abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    24.4. 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 763 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dotaz: Koniec s linuxom po 6-ich rokoch (No Flame), iba rozumna uvaha

    9.8.2006 02:21 no_BFU
    Koniec s linuxom po 6-ich rokoch (No Flame), iba rozumna uvaha
    Přečteno: 56×
    vazene damy a pani,

    chcem vas poziadat, aby ste mi poslali message, ked bude linux dokonceny a pouzitelny aj na desktope. nebavme sa o serveroch, tam ma svoje miesto spolu s *BSD. NO FLAME.

    bol som Tux/Win user 6 rokov(Win bol jediny povoleny system v praci), ale teraz KONCIM!!! mam toho dost. vymenil som notebook - nefungovala WiFi (2200BG), OK, easy nastavili sme. vymenil som ISP (z WiFi na GPRS) - nefunguje modem(SE K300i).

    Podotykam ze nie som klikac. Zazil som krasne a zabavne dni a noci so Suse a MDK, ked som objavil Linux (7 dni nonstop s prestavkami iba na sprchu/WC/nejake jedlo/4hod spanku).

    Ale co je moc, to je moc.

    OK, ten phone SlonyErikson by som nastavil. Ibaze o tyzden chcem kupit novy phone s rychlejsim modemom a uz teraz viem, ze by to bolo zase to iste - nekonecne googlovanie na spojazdnenie noveho GPRS modemu. DAKUJEM, nemam zaujem.

    Pomohol som pri lokalizacii nejakeho softu EN-->SK, priviedol som 4 ludi k linuxu, zadarmo som napalil CD s Tuxom x-ludom, podporoval som ho kde sa dalo. Problem je ten ze moj max. mozny uptime na tomto svete je 75rokov a ja nechcem stravit 50% z toho studovanim HOWTOs. Zajtra ide do pi_e aj FreeBSD z mojho disku a je to.

    Namiesto 2-och hodin nastavovania GPRS budem 2 hodiny studovat Lietajuci cirkus na Win a bude to urcite uzitocnejsie. O dva roky vymenim NB, kupim novy s predinstalovanou Vistou a som v zase v pohode.

    Takze ak nahodou niekedy v buducnosti linux zacne byt pouzitelny aj bez googlovania tak mi to oznamte na ICQ:177374475.

    Dakujem.

    PS: ak nahodou niekto pozna OpenSource system ktory okamzite spojazdni WiFi 2200BG, datovy kabel a GPRS modem v SE K300i, nech mi to oznami na moje ICQ.

    Odpovědi

    Diskuse byla administrátory uzamčena.
    FAQ: Proč byl uzamčen/smazán můj dotaz v Poradně?

    9.8.2006 02:33 m_ax
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Koniec s linuxom po 6-ich rokoch (No Flame), iba rozumna uvaha
    No hned na uvod ti podakujem, lebo som sa pobavil az az :DDDD

    Velmi dobre ta chapem, ja mam niekedy tiez nervy a dufam,ze podpora driverov zo strany vyrobcov sa v priebehu 3rokov zlepsi natolko, aby splnili tvoje predstavy....no iba dufat mozem :(

    Ved si kup pekne co chces,hod si tam potom Vistu, zase si trochu zanadavaj, a o par rokov zase s5 k linuxu a uvidis, aky budes prekvapeny :))

    Tak vela stastia s M$ win....

    m_ax
    9.8.2006 03:04 the_FAS
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Koniec s linuxom po 6-ich rokoch (No Flame), iba rozumna uvaha
    idem sa vyspinkat a zajtra pravdepodobne zacnem googlovat, ako uz 100x pred tym, ked som si hovoril ze s tym seknem. problem je v tom, ze teraz mam naozaj malo casu a potrebujem sa zdokonalit v Pythone. Ak by bolo viac casu, tak by som sa nestazoval. no, uvidime.

    Microsoft mi az tak nevadi, co mi vadi su ukradnute napady z OpenSource projektov, ktore MS uvadza na trh ako uzasne novinky s 10-rocnym oneskorenim

    9.8.2006 04:27 tomboytom-deviant | skóre: 7 | blog: lojdovo | .com
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Koniec s linuxom po 6-ich rokoch (No Flame), iba rozumna uvaha
    Vážený pane, je mi 17 let a ještě před šesti měsíci jsem nevěděl, co Linux vlastně znamená (snad zaklínadlo ze Saxany, co mi uniklo... :) a za tu chvíly jsem stalčil pochopit, že za problémy s hardwarem nemůže Linux, ale tupý výrobci, a že za to, že Linux neznám od základky, a děti a mládež ve školách k němu cítí intuitivní odpor, může Mrkvosoft a jeho nechutná fylozofie. Tyto výše uvedené aspekty pak spůsobují, a to často mě samotnému, že musím hodiny googlovat, číst nudné poučky a manuály, a to jen proto, že se s Linuxem nesetkávám a nemůžu setkávat tak často jak s Win. Tady je zakopanej pes! A jinak Linux je na desktopu výbornej! :)
    9.8.2006 04:45 i'm_BFU
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Koniec s linuxom po 6-ich rokoch (No Flame), iba rozumna uvaha
    Podotykam ze nie som klikac. Zazil som krasne a zabavne dni a noci so Suse a MDK, ked som objavil Linux
    Toto mi nerobte, skoro ste ma v tuto nocnu hodinu zadusili smiechom... XD
    9.8.2006 05:35 trekker.dk | skóre: 72
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Koniec s linuxom po 6-ich rokoch (No Flame), iba rozumna uvaha
    2200BG to je ta wifi od Intelu? Ta, jejíž stránku s ovladačem najde Google na prvním místě, na třetím, když vynecháš slovo Linux? Je tam dokonce i návod, takže i průměrný neklikač by to měl zvládnout zprovoznit.

