011 10:32 Ferš | skóre: 11 | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Import nastavení z jiných systémů
    Zdravím,

    migrace jsou samozřejmostí :-). Obvykle se migruje přes excel a nebo přes FlexiBee XML. Pro každý systém je možné udělat migrační můstek. A pro některé systémy je již máme: http://www.flexibee.eu/produkty/flexibee/migrace-dat/podporovane-systemy/

    Přemigrovat základní číselníky (adresář, zboží, stav skladu, ...) se dá za hodinu pomocí XLS importů.

    Pokud chcete více informací, asi už by to chtělo osobní jednání (stačí telefonicky), abychom se mohli bavit více konkrétně.

    Petr Ferschmann
    FlexiBee - internetový ekonomický systém i pro Linux
    14.7.2011 08:05 Karel | skóre: 14
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Istaloval to někdo na Archlinux?
    14.7.2011 10:45 Ferš | skóre: 11 | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Dobrý den,

    archlinux není oficiálně podporován. Ale pro gentoo existuje neoficiální ebuild. Zkuste se na něj podívat a mělo by být možné to rozchodit.

    https://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=346671

    Petr Ferschmann
    FlexiBee - internetový ekonomický systém i pro Linux
    14.7.2011 11:18 Ladicek | skóre: 28 | blog: variace | Havlíčkův brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Před časem jsem rozchození v Archu řešil v RTčku s Maxem (zahlídl jsem pár příspěvků od něj i tady v diskusi), ten by možná mohl poradit.

    Tehdy byl problém s Postgresem 9, dneska už by to mělo být OK.
    Ještě na tom nejsem tak špatně, abych četl Viewegha.
    Max avatar 14.7.2011 11:35 Max | skóre: 65 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Jojo, přesně tak. Tenkrát byl aktuální postgre v archu 9, se kterou nebyl flexibee kompatibilní (myslím, že problémy s vygenerovaným cert v db), první spuštění fungovalo, další už ne (díky tomu cert). PKGBUILD a vše okolo jsem měl připraveno, dokonce jsem si i připravil PKGBUILD pro starší verzi postgresql a chtěl to dát na AUR a něco o tom napsat. Něco mi do toho pak skočilo a úplně jsem nato zapomněl, nicméně PKGBUILD a postup mám, takže mohu dnes v noci zveřejnit (až budu u sebe na PC). Jen si ještě vzpomínám, že bylo potřeba ručně doinstalit z auru podporu v postgresql pltcl. Měl jsem vše připraveno pro 9 postgres. Večer nato juknu a zveřejním.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    14.7.2011 11:51 Ladicek | skóre: 28 | blog: variace | Havlíčkův brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Tam byl problém s JDBC ovladačem. Jak říkám, v aktuální verzi už by to mělo fungovat. Jojo, PL/Tcl je potřeba. Když to publikuješ, jedině dobře :-)
    Ještě na tom nejsem tak špatně, abych četl Viewegha.
    Max avatar 15.7.2011 00:33 Max | skóre: 65 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Takže, článek sepsán, musím jen ověřit postupy + zaktualizovat a ověřit funkčnost mých PKGBuildů. Bylo toho víc, než bych čekal. Dnes už to balím, takže bych to viděl na neděli.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    Max avatar 19.7.2011 14:59 Max | skóre: 65 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Nakonec to vypadá, že to nepůjde do blogu, ale bude z toho oficiální článek (vyjde buď v tomto týdnu, nebo začátkem příštího). Nicméně PKGBUILDy jsem už hodil do auru.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    19.7.2011 15:56 Ladicek | skóre: 28 | blog: variace | Havlíčkův brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Wow! Díky :-)
    Ještě na tom nejsem tak špatně, abych četl Viewegha.
    pavlix avatar 14.7.2011 11:42 pavlix | skóre: 54 | blog: pavlix
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    https://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=346671
    Mám zvědavý dotaz. Jak funguje zařazování closedsource aplikací do Gentoo a dalších distribucí. Přidávají se další repozitáře s updaty z vašich serverů? Spíš se ptám na obecný způsob, než na aktuální stav.
    14.7.2011 09:20 petas
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Kedy bude podporovat aj slovensku legislativu, pokladnicu s fiskalom apod?
    14.7.2011 10:29 Ferš | skóre: 11 | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Dobrý den,

    slovenskou legislativu podporujeme (zatím pouze podvojné účetnictví podnikatelů). Fiskální pokladny také - konkrétně v podstatě všechny pokladny EURO (od společnosti ELCOM). U těchto pokladen je omezení, že pro komunikaci s nimi je potřeba mít jednu stanici s Windows. Jiné systémy totiž nepodporují.

    Petr Ferschmann
    FlexiBee - internetový ekonomický systém i pro Linux
    14.7.2011 10:54 Pavel Bařina | skóre: 2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Zajímalo by mě jestli je možné importovat data z daňové evidence Účto Tichý & spol.?

