abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 22:00 | IT novinky

    Společnost OpenAI představila svůj nejnovější AI model GPT-4o (o jako omni, tj. vše). Nově také "vidí" a "slyší". Videoukázky na 𝕏 nebo YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:44 | Zajímavý článek

    Ondřej Filip publikoval reportáž z ceremonie podpisu kořenové zóny DNS. Zhlédnout lze také jeho nedávnou přednášku Jak se podepisuje kořenová zóna Internetu v rámci cyklu Fyzikální čtvrtky FEL ČVUT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 14:22 | IT novinky

    Společnost BenQ uvádí na trh novou řadu monitorů RD určenou pro programátory. První z nich je RD240Q.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    včera 13:00 | IT novinky

    Byl aktualizován seznam 500 nejvýkonnějších superpočítačů na světě TOP500. Nejvýkonnějším superpočítačem nadále zůstává Frontier od HPE (Cray) s výkonem 1,206 exaFLOPS. Druhá Aurora má oproti loňsku přibližně dvojnásobný počet jader a dvojnásobný výkon: 1,012 exaFLOPS. Novým počítačem v první desítce je na 6. místě Alps. Novým českým počítačem v TOP500 je na 112. místě C24 ve Škoda Auto v Mladé Boleslavi. Ostravská Karolina, GPU

    … více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 10:11 | Nová verze

    GHC (Glasgow Haskell Compiler, Wikipedie), tj. překladač funkcionálního programovacího jazyka Haskell (Wikipedie), byl vydán ve verzi 9.10.1. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 09:22 | Nová verze

    Po 9 týdnech vývoje od vydání Linuxu 6.8 oznámil Linus Torvalds vydání Linuxu 6.9. Přehled novinek a vylepšení na LWN.net: první a druhá polovina začleňovacího okna. Později také na Linux Kernel Newbies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    11.5. 18:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 0.2.0 v Rustu napsaného frameworku Pingora pro vytváření rychlých, spolehlivých a programovatelných síťových systémů. Společnost Cloudflare jej letos v únoru uvolnila pod licencí Apache 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    10.5. 19:11 | Nová verze

    Open source RDP (Remote Desktop Protocol) server xrdp (Wikipedie) byl vydán ve verzi 0.10.0. Z novinek je vypíchnuta podpora GFX (Graphic Pipeline Extension). Nová větev řeší také několik bezpečnostních chyb.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 16
    10.5. 04:11 | Nová verze

    Rocky Linux byl vydán v nové stabilní verzi 9.4. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    9.5. 22:22 | Bezpečnostní upozornění

    Dellu byla odcizena databáze zákazníků (jméno, adresa, seznam zakoupených produktů) [Customer Care, Bleeping Computer].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 22
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (72%)
     (6%)
     (10%)
     (12%)
    Celkem 223 hlasů
     Komentářů: 15, poslední včera 21:33
    Rozcestník

    Dotaz: Zálohování NAsu - UrBackup?

    8.10.2018 00:28 Balu
    Zálohování NAsu - UrBackup?
    Přečteno: 370×
    Máme, NAS s lunixem a řeším jak některé soubory z NASu zálohovat na disk vybraného připojeného PC s Windows. Na první pohled trivialní záležitost, kterou zvládna každý zálohovací SW pro Windows, zvládne, ale jelikož k danému PC nemám přástup z internetu nemohu kontrolovat jak a zda se skutečně zálohuje. Hledám proto řešené , kteér by min z částil běželo na NASu , ke kterému přístup mám.

    Představa je: V okamžiku kdy se PC zapne a připojí se automaticky k NAS došlo k zkontrolování zda dnes už proběhla denní záloha , pokud ne zkopirovalo soubory určené pro denní zálohu pak případně odmazalo zálohu starší než x dní a informace o stavu a pruběhu této zálohy uložiko na NAS. Podobně v případě tydenní zálohy.Pokud by část na NASU uměla v případě neuspěchu třeba poslat email bylo by to plus stejně jako možnost celé zálohování posunout třeba na vybraný čas.

    Náš NAS přímo podporuje provoz UrBackup Server a UrBackup client pro Window staké existuje, ale letmým náhledem na web projektu mi příjde, autoři spíše počítají s tím, že client slouží k zálohování stroje na kterém běží na UrBackup server než naopak. Yo ale envylučije že by to mohlo fungovat jak si představuji ja.

    Používáte někdo UrBackup a uměl by to vo potřebuji? Případně co by to umělo?

    Děkuji

    Odpovědi

    k3dAR avatar 8.10.2018 01:00 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zálohování NAsu - UrBackup?
    OFFTOPIC:
    pokud jde o W10 a lze tam nainstalovat WSL+Ubuntu, zkusil bych v nem aktivovat rsyncd (s tim ze uvaha nevychazi ze zkusenosti z praxe s WSL takze nevim zda ma pak rsyncd pristup k tomu co budes chtit zalohovat)... pokud by to slo, tak zbytek uz klasickou GNU/Linux cestou:
    na NAS poustet script, co bude kontrolovat zda je PC zapnuto, kdyz ano tak pomoci rsync nastroje zalohovat, pokud zaloha nedojede, tak naplanovat dalsi zalohu, o stavu zalohy informovat nastrojem mail(x) do mailu, posilat bud jen kdyz dojde k problemu, nebo statistiku zalohovani, nebo celej prubeh rsyncu (treba i s verbose a/nebo progress logovanim)...
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    8.10.2018 13:07 NN
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zálohování NAsu - UrBackup?
    Presne tak jak to popisujes tak si to naskriptuj a nech to bezet na NAS.
    8.10.2018 14:07 Kolemjdouci
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zálohování NAsu - UrBackup?
    Na Windows PC do scheduleru pridat ulohu - resim tak Windows stanice ve firme. Mam pridanou ulohu a pri odlogovani uzivatele se provede overeni jestli existuje na ulozisti v dane slozce soubor (info o zaloze) z aktualniho dne. Pokud ne provede se zaloha (robocopy) a vytvori se soubor o provedeni zalohy.
    Resit to opacne nejakym checkovanim jestli je pc zaple a pak zalohovat (co prace aktualne provdena) mi prijde jako drbat se pravou rukou za levym uchem.
    URBackup nepouzivam a co jsem se ted koukl mi to prijde zbytecne na trivialni "ulohu prokopiruj nejaka data".
    8.10.2018 14:17 Kolemjdouci
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zálohování NAsu - UrBackup?
    Sry ja jsem si to spatne precetl ty nechces zalohovat data z Windows pc na NAS ale naopak ;) Pak nascriptuj na NASu. Zjisti jestli je pc aktivni. Kdyz je nasypej na nej data. Prenos pres samba/cifs, osetri ve firewallu ip NASu, aby nedoslo k zneuziti pristupu a hotovo. Samozrejmnosti je zalozeni uzivatele pro zalohovani, ktery ma pristup jen do slozky pro zalohovani.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.