Dle plánu byl vývoj Firefoxu přesunut z Mercurialu na Git. Oficiální repozitář se zdrojovými kódy je na GitHubu.
V terminálovém multiplexoru GNU Screen byly nalezeny a v upstreamu ve verzi 5.0.1 už opraveny bezpečnostních chyby CVE-2025-23395, CVE-2025-46802, CVE-2025-46803, CVE-2025-46804 a CVE-2025-46805. Podrobnosti na blogu SUSE Security Teamu.
Training Solo (Paper, GitHub) je nejnovější bezpečnostní problém procesorů Intel s eIBRS a některých procesorů ARM. Intel vydal opravnou verzi 20250512 mikrokódů pro své procesory.
Byla vydána nová verze 25.05.11 svobodného multiplatformního video editoru Shotcut (Wikipedie) postaveného nad multimediálním frameworkem MLT. Nejnovější Shotcut je již vedle zdrojových kódů k dispozici také ve formátech AppImage, Flatpak a Snap.
Svobodný elektronický platební systém GNU Taler (Wikipedie, cgit) byl vydán ve verzi 1.0. GNU Taler chrání soukromí plátců a zároveň zajišťuje, aby byl příjem viditelný pro úřady. S vydáním verze 1.0 byl systém spuštěn ve Švýcarsku.
Spolek OpenAlt zve příznivce otevřených řešení a přístupu na 209. brněnský sraz, který proběhne tento pátek 16. května od 18:00 ve studentském klubu U Kachničky na Fakultě informačních technologií Vysokého učení technického na adrese Božetěchova 2/1. Jelikož se Brno stalo jedním z hlavních míst, kde se vyvíjí open source knihovna OpenSSL, tentokrát se OpenAlt komunita potká s komunitou OpenSSL. V rámci srazu Anton Arapov z OpenSSL
… více »GNOME Foundation má nového výkonného ředitele. Po deseti měsících skončil dočasný výkonný ředitel Richard Littauer. Vedení nadace převzal Steven Deobald.
Byl publikován přehled vývoje renderovacího jádra webového prohlížeče Servo (Wikipedie) za uplynulé dva měsíce. Servo zvládne už i Gmail. Zakázány jsou příspěvky generované pomocí AI.
Raspberry Pi Connect, tj. oficiální služba Raspberry Pi pro vzdálený přístup k jednodeskovým počítačům Raspberry Pi z webového prohlížeče, byla vydána v nové verzi 2.5. Nejedná se už o beta verzi.
Google zveřejnil seznam 1272 projektů (vývojářů) od 185 organizací přijatých do letošního, již jednadvacátého, Google Summer of Code. Plánovaným vylepšením v grafických a multimediálních aplikacích se věnuje článek na Libre Arts.
Zdravim, nehodlam kvuli memu problemu vytvaret novou diskusi.pak se ale nediv, ze se lidi do vyresene otazky nebudou vracet, ani ti tedy odpovidat. naopak tu svoji otazku poloz, jak se ma (vcetne popisneho titulku, tj. obsahujici Arch, Teamspeak ET, a prislusny problem, na ktery se ptas)
snd_cmipci 32928 0 snd_opl3_lib 9728 1 snd_cmipci snd_hwdep 7584 1 snd_opl3_lib snd_mpu401_uart 6656 1 snd_cmipci snd_rawmidi 21152 1 snd_mpu401_uart snd_seq_oss 33408 0 snd_seq_midi_event 6400 1 snd_seq_oss snd_seq 52112 4 snd_seq_oss,snd_seq_midi_event snd_seq_device 7436 4 snd_opl3_lib,snd_rawmidi,snd_seq_oss,snd_seq snd_pcm_oss 51104 0 snd_pcm 84612 2 snd_cmipci,snd_pcm_oss snd_timer 22404 3 snd_opl3_lib,snd_seq,snd_pcm snd_page_alloc 8840 1 snd_pcm snd_mixer_oss 18048 1 snd_pcm_oss snd 49252 12 snd_cmipci,snd_opl3_lib, snd_hwdep,snd_mpu401_uart, snd_rawmidi,snd_seq_oss,snd_seq, snd_seq_device,snd_pcm_oss,snd_pcm, snd_timer,snd_mixer_oss soundcore 8160 1 sndViz ze to jede pres OSS a psal jsem, ze jsem zkousel snad uz vse... :(
aoss
přesměrovat do Alsy, ale s některými programy to nefunguje dobře. Jednou jsem si všiml, že je kromě /dev/dsp
ještě /dev/adsp
, které mi kupodivu s DMIXem spolupracuje, i když vždy jenom s jedním jediným programem.
aoss
s ET pracuje spatne a vubec jsem snad jeste neobjevil softik, kde by to fungovalo dobre. /dev/adsp
tam mam taky, ale je zajimave ze cat /dev/urandom > /dev/dsp
chrci a na /dev/adsp
se zahryzne terminal. Vim, ze uz tu bylo receno, ze se to stat muze a i presto to funguje. Podle linux-gamers jsem zkusil vytvorit symlink ln -sf /dev/adsp /dev/dsp
a i presto, ze se mi hryzne terminal u toho urandom, tak mi zvuk u aplikaci bezi.
echo "et.x86 0 0 direct" > /proc/asound/card0/pcm0p/oss echo "et.x86 0 0 disable" > /proc/asound/card0/pcm0c/ossa potrebuju se toho pak zbavit, jak to udelam? Krome restartu.
echo "" > /proc/asound/card0/pcm0p/oss echo "" > /proc/asound/card0/pcm0c/oss
Tiskni
Sdílej: