abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:11 | Nová verze

    Byl vydán Nextcloud Hub 8. Představení novinek tohoto open source cloudového řešení také na YouTube. Vypíchnout lze Nextcloud AI Assistant 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 7
    včera 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 35
    25.4. 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    25.4. 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    25.4. 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    25.4. 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (74%)
     (8%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 818 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dotaz: Hlučná Pc skrinka

    26.1. 13:17 Nekompromisný
    Hlučná Pc skrinka
    Přečteno: 439×
    Pužívam v miestnosti 2 Pc približne rovnakých parametrov-zdroj,grafika a sw.Jedna skrinka je od komunistu čína a druhá od fašistu nemecko v cene á 5000 kč.Fašista uvádza,že sa jedná o špeciálny typ case s nadštandardným odhlučnením.Hlučnosť som meral stereo meračom a pravý kanál-fašista vykazoval o 30% vyšší hluk než ľavá case.Obe skrinky sú na rovnakom podklade-podložka na elimináciu chvenia.

    Otázka-kde urobil súdruh chybu

    Odpovědi

    Max avatar 26.1. 16:57 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hlučná Pc skrinka
    Co je záměrem? Vyřešit problém, nebo si postěžovat? Pokud vyřešit, tak si nejdřívě uvědomo, že "približne rovnakých parametrov" neznamená totožný hw. Znamená to, že tam máš různý hw, s různými větráky / chlazením apod. Pokud tě štve hluk, zjisti, co ho dělá a pak to vyřeš / vyměň / podlož / nainstaluj odhlučňovací vrstvu / přejdi na vodníka apod.
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    26.1. 19:33 Nekompromisný
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hlučná Pc skrinka
    Tak to upresním.

    Všetko čo používam v case nemeckom som dal do case čínskeho vrátane sw.Dalej,oba Pc sú považované za tiché Pc podľa nameraného hluku,ale ten nemecký je o 30% hlučnejší než čínsky.Myslím si,že o5 šlo iba o marketingový ťah.Orientačne čínsky case nepočuť zo vzdialenosti 2 metre,memecký case nepočuť zo vzdialenosti 4 metre.
    Max avatar 26.1. 19:55 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hlučná Pc skrinka
    Tak znova, s čím chceš poradit?
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    26.1. 21:11 Lukov
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hlučná Pc skrinka
    Divne ja tiež som citlivý na hluk a môžem povedať že

    Skrinka ako taká za to nemôže a tipujem aj v tvojom prípade

    V prvom rade čo som spravil alebo čo by som spravil ja

    1 bod jedna svety gral je mať tichý napájací zdroj 2 bod dve aký máš cpu u intelu ak máš nejakú i3 alebo lacný Pentium golf vystacis si aj s bod chladičom ale odporúčam hneď ísť na alzu a poobzerať sa po nejakom rebrovitom s väčším vetríkom platí čím väčší vetrak tým menšie otáčky a tým tichší 3 bod tri točivého disku sa zbav a daj si ssd disky aj na systém aj dáta 4 bod 4 hm grafika už máš to na linux alebo Windows ak linux vystacis si aj s onboard pripadne ak ti fakt záleží na tchsom pc napr k telke pasívne chladeniu nejaké zobrazovatko
    27.1. 01:28 Nekompromisný
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hlučná Pc skrinka
    Příloha:
    Každý Pc má rovnakú základovku,procák intel xeon 16 jadrový,RAM 64 GB,2x NVME á 1 TB,grafika GIGABYTE GeForce RTX 3060 Ti GAMING OC PRO 8G,chladič Noctua NH-U12S DX-4189 a zdroj 1000 watt.

    Proste dal som svojim chlapcom dvojičkám budget po 25 tisic kč nech si vyberú kompotenty a ja im potom poskladám Pc.Skrinku si vybral každý inú aby si ich nemohli zameniť a teraz sa škriepia kvôli hlučnejšiemu Pc.Ja to nepovažujem za tragédiu,pretože oba Pc su fakt tiché ale ako im vysvetliť čo je príčinou rozdielnej hlučnosti.

    V prílohe nemecká case,pravá strana-dvierka obsahuje 10 mm tlmiaca hmota,ktorá je zvnútra po celej skrinke okrem výduchov pre fany.Obe skrinky sú označované ako PC skrinky „airflow“
    30.1. 09:24 PetebLazar | skóre: 33 | blog: l_eonardovo_odhodlani
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hlučná Pc skrinka
    Jaká je spektrální charakteristika hluků produkovaných jednotlivými počítači?
    26.1. 21:20 TechnikTom
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hlučná Pc skrinka
    Předpokládám, že jste opakoval to měření tím "stereo meračom" i po jeho otočení o 180 stupňů, abyste vyloučil chybu v měření levého a pravého kanálu?
    27.1. 00:39 Nekompromisný
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hlučná Pc skrinka
    Meranie som skontoloval tak,že na Pc 1 som dal reproduktor s test signálom,následne som reproduktor premiestnil na Pc 2 a namerané údaje boli rovnaké
    Pavel 'TIGER' Růžička avatar 27.1. 10:52 Pavel 'TIGER' Růžička | skóre: 53
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hlučná Pc skrinka
    ... a umístění skříněk v prostoru je také podobné? Jinak zatím víme, že fašista má hlučnější skříňku (a asi i dražší), než komunista. Zatím to fakt vypadá jako pouhá stížnost. Protože u rozumného dotazu se uvádí výrobce i typové označení.
    28.1. 22:00 Kit | skóre: 45 | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Hlučná Pc skrinka
    Rada je jednoduchá: Vymontovat všechny větráky a spolehnout se na pasivní chlazení.
    Komentáře označují místa, kde programátor udělal chybu nebo něco nedodělal.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.