abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 12:44 | Pozvánky

    V Praze o víkendu proběhla bastlířská událost roku - výstava Maker Fair v Praze. I strahovští bastlíři nelenili a bastly ostatních prozkoumali. Přijďte si proto i vy na Virtuální Bastlírnu popovídat, co Vás nejvíce zaujalo a jaké projekty jste si přinesli! Samozřejmě, nejen českou bastlířskou scénou je člověk živ - takže co se stalo ve světě a o čem mohou strahováci něco říct? Smutnou zprávou může být to, že provozovatel Sigfoxu jde do

    … více »
    bkralik | Komentářů: 0
    dnes 12:33 | Humor

    Kam asi vede IllllIllIIl.llIlI.lI? Zkracovač URL llIlI.lI.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:00 | IT novinky

    Společnost OpenAI představila svůj nejnovější AI model GPT-4o (o jako omni, tj. vše). Nově také "vidí" a "slyší". Videoukázky na 𝕏 nebo YouTube.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 15:44 | Zajímavý článek

    Ondřej Filip publikoval reportáž z ceremonie podpisu kořenové zóny DNS. Zhlédnout lze také jeho nedávnou přednášku Jak se podepisuje kořenová zóna Internetu v rámci cyklu Fyzikální čtvrtky FEL ČVUT.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 14:22 | IT novinky

    Společnost BenQ uvádí na trh novou řadu monitorů RD určenou pro programátory. První z nich je RD240Q.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 19
    včera 13:00 | IT novinky

    Byl aktualizován seznam 500 nejvýkonnějších superpočítačů na světě TOP500. Nejvýkonnějším superpočítačem nadále zůstává Frontier od HPE (Cray) s výkonem 1,206 exaFLOPS. Druhá Aurora má oproti loňsku přibližně dvojnásobný počet jader a dvojnásobný výkon: 1,012 exaFLOPS. Novým počítačem v první desítce je na 6. místě Alps. Novým českým počítačem v TOP500 je na 112. místě C24 ve Škoda Auto v Mladé Boleslavi. Ostravská Karolina, GPU

    … více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 10:11 | Nová verze

    GHC (Glasgow Haskell Compiler, Wikipedie), tj. překladač funkcionálního programovacího jazyka Haskell (Wikipedie), byl vydán ve verzi 9.10.1. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 09:22 | Nová verze

    Po 9 týdnech vývoje od vydání Linuxu 6.8 oznámil Linus Torvalds vydání Linuxu 6.9. Přehled novinek a vylepšení na LWN.net: první a druhá polovina začleňovacího okna. Později také na Linux Kernel Newbies.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    11.5. 18:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 0.2.0 v Rustu napsaného frameworku Pingora pro vytváření rychlých, spolehlivých a programovatelných síťových systémů. Společnost Cloudflare jej letos v únoru uvolnila pod licencí Apache 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    10.5. 19:11 | Nová verze

    Open source RDP (Remote Desktop Protocol) server xrdp (Wikipedie) byl vydán ve verzi 0.10.0. Z novinek je vypíchnuta podpora GFX (Graphic Pipeline Extension). Nová větev řeší také několik bezpečnostních chyb.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 16
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (72%)
     (6%)
     (10%)
     (11%)
    Celkem 228 hlasů
     Komentářů: 16, poslední dnes 11:05
    Rozcestník

    Dotaz: Mint plus KDE

    8.3.2019 10:49 Honz
    Mint plus KDE
    Přečteno: 694×
    Ahoj všem, jak je na tom aktuálně Mint a KDE/Plasma5? Chtěl jsem zkusit distro s deb balíčky a Mint mi připadal zajímavý, ale rád bych zůstal u KDE. To sice není úplně podporováno, ale mělo by jít bez problémů doinstalovat
    Zkusil jsem to ve Virtualboxu a nepovedlo se, Mint nově nainstalován, zdroje mám přímo z instalace, některé součásti Plasmy doinstalovat jdou a prostředí naběhne, ale zřejmě toho dost chybí.
    Balíček kde-plasma-desktop mi vypíše konflikt a dál se nedostanu.
    Existuje nějaké řešení?

    Díky moc.

    Odpovědi

    8.3.2019 12:08 Janek | skóre: 15
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mint plus KDE
    Doinštalovať KDE do LM je samozrejme možné, otázna bude ale stabilita takto „zbastleného“ systému. I keď LM vychádza z Ubuntu, má aj vlastné zdroje softvéru, čo môže byť problém. Taký malý návod, ako na to je napr. TU

