abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 21:33 | Komunita

    Fedora 40 release party v Praze proběhne v pátek 17. května od 18:30 v prostorách společnosti Etnetera Core na adrese Jankovcova 1037/49, Praha 7. Součástí bude program kratších přednášek o novinkách ve Fedoře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 21:11 | IT novinky

    Stack Overflow se dohodl s OpenAI o zpřístupnění obsahu Stack Overflow pro vylepšení OpenAI AI modelů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:55 | Nová verze

    AlmaLinux byl vydán v nové stabilní verzi 9.4 (Mastodon, 𝕏). S kódovým názvem Seafoam Ocelot. Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:11 | IT novinky

    Před 50 lety, 5. května 1974 v žurnálu IEEE Transactions on Communications, Vint Cerf a Bob Kahn popsali protokol TCP (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | Zajímavý článek

    Bylo vydáno do češtiny přeložené číslo 717 týdeníku WeeklyOSM přinášející zprávy ze světa OpenStreetMap.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:00 | Nová verze

    Byla vydána (Mastodon, 𝕏) nová stabilní verze 2.10.38 svobodné aplikace pro úpravu a vytváření rastrové grafiky GIMP (GNU Image Manipulation Program). Přehled novinek v oznámení o vydání a v souboru NEWS na GitLabu. Nový GIMP je již k dispozici také na Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 00:22 | Komunita

    Google zveřejnil seznam 1220 projektů od 195 organizací (Debian, GNU, openSUSE, Linux Foundation, Haiku, Python, …) přijatých do letošního, již dvacátého, Google Summer of Code.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    5.5. 22:22 | IT novinky

    Na základě DMCA požadavku bylo na konci dubna z GitHubu odstraněno 8535 repozitářů se zdrojovými kódy open source emulátoru přenosné herní konzole Nintendo Switch yuzu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    5.5. 00:33 | Nová verze

    Webový prohlížeč Dillo (Wikipedie) byl vydán ve verzi 3.1.0. Po devíti letech od vydání předchozí verze 3.0.5. Doména dillo.org již nepatří vývojářům Dilla.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.5. 15:00 | Komunita

    O víkendu probíhá v Bostonu, a také virtuálně, konference LibrePlanet 2024 organizovaná nadací Free Software Foundation (FSF).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (63%)
     (8%)
     (15%)
     (14%)
    Celkem 119 hlasů
     Komentářů: 8, poslední 4.5. 08:25
    Rozcestník

    Dotaz: Záchrana dat po přepsání ntfs na ext3

    3.9.2006 11:14 fraktik
    Záchrana dat po přepsání ntfs na ext3
    Přečteno: 259×
    Mel jsem rozdelenej 60GB disk na ntfs (cca 45BG) s WinXPPro, cca 7GB ntfs (pro sdileni mezi systemy), 1GB swap a pak cca 5 BG ext3 s Ubuntu. Puvodni boot Windows autom. nahradil GRUB. Vse v poradku. Ale nechal jsem instalacni bootopvatelny cd Ubuntu v mechanice a notebook naopak v pritomnosti meho 9-leteho brasky. Kdyz jsem se vratil ze sousedni laboratore, uz nabihal pocatek kopirovani souboru (muj bratr tvdi, ze si u me chtel spustit nejakou hru a ze z uvodni obrazovky zmacknul enter pouze jedinkrat). Ani ja si nejsem jistej, co to vlastne prestne hlasilo (veril jsem, ze jsem prisel vcas - tj. jeste ve fazi vyberu konfigurace a) - automaticky jsem dal okamzite notebook vypnout. Jenze po restartu mi GRUB zahlasil "chyba 22" a dal jsem se nedostal!

    Zkousel jsem si vypalit nejruznejsi zachrane diskety, ale jedine co jsem byl schopen konstatovat je, ze disk se tvari jako prerozdeleny na cca 56 GB EXT3 partition a mensi fat (4 GB) - proste zcela jinak rozdelene! Tohle jsem tusim dostal z DOSoveho programku pqmagic.exe (windousacky Partition Magic 8 se kterym jsem ten disk puvodne rozdeloval). Zkousel jsem nejruznejsi kejkle (live CD Ubuntu i BartPE-XP), DOSove utilitky, ktere jsem nasel na starsich CD, ale vse mi pouze zobrazovalo nove usporadani.

    Vim ze i u stare FATky se informace o umisteni souboru mnohokrat zalohovaly na vice mistech disku - je mozne se takto dostat a obnovit NTFS partition (vse dulezite jsem mel tam)? Na hdd jeste nebylo nic (nebo temer nic) zapsano, takze data urcite zachovana jsou - jde jen o strukturu... :-/

    Jedine dve zbyvajici varianty, ktere mne napadly jsou nabootovat na externi disk (pokousel jsem se, ale externi disk mi pri bootovani do XP vyhazoval BlueDeath) a s Partition Magic se pokusit o nejakou recovery akci, druha varianta je vyndat disk (jedna se o notebook HP nc6210 s 60GB hdd), sehnat prechod na standartni hdd a zachranovat odtamtud.

    (Omlouvam se, ze dostatecne negoogluji, ale se ztratou notebooku jsem stratil i konektivitu a tak ted datluji jen bleskovkou na navsteve)

    prip. rady pls na

    fraktik u gmail.com

    Odpovědi

    3.9.2006 12:43 Jiri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Záchrana dat po přepsání ntfs na ext3
    Nedávno jsem řešil stejný problém pomohl software Rstudio pro Windows zachránil jsem cca 90 procent dat ostatní bylo poskozené.
    3.9.2006 12:49 Jiri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Záchrana dat po přepsání ntfs na ext3
    jinak na obnoveni puvodniho rozdeleni hdd jsem použil Partition Table Doctor 3.0
    stativ avatar 3.9.2006 13:01 stativ | skóre: 54 | blog: SlaNé roury
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Záchrana dat po přepsání ntfs na ext3

    Takze pokud je jen zmeneny zaznam v partition tabulce, tak zkuste pouzit TestDisk pomoci ktereho jsem uz parkrat partition tabulku obnovoval.

    Pokud ale byly ty partition opravdu preformatovany tak s tim moc neudelate. Leda ze by jste znal dokonale interni struktury fs a s pomoci tech znalosti ty data postupne vykopal ven (opravdu to jde, nekde tady je na navod jak na to u ext3).

    Rozhodne si ale pred manipulaci s dikem zazalohujte obraz disku pomoci dd

    Ať sežeru elfa i s chlupama!!! ljirkovsky.wordpress.com stativ.tk
    3.9.2006 14:47 petris
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Záchrana dat po přepsání ntfs na ext3
    Nastavte si ve fdisku puvodni rozdeleni disku, jestli se oddily neformatovaly vsechna data budou zpatky.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.