    Používám MacOSX a další věc co by mne zajímala je podpora nové verze operačního sytému Lion. Jinak škoda, že není v App store.
    14.7.2011 11:16 Ferš | skóre: 11 | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Dobrý den,

    no z Účto Tichý & Spol je to trošku problém. Oni neumí pořádné exporty. Takže se s tím trochu bojuje. Základní číselníky nejsou problém, u dalších dat jsme trochu válčili (např. faktury), ale uspěli.

    Lion samozřejmě podporován bude. Ale máme k němu přístup úplně stejný jako všichni ostatní. Proto budeme potřebovat pár dnů na finální otestování :-)

    Petr Ferschmann
    FlexiBee - internetový ekonomický systém i pro Linux
    14.7.2011 15:13 Pavel Bařina | skóre: 2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Děkuji za odpověď.

    Registrování vývojáři mají přistup k lionu s předstihem :-)

    Jinak jsem narazil na drobné chybky, které u komerčního produktu nepotěší. Po instalaci firmy jsem provedl registraci produktu přímo z programu. Vyskočila jen hláška, že se vyskytla chyba a mám to udělat přes webové rozhraní. Nicméně mailem mi registrace přišla. Tudíž vše proběhlo. Tohle je drobnost. Horší věc jsem narazil u formulářů při nastavování firmy. Firma -> nastaveni -> moduly. Tam jsou záložky Prodej a Nákup. V nich jsou poslední rozbalovací položky vidět jen z poloviny a jsou nečitelné. Jakoby se nevešli. Tohle vše na MacOSX Snow Leopard v nejaktuálnější verzi.
    15.7.2011 12:03 Karel
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Nemel byt clanek oznacen jako PR?
    15.7.2011 12:24 dad
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    to by musel byt kazd clanek napr. jak se instaluje DB2 nebo Oracle, RHEL take PR.

    Jinak si myslim, ze hnidopich a stoural jsou role, ktere musi ve spolecnosti existovat a nekdo to na sbe vzit musi.

    Dekujme.
    vulgární Nick avatar 17.7.2011 02:16 vulgární Nick | blog: Takže já jsem jedinej, kdo čůrá do vany?
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Jinak si myslim, ze hnidopich a stoural jsou role, ktere musi ve spolecnosti existovat a nekdo to na sbe vzit musi.
    Souhlas. :))
    JSEM PRASE A HOVADO.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 15.7.2011 12:25 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Proč?
    17.7.2011 18:24 kyytaM | skóre: 35 | blog: kyytaM | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Blba otazka - pouzivam Debian a free verziu s vyplnenou registraciou a po urcitom update z repozitarov Flexibee sa Flexibee neprestajne stazuje na neplatnu registraciu (ze bola registrovana nejaka starsia verzia). Co s tym? :) Btw. mam tam 5 faktur a 4 prijmy v banke (za rok bude tych faktur tak max 10) :).

    17.7.2011 18:29 Ferš | skóre: 11 | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Dobrý den,

    mohl byste poslat přesnou chybovou zprávu? Takto vůbec netuším v čem by mohl být problém.

    S pozdravem

    Petr Ferschmann
    FlexiBee - internetový ekonomický systém i pro Linux
    17.7.2011 19:26 kyytaM | skóre: 35 | blog: kyytaM | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Pozriem, ked sa dostanem k dotycnemu pocitacu, vdaka za zaujem. :)
    17.7.2011 23:08 kyytaM | skóre: 35 | blog: kyytaM | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Dobry den, tak prikladam vypis.
    Setting up flexibee (10.14.2.14) ...
    Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: org.postgresql.jdbc4.AbstractJdbc4Connection
       at java.lang.Class.initializeClass(libgcj.so.12)
       at java.lang.Class.initializeClass(libgcj.so.12)
       at org.postgresql.Driver.makeConnection(Driver.java:393)
       at org.postgresql.Driver.connect(Driver.java:267)
       at java.sql.DriverManager.getConnection(libgcj.so.12)
       at java.sql.DriverManager.getConnection(libgcj.so.12)
       at cz.winstrom.Checker.readLicense(Checker.java:130)
       at cz.winstrom.Checker.main(Checker.java:67)
    Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: java.sql.SQLXML not found in gnu.gcj.runtime.SystemClassLoader{urls=[file:./,file:/usr/share/flexibee/lib/postgresql-9.0-801.jdbc4.jar,file:/usr/share/flexibee/lib/winstrom-connector-10.14.2.14.jar,file:/usr/share/flexibee/lib/LicenseChecker.jar], parent=gnu.gcj.runtime.ExtensionClassLoader{urls=[], parent=null}}
       at java.net.URLClassLoader.findClass(libgcj.so.12)
       at java.lang.ClassLoader.loadClass(libgcj.so.12)
       at java.lang.ClassLoader.loadClass(libgcj.so.12)
       at java.lang.Class.initializeClass(libgcj.so.12)
       ...7 more
    
      Error: You are trying to update to a newer version of FlexiBee system than allowed in your license. Please put back the original version or contact the producer and prolong your license.
    
