abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 19:44 | Nová verze

Grafana (Wikipedie), tj. open source nástroj pro vizualizaci různých metrik a s ní související dotazování, upozorňování a lepší porozumění, byla vydána ve verzi 12.0. Přehled novinek v aktualizované dokumentaci.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 17:33 | Nová verze

Raspberry Pi OS, oficiální operační systém pro Raspberry Pi, byl vydán v nové verzi 2025-05-06. Přehled novinek v příspěvku na blogu Raspberry Pi a poznámkách k vydání. Pravděpodobně se jedná o poslední verzi postavenou na Debianu 12 Bookworm. Následující verze by již měla být postavena na Debianu 13 Trixie.

dnes 05:33 | Komunita

Richard Stallman dnes v Liberci přednáší o svobodném softwaru a svobodě v digitální společnosti. Od 16:30 v aule budovy G na Technické univerzitě v Liberci. V anglickém jazyce s automaticky generovanými českými titulky. Vstup je zdarma i pro širokou veřejnost.

Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    dnes 03:55 | Komunita

sudo-rs, tj. sudo a su přepsáné do programovacího jazyka Rust, nahradí v Ubuntu 25.10 klasické sudo. V plánu je také přechod od klasických coreutils k uutils coreutils napsaných v Rustu.

včera 22:11 | Nasazení Linuxu

Fedora se stala oficiální distribucí WSL (Windows Subsystem for Linux).

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:22 | IT novinky

Společnost IBM představila server IBM LinuxONE Emperor 5 poháněný procesorem IBM Telum II.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 04:55 | Nová verze

Byla vydána verze 4.0 multiplatformního integrovaného vývojového prostředí (IDE) pro rychlý vývoj aplikaci (RAD) ve Free Pascalu Lazarus (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání. Využíván je Free Pascal Compiler (FPC) 3.2.2.

včera 00:33 | Komunita

Podpora Windows 10 končí 14. října 2025. Připravovaná kampaň Konec desítek (End of 10) může uživatelům pomoci s přechodem na Linux.

Ladislav Hagara | Komentářů: 32
    5.5. 23:22 | Pozvánky

Již tuto středu proběhne 50. Virtuální Bastlírna, tedy dle římského číslování L. Bude L značit velikost, tedy více diskutujících než obvykle, či délku, neboť díky svátku lze diskutovat dlouho do noci? Bude i příští Virtuální Bastlírna virtuální nebo reálná? Nejen to se dozvíte, když dorazíte na diskuzní večer o elektronice, softwaru, ale technice obecně, který si můžete představit jako virtuální posezení u piva spojené s učenou

… více »
    bkralik | Komentářů: 0
    5.5. 22:33 | IT novinky

Dle plánu dnes končí služba Skype. Uživatelé mohou pokračovat v Microsoft Teams.

Jaký filesystém primárně používáte?
     (57%)
     (1%)
     (8%)
     (22%)
     (4%)
     (2%)
     (3%)
     (1%)
     (1%)
     (3%)
    Celkem 548 hlasů
     Komentářů: 25, poslední dnes 20:12
    Rozcestník

