abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    17.5. 13:44 | Nová verze

    Byla vydána (𝕏) nová major verze 17 softwarového nástroje s webovým rozhraním umožňujícího spolupráci na zdrojových kódech GitLab (Wikipedie). Představení nových vlastností i s náhledy a videi v oficiálním oznámení.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    17.5. 12:22 | Komunita

    Sovereign Tech Fund, tj. program financování otevřeného softwaru německým ministerstvem hospodářství a ochrany klimatu, podpoří vývoj FFmpeg částkou 157 580 eur. V listopadu loňského roku podpořil GNOME částkou 1 milion eur.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    17.5. 01:55 | Komunita

    24. září 2024 budou zveřejněny zdrojové kódy přehrávače Winamp.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    16.5. 23:33 | Nová verze

    Google Chrome 125 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 125.0.6422.60 přináší řadu oprav a vylepšení (YouTube). Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 9 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    16.5. 21:11 | Nová verze

    Textový editor Neovim byl vydán ve verzi 0.10 (𝕏). Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 20:55 | Nová verze

    Byla vydána nová verze 6.3 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Tor Browser byl povýšen na verzi 13.0.15.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 13:33 | IT novinky

    Dnes ve 12:00 byla spuštěna první aukce domén .CZ. Zatím největší zájem je o dro.cz, kachnicka.cz, octavie.cz, uvycepu.cz a vnady.cz [𝕏].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    16.5. 13:22 | Nová verze

    JackTrip byl vydán ve verzi 2.3.0. Jedná se o multiplatformní open source software umožňující hudebníkům z různých částí světa společné hraní. JackTrip lze instalovat také z Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    16.5. 12:22 | Pozvánky

    Patnáctý ročník ne-konference jOpenSpace se koná 4. – 6. října 2024 v Hotelu Antoň v Telči. Pro účast je potřeba vyplnit registrační formulář. Ne-konference neznamená, že se organizátorům nechce připravovat program, ale naopak dává prostor všem pozvaným, aby si program sami složili z toho nejzajímavějšího, čím se v poslední době zabývají nebo co je oslovilo. Obsah, který vytváří všichni účastníci, se skládá z desetiminutových

    … více »
    Zdenek H. | Komentářů: 0
    16.5. 03:11 | Nová verze

    Program pro generování 3D lidských postav MakeHuman (Wikipedie, GitHub) byl vydán ve verzi 1.3.0. Hlavní novinkou je výběr tvaru těla (body shapes).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 9
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (76%)
     (5%)
     (10%)
     (9%)
    Celkem 336 hlasů
     Komentářů: 16, poslední 14.5. 11:05
    Rozcestník


    Vložit další komentář
    Mikos avatar 10.3.2005 11:51 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Ať sakra udělají "libgecko"!!!
    Jestli chtějí zrušit Mozilla Suite, tak ať nejdřív sakra udělají libgecko! Firefox je narozdíl od Mozilla Suite nepoužitelný jako samostatný Gecko-engine pro jiné browsery (tedy možná tomu tak není a pletu se, ale usuzuji tak z toho, že všechny alternativní Gecko-based browsery jako třeba Kazehakase, Galeon nebo Epiphany vyžadují Mozilla Suite). Já chci sakra samostatné Gecko! Vývoj všech Mozillých projektů mě pěkně štve - zdá se mi to nebo opravdu mají tak ne-linuxovou filozofii? Korunovali to vývojáři Firefoxu, kteří sami uznali že Firefox není na Linuxu uplně ideální a že s tím něco udělají ve verzi 1.1 (což všichni stejně už dávno věděli - Firefox je vyvíjen primárně pro Windows a projevuje se to mimo jiné v jeho pomalosti, která je v některých případech na Linuxu horší než u celé Mozilla Suite).