    dpkg: error processing flexibee (--configure):
     subprocess installed post-installation script returned error exit status 1
    configured to not write apport reports
                                          Errors were encountered while processing:
     flexibee
    E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)
    A package failed to install.  Trying to recover:
    Setting up flexibee (10.14.2.14) ...
    Exception in thread "main" java.lang.NoClassDefFoundError: org.postgresql.jdbc4.AbstractJdbc4Connection
       at java.lang.Class.initializeClass(libgcj.so.12)
       at java.lang.Class.initializeClass(libgcj.so.12)
       at org.postgresql.Driver.makeConnection(Driver.java:393)
       at org.postgresql.Driver.connect(Driver.java:267)
       at java.sql.DriverManager.getConnection(libgcj.so.12)
       at java.sql.DriverManager.getConnection(libgcj.so.12)
       at cz.winstrom.Checker.readLicense(Checker.java:130)
       at cz.winstrom.Checker.main(Checker.java:67)
    Caused by: java.lang.ClassNotFoundException: java.sql.SQLXML not found in gnu.gcj.runtime.SystemClassLoader{urls=[file:./,file:/usr/share/flexibee/lib/postgresql-9.0-801.jdbc4.jar,file:/usr/share/flexibee/lib/winstrom-connector-10.14.2.14.jar,file:/usr/share/flexibee/lib/LicenseChecker.jar], parent=gnu.gcj.runtime.ExtensionClassLoader{urls=[], parent=null}}
       at java.net.URLClassLoader.findClass(libgcj.so.12)
       at java.lang.ClassLoader.loadClass(libgcj.so.12)
       at java.lang.ClassLoader.loadClass(libgcj.so.12)
       at java.lang.Class.initializeClass(libgcj.so.12)
       ...7 more
    
      Error: You are trying to update to a newer version of FlexiBee system than allowed in your license. Please put back the original version or contact the producer and prolong your license.
    
    dpkg: error processing flexibee (--configure):
     subprocess installed post-installation script returned error exit status 1
    Errors were encountered while processing:
     flexibee
    

    Flexibee zostalo vzdy vysiet v aptitude:
     The following partially installed packages will be configured:
      flexibee 
    
    A vzdy vypisalo tu chybovu hlasku prilozenu vyssie.

    Aplikacia, ako taka, ale vzdy fungovala normalne.

    Ked som subor postgresql-9.0-801.jdbc4.jar docasne premiestnil a vykonal dpkg --configure flexibee, tak sa problem podarilo zrejme len docasne "odstranit". :)

    Zial uz si nepamatam, kedy sa tento problem objavil, ale tipoval by som to na update, ked sa v Debiane Wheezy objavila postgresql9.0 (nainsalovala sa paralelne k 8.4, ktoru od instalacie pouziva Flexibee). Nove verzie Flexibee v repozitari byvaju dost casto. :)
    18.7.2011 09:08 Ladicek | skóre: 28 | blog: variace | Havlíčkův brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    gnu.gcj.runtime.SystemClassLoader
    GCJ? Zkuste použít sun-java6-jre.
    Ještě na tom nejsem tak špatně, abych četl Viewegha.
    18.7.2011 09:14 kyytaM | skóre: 35 | blog: kyytaM | Bratislava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    i A sun-java6-jre

    Pouzivam. :) Ale vyhodil som gcj-jre-headless, co tam este z minulosti ostal. Dik za tip. :)
    18.7.2011 09:39 Ladicek | skóre: 28 | blog: variace | Havlíčkův brod
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Ono může být nainstalované, ale nepoužít se. update-alternatives je cesta :-)
    Ještě na tom nejsem tak špatně, abych četl Viewegha.
    18.7.2011 10:48 Petr Ježek | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Moc pěkný článek i diskuse. Takhle si představuji spolupráci komunity a komerčních tvůrců. Sám jsem FlexiBee zkoušel v rámci podlkadů pro výuku na Archu a rozhodně stojí za úvahu, zvláště když systém běží na opensource základu s nezbytnou platformální heterogenitou. Že je největší překážkou pokroku legislativní proces v podání našich politiků, o tom není sporu...
    Archlinux for your comps, faster running guaranted!
    Luk avatar 18.7.2011 14:30 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Že je největší překážkou pokroku legislativní proces v podání našich politiků, o tom není sporu...
    Když jsem uviděl tohle, tak jsem si nejdřív myslel, že mám halucinace :-D
    LinuxMarket - linuxový e-shop | LinuxEXPRES - linuxový magazín | OpenOffice.cz - portál uživatelů OpenOffice/LibreOffice
    18.7.2011 15:05 trekker.dk | skóre: 71
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    To je má spíš Nečas, ne?
    Quando omni flunkus moritati
    Luk avatar 18.7.2011 20:10 Luk | skóre: 47 | blog: Kacířské myšlenky | Kutná Hora
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Účtujeme v Linuxu a FlexiBee I. – úvod
    Ten je má skoro určitě. Ale byl jsem prostě (i s dosavadními zkušenostmi s touto vládou) překvapen tím, jak se „pravicová“ vláda chystá tak drasticky posílit státní rozhazování peněz.
    LinuxMarket - linuxový e-shop | LinuxEXPRES - linuxový magazín | OpenOffice.cz - portál uživatelů OpenOffice/LibreOffice

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.