Vložit další komentář
    1.10.2007 20:03 Jarek Čecho | skóre: 13 | blog: Jarcec_Zone | Koprivnice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Compiz 0.6.0
    A zvlada uz konecne vyssi rozliseni? Me se to zatim na 3360 x 1050 vzdycky spadlo... (i kdyz vlastne to byl compiz fusion, takze nic :-/)
    pdp7 avatar 1.10.2007 20:19 pdp7 | skóre: 33 | blog: Mravenec_v_LCD_monitoru | Zákupy u České lípy
    3360 x 1050 ?? :-D
    David Ježek avatar 1.10.2007 20:22 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    zeby (1680+1680)x1050 ;-)
    1.10.2007 20:46 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Už podle nicku (pdp7) je zřejmé, že ho to muselo odrovnat. ;-)
    pdp7 avatar 1.10.2007 20:48 pdp7 | skóre: 33 | blog: Mravenec_v_LCD_monitoru | Zákupy u České lípy
    2.10.2007 10:30 Jarek Čecho | skóre: 13 | blog: Jarcec_Zone | Koprivnice
    Yup, presne tak dva 22'' sirokouhle monitory vedle sebe = (1680+1680)x1050.
    1.10.2007 21:34 faugusztin
    A nemate nahodou problem s maximalnou velkostou textur podporovanych ovladacom vasej grafickej karty, resp. samotnou grafickou kartou ? Niektore karty, resp. verzie ovladacov maju limit na sirku i vysku 2048 bodov, do coho sa vasich 3360x1050 akosi nezmesti.
    Mozno by bolo vhodne skusit novsi driver, pripadne vymenit graficku kartu. Bohuzial, ak karta textury o velkosti 3360x1050 nepodporuje, tak taketo rozlisenie nebude podporovat any Beryl/Compiz/Compiz Fusion.
    2.10.2007 10:31 Jarek Čecho | skóre: 13 | blog: Jarcec_Zone | Koprivnice
    Ovladace mam nejnovejsi ke svoji nVidii, kazdopadne hledat problem u nich me nenapadlo. Dekuji za napad, proverim.
    1.10.2007 21:02 neregistrovaný
    Kurna, co je to vlastne ta 'kradez zamereni'?!
    1.10.2007 21:06 Kyosuke | skóre: 28 | blog: nalady_v_modre
    Těžký zločin, za který aplikacím hrozí FreeBSD jail. ;-)
    1.10.2007 21:52 ajikdpoe | skóre: 23 | blog: dvh
    kradeni fokusu

(pridávam k vôdzke, pákovému krížovému ovládaču a notbuku)
    junckritter avatar 1.10.2007 23:43 junckritter | skóre: 3 | blog: Laying_Circus | Trnava
    pridavam laptok, kamarat mi to napisal trikrat za sebou
    2008 All Human Rights Reserved
    David Watzke avatar 1.10.2007 22:46 David Watzke | skóre: 74 | blog: Blog... | Praha
    Něco děláš v jedný aplikaci a v druhý se najednou stane průser, vyskočí nahoru a ty, protože nejsi pako, máš vypnutý zvuky, takže se o ničem nedozvíš a píšeš v klidu dál a...
    “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones” ―John Lennon
    2.10.2007 09:46 neregistrovaný
    No, pri psani sice vetsinou koukam na monitor, ale obcas i z okna. Takze asi jsem pochopil... Diky... :-)
    1.10.2007 21:05 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    Má vylepšenou ochranu proti krádeži zaměření

S novým Compizem se vaše aplikace budou cítit ještě bezpečnější! :-D
    Luboš Doležel (Doli) avatar 1.10.2007 21:09 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Takhle je o přeložené i v KWinu :-)
    mess avatar 1.10.2007 21:25 mess | skóre: 43 | blog: bordel | Háj ve Slezsku - Smolkov
    V originále je to "Fucus stealing", takže je to IMHO přeložené dobře :-).
    Cez párne mesiace zošíváš vaginy, cez neparne montuješ hajzle.
    onion avatar 1.10.2007 21:55 onion | skóre: 8 | blog: onion | Praha
    Prelozene to mozna dobre je, ale "kradez zamereni" mi prijde komicke a anglicke "Focus stealing prevention" imho zni mnohem lepe ;)
    1.10.2007 22:06 jar
    Rozbalit Rozbalit vše Compiz 0.6.0 pro Mandrivalinux 2007.1
    Tedy... rád bych se dostal k balíčkům nějaké novější verze 3D desktopu pro Mandrivu 2007.1 (Spring). Líbí se mi to, ale má to spoustu chyb. V distribuci je compiz 0.3.6, beryl 0.2.0 a žádné updaty zatím nebyly. Tato součást distribuce se mi zdá být důležitá, neboť jsou na ni lákáni noví uživatelé.
    2.10.2007 00:11 Sako
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Compiz 0.6.0 pro Mandrivalinux 2007.1
    V backports repozitarich Mandrivy je novy compiz a compiz fusion, jen staci trosku hledat ...
    2.10.2007 08:23 rastos | skóre: 63 | blog: rastos
    To je teraz ktorý? Ten pôvodny compiz, alebo compiz-fusion? A prečo sa o tom nepíše na http://www.opencompositing.org/ ani na http://compiz.org/ ? To čo je na http://releases.compiz-fusion.org/compiz/0.6.0/ je ničo iné? Existuje nejaké oficiálne announcement? Z toho .tgz v správičke to nevyzerá, že by boli aj nové veci okolo: ccsm, compiz-bcop, libcompizconfig, emerald, ...

... ach nekončiace otázky...
    2.10.2007 11:56 Petr Tomeš | skóre: 23 | blog: ptomes | Brno
    Chtít odkazovat oficiální oznámení ve zprávičkách redaktorů Abclinuxu je asi příliš luxusní požadavek.
    2.10.2007 13:27 rastos | skóre: 63 | blog: rastos
    Znie to ako by si ti redaktori ležali v žalúdku ;-)

Dik za linku. Mimochodom je tam aj dodatok:
    Unfortunately I noticed today that release 0.6.0 contains a bad problem that allows e.g. desktop windows being stacked over normal windows when they are mapped. This results in normal windows and/or panels not being visible when compiz is launched with the Gnome or KDE session until the desktop window is restacked once (e.g. by clicking on it if the "Raise on click" option is enabled).

I will release a 0.6.2 ASAP that fixes that problem, but until then, please either apply this commit to the release tarball: ...
    2.10.2007 14:36 Petr Tomeš | skóre: 23 | blog: ptomes | Brno
    Neleží mi v žaludku, ale je velmi smutné, když jakýkoliv redaktor/novinář/autor neví ani tak naprosto základní věc jako je uvádění reference na původní zdroj zprávy, případně oznámení.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 2.10.2007 14:50 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Kdyby ses místo urážení podíval na čas vydání zprávičky a na čas vydání oznámení, zjistil bys, že v té době ještě žádné oznámení nebylo. Byly pouze soubory na oficiálních zrcadlech, ze kterých jsem také vzal changelog.
    2.10.2007 17:14 Petr Tomeš | skóre: 23 | blog: ptomes | Brno
    Ne, tohle mě opravdu nemůže urazit. Podobnou nesoudnost jsem kritizoval i na Živě a na Lupě, když novináři v honbě za aktuálností a senzací publikují kdeco v dost nevyzrálém a neučesaném stavu. Přitom kdyby počkali pár minut (v tomto případě asi pět), informační a referenční hodnota zprávy by několikanásobě vzrostla. Ti nadšenci, kteří pravidelně sledují vývoj, takovou zprávičku na abclinuxu nepotřebují a ostatní pak zbytečně přicházejí o užitečné oficiální podrobnější oznámení, jak dokládá tato diskuse. To mi prostě nikdo nevyvrátí, že šlo o něco tak mimořádného, co potřebovalo být v takové formě publikováno o těch pět minut dříve.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 2.10.2007 17:41 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Mě vaše podobné jízlivé komentáře nezajímají a můžete mě kvůli tomu označovat za co chcete.

Zprávička nebyla v žádném neučesaném stavu - vyšla by ve stejném textovém obsahu včera jako dnes. Jediný rozdíl je v tom, že se ve zprávičce později změní odkaz z FTP adresáře na samostatné info o vydání (jakmile zjistím, že je dostupné) a že se lidé o novince dozví dříve. Nepřijdou o nic, jen se to prostě dozvědí dříve.
    2.10.2007 18:46 petr_p | skóre: 59 | blog: pb
    Tady se musím zastat pana Tomeše. Předčasně vydat zprávu u živého projektu o nekritické události bez posvěcení správců je nezodpovědné. A konkrétně nyní se to vymstilo.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 2.10.2007 19:04 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Jaký by v tom byl rozdíl? V čem by se to lišilo, kdybych vydal identickou zprávičku s odkazem na http://lists.freedesktop.org/archives/compiz/2007-October/002696.html když info o problému bylo zveřejněno až za 12 hodin po vydání oznámení?!
    2.10.2007 19:37 petr_p | skóre: 59 | blog: pb
    Po 12 hodinách. Tak beru zpět poslední větu.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 2.10.2007 19:56 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Protože některým lidem vadí to, že napíšu o nové verzi už v moment kdy je k dispozici na zrcadlech a ne až v moment, kdy vyjde dodatečná oficiální hurá zpráva, tak OK - pozdržím budoucí zprávičky o nových verzích dokud to oznámení nebude. Podle mě je to zbytečné.