    Sám sem Firefox dlouho používal, celkem mi vyhovuje (hlavně díky jeho extenzím), ale pěkně mě přístup Mozilla Foundation se*e... no v poslední době sem ale místo Firefoxu začalpoužívat právě Kazehakase a sem s ním plně spokojen. Také (protože sem uživatel KDE ;-)) zkouším Konqueror a v posledních verzích KDE (asi hlavně díky patchům pro KHTML od Applu, který KHTML využívá v browseru Safari) začíná být vážně skvělí, hlavně rendering stránek mi přijde o dost rychlejší než u Gecko-based browserů (i když se to může zdát u KDE produktu paradoxní, tak KHTML je mnohem méně "bloated" a o dost rychlejší než Gecko)
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    10.3.2005 12:29 Fiji
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ať sakra udělají "libgecko"!!!
    Gecko engine je pro Suitu i Firefox stejný, záleží asi jen na tom, kdy se zmrazí fork pro příslušnou verzi. IMHO je teď Fireox módní a začíná ho používat kde kdo, a na věrné uživatele Suity, kteří ji používali už dávno, se trošku zapomíná. I když malá revoluce by nemusela být úplně na škodu, teď už se ví, jak třeba udělat API pro pluginy (alespoň se pořád říká, že FF ho má lepší). A zase by se nemusela přebýrat ona Windowsovatost z FF... Takže udělat Suitu "znova" by jí mohlo prospět - ale mezitím by se 1.8 mohla vydat :-) No, C++ není zrovna můj oblíbený jazyk, takže o tom můžu jen řečnit :-)
    Mikos avatar 10.3.2005 15:21 Mikos | skóre: 34 | blog: Jaderný blog | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ať sakra udělají "libgecko"!!!
    Já vím že Firefox také používá Gecko, jde mi o to že Mozilla nevydává žádné samostatné "libgecko" které by její produkty používali (a mohli ho používat i jiné browsere), to je to co mě nejvíc štve a zcela se to příčí unixové filosofii... když používám jiný browser používající Gecko, musím kvůli němu mít nainstalovanou celou Mozilla Suite :-( Firefox je v tomto vyjímkou (protože obsahuje Gecko přímo v sobě), ale velmi špatnou vyjímkou, jelikož pokud se nepletu tak to jeho Gecko nemohou využívat (narozdíl od Gecka z Mozilla Suite) externí aplikace. Je to naprosto idiotské, takhle když mam Mozilla Suite i Firefox, mam na disku jeden kód de facto dvakrát :-( A Mozilla Suite mít musim právě kvůli alternativním browserům používajícím Gecko (třeba Kazehakase), které mi kvůli jejich rychlosti (mnohem lepší než u Firefoxu) vyhovují nejvíc...
    CETERUM CENSEO DRM ESSE DELENDAM Ostatně soudím, že DRM musí být zničeno!
    TomCat avatar 10.3.2005 17:10 TomCat | skóre: 11 | blog: Proti proudu | Praha-západ
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ať sakra udělají "libgecko"!!!
    když používám jiný browser používající Gecko, musím kvůli němu mít nainstalovanou celou Mozilla Suite :-( Firefox je v tomto vyjímkou (protože obsahuje Gecko přímo v sobě), ale velmi špatnou vyjímkou, jelikož pokud se nepletu tak to jeho Gecko nemohou využívat (narozdíl od Gecka z Mozilla Suite) externí aplikace.
    Myslim, ze se pletes. ;-) Zalezi na tom proti cemu (MS nebo FF) aplikaci kompilujes. Ja mam Galeon i Epiphany a vubec cele Gnome (bez gtkhtml) zkompilovane proti FF a Mozillu nemam vubec nainstalovanou. "Kupodivu" to funguje...
    Lazarus Long: Hloupost nelze vyléčit penězi, výchovou a dokonce ani zákony. (Robert Anson Heinlein - Dost času na lásku)
    10.3.2005 17:34 VícNežNic | skóre: 42 | blog: Spáleniště | Ne dost daleko
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Ať sakra udělají "libgecko"!!!
    Proti Firefoxu to funguje taky, ale to je sakra slabá náplast.
    Copak toho není dost?
    10.3.2005 16:22 User682 | skóre: 38 | blog: aqarium | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše nedobrej pocin
    zdravim,
    pridam nejake nazory.
    trosku me stve, ze vsude se propaguje firefox. osobne jako vyvojar pouzivam mozillu. firefox mi zrovna moc neprisel k chuti. jak vzhledem, tak i mensi funkcionalitou.
    vcelku me dostava, jak vsichni krici, jak je firefox dobry. jenomze zapomente na to, ze svet je jenom html. pokud pouzivate novejsi technologie jako xml, xslt ci xforms, tak zjistite, ze to spatne IE to umi, i kdyz take ne vse dokonale. jine prohlizece treba ne.
