abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Nová verze

    Po roce vývoje od vydání verze 1.24.0 byla vydána nová stabilní verze 1.26.0 webového serveru a reverzní proxy nginx (Wikipedie). Nová verze přináší řadu novinek. Podrobný přehled v souboru CHANGES-1.26.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:33 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.2 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.14.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 30.0.0 frameworku pro vývoj multiplatformních desktopových aplikací pomocí JavaScriptu, HTML a CSS Electron (Wikipedie, GitHub). Chromium bylo aktualizováno na verzi 124.0.6367.49, V8 na verzi 12.4 a Node.js na verzi 20.11.1. Electron byl původně vyvíjen pro editor Atom pod názvem Atom Shell. Dnes je na Electronu postavena celá řada dalších aplikací.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 04:11 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 9.0.0 otevřeného emulátoru procesorů a virtualizačního nástroje QEMU (Wikipedie). Přispělo 220 vývojářů. Provedeno bylo více než 2 700 commitů. Přehled úprav a nových vlastností v seznamu změn.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (72%)
     (9%)
     (2%)
     (17%)
    Celkem 731 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dotaz: Tiskárna na krátké texty

    10.9.2019 12:13 Jack Hokus | skóre: 34 | blog: LostHeaven
    Tiskárna na krátké texty
    Přečteno: 382×
    Ahoj,

    měl bych malý dotaz stran tiskárny. Kdysi za dávného dávna jsme měli v práci tiskárnu, která uměla tisknout na válec papíru. To co bylo potřeba mít vytištěné se potom odřízlo, nebo odtrhlo.

    Chtěl bych se zeptat, jestli něco takového ještě dnes existuje a pokud ano, kolik stojí hardware a jaké jsou náklady na tisk.

    Zamýšlené použití:

    Tisk různě dlouhých textů, od několika řádek, třeba záloha konfiguračních souborů,. nebo pro případ, že si najdu nějaký PDF dokument a chci si ho vytisknout a přečíst, případně opatřit poznámkami.

    Nekladu žádný velký důraz na kvalitu tisku, či papíru,jediné co požaduju je dobrá čitelnost textu. Mělo by to vydržet dlouho na jednu náplň.

    Existuje něco takového?

    http://www.jackhokus.cz/

    Řešení dotazu:


    Odpovědi

    10.9.2019 12:23 NN
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tiskárna na krátké texty
    Neco jako tiskarna u pokladny? ;)
    10.9.2019 13:35 Jack Hokus | skóre: 34 | blog: LostHeaven
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tiskárna na krátké texty
    Zdravím,

    kdyby uměla A4, tak jo. Jinak pokud potřebuju vytisknout něco, řekněme normálního, tak to řeším v práci. Jde o jednotky stránek za půl roku.

    http://www.jackhokus.cz/
    Heron avatar 10.9.2019 13:38 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tiskárna na krátké texty
    Dá se použít jehličková tiskárna a traktorový papír. Ten je sice nekonečný, ale má perforaci po A4 (což může a nemusí vadit).

    Každá tiskárna umí tisknou na vložený kus papíru. Takže pokud si potřebuju vytisknout jen krátký odstavec a mám po ruce papír na který se to vejde, tak to tam pošlu. Pochopitelně je určitý nějaký minimální rozměr, který ta která tiskárna ještě zvládne, ale tisknout na 1/3 A4 ty tiskárny umí.

    A taky je otázka, zda to není předčasná optimalizace, 500 listů papíru stojí 70Kč. Tj 14 haléřů na list. A pokud je to opravdu důležitý text, který se bude někam zakládat, tak je lepší použít celou stránku a dát ji do složky nebo vazače. Není nic horšího než tuna papírků různých rozměrů.
    10.9.2019 14:33 Jack Hokus | skóre: 34 | blog: LostHeaven
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tiskárna na krátké texty
    Ahoj,

    důležité texty neřeším. ty si můžu vytisknout v práci. Jedná se mi o takový spotřební tisk, když si chci něco dlouhého přečíst jinak než na obrazovce a třeba si k tomu dopsat poznámky. Případně zálohy konfiguráků.

    Na jehličkové tiskárny jsem se lehce díval. Nová se nevyplatí, ceny jsou docela astronomické. Nové jsem našel od 5000 do 24000.

