abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 01:00 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 24.04.28 s kódovým názvem Time After Time svobodného multiplatformního video editoru Shotcut (Wikipedie) a nová verze 7.24.0 souvisejícího frameworku MLT Multimedia Framework. Nejnovější Shotcut je vedle zdrojových kódů k dispozici také ve formátech AppImage, Flatpak a Snap.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:33 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 03:22 | Zajímavý článek

    V aktuálním příspěvku na blogu počítačové hry Factorio (Wikipedie) se vývojář s přezývkou raiguard rozepsal o podpoře Linuxu. Rozebírá problémy a výzvy jako přechod linuxových distribucí z X11 na Wayland, dekorace oken na straně klienta a GNOME, změna velikosti okna ve správci oken Sway, …

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 00:11 | Nová verze

    Rakudo (Wikipedie), tj. překladač programovacího jazyka Raku (Wikipedie), byl vydán ve verzi #171 (2024.04). Programovací jazyk Raku byl dříve znám pod názvem Perl 6.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    27.4. 17:44 | Nová verze

    Společnost Epic Games vydala verzi 5.4 svého proprietárního multiplatformního herního enginu Unreal Engine (Wikipedie). Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    26.4. 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    26.4. 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 9
    26.4. 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 44
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    KDE Plasma 6
     (75%)
     (8%)
     (2%)
     (15%)
    Celkem 875 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Vývojáři začínají vydělávat s affiliate reklamou

    2. 11. 2017 | Reklama | Reklama | 2931×

    Mezi vývojáři online projektů a webových stránek sílí trend, že se již nenechávají pouze najímat na programování internetových projektů, ale sami připravují vlastní online projekty v oblasti affiliate marketingu, tedy online výkonností reklamy. Řada z nich je v tom tak úspěšná, že postupně omezuje dodavatelský vývoj a soustředí se na rozvoj vlastních projektů. Na trend upozornili organizátoři Affiliate konference, největšího setkání odborníků na výkonností reklamu, které se uskuteční 1. listopadu v Praze.

    Mezi účastníky Affiliate konference se zvyšuje počet účastníků, kteří byli původně vývojáři, ale omezili či omezují svoje aktivity v oblasti vývoje online projektů pro někoho dalšího a soustředí se na svoje vlastní projekty s tím, že mezi důležité finanční zdroje patří affiliate marketing. Ten představuje typ internetové reklamy, kdy vlastník příslušného média získává peníze v podobě provize z objednávek realizovaných na webu inzerenta. Jedná se tedy o nejférovější formu online reklamy – inzerent platí určitou předem danou procentuální provizi za každého přivedeného zákazníka.

    „Stejně jako jsme zažili vlnu blogerů a youtuberů, kteří to zpočátku dělali pro zábavu a dnes se tím živí na plný úvazek, tak pozorujeme novou vlnu zájemců. Vývojáři sice nemají takové sebeprezentační dovednosti jako youtubeři, ale bývají technicky mnohem zdatnější a mívají i větší zkušenosti s tím, jak z hlediska technologií funguje byznys na internetu,“ říká Robert Studený z VIVnetworks.com, která Affiliate konferenci pořádá.

    Provize se pohybují běžně v řádu jednotek procent za uskutečněnou objednávku, což nejčastěji odpovídá částkám v řádu nižších stokorun. Ale výjimkou nejsou ani jednotlivé provize v řádu jednotek tisíc, například v kategorii nábytek byla vloni nejvyšší jednorázová provize 7 437 Kč, v módě 6 207 Kč a v cestování 4 712 Kč. Mezi známými jmény českého e-commerce, kteří jsou inzerenty v síti VIVnetworks.com, jsou například Notino, Mall.cz, Kasa.cz, Euronics, Zoot, Baťa a mnoho dalších. U velkých e-shopů affiliate reklama představuje i více než 15 % jejich obratu. Affiliate projekty se přitom nemusí omezovat pouze na ČR a SR. Díky tomu, že VIVnetworks.com působí v 19 zemích a v rámci platformy CJ má celosvětovou dostupnost, je snadné z ČR připravovat projekty s mezinárodním dosahem a výrazně větším potenciálem. Vývojáři si mohou vybrat konkrétní trhy včetně Německa či USA.

    Affiliate konference a Projekt roku

    Jak vydělávat s pomocí sociálních sítí a řadu dalších aktuální témat z oblasti e-commerce a online marketingu přinese 1. listopadu 11. ročník Affiliate konference, kterou pořádá největší česká a slovenská affiliate síť VIVnetworks.com. Publisheři a blogeři budou sdílet své zkušenosti, poskytovat nové informace a znalosti, které pak pozitivně ovlivní počet uskutečněných objednávek. Patří mezi ně například SEO, UX, PPC, linkbuilding, brand building a marketing na sociálních sítích.

    Na konferenci budou vyhlášeny výsledky unikátní soutěže pro affiliate partnery z České republiky a ze Slovenska AffiliateProjektRoku.cz. Oceněny budou ty nejzajímavější affiliate projekty. Účastníci budou mít unikátní příležitost dozvědět se více o nejlepších lokálních projektech online výkonnostního marketingu a získat inspiraci pro vlastní úspěšné podnikání na internetu. 11. ročník Affiliate konference se uskuteční ve středu 1. listopadu v prostorách Galerie Café Louvre na Národní třídě v Praze. Podrobnosti a registrace jsou na www.affiliatekonference.cz.

    Pro čtenáře AbcLinuxu vstup zdarma

    Čtenářům AbcLinuxu.cz nabízí organizátor Affiliate konference 5 vstupenek zdarma (normální cena registrace je 1815 Kč). Pro získání bezplatného vstupu je třeba zaslat e-mail na adresu kencki@nitemedia.cz se jménem a příjmením a e-mailovou adresu, lze uvést i název společnosti, za kterou se registrujete. Je třeba vyčkat na zpětné potvrzení úspěšné registrace, pokud se tak nestane, bezplatný vstup není k dispozici. Z jedné e-mailové adresy lze registrovat jeden bezplatný vstup, registrovanou osobu nelze později měnit, a to ani v místě konání, kde může být u registrace vyžadováno prokázání totožnosti. Další registrační podmínky jsou na webu konference. Volné vstupenky je možné získat do pátku 27. 10. 2017 do 17:00 hodin.

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.