abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 22:33 | Nová verze

Byla vydána nová major verze 5.0.0 svobodného multiplatformního nástroje BleachBit (GitHub, Wikipedie) určeného především k efektivnímu čištění disku od nepotřebných souborů.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 22:22 | Komunita

Na čem pracují vývojáři webového prohlížeče Ladybird (GitHub)? Byl publikován přehled vývoje za duben (YouTube).

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 19:11 | IT novinky

Provozovatel čínské sociální sítě TikTok dostal v Evropské unii pokutu 530 milionů eur (13,2 miliardy Kč) za nedostatky při ochraně osobních údajů. Ve svém oznámení to dnes uvedla irská Komise pro ochranu údajů (DPC), která jedná jménem EU. Zároveň TikToku nařídila, že pokud správu dat neuvede do šesti měsíců do souladu s požadavky, musí přestat posílat data o unijních uživatelích do Číny. TikTok uvedl, že se proti rozhodnutí odvolá.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 11:22 | Zajímavý projekt

Společnost JetBrains uvolnila Mellum, tj. svůj velký jazykový model (LLM) pro vývojáře, jako open source. Mellum podporuje programovací jazyky Java, Kotlin, Python, Go, PHP, C, C++, C#, JavaScript, TypeScript, CSS, HTML, Rust a Ruby.

včera 09:11 | Bezpečnostní upozornění

Vývojáři Kali Linuxu upozorňují na nový klíč pro podepisování balíčků. K původnímu klíči ztratili přístup.

1.5. 20:00 | Komunita

V březnu loňského roku přestal být Redis svobodný. Společnost Redis Labs jej přelicencovala z licence BSD na nesvobodné licence Redis Source Available License (RSALv2) a Server Side Public License (SSPLv1). Hned o pár dní později vznikly svobodné forky Redisu s názvy Valkey a Redict. Dnes bylo oznámeno, že Redis je opět svobodný. S nejnovější verzí 8 je k dispozici také pod licencí AGPLv3.

1.5. 19:22 | IT novinky

Oficiální ceny Raspberry Pi Compute Modulů 4 klesly o 5 dolarů (4 GB varianty), respektive o 10 dolarů (8 GB varianty).

30.4. 22:33 | Nová verze

Byla vydána beta verze openSUSE Leap 16. Ve výchozím nastavení s novým instalátorem Agama.

30.4. 17:44 | Zajímavý článek

Devadesátková hra Brány Skeldalu prošla portací a je dostupná na platformě Steam. Vyšel i parádní blog autora o portaci na moderní systémy a platformy včetně Linuxu.

karkar | Komentářů: 0
    30.4. 12:11 | Humor

Lidi dělají divné věci. Například spouští Linux v Excelu. Využít je emulátor RISC-V mini-rv32ima sestavený jako knihovna DLL, která je volaná z makra VBA (Visual Basic for Applications).

Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    Jaký filesystém primárně používáte?
     (58%)
     (1%)
     (9%)
     (21%)
     (4%)
     (2%)
     (2%)
     (0%)
     (1%)
     (3%)
    Celkem 510 hlasů
     Komentářů: 19, poslední 30.4. 11:32
    Rozcestník

Vložit další komentář
    David Ježek avatar 28.1.2008 22:38 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Monitor - poraďte
    řada lidí si pochvaluje S-IPS panel NEC 20WGX2 Pro. koupíš ho pod 11000Kč. Jiank do té ceny se jistě vejde i nějaké menší S-PVA EIZO.
    28.1.2008 22:59 kotrcka | skóre: 23 | blog: Onééé 2 | Praha
    nevyzera zle.. to eizo ma trosku nastartovalo.. naozaj za 15 je uz 19" S-PVA
    Keďže tu účet nejde zrušiť, zmenil som si heslo na random a "zabudol ho".
    David Ježek avatar 28.1.2008 23:09 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    EIZO S1931 i EIZO S1961 jsou S-PVA panely s 10-bit LUT/10-bit procesorem. oba stojí kolem 10000 až 11000Kč včetně daně.
    Cohen avatar 29.1.2008 14:57 Cohen | skóre: 21 | blog: Drobnosti | Brno

Jsem možná mohl reagovat raději sem. Za 13 000 Kč s DPH se dá koupit i S-PVA 20" EIZO.

OpenPGP key fingerprint: 489C 5EC8 0FD6 2BE8 9E59 B4F7 19C1 3E8C E0F5 DB61 (https://www.fi.muni.cz/~xruzick7/pgp-klic/)
    28.1.2008 22:58 2008
    Philips 200P7ES

LG L2000C-SF
    29.1.2008 08:35 Dusan | skóre: 23 | blog: Moje_trable_s_internetom
    jj Aj ja mám S-IPS LG.
    28.1.2008 23:49 YYY | skóre: 29 | blog: martinek
    tak tak.. lg lcd rlz
    29.1.2008 08:25 CET
    Muzu se trosku "svest" na tomhle blogu?

