abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 14
    24.4. 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 782 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Dotaz: HYLAFAX + jaky modem + zkusenosti

    2.6.2005 19:03 JUR
    HYLAFAX + jaky modem + zkusenosti
    Přečteno: 131×
    Ahoj, chci u nas ve firme zprovoznit faxovy server. Jake mate zkusenosti s Hylafaxem? A jaky modem pouzivate?

    Doted pouzivame faxovy server pro Windows a je tam problem, ze po neuspesnem faxu trva asi pul minuty, nez se ten modem zreinicializuje.

    Diky

    za poskytnuti vasich zkusenosti

    JUR

    Odpovědi

    2.6.2005 19:40 Jiri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HYLAFAX + jaky modem + zkusenosti
    Hylu jsem instaloval nekolikrat, zkusenosti dobry, po instalaci (konfigurace trochu trva) bezi roky (cca 5 serveru v provozu 2-4 roky, uz se nepamatuju) bez problemu.

    Je potreba upravit podle potreb skripty a konfigurace v hylackem etc. Nekdy potreba doinstalovat baliky (treba kdyz si chces nechat posilat fax jako pdf).

    Modem zasadne hardwarovy, staci staricka ISA (nebo externi). Jestli se dela PCI hradware modem nevim, vetsinou jsou to podle mych zkusenosti polohradware nebo uplne soft. Sotmodemy stadardne nemaji zadarmo faxovani, protoze drivery jsou jen na windows (jde koupit driver ktery to umi). Mnohdy je dobre skrouhnout rychlost faxu na 9600 (faxovaci rychlost, ne rychlost seriaku!).

    Jako klienta na windoze pouzivam WHFC - umi tahat cisla z odbc databaze, funguje super.

    Reinicializace modemu trva dlouho kvuli nastaveni timeoutu v modemu, mozna to dokonce neni chyba windows ;-). Jak to je rychle v linuxu nevim, protoze kdyz to jede jako server tak to nesleduju - poslu fax a on se kdyztak zkusi za chvili, tolikrat jak mam nastaveny.

    Snad ti to pomohlo...
    2.6.2005 19:46 JUR
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HYLAFAX + jaky modem + zkusenosti
    ja bych potreboval doporucit nejaky modem, ktery ma ten timeout co nejkratsi. Mne jde jenom o prijem faxu.

    JUR
    2.6.2005 20:02 Jiri
    Rozbalit Rozbalit vše Re: HYLAFAX + jaky modem + zkusenosti
    Skutecne si myslim, ze je to jen nastavenim vnitrnich registru modemu. Mrkni v hyle na class 1 a 2 nastavovaci parametry, tam je spousta timeoutu. Prijimani faxu bud probehne ok (posledni komunikace je neco jako no more lines to send), pak oba zavesi a je to, nebo zavesi (spadne) jen iniciator a prijemce dal ceka jestli neprijde neco smysluplnyho, a ceka a ceka, az si rekne ze na to kasle. Na pevne lince kdyz volajici zavesi tak to nepoznate, jen je tam ticho. Mozna to tak presne neni, ale ja bych dal ruku do ohne (teda ne na moc dlouho :-)).

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.