abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 18:00 | IT novinky

    DuckDuckGo AI Chat umožňuje "pokecat si" s GPT-3.5 Turbo od OpenAI nebo Claude 1.2 Instant od Anthropic. Bez vytváření účtu. Všechny chaty jsou soukromé. DuckDuckGo je neukládá ani nepoužívá k trénování modelů umělé inteligence.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 14:22 | IT novinky

    VASA-1, výzkumný projekt Microsoftu. Na vstupu stačí jediná fotka a zvukový záznam. Na výstupu je dokonalá mluvící nebo zpívající hlava. Prý si technologii nechá jenom pro sebe. Žádné demo, API nebo placená služba. Zatím.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    dnes 04:44 | Nová verze

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 140 (pdf) a HackSpace 77 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 01:00 | Nová verze

    ESPHome, tj. open source systém umožňující nastavovat zařízení s čipy ESP (i dalšími) pomocí konfiguračních souborů a připojit je do domácí automatizace, například do Home Assistantu, byl vydán ve verzi 2024.4.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:11 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 20:55 | Nová verze

    Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 1.1 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Do základu se z rozšíření dostalo XR_EXT_local_floor. Společnost Collabora implementuje novou verzi specifikace do platformy Monado, tj. open source implementace OpenXR.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 17:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 0.38.0 multimediálního přehrávače mpv (Wikipedie) vycházejícího z přehrávačů MPlayer a mplayer2. Přehled novinek, změn a oprav na GitHubu. Požadován je FFmpeg 4.4 nebo novější a také libplacebo 6.338.2 nebo novější.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 17:11 | Nová verze

    ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzích 1.3.1, 1.2.3 a 1.0.6. Ve verzi 1.3.1 je mimo jiné řešena bezpečnostní chyba CVE-2024-20380.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 12:11 | IT novinky

    Digitální a informační agentura (DIA) oznámila (PDF, X a Facebook), že mobilní aplikace Portál občana je ode dneška oficiálně venku.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 05:11 | Komunita

    #HACKUJBRNO 2024, byly zveřejněny výsledky a výstupy hackathonu města Brna nad otevřenými městskými daty, který se konal 13. a 14. dubna 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    KDE Plasma 6
     (68%)
     (10%)
     (2%)
     (20%)
    Celkem 564 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dotaz: Přehrávač hudby s knihovnou

    29.3.2011 19:56 Miloš
    Přehrávač hudby s knihovnou
    Přečteno: 709×
    Zdravím.

    Prakticky od doby, co jsem přešel na Linux (někdy před dvěma lety), hledám audio přehrávač, který by mi vyhovoval. Mým ideálem byl Winamp. Ten mi sice pod Wine jede, ale jenom přehrávání - knihovnu jsem nerozchodil.

    Chci se tedy zeptat, zda by mi někdo neporadil, zda existuje nějaký přehrávač, který by měl
    1. knihovnu, která jde nastavit přes celou šířku obrazovky
    2. playlist, nad touto knihovnou
    3. volbu analyzéru
    4. volbu vlastního skinu (nejlépe do černa)
    Zatím používám Amarok 1.4, ač mi jeho knihovna totálně nevyhovuje - já totiž chci během procházení hned vidět všechny informace o skladbě (jako název, interpret, album, rok, počet přehrání, naposledy hráno) a ne až, když si nějaké album vyberu do playlistu (kde se mi vše toto zobrazí). Další, co zde mám je Rhythmbox - ten má přesně tu knihovnu, která by mi vyhovovala, ale zase je bez analyzéru a navíc má minimum uživatelských nastavení (narozdíl od Amaroku, kde jsem si skin, který mi vyhovuje, našel poměrně rychle).

    Ještě bych dodal, že jsem zkoušel XMMS (nenašel jsem knihovnu), Clementine (téměř nulové možnosti nastavení a knihovna jako Amarok 1.4 - to mě samozřejmě nepřekvapilo, když se jedná o jeho alternativu), Exaile (nevyhovující knihovna - nešla přes celou šířku obrazovky) a Listen (opět mi nevyhovovalo nastavení knihovny).