Bez okolků se přiznávám, že jsem se prohřešil také tady - ať má pan Tomeš dostatek materiálu pro další prohlašování, že jsou redaktoři mnoha českých IT portálů neschopní a neprofesionální novináři honící se za senzací, kteří navíc ani neumí anglicky, neumí česky a neumí číst, a rozhodně by svou práci neměli dělat. Může o té neschopnosti volitelně napsat nějaký povzdech do blogu.
    (Omlouvám se za tento výlev a tedy i za to, že jsem "opět poklesl", ale tohle se nedá...)
    2.10.2007 19:58 Petr Tomeš | skóre: 23 | blog: ptomes | Brno
    Pokud to neumíš, tak to nedělej a nevztekej se. Jednoduchý.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 2.10.2007 20:03 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Já jen zírám. Běžného člověka bych předchozím příspěvkem snad donutil k zamyšlení (ačkoliv jen cituji jeho vlastní slova)... a on tomu přikyvuje.
    2.10.2007 20:11 Petr Tomeš | skóre: 23 | blog: ptomes | Brno
    Soudný člověk by zareagoval jinak. Já se přece jen pozastavil nad tím, proč se tu u běžně vydávaných věcích neodkazuje oznámení jen proto, že jste to chtěli vydat o pět minut dříve. Jestli si to vezmete k srdci nebo ne je mi jedno, vy nesete zodpovědnost za svou práci. A slušný člověk za zěptnou vazbu poděkuje, a to zvláště tehdy, když je negativní - protože je důležitější a užitečnější. Jen si vyzobáváte to, co chcete, já byl s tisíc jiných zpráviček od vás spokojen bezvýhradně, nemám problém pochválit a ocenit to ;). Ale na tom, že mám jako čtenář právo vyjádřit svůj názor a pozastavit se nad čímkoliv, ať už je to neschopnost správně přeložit nebo používat české tvary, si trvám, už proto, že nechci, aby byl podíl Linuxu méně než procento. A vy mi jej brát nebudete.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 2.10.2007 20:14 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Vaše připomínky jsou věcné, ale váš přístup (o který mi jde) je naprosto nelidský. To se pak nemůžete divit, že reaguju, jak reaguju.

Jak jsem říkal, oznámení jsem měl v plánu doplnit...
    2.10.2007 20:19 Petr Tomeš | skóre: 23 | blog: ptomes | Brno
    Já myslím, že se to (opět) vyřešilo. =) A že to má smysl (u vás) a/nebo že je nějaká sebereflexe u mně, je vidět z četnosti i intenzity reakcí. Ať tak či tak, v konečném důsledku je to dobře pro vás, pro mě i pro čtenáře. A o to přece jde, ne?
    2.10.2007 22:19 kavol | skóre: 28
    nesouhlasím s tónem, ale souhlasím s věcnou stránkou