    Takže jak že to bylo s tím no_BFU ?
    Quando omni flunkus moritati
    9.8.2006 07:12 Honza
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Koniec s linuxom po 6-ich rokoch (No Flame), iba rozumna uvaha
    Souhlasim s tim že 2200BG neni nekdy tak jednoduche zprovoznit. Nastavoval jsem uz stovky PC (vetsinou pod win temer bez problemu, desitky pod linuxem a s jejich HW jsem se nekdy dost trapil). Kdyz jsem se "nasral" na win co mam tady na ntb, rekl jsem si ze definitvne prejdu na linux.. zaklad ok ale pak prislo zprovoznovani zminovane wifi a stravil jsem nad tim 3 dny. a po mesici jsem si dal yum update a ejhle... po aktualizaci nejde pripojeni ntfs a wifi... coz me celkem nasralo a nemam cas si zase hrat cely den s problemem wifi a tak jsem v grubu nastavil defaultni bootovani win a zase jsem tam dokud nenajdu cas na zprovozneni linuxu :-(

    H.
    9.8.2006 06:41 python2 | skóre: 4
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Koniec s linuxom po 6-ich rokoch (No Flame), iba rozumna uvaha
    No, co si budeme zastirat, linux je intelektualne trochu narocnejsi. Proto vyhovuje inteligentnejsim jedincum, tupa masa preferuje windows, neboj se do ni zaradit, proste na to nemas. Treba ja gprs pouzivam leta, naucil jsem se konfigurovat primo pppd, vytvoril si konfiguraky a ty uz radu let pouzivam beze zmeny s ruznymi mobily. Pripojeni k netu pres mobil na libovolnem linuxu pro me predstavuje pouze zkopirovat par cfg souboru z usb flash pameti, kde mam vsechny konfiguraky zalohovany. Je to tedy daleko jednodussi a rychlejsi nez ve windows. Ale clovek musi vedet co dela. Jestlize mas praxi 6 let a nic, tak ti neni z hury dano a windows jsou pro tebe to prave.
    9.8.2006 09:13 Jan
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Koniec s linuxom po 6-ich rokoch (No Flame), iba rozumna uvaha
    To je zajímavý paradox: Ve Windows tupa masa líně využívá plodů dobře udělané práce jejich tvůrců čímž jen podtrhává svůj intelektální sestup, zatímco agilní, vzdělaní a schopní uživatelé Linuxu hrdinsky odstraňují následky lenosti, ignorance a neschopnosti vývojářů svého systému, čímž se nepochybně sebezdokonaluji.

    Že by autoři Linuxu byli bývalými uživateli Windows zatímco nejlepší uživatele Linuxu později najímá Microsoft ?
    9.8.2006 09:22 filo | skóre: 22 | blog: FiloBlog | Ostrava
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Koniec s linuxom po 6-ich rokoch (No Flame), iba rozumna uvaha
    No, co si budeme zastirat, linux je intelektualne trochu narocnejsi. Proto vyhovuje inteligentnejsim jedincum, tupa masa preferuje windows ...
    Možná bych trochu brzdil s tou tupou masou, spousta lidí fungujících na windows prostě nemá zapotřebí vrtat se v operačním systému, místo toho ten čas věnuje na zdokonalování se v aplikacích, které je živí. Tím říkám, že nemůžete hodit všechny uživatele win do jednoho pytle ;)
    9.8.2006 07:07 Tomáš Janeček | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Koniec s linuxom po 6-ich rokoch (No Flame), iba rozumna uvaha
    Je to otazka pristupu. Muj uptime je mozna jeste mnohem mene nez 75 let a klidne i 80% z nej venuji manualum, protoze bez uceni a premysleni ze me bude stary deda co krmi v parku holuby (coz s tim tvym uzitecnym uptimem taky pekne zahybe). Navic mi prijde dost oskli ve rict, ze cist nic nebudes, protoze musis koukat na Monty Pythona (nic proti Pythonum).

    Takze hodne stesti do zivota.

    PS: windows Vista uz jsem videl a moc se na ne netes. Je to totiz peknej shit (barevny a pomaly (otevirani CD trvalo zhruba 3 minuty, protoze to generovalo miniatury ke vsem obrazkum...bylo to CD s fotkama))
    Něco děsně chytrýho a vtipnýho
    9.8.2006 07:11 Tomáš Janeček | skóre: 12
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Koniec s linuxom po 6-ich rokoch (No Flame), iba rozumna uvaha
    Jeste jeden dotaz: nemohly byt vsechny problemy s HW zpusobene volbou distribuce, ktera se snazi vsechno delat sama? (SuSE)
    Něco děsně chytrýho a vtipnýho
    9.8.2006 09:35 Robert Krátký | skóre: 94 | blog: Robertův bloček
    Rozbalit Rozbalit vše Admin
    Je mi líto, že zase kazím takový pěkný náběh na flame, ale co naplat...

    Prosím autora tohoto stesku, aby diskuzi přesunul do blogu. Pokud není řešen konkrétní problém, nemá otázka v diskuzním fóru své místo. Potřebuješ-li poradit, jak zprovoznit určitý hardware, polož otázku samostatně a s potřebnými informacemi.

    Toto vlákno bude uzamčeno a později vymazáno. Díky za pochopení.

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.