    V podstatě tedy hledám něco jako Amarok 1.4 a Rhythmbox dohromady, kde z prvního mi vyhovuje skin a nastavení a z druhého knihovna. Je něco takového? Nebo jdou výše jmenované přehrávače tak nastavit a já jako správný bulík nepřišel na to, jak?

    Odpovědi

    29.3.2011 20:04 Liborek | skóre: 18 | blog: Liborkovo | (momentálně) Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přehrávač hudby s knihovnou
    Co Audacious?

    Jinak zde před pár měsící byla zprávička s odkazem na článek, kde se porovnávaly snad všechny existující přehrávače pro linux, takže tam by se určitě dalo vybrat.
    29.3.2011 21:58 Miloš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přehrávač hudby s knihovnou
    Audacious má knihovnu? Tedy takovou, ve které se dá procházel jako ve Winampu nebo Rythmboxu?

    Jinak stránku s přehrávači jsem si samozřejmě prošel. Ale orientoval jsem se podle náhledů a nic mě tam nezaujmulo. Proto ten můj dotaz. Řekl jsem si více hlav, víc ví...
    29.3.2011 23:53 Liborek | skóre: 18 | blog: Liborkovo | (momentálně) Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přehrávač hudby s knihovnou
    Knihovnu jako takovou nemá, ale playlist toho umí docela dost. Případně není (nebyl) problém napojit Audacious na MethLab.

    Nemyslel jsem stránku s přehrávači zde na abclinuxu, ale zprávičku s odkazem na nějaký anglický linuxový web, kde byl přehled téměř všech existujících hudebních přehravačů pro linux s představením, zhodnocením plusů a mínusů, porovnáním podle funkčnosti a dalšími zajímavými informacemi. Něco jako toto, ale ještě důkladnější.
    30.3.2011 00:02 Liborek | skóre: 18 | blog: Liborkovo | (momentálně) Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přehrávač hudby s knihovnou
    30.3.2011 19:03 Miloš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přehrávač hudby s knihovnou
    Díky za odkaz, ale moc nadějných přehravačů jsem tam nenašel. Když už by se mi líbil vzhled, tak knihovnu buď nemá nebo nejde nijak oddělit (maximálně nezobrazit). Jsem z toho dost překvapený, že prostě nemůžu najít žádný přehravač, který by pěkně vypadal a navíc to uměl i z knihovnou...
    30.3.2011 18:57 Miloš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přehrávač hudby s knihovnou
    Díky za snahu mi pomoci, ale pomalu ztrácím víru, že najdu to, co přesně hledám.

    Buď přehrávače nemají knihovnu vůbec nebo ji mají přímo integrovanou do vzhledu tak, že nejde umístit, tak jak bych si představoval. A to už se vůbec nezmiňuji, že je téměř vše laděno do světlešeda až bíla bez možnosti to změnit. Tohle mi na Winampu maximálně vyhovovalo - knihovna ve vlastním okně a navíc nastavitelný skin.

    Asi se budu muset smířit s tím, že zůstanu u Amaroku 1.4
    31.3.2011 07:52 Matlák
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přehrávač hudby s knihovnou
    Díky za snahu mi pomoci, ale pomalu ztrácím víru, že najdu to, co přesně hledám.