btw, oficiální mailové oznámení OpenOffice 2.3 mi přišlo dnes ráno o půl osmé, kdypak tu byla zprávička?
    Luboš Doležel (Doli) avatar 2.10.2007 22:23 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    15.9. :-)
    2.10.2007 22:25 Petr Tomeš | skóre: 23 | blog: ptomes | Brno
    Možná o pár týdnů dříve, než se to normální lidé dozěvděli a mohli stáhnout z OpenOffice.org, případně openoffice.cz. Však nebudu říkat, v jakém médiu jsem kritizovl za to, že asi peřd dvěma lety psali o nějakém vydání Opery nebo něčeho, už přesně nevím, co bylo již na FTP serverech, ale bez jakéhkoliv oficiálního oznámení a podpůrných webových stránek, a na poslední chvíli se v tom našla natoli kkritická chyba, že verze byla stažena a msuela být vydána nová. Od té doby mi přišlo trapné poskytovat čtenářům neodpovědné bludy a drby, ž proto, že to negativně postihlo řadu lidí a přátel z okolí. Podobné to bylo při vydávání Firefoxu 2. Prostě zpravodajská práce má svou kulturu a slušnost. Mohla a měla by ji mít i zde.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 2.10.2007 22:31 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Mně připadá, že se z komára dělá velbloud. Nevím, co ta Opera dělala, ale "negativně postihlo" bych vyslovil, až kdyby to začalo ničit (nejen svá) data. Do té doby je to maximálně drobná nepříjemnost, kterou lze rychle napravit, a nestojí to ani za řeč.
    2.10.2007 22:35 Petr Tomeš | skóre: 23 | blog: ptomes | Brno
    Pokud to byl důvodem ke stažení verze z desítek zrcadel p ocelém světě pár hodin ped vydáním a pozdržení vydání o dalších několik dnů, tak to zase takový marginální problém asi nebyl, když by nepočkal do dalšího udržovacího vydání. Tkaže to za řeč stojí.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 2.10.2007 22:46 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Tady jde spíš o dopad na uživatele. Se zabugovanými programy se setkávám tak často, že si nedovedu představit, co by to muselo dělat, abych mluvil o negativních důsledcích na uživatele.
    2.10.2007 22:50 Petr Tomeš | skóre: 23 | blog: ptomes | Brno
    Každý program má své chyby, leckdy je alfaverze jednoho použitelnější než několikátá udržovací verze druhého... Zde se bavíme o tom, že o vydáních se má zidpovědně a komplexně informovat, až skutečně vyjdou - tzn. až je oficiálně oznámí výrobce, vedoucí projektu... Nikoliv když už jsou dostupné. Je to neprofesionální přísutp vzhledem ke čtenářům i k tomu projektu. Tečka. Souhlasí se mnou v tomto dokonce i několik lidí, kteří mě jinak většinou nemohou ani vystát. Tak se nad sebou zamyslete, to je už na pováženou. =)
    Luboš Doležel (Doli) avatar 2.10.2007 22:52 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Takže o OpenOffice.org 2.3 jsme měli psát až dnes - mnoho dnů poté, co se to dostalo do většiny důležitých distribucí - protože vyšlo oznámení až dnes?
    2.10.2007 22:56 Petr Tomeš | skóre: 23 | blog: ptomes | Brno
    No to je zajímavé, povězte, do jaké "většiny důležitých distribucí" se to dostalo, to by mě vážně moc zajímalo. A Oo.org je specifický případ, každé pravidlo má přirozeně svoje výjimky.
    Luboš Doležel (Doli) avatar 2.10.2007 22:59 Luboš Doležel (Doli) | skóre: 98 | blog: Doliho blog | Kladensko
    Nebudu kvůli vám hledat, kam se to dostalo a kam ne.

To abych si koukám vedl seznam, kde mám na oznámení čekat a kde mám tvrdohlavě mazat zprávičky všem, kdo si dovolí ceknout o tom, že už se to může začít instalovat... :-)

Tahle hádka opravdu nikam nepovede...
    2.10.2007 23:27 Petr Tomeš | skóre: 23 | blog: ptomes | Brno
    Mrzí mě, pokud si představujete, že je to hádka. Prostě diskuse a názory, nic víc. A pokud si začlenění nejnovější stabilní verze jednoho z nejprominentnějších OSS/FS projektů a nejvýznamnějšího kancelářského balíku po MS Office do "většiny významných distribucí" představujete jinak než jako Debian (kde to není ještě ani v unstable větvi), Ubuntu (vyjde až koncem října), Fedora (listopad) / Red Hat, openSUSE (koncem týdne) / SLED, PCLOS, Mandriva (koncem týdne) a jejich odvozeniny, tak je mi to docela líto a nechápu, jak někdo tak neznalý (či nekompetentní) jako vy může být odpovědný za zpravodajskou sekci předního linuxového portálu.
    3.10.2007 07:48 xkesh | skóre: 46 | blog: eXtempore
    nechápu, jak někdo tak neznalý (či nekompetentní) jako vy může být odpovědný za zpravodajskou sekci předního linuxového portálu.
    Kritizujte si jak chcete, ale nedělejte, že něco nechápete. Já bych rád našel nějaké zpravodajství (obecně), které by dávalo přednost informaci před senzací (ať už tématicky anebo rychlostí), bohužel standard zpravodajství byla snad vždycky v dějinách buď cílená dezinformace (propaganda) anebo nově čím dál tím víc infotainment (mám skandál! mám to první!! mám kachnu!!!).

