abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 13:11 | Nová verze

Byla vydána nová verze 21.1.0, tj. první stabilní verze z nové řady 21.1.x, překladačové infrastruktury LLVM (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání: LLVM, Clang, LLD, Extra Clang Tools a Libc++.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 05:11 | Komunita

Alyssa Anne Rosenzweig v příspěvku na svém blogu oznámila, že opustila Asahi Linux a nastoupila do Intelu. Místo Apple M1 a M2 se bude věnovat architektuře Intel Xe-HPG.

Ladislav Hagara | Komentářů: 25
    včera 12:55 | IT novinky

EU chce (pořád) skenovat soukromé zprávy a fotografie. Návrh "Chat Control" by nařídil skenování všech soukromých digitálních komunikací, včetně šifrovaných zpráv a fotografií.

Ladislav Hagara | Komentářů: 39
    včera 12:11 | Nová verze

Byly publikovány fotografie a všechny videozáznamy z Python konference PyCon US 2025 proběhlé v květnu.

včera 11:55 | IT novinky

Společnost xAI a sociální síť X amerického miliardáře Elona Muska zažalovaly firmy Apple a OpenAI. Viní je z nezákonné konspirace s cílem potlačit konkurenci v oblasti umělé inteligence (AI).

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 05:44 | Nová verze

Byla vydána nová verze 9.16 z Debianu vycházející linuxové distribuce DietPi pro (nejenom) jednodeskové počítače. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

včera 01:33 | IT novinky

Americká vláda se po převzetí zhruba desetiprocentního podílu ve výrobci čipů Intel chystá na další investice do vybraných firem. Na sociální síti Truth Social to napsal prezident Donald Trump. Jeho ekonomický poradce Kevin Hassett v rozhovoru v televizi CNBC řekl, že nemusí jít pouze o firmy z technologického sektoru, ale i z jiných odvětví.

Ladislav Hagara | Komentářů: 15
    25.8. 13:55 | Komunita

V Amsterdamu probíhá Open Source Summit Europe. Organizace Linux Foundation představuje novinky. Pod svá křídla převzala open source dokumentovou databázi DocumentDB.

25.8. 02:22 | Komunita

Přesně před 34 lety, 25. srpna 1991, oznámil Linus Benedict Torvalds v diskusní skupině comp.os.minix, že vyvíjí (svobodný) operační systém (jako koníček, nebude tak velký a profesionální jako GNU) pro klony 386 (486), že začal v dubnu a během několika měsíců by mohl mít něco použitelného.

Ladislav Hagara | Komentářů: 26
    25.8. 01:55 | Nová verze

86Box, tj. emulátor retro počítačů založených na x86, byl vydán ve verzi 5.0. S integrovaným správcem VM. Na GitHubu jsou vedle zdrojových kódů ke stažení také připravené balíčky ve formátu AppImage.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    Pro otevření více webových stránek ve webovém prohlížečí používám
     (78%)
     (8%)
     (3%)
     (4%)
     (5%)
     (1%)
    Celkem 92 hlasů
     Komentářů: 8, poslední včera 08:38
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

Vložit další komentář
    8.6.2010 21:35 CZJKP1
    Rozbalit Rozbalit vše Re: velmi starý nodbuk do dílny pro 15-letého (zdarma/za malou odměnu)
    PS nemusí mít ani funkční batérku mám v dílně proud
    Martin Stiborský avatar 9.6.2010 13:42 Martin Stiborský | skóre: 26 | blog: Stibiho bláboly | Opava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: velmi starý nodbuk do dílny pro 15-letého (zdarma/za malou odměnu)

Zkus aukro, tam by se mohlo něco najít za symbolickou cenu.

Btw, máš docela svérazný způsob vyjadřování, aneb "jak-to-slyšim-tak-to-tam-naklepu" :D

Kvík ..
    9.6.2010 18:26 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Aha, tak noťas s cdrom za starý nepovažuju ;-) (mám akorát dvě rozpadlé 486). Jinak aukro taky doporučuju. Ale k těm skříním mě napadlo nasypat do nich takový ty vlhkosající pytlíčky co se dávaj třeba do bot...
    stativ avatar 12.6.2010 11:02 stativ | skóre: 54 | blog: SlaNé roury
    V laboratorních potřebách se to dá koupit na kila (jmenuje se to silikagel, kdyby něco).
    Ať sežeru elfa i s chlupama!!! ljirkovsky.wordpress.com stativ.tk
    Fluttershy, yay! avatar 12.6.2010 11:22 Fluttershy, yay! | skóre: 93 | blog:
    "Do not eat" -- jmenuje se to důnotýt.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ ani boha, ani pána
    Jendа avatar 12.6.2010 13:50 Jendа | skóre: 78 | blog: Jenda | JO70FB
    Dědečku, co to bylo v té polívce za kuličky?

Tady ty dunotyt.
    26.6.2010 13:57 jk0man | skóre: 4 | blog: jk0blog
    +1 :-)
    9.6.2010 20:57 CZJKP1
    Ty tam mám v dílně všade začaly mě plesnivět kotouče z velmi starými magnetofonovými páskami, no tak vzpomínám že jsem byl na návštěvě a tam měli (zdá se mi to divné ale bylo to tak) 386 to bylo, běžel tam w98 mělo to CD Rom, a z bedny byl vyveden kabel a nakonci bylo dobastlené USB - amatérsky, mělo to dokonce ještě Disketovku :-D
    9.6.2010 20:59 CZJKP1
    PS. baterku to mělo samozřejmě v háji, podotýkám že by mi to bývalo stačilo... Ale už to 100% dávno nemají kdysi se zmiňoval, že mu to někdo dal a pak mu to vzal.
    10.6.2010 10:09 Ladislav
    win98 nebezali na 386. Vyzadovali minimalne 486 s matematickym koprocesorom.
    10.6.2010 15:02 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Stejně tak je diskutabilní USB na 386, je sice fakt, že existují řadiče do ISA slotu, ale ty jsou dost mastný.
    10.6.2010 20:02 CZJKP1
    Já už si fakt nevzpomínám je to dosti dlouho co jsem ten noodbuk viděl, možná to byl 486. - Opravdu někdo něco nenajdete
    10.6.2010 20:03 CZJKP1
    anebo by tam musel být W95USB-OEM, fakt si nevzpomenu
    tajny_007 avatar 11.6.2010 19:03 tajny_007 | skóre: 8 | /dev/null
    tu mas jeden noutbuk, aukca konci, tak zkus pisnout meila prodejci, chce za to 1500 http://www.aukro.cz/item1071074226_hp_compaq_armada_e500.html
    HP Elitebook 8440p
    Fluttershy, yay! avatar 11.6.2010 20:02 Fluttershy, yay! | skóre: 93 | blog:
    Příloha:
    Tam se vůbec najdou hezké věci.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ ani boha, ani pána
    12.6.2010 01:42 pc2005 | skóre: 38 | blog: GardenOfEdenConfiguration | liberec
    Copak tohle, ale jednou mě utekl programovatelný 3D akcelerátor do ISA z ~1990 :-( .
    houska avatar 14.6.2010 11:43 houska | skóre: 41 | blog: HW
    hele tady mas stroj s mechanikou za kacku
    15.6.2010 12:01 Honza
    Zánovní lopatu a hrábě...

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.