    Nenajdete. Hledáte "LinAmp" Winamp pro Linux prostě neexistuje. Winamp mi taky na GNU/Linuxu zpočátku chyběl (a to už je to 6 let). Měl jsem vlastnoručně nakreslený "custom" skin, vlastnoručně "naprogramované" analyzéry do Advanced Visualisation Studia a okna samozřejmě poskládaná podle svého uvážení. To žádný přehrávač pro GNU/Linux neumí pokud vím, i když amarok2 snad už umí okna přeskupovat. Tenkrát to každopádně žádný neuměl. Skončil jsem u amaroku 1.4 a nakonec jsem došel k názoru že mi vyhovuje, chci přehrávač co umí rychle prohledávat kolekci podle tagů či názvů a přehrávat. I kdyby teď náhodou Nullsoft Winamp pro Linux portoval, tu hromadu blbostí co uměl navíc bych nepoužil.
    29.3.2011 22:40 Neel | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přehrávač hudby s knihovnou
    Můžeš zkusit gmusicbrowser. Nevím, co je to ten analyzér, ale vše ostatní můžeš nastavit.
    29.3.2011 23:24 Miloš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přehrávač hudby s knihovnou
    Vyzkoušel jsem. Bohužel knihovna není přes celou šířku, opět je vedle ní playlist. Tedy alespoň se mi to dle voleb nepovedlo nastavit. A skin do černa jsem také nikde nenašel (ale to jsem příliš dlouho nehledal, třeba je potřeba ještě něco dotáhnout).
    30.3.2011 20:55 Neel | skóre: 10
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přehrávač hudby s knihovnou
    Stačí si ji tak nastavit. Díval jste se vůbec do nastavení? Z hlediska rozmístnění GUI prvků můžete s gmusicbrowserem dělat snad vše. Pokud jde o skin, tak stačí nastavit v GTK tmavý skin a je to. Nevím, proč by to někdo chtěl řešit nenativním způsobem. Malá ukázka, jak lze nakonfigurovat: http://gmusicbrowser.deviantart.com/gallery/?28091710#/d39e9sa.
    30.3.2011 23:15 Miloš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přehrávač hudby s knihovnou
    Začnu odzadu. Možná, že je to asi zvláštní, ale mě vyhovuje světlé prostředí, ale po přehravači chci tmavé. Je pravda, že když jsem si přepnul do tmavých barev, hned gmusicbrowser prokoukl, ale u ostatních aplikací se mi to nelíbí.

    A co se týče nastavení - musím přiznat, že napoprvé jsem možnost roztažení knihovny přes celou šířku přehlédl, takže po této stránce by mi to vyhovovalo - jenže velmi podobného vzezření dosáhnu i v Rythmboxu, tudíž zatím nemám příliš důvodů gmusicbrowser používat.

    Ale uznávám, že zatím se s ním dostal nejdál, takže si ho zkusím přecejen blíž osahat, jestli u něj náhodou neskončím...

    To však zároveň neznamená, že nebudu hledat dál...
    4.4.2011 19:06 Matlák
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přehrávač hudby s knihovnou
    V gnome například jde mít dva (či více) konfigurační soubory .gtkrc a používat pro každý program jiný (tj.mít tmavé nastavení u jednoho programu a u ostatních světlé).
    FrostyX avatar 4.4.2011 19:59 FrostyX | skóre: 27 | blog: Frostyho_blog | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přehrávač hudby s knihovnou
    Mohl by si to prosím více rozvést ? Pokoušel jsem se o to hodně dlouho a nepodařilo se mi to zařídit. Děkuji
    FrostyX.cz | 1984 was not supposed to be an instruction manual.
    4.4.2011 20:12 Matlák
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přehrávač hudby s knihovnou
    Je to zcela triviální. Například chci aby se mi firefox zobrazoval se světlým nastavením, i když v systému mám tmavé.
    1. nastavím světlé nastavení do celého systému
    2. zkopíruji soubor .gtkrc v domovském adresáři, například do .gtkrc-svetle
    3. nastavím zpět tmavé nastavení
    4. spustím firefox příkazem GTK2_RC_FILES=~/.gtkrc-svetle firefox :-)
    FrostyX avatar 4.4.2011 22:09 FrostyX | skóre: 27 | blog: Frostyho_blog | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přehrávač hudby s knihovnou
    Jó tak nějak se mi to podařilo řešit taky. Nakonec jsem si udelal například /usr/bin/xgeany a ten spouštěl GTK2_RC_FILES=~/.gtkrc-svetle geany, ale tohle řešení se mi moc nelíbilo.
    FrostyX.cz | 1984 was not supposed to be an instruction manual.
    Fluttershy, yay! avatar 4.4.2011 20:51 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přehrávač hudby s knihovnou
    Tady někdo nedočetl diskuzi do konce. ~.^
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    FrostyX avatar 4.4.2011 22:07 FrostyX | skóre: 27 | blog: Frostyho_blog | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přehrávač hudby s knihovnou
    Njn, reagoval jsem na tento přízpěvek a pak četl dál.
    FrostyX.cz | 1984 was not supposed to be an instruction manual.
    Fluttershy, yay! avatar 4.4.2011 22:18 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přehrávač hudby s knihovnou
    přízpěvek