A to z toho důvodu, že o skutečně kvalitní informace stojí jen zlomek lidí (a to ještě jen někdy), kteří je ale tím pádem nemohou zaplatit. Narození tygříka, rozčilená sousedka anebo rozsekané mrtvoly na dálnici jsou obsahy zpravodajství, které se vyplatí víc než politologicky či ekonomicky zaměřená pečlivě připravená analýza nějakého společenského fenoménu.

Vztaženo na zprávičku výše to znamená být první a čím dřív před oficiálním vydáním, tím líp. Tím větší rozruch, tím větší flamewar, tím lepší feedback - prostě se něco děje, a to je pro "přední linuxový portál" daleko důležitější k přežití než když si pár znalých čtenářů spokojeně v soukromí pokýve hlavou, že zprávička má všechno jak má být a oni tedy nemusejí reagovat. Kdybyste si ty zprávičky kupoval od kusu, protože potřebujete kvalitní specializované zpravodajství, to by byla jiná...

Takže jistěže by mohly být některé zprávičky lepší a jistěže je přínosné jejich kvalitu podrobit čas od času kritickému soudu - už proto, abychom si uchovali intelektuální zdraví. Ale pro přední linuxový portál je asi přínosnější mix ze seriozity i senzací, tak totiž zasáhne široké spektrum publika, o což takovému portálu z principu musí jít.

Nekompetence se v tomto případě projevuje spíš ve vaší kritice osoby člověka, který vytváří velké množství zpráviček - z nichž jen některé vám nejsou po chuti - protože jak výše psáno, i přístup lovení senzací má ve zpravodajské sekci předního linuxového portálu své místo a je objektivně lehce obhajitelný.

(A to všechno píšu jako občasný rejpavý kritik kvality některých zpráviček ;-))
    3.10.2007 10:46 Petr Tomeš | skóre: 23 | blog: ptomes | Brno
    Kritizuji to, že vedoucí zpráviček Abclinuxu veřejně nestydatě lže. A to je napováženou, protože je to hnusné.
    3.10.2007 08:49 rastos | skóre: 63 | blog: rastos
    No to je zajímavé, povězte, do jaké "většiny důležitých distribucí" se to dostalo, to by mě vážně moc zajímalo.
    Netuším prečo by oficiálne ohlásenie 2.3 malo vyjsť až dnes, ale v čase keď vyšla na abíčku správička, tak linka na 2.3 bola na titulnej stránke http://www.openoffice.org. Takže abíčko správne uverejnilo oznámenie o OOo. To považujem, za dostatočne oficiálne. To že sa niekde objavia nejaké podozrivo pomenované súbory na nejakom ftp serveri - to nie je oficiálne oznámenie.
    3.10.2007 10:45 Petr Tomeš | skóre: 23 | blog: ptomes | Brno
    Pokud to bylo až poté, co se objevila informace a bylo možné to stáhnout z hlavních stránek projektu OO.org, tka je to v pořádku. Jen jsem měl pocit, že tomu tak nebylo a v případě Openoffice.cz určitě ne.
    xvasek avatar 2.10.2007 08:40 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Umíte někdo rozjet compiz / beryl na více monitorech s nVidií, nebo jsem jediný, komu to nefunguje?
    2.10.2007 10:32 Jarek Čecho | skóre: 13 | blog: Jarcec_Zone | Koprivnice
    Viz vyse, mi to taky nefunguje na dvou monitorech...
    xvasek avatar 2.10.2007 10:41 xvasek | skóre: 21 | blog: | Zlín
    Tak aspoň vím, že nejsem úplně marný. Teď už je jenom otázka, jestli existuje někdo, komu to funguje...
    2.10.2007 13:21 TomCat1 | skóre: 10
    Mně to kdysi fungovalo. Karta nVidia 7600 a 2x LCD monitor 1280x1024. Beryl 2.0.
    Have you tried turning it off and on again?

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.