Taky ted planuju nahradit LCD monitor/TV za novy LCD monitor. Je mi jasny, ze sem nenapisu spicku LCD prumyslu, ale potrebuju jenom monitor na normalni praci, obcas trosku neco zaparit, ale nejsem profik, takze rozdil mezi 2ms a 8ms a 6bit a 8bit barvou zrejme nepoznam.

Pokud byste meli vybirat pouze z nasledujicich, ktery byste vzali?
    • Acer X243
    • Acer X241Wsd
    • Acer P223
    • Samsung 245b
    Cetl jsem recenzi na svethardware na ten Samsung a hodnotili ji celkem kladne. Je to sice "jenom" TN, ale vysledky testu byly dobry. Koukal jsem taky na recenzi Samsung 215tw, ktera vychazi hodne dobre (8bit barvy, S-PVA), ale nejsem si jistej, jestli je tenhle monitor jeste aktualni.

Uvazuju ted teda o tom 245b. Co myslite? Pro nenarocnyho usera, obcasnyho nenarocnyho hrace, sledovani videa?

Diky za odpovedi.
    29.1.2008 09:39 spectrum | skóre: 29 | blog: spectrumblog
    Samsung. Je to menší zlo než Acer.
    29.1.2008 12:41 Ctirad Feřtr | skóre: 43 | Praha
    HP LP2465 nebo NEC 2470WNX.
    29.1.2008 15:56 CET
    Jojo, HP LP2465 mam v praci a je dobrej. O tom jsem taky uvazoval, ale uvidime, jestli se mi ho podari sehnat (ne v CR).
    David Ježek avatar 29.1.2008 08:29 David Ježek | skóre: 83 | blog: Mostly_IMDB
    kdybych v prosinci místo do 22 šel do 24", volil bych Samsung 245T. Aceru se vyhni, je to větší loterie a nemaj příliš pěknou interpolaci jiných rozlišení (o několik tříd horší než můj současný superlevný F-S)
    29.1.2008 09:27 CET
    Jojo, tak ten 245T by byl urcite super, bohuzel to uz za dvojnasobnou cenu. Sice ty vstupy z videa bych i bral a s tou funkci PIP a PBP je to naprosto super, ale ta cena je fakt moc vysoka.

Jinak ja mam s Acerem relativne dobry zkusenosti - notebook TM a Ferrari TV/Monitor - obraz dobrej, zadny mrtvy body, u NTB zadnej problem s obrazem po trech letech pouzivani. Ale jsem taky spis rozhodnutej pro ten Samsung.

Na PC ted pouzivam tu Ferrari TV/Monitor, ale ma nejak problemy s detekci signalu z PC, takze s tim musim obcas machinovat pres text mod. Takze to chceme nechat jenom na TV, jinak obraz ma super (rychlost i uhly-viditelnost snad 180 na 180), netusim, co to je za technologii, ale je to fakt dobry.
    Cohen avatar 29.1.2008 14:52 Cohen | skóre: 21 | blog: Drobnosti | Brno

Už set to tu řešilo dříve v diskusi pod zápiskem. Jsou tam odkazy na další obdobné diskuse (za chvíli z toho bude solidní řetěze článků ;-)).

Co tak EIZO S2031W? Černá varianta stojí něco málo pod 13 000 Kč. Stříbrná varianta je asi o 1 100 Kč dražší (netušíte někdo proč, proboha?).

Brzy by se taky mělo objevit 22" EIZO S2231W. Uváděné parametry jsou úplně stejné, jen je větší úhlopříčka a kontrast stoupl z 900:1 na 1500:1. Otázka je, o kolik bude dražší.

OpenPGP key fingerprint: 489C 5EC8 0FD6 2BE8 9E59 B4F7 19C1 3E8C E0F5 DB61 (https://www.fi.muni.cz/~xruzick7/pgp-klic/)
    29.1.2008 15:09 CET
    "Už set to tu řešilo dříve v diskusi pod zápiskem."

Jojo, ty flamewary, jesli je EIZO predrazeny nebo ne, jsem videl:-)

verim, ze EIZO je skvely monitor, ale jak jsem psal, tak nejsem narocnej hrac/grafik/CADar/video-divak. Takze 20 palcovej mon. 1680x1050 za 13tis je docela dost, kdyz za 10tis muzu mit 24 palcovej 1900x1200 (to rozliseni ovsem na rozdil od barev a rychlosti spis poznam). A prevazne to chci na praci, takze i pomalejsi u me bude v pohode.

Ale o to by ani neslo, kdybych mohl vybirat i z toho EIZA nebo i ten Samsung 245T, tak bych mozna sel do toho EIZA. Vybiram ale prave jenom z tech zminenych, proto se ptam, kterej z toho seznamu je nejlepsi:-)
    Jakub Lucký avatar 29.1.2008 20:18 Jakub Lucký | skóre: 40 | Praha
    Já osobně bych řekl, že ty barvy jsou taky dost poznat... porovnáním asi 4 notebooků u nás ve třídě je docela vidět, že rozdíl v barvách je markantní..
    If you understand, things are just as they are; if you do not understand, things are just as they are.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.