    takze z tohoto duvodu neni mozne nasadit nektere technologie, ktere by mi jako vyvojari usetrili dost prace.
    jenomze za nejaky cas tato euforie prejde. vemte v uvahu, ze vyjde MSIE 7.0 . a microsoft ho bude velmi rychle nazazovat do praxe. samozrejme, ze ho budou brzit veci jako, ze dost veci na win nebude chodit, ale prijde.
    celkove mam nejak posledni dobou na linuxu pocit, ze tu je dost modnich vln. a co je mimo, o to se nikdo moc nezajima.
    jenomze k cemu mi je krasny prohlizec, kdyz ostatni aplikace nejsou ci nechodi.
    snad mozilla suite jeste vyjde. nerad bych se porozhlizel po jinem prohlizeci. firefox jsem zkusil asi na tyden a pak sel pryc. proste nebylo to ono. jenomze tohle zjisti i par dalsich uzivatelu.
    a budu vcelku rad, az tato modni vlna pomine.
    mozna by neskodilo celkove zmenit taktiku. microsoft vsadil na vyvojove nastroje. ono je sice hezke se ohanet viry a standarty, ale pokud nebudou vyvojari, a predevsim ti novi, tak to bude vice nez spatne.
    nic proti, ale ja bych si rad obcas precetl i o necem jinem nez o firefoxu. treba o tech vyvojovych nastrojich a technologiich a nemusel kvuli tomu chodit na zahranicni eziny.
    bye gf
    10.3.2005 18:42 Milan Hejpetr | skóre: 25 | blog: poznamky | Plzen
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nedobrej pocin
    Souhlasim s vami.
    Silenstvi kolem Firefoxu jsem doted nepochopil. Neni mne jasne, co je na nem lepsiho nez na klasicke "Seamonkey" Mozille, neni mne jasne, proc se zrovna Firefox tolik rozsiril a proc to nebyla klasicka Mozilla. Duvod nekde jiste je, ja ho neznam a budu rad, kdyz mne to nekdo objasni.
    Firefox mam samozrejme take nainstalovany, jiz mnohokrat jsem se snazil jej pouzivat, ale nakonec jsem vzdy skoncil u stare dobre klasicke Mozilly. Duvod ? V klasicke Mozille je velmi dobre integrovano nekolik aplikaci a je pro mne napr. daleko pohodlnejsi pouzivat Mozilla Mail nez separatne instalovat jeho obskurni odvozeninu. Ovladani Firefoxu je mne zcela cizi, taha me to za oci, je pro me neprirozene. Takze nechapu, nerozumim...
    Momentalne se tedy aspon modlim, aby se konecne objevila Mozilla 1.7.6 s nekterymi opravami. Myslim, ze takovych jako ja bude urcite vice. Na druhe strane chapu, ze vyvojari Mozilla Foundation maji omezene kapacity. Ale proc se zameruji zrovna na Firefox ???
    10.3.2005 18:55 Fiji
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nedobrej pocin
    Silenstvi kolem Firefoxu jsem doted nepochopil.
    Na tom není co k chápání. Nikdo dopředu neví, jak bude která reklama fungovat, zda se ujme. Tak buďme rádi, že se Firefox jako maskot opensource pro neIT uživatele ujal, bůhví, kdy se to zase nějakému OSS podaří. Ale neměla by na této populatitě být bita Suita. Jakmile by se někde objevila snaha na této popularitě se svézt, dopadne to jako s M$ - budou se dodělávat dobře prodejné fíčurky, a za pár měsíců se zjistí, že máme totálně rozhrabané a nepoužitelné jádro. Pokud se vedle bude dál vyvíjet i "Popelka" Suite, bude odsud tlak na zachování stylu a koncepce.
    10.3.2005 21:21 Hynek (Pichi) Vychodil | skóre: 43 | blog: Pichi | Brno
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nedobrej pocin
    Ten stav už dávno nastal. Stačí si jen projít bugzillu na pár let staré chyby.
    XML je zbytečný, pomalý, nešikovný balast, znovu vynalézané kolo a ještě ke všemu šišaté, těžké a kýčovitě pomalované.
    eagle.metawerzum avatar 11.3.2005 01:51 eagle.metawerzum | skóre: 18
    Rozbalit Rozbalit vše Re: nedobrej pocin
    Firefox mam samozrejme take nainstalovany, jiz mnohokrat jsem se snazil jej pouzivat, ale nakonec jsem vzdy skoncil u stare dobre klasicke Mozilly. .... to já taky, firefox používám akorát s vypnutým flashem a javascriptem na rychlé prohlížení některých stránek, např iDnes, jinak se mi moc nelíbí a líp se mi po všech stránkách pracuje s mozillou (1.8b)
    Bonvolu alsendi la pordiston. Lausajne estas rano en mia bideo!

    Založit nové vláknoNahoru

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.