    Hojdalárydýýý!

    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    FrostyX avatar 4.4.2011 23:01 FrostyX | skóre: 27 | blog: Frostyho_blog | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přehrávač hudby s knihovnou
    Trapná chyba. Dneska už jsem ji napsal vícekrát. Díky za upozornění.
    FrostyX.cz | 1984 was not supposed to be an instruction manual.
    AraxoN avatar 30.3.2011 21:42 AraxoN | skóre: 47 | blog: slon_v_porcelane | Košice
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přehrávač hudby s knihovnou
    A čo tak mpd? K tomu je dosť rôznych klientských GUI...
    30.3.2011 23:16 Miloš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přehrávač hudby s knihovnou
    Díky za návrh. Mrknu na to...
    FrostyX avatar 30.3.2011 23:18 FrostyX | skóre: 27 | blog: Frostyho_blog | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přehrávač hudby s knihovnou
    + 1. Instalace bude sice trošku složitější, ale výsledek bude přesně podle představ.
    FrostyX.cz | 1984 was not supposed to be an instruction manual.
    3.4.2011 18:35 Miloš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přehrávač hudby s knihovnou
    Děkuji všem za snahu, ale jak to tak vypadá, budu muset dát za pravdu Matlákovi. Zatím se mi nepodařilo najít nic, co by mi úplně vyhovovalo, a tak stále zůstávám u Amaroku 1.4.

    Pokud by ale někdo věděl o nejakém vhodném mpd klientovi, tak mu dubu vděčný. Ty, co jsem doposud vyzkoušel, nebyly to pravé ořechové.

    A ještě jednou díky všem...
    FrostyX avatar 3.4.2011 20:23 FrostyX | skóre: 27 | blog: Frostyho_blog | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přehrávač hudby s knihovnou
    ncmpcpp se mi líbí nejvíc. Ale taková sonata přece nemůže být špatná.
    FrostyX.cz | 1984 was not supposed to be an instruction manual.
    3.4.2011 21:11 Miloš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přehrávač hudby s knihovnou
    Tak zrovna ncmpcpp jsem zkoušel, ale to mě příliš neoslovilo (tedy spíše jsem experimentoval s ncmpc). Teď jsem si vyzkoušel i Sonatu - ale opět trpí tím, čím většina přehrávačů - nemožnost nastavení vlastního skinu a navíc v knihovně jsem nikde nenašel volbu zobrazení počtu přehrání skladby. Zatím nejvíc se mi líbil Relaxxplayer, ale pořád to není ono.
    Fluttershy, yay! avatar 3.4.2011 21:27 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přehrávač hudby s knihovnou
    Podívej se, zda si nejde nastavit jeden motiv vzhledu (GTK) pro příslušnou aplikaci.
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    Fluttershy, yay! avatar 3.4.2011 21:28 Fluttershy, yay! | skóre: 92 | blog:
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přehrávač hudby s knihovnou
    🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ no gods, no masters
    4.4.2011 16:50 Miloš
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Přehrávač hudby s knihovnou
    Díky. Tak tohle mě vážně nenapadlo. Přitom je to nasnadě - zkusit najít způsob, jak přizpůsobit vzhled pouze konkrétní aplikaci. To by mi mohlo pomoc, že by se mi třeba líbil i vzhled Rythmboxu.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.