    Ak ale chceš stabilný systém s KDE, tak osobne by som ti odporučil Kubuntu alebo ak si skúsenejší v Linuxe, tak aj KDE Neon - tu je výhoda v tom, že je to takmer holý systém a doinštaluješ si sám, čo potrebuješ a používaš :-)
    8.3.2019 14:50 takyradějianonymně
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mint plus KDE
    Ano souhlasím, s KDE od Mintu pryč protože Mint se od KDE sám odřízl a tak nemá smysl se vlamovat do Mintem přibouchnutých dveří. Výsledkem snah by byl bastl a staré balíčky uživatelských programů. Ať jde proto k šípku. To KDE jak mám osobní zkušenost navíc sluší, když si ho správce distribuce opentlí ještě k obrazu svému a udělá probírku v programech. Tu probírku právě dělá i ten KDE Neon (postavený na Ubuntu) tj. že dá holý desktop ale zase tam není to takové dopentlení. Na KDE je orientované vedle .deb distribucí třeba .rpm OpenSUSE a podobně ROSA Linux na kterém jedu právě já no a celkem spokojený jsem byl i s .arch Manjaro. Je toho dost kde to KDE rozjet, ale od Mintu pryč.
    k3dAR avatar 17.3.2019 13:48 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mint plus KDE
    "KDE Neon" je zaroven primo od tvurcu KDE, rejpavci by mozna rekli ze za tim z KDE stoji jen 1 fanousek Ubuntu, to nic ale nemeni na tom ze je to oficialne pripravane a vystavene od KDE: https://neon.kde.org/, pokud nekdo chce KDE a deb based neni duvod zacit cimokliv jinym ;-) jen doporucuju zvazit dle svejch schopnosti jakou vetev Neonu pouzit...
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    8.3.2019 15:12 Michal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mint plus KDE
    Používám Mint s Plasmou a v pohodě. Neon se mi sekal. Manjaro samo zničilo. Po aktualizaci vícekrát. Mint drží, ale i on má sve muchy. Instaloval jsem vse od plasmy a pouzil sddm. Pro síť jsem přidal plsana-pm apod.
    8.3.2019 15:18 Michal
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mint plus KDE
    I když OpenSuse se mi zdá fajnovejsi akorát mi tam nejde rozchodit skener od Brotheru. Testuji na druhém disku.
    8.3.2019 15:50 takyradějianonymně
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mint plus KDE
    Jde o to co s Mintem a doinstalovaným KDE používáš za aplikace, tam právě mohou nastat potom potíže a s tím, že máš příliš staré balíčky. Který nechceš! Než toto a tím paskvil (schovaný uvnitř a vně ho nevidíš) tak raději asi to Kubuntu. KDE Neon se zase snaží mít co nejnovější balíčky od zdroje a tak tam je to riziko nedoladěnosti. Já do toho nakonec nešel. Manjaro to KDE mělo (za mne) dopentlené ale ano, zase byl problém v aktualizacích a netýkalo se to jen desktopu KDE ale a žel obecně, to mne poněkud znechutilo potom také. OpenSUSE je slušná distribuce, ale raději to Leap, potom ale někdy jsou potíže mít nejnovější balíčky aplikací a co jsou už v Tumbleweed: tedy než se člověk rozkouká v systému těch repozitářů a pátráním to dohledá a jak na to. Všude je něco ale distribuce jako Mint která nikdy (co si pamatuji) to KDE pořádně neuměla a nakonec ho schválně odkopla, tak ani náhodou z principu.
    17.3.2019 09:11 maikcrew | skóre: 7
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mint plus KDE
    Teď testuji Manjaro a je co se týče fungování se zdá být už stabilnější. Uvidíme časem. Líbí se mi havně, že tam jde doinstalovat přes AUR skenr který se musí složitě v Ubuntu nastavovat, ale v Opensuse nejde vůbec.
    k3dAR avatar 17.3.2019 13:51 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mint plus KDE
    [...] Neon se mi sekal[...]
    nebylo to treba tim ze si pouzival Neon vetev "Devel Git Unstable" ta totiz je tvorena z kazdodenich prirustku KDE v GITu, kde samozrejme nastanou problemy ktere se musi resit, od toho je to Devel Unstable...
    dale maji "Devel Git Stable" to by melo byt stabilnejsi, nebo vetev "User" ktera je stavena na poslednim oficialnim/stabilnim KDE vydani ("Featuring the latest officially released KDE software on a stable base. Ideal for everyday users.")
    viz: https://neon.kde.org/download
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    17.3.2019 19:03 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mint plus KDE
    Balíček kde-plasma-desktop mi vypíše konflikt a dál se nedostanu.
    Bez výpisu ti těžko pomůžeme.

    Jestli jsi nováček a chceš KDE, přimlouval bych se také za Kubuntu. A nebo si nainstaluj Mint 18.3 s KDE, je to LTS a má ještě dva roky podporu.
    k3dAR avatar 17.3.2019 20:05 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mint plus KDE
    Kubuntu - KDE je tam stare a udajne ne moc odladene(v Mintu to bude <=stejne) => nainstalovat KDE Neon

    Mint 18.3 s KDE - KDE je dle oficialnich slov tvurcu Mint pro ne NAPROSTO nezajimave, NIJAK se mu nevenujou, krome toho ze jsou dostupne KDE balicky z (K)ubuntu => nainstalovat KDE Neon

    pokud tvurci KDE pripravuji KDE Neon zalozeny na Ubuntu LTS, nenapada me jedinej duvod proc jit dal od zdroje=tvurce...
    btw: "KDE Neon" se dava i na oficialni KDE notebook "KDE Slimbook": https://neon.kde.org/slimbook
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    17.3.2019 21:19 Bherzet | skóre: 19 | blog: Bherzetův blog
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mint plus KDE
    Dobře, tak Neon. Já mu chtěl doporučit nějakou rozšířenou distribuci, aby snadněji našel podporu, ale jestli je to postavené na LTS Ubuntu, tak by to mohlo být fajn. Je pravda, že jsem četl rant od vývojáře KDE, jaké mají problémy s distribucemi. Proto asi jejich vlastní, tak třeba to tam bude i fungovat. :)
    k3dAR avatar 18.3.2019 00:01 k3dAR | skóre: 62
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mint plus KDE
    v postate je to primo "UbuntuLTS + KDENeon repositarem", sami rikaji ze Neon neni samostatne distro :-)
    vice info viz: https://neon.kde.org/faq
    porad nemam telo, ale uz mam hlavu... nobody
    21.3.2019 09:45 Honz
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Mint plus KDE
    Díky všem, ten Neon vypadá dobře, ve Virtualboxu běží pěkně, takže ho vyzkouším i na nějakém hardwaru a nechám si ho.

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.