    Bazarové kusy začínají někde na 500 Kč, ale nevím, zda je bude jak připojit. Pokud vím, tyhle staré kusy se připojovaly přes LPT port.

    Takže to vypadá, že tudy cesta nepovede. Škoda.
    http://www.jackhokus.cz/
    Řešení 1× (Jack Hokus (tazatel))
    Heron avatar 10.9.2019 14:45 Heron | skóre: 53 | blog: root_at_heron | Olomouc
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tiskárna na krátké texty
    Já jsem si koupil (od spolehlivého známého), vyřazenou laserovou tiskárnu za 600Kč a na původní toner jsem si vytiskl 250 stránkovou knihu z PDF. (tj cena papíru 18korun) a od té doby asi dalších 2000 stránek. Tj kdyby chcípla dneska, tak mě to vyšlo 30 halérů na stránku za cenu tiskárny.

    V kanclu máme v laserovce 7 let stejný toner a stále to tiskne (tiskneme sem tam něco, není to těžký kancelářský provoz). Tj pokud by jsi narazil na někoho, kdo se chce zbavit staré laserovky (třeba stěhuje kancl a nechce se mu to řešit), tak toto může být cesta. Papíry už jsou potom jen drobné.
    10.9.2019 16:03 Mti. | skóre: 31 | blog: Mti
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tiskárna na krátké texty
    Kdysi sem poridil maly wifirouter (1x eth, 1x wifi, 1x usb ...) , na nej prislo openwrt a s redukci usb-lpt je z toho (krom AP, teda) i printserver pro nejakou HP LJ 2100... ktera jeste usb nema. (tiskla hezky a bylo skoda ji vyhodit) Slouzi to. Jen nektere prilis velke dokumenty to nedava, ale tam je problem spis na strane routeru nez redukce. :-) Verim tomu, ze jehla bude minimalne potrebovat "radove" mensi objemy dat. Uz je to delsi dobu, takze presne Ti redukci neodkazu, ale zacit muzes treba tu: https://www.alza.cz/axagon-adp-1p25-1-5m-d4422413.htm?o=2

    Predpokladam, ze jako printserver poslouzi i libovolne RPI.... a jeste tomu pujde nalozit hromada jine prace.

    Pripadne se stale prodavaji desky s LPT, pokud by byl hlad. :-) (at uz vyvedenym nebo aspon s pinama)
    Vidim harddisk mrzuty, jehoz hlava plotny se dotyka...
    10.9.2019 18:41 vandrovnik
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tiskárna na krátké texty
    Pokud (třeba ta jehličková) tiskárna má paralelní port (LPT) a počítač ho nemá, tak se buď dá do počítače pořídit karta, která ho přidá (bazarová bude asi dost levná), nebo se k tiskárně dá pořídit print server, který má síťový konektor a LPT výstup.

    Jinak u jehličkové tiskárny je potřeba počítat s tím, že nebývá tichá :-)
    xkucf03 avatar 10.9.2019 18:18 xkucf03 | skóre: 49 | blog: xkucf03
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Tiskárna na krátké texty

    Kdybys chtěl tisknout jen nějaké malé lístečky s poznámkami pro dočasné použití, tak by mohla být vhodná termotiskárna k pokladně. Je to úzké a časem text vybledne, ale to by nemuselo vadit. Mohlo by to být docela elegantní řešení v týmu, kde se používají papírové lístečky a dávají na tabuli nebo předávají mezi lidmi.

    Jestli potřebuješ trvanlivý tisk (zálohy) nebo širší papír, tak bych šel do laserovky. Klidně nějakou použitou, vydrží fakt dlouho. Ten papír můžeš odřezávat a nepotištěnou část vracet do tiskárny.

    Možná bys sehnat jehličkovou pokladní tiskárnu, která umí i stříhat, ale to může být jednak dost drahé a jednak je dost speciální záležitost, takže když se ti rozbije, tak máš smůlu. Kdežto laserovky jsou standardní a snadno nahraditelná věc.

    Mám rád, když se lidé přou, znamená to, že vědí, co dělají, a že mají směr. Frantovo.cz, SQL-DK, Relational pipes

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.