Na čem pracují vývojáři webového prohlížeče Ladybird (GitHub)? Byl publikován přehled vývoje za duben (YouTube).
Provozovatel čínské sociální sítě TikTok dostal v Evropské unii pokutu 530 milionů eur (13,2 miliardy Kč) za nedostatky při ochraně osobních údajů. Ve svém oznámení to dnes uvedla irská Komise pro ochranu údajů (DPC), která jedná jménem EU. Zároveň TikToku nařídila, že pokud správu dat neuvede do šesti měsíců do souladu s požadavky, musí přestat posílat data o unijních uživatelích do Číny. TikTok uvedl, že se proti rozhodnutí odvolá.
Společnost JetBrains uvolnila Mellum, tj. svůj velký jazykový model (LLM) pro vývojáře, jako open source. Mellum podporuje programovací jazyky Java, Kotlin, Python, Go, PHP, C, C++, C#, JavaScript, TypeScript, CSS, HTML, Rust a Ruby.
Vývojáři Kali Linuxu upozorňují na nový klíč pro podepisování balíčků. K původnímu klíči ztratili přístup.
V březnu loňského roku přestal být Redis svobodný. Společnost Redis Labs jej přelicencovala z licence BSD na nesvobodné licence Redis Source Available License (RSALv2) a Server Side Public License (SSPLv1). Hned o pár dní později vznikly svobodné forky Redisu s názvy Valkey a Redict. Dnes bylo oznámeno, že Redis je opět svobodný. S nejnovější verzí 8 je k dispozici také pod licencí AGPLv3.
Oficiální ceny Raspberry Pi Compute Modulů 4 klesly o 5 dolarů (4 GB varianty), respektive o 10 dolarů (8 GB varianty).
Byla vydána beta verze openSUSE Leap 16. Ve výchozím nastavení s novým instalátorem Agama.
Devadesátková hra Brány Skeldalu prošla portací a je dostupná na platformě Steam. Vyšel i parádní blog autora o portaci na moderní systémy a platformy včetně Linuxu.
Lidi dělají divné věci. Například spouští Linux v Excelu. Využít je emulátor RISC-V mini-rv32ima sestavený jako knihovna DLL, která je volaná z makra VBA (Visual Basic for Applications).
Revolut nabídne neomezený mobilní tarif za 12,50 eur (312 Kč). Aktuálně startuje ve Velké Británii a Německu.
možná hloupý dotaz, ale zkoušel jste to bez zvýrazňování?kde, kate mám ve stejné verzi jako vy, také na gentoo a i při syntaxi nezaznamenávám zpomalení, zapnuté mám i doplňování slov a aspellZkoušel, a nic. Proto si taky myslím, že to tím nebude, ale zatím marně pátrám, čím by to být mohlo. Totéž se mi děje i když se přepnu do jiného uživatele, a kupodivu i editoru KWrite takže to může být nějaká volba KDE, nějaká zasekaná cesta? Kde bych měl asi tak začít hledat? Pro upřesnění ještě dodám, že se jedná o texty (nikoliv konfigurační soubory), které mají tak 50 odstavců (v Kate řádek) a že píšu všemi deseti. Kódování používám UTF-8 jako výchozí, i když ho občas měním. Pokud bych datloval v kratším textu, tak je zpomalení zobrazování samozřejmě zanedbatelné. Ale takhle napíšu i dvě slova dopředu dříve, než se vypíšou na obrazovku - a rozhodně nejsem žádný přeborník v rychlosti. Jinak jsem s odezvou programů v KDE 3.4 Gentoo spokojenej, až na ty dva editory :(
Tomuto nerozumím. Odstavec je přeci něco úplně jiného než řádek.
které mají tak 50 odstavců (v Kate řádek) Tomuto nerozumím. Odstavec je přeci něco úplně jiného než řádek.Dobra, tak tedy oddilu textu oddelenych odentrovanim (coz Kate chape jako konec radku, aspon podle cislovani radku). Ze by byl problem v tomto? Moc dlouhe "radky" (= odstavce)? Je tedy Kate & spol. nevhodny nastroj pro psani TEXTU?
Na druhou stranu, zkusil jsem nasimulovat vaši situaci a běžné psaní doprostřed textu se mi nijak nezpomalilo (SuSE 9.3, kate 2.4, KDE 3.4.0b). Narazil jsem ale na trochu jiný problém: i u běžných textových souborů (konfigurační soubory, programy…) mi kate neuvěřitelně pomalu scrolluje, pokud jsem na "druhé stránce", tj. na řádku mezi n a 2n, kde n je počet řádků, které se vejdou na obrazovku…
Chcete-li formátovat text, asi bude vhodnější použít OOo Writer, který je k tomu určen.K pouhemu psani jednoduse formatovanych textu (tj. prakticky jen odstavce) mi prave OooWriter s temi kancelarskymi a formatovacimi funkcemi prijde jako dost tezka vaha... Stejne tak KWord a Abiword (kterym navic chybi pohodlny nahled na zvetseny text bez ohledu na layout, v OOo web-layout, v MS Word Normal view). Existuje tedy nejaky JEDNODUCHY a rychly textovy "procesor", kde lze psat svizne i delsi texty? V zasade nepotrebuju extra funkce... i kdyz se mi velice hodi obcas zvyraznovani html syntaxe, kdyz napsany text formatuji pro html, tak jako je to v KWrite a Kate a hodilo by se, kdyby umel ukladat (a prevadet) Unicode.
HandlerResult EditorWidget::KeyboardHandler(const EW_X_KEY &key) { . . case EW_X_KEY_INSERTABLE: if(! this->currentLine ) this->currentLine = new EditorLine(this); this->currentLine->insertChar(this->currentLine->getCurrentPos(), key); break . . . } . . . void EditorLine::insertChar(EW_L_POS pos, EW_X_KEY &key) { if(! this->string ) this->string = new EString(evtKey); else this->string->assign( this->string->subString(pos) + String(key) + this->string->subString(-pos) ); } . . . //![]()
doggy@wetnet:~$ free total used free shared buffers cached Mem: 767544 501248 266296 0 15684 302900 -/+ buffers/cache: 182664 584880 Swap: 491360 193888 297472 doggy@wetnet:~$ ls -lh Doc1.csv -rw-r--r-- 1 doggy doggy 56M 2006-06-16 09:56 Doc1.csv doggy@wetnet:~$ wc -l Doc1.csv 124262 Doc1.csv doggy@wetnet:~$ kate Doc1.csvSo zapnutým "KTextEditor Word Completion Plugin" je Kate (2.5.3) nepoužiteľné. Po jeho vypnutí nepozorujem ani s týmto 56 MB súborom *žiadne* spomalenie. Nebude to u Vás spôsobené nedostatkom RAM?
Fixed slow repaints of dynamically wrapped lines. Fixes bug 128690. See SVN commit 549739. See SVN commit 549908. See SVN commit 550220.
Tiskni
Sdílej: