V březnu loňského roku přestal být Redis svobodný. Společnost Redis Labs jej přelicencovala z licence BSD na nesvobodné licence Redis Source Available License (RSALv2) a Server Side Public License (SSPLv1). Hned o pár dní později vznikly svobodné forky Redisu s názvy Valkey a Redict. Dnes bylo oznámeno, že Redis je opět svobodný. S nejnovější verzí 8 je k dispozici také pod licencí AGPLv3.
Oficiální ceny Raspberry Pi Compute Modulů 4 klesly o 5 dolarů (4 GB varianty), respektive o 10 dolarů (8 GB varianty).
Byla vydána beta verze openSUSE Leap 16. Ve výchozím nastavení s novým instalátorem Agama.
Devadesátková hra Brány Skeldalu prošla portací a je dostupná na platformě Steam. Vyšel i parádní blog autora o portaci na moderní systémy a platformy včetně Linuxu.
Lidi dělají divné věci. Například spouští Linux v Excelu. Využít je emulátor RISC-V mini-rv32ima sestavený jako knihovna DLL, která je volaná z makra VBA (Visual Basic for Applications).
Revolut nabídne neomezený mobilní tarif za 12,50 eur (312 Kč). Aktuálně startuje ve Velké Británii a Německu.
Společnost Amazon miliardáře Jeffa Bezose vypustila na oběžnou dráhu první várku družic svého projektu Kuiper, který má z vesmíru poskytovat vysokorychlostní internetové připojení po celém světě a snažit se konkurovat nyní dominantnímu Starlinku nejbohatšího muže planety Elona Muska.
Poslední aktualizací začal model GPT-4o uživatelům příliš podlézat. OpenAI jej tak vrátila k předchozí verzi.
Google Chrome 136 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 136.0.7103.59 přináší řadu novinek z hlediska uživatelů i vývojářů. Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 8 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.
Homebrew (Wikipedie), správce balíčků pro macOS a od verze 2.0.0 také pro Linux, byl vydán ve verzi 4.5.0. Na stránce Homebrew Formulae lze procházet seznamem balíčků. K dispozici jsou také různé statistiky.
Ano vypal to jako UDF a máš po problému, navíc jak píše kolega, nemusíš to zkoušet "naostro", ale můžeš vypalování pouze "nasimulovat".
V samotném threadu jsem nic pro mě zajímavého nenašel, ale byl tam další odkaz
k3b v1.0 doesn't support files over 4Gb either. Can someone from the k3b team give us some feedback on this? Is it on the roadmap?
Jestli mne nesali pamet, tak se odvolaval na file system...Na filesystem, kde je ulozeny ten soubor nebo na filesystem, ktery pouzije to DVD-DL ? Na disku problem neni, z ntfs ten soubor v pohode pouzivam.
Neni to spíš věc mkisofs a cd/dvd-tools?
Udf co vim nezvládne soubory větší než 4GB.
Jo, asi jsem se sek. Našel jsem ECMA-167, ECMA-168 a konečně v Specification UDF i následující text (strana 22): Though the file size is 64-bit, other restrictions apply limiting the practical size of the file. So it was decided that we would test a file larger than the 32-bit limit (4GB). ... Implementations should be able to read the 16GBFILE file if the operating system supports files larger than 4GB. On operating systems that support files larger than 4GB the file should be completely readable and the data should be verified as written in the notes section. If the operating system does not support files larger than 4GB they should either ignore the file or read it till the maximum size possible under the operating system.
--media-type dvd
pryc, tak to při kopírování napsalo Překročen limit délky souboru (SIGXFS2)
, tak co s tim?
dd
jsem na nem vytvoril UDF, pripojil jsem ho a nakopiroval do toho soubor velky 4,7GB, no problem. Vypalovat jsem to nezkousel, protoze nemam po ruce zadny DVD, ale myslim ze by to melo jit.
Pouzivam distro Gentoo, opatchovany jadro z gentoo-sources 2.6.22-r5.
split
Tiskni
Sdílej: