Portál AbcLinuxu, 31. října 2025 03:20
 
             28.7.2012 18:16
Luk             | skóre: 47
             | blog: Kacířské myšlenky
             | Kutná Hora
        28.7.2012 18:16
Luk             | skóre: 47
             | blog: Kacířské myšlenky
             | Kutná Hora
         28.7.2012 18:38
belisarivs             | skóre: 22
             | blog: Psychobláboly
        28.7.2012 18:38
belisarivs             | skóre: 22
             | blog: Psychobláboly
            
        Čili ke změně mohlo dojít tehdy, kdy se začal Braník pravděpodobně dělat z jiné vody.Obzvlaste pokud by to byla voda z Vltavy.
 
             28.7.2012 22:44
Luk             | skóre: 47
             | blog: Kacířské myšlenky
             | Kutná Hora
        28.7.2012 22:44
Luk             | skóre: 47
             | blog: Kacířské myšlenky
             | Kutná Hora
         28.7.2012 22:47
Luk             | skóre: 47
             | blog: Kacířské myšlenky
             | Kutná Hora
        28.7.2012 22:47
Luk             | skóre: 47
             | blog: Kacířské myšlenky
             | Kutná Hora
        Ten (jako většina, zejména velkých) to dělá tak, že namíchá koncentrát a pak ředí na dvanáctky a desítky.To asi ano.
Na to pak lepí všemožné značky, které podnik vlastní.Tohle není pravda, protože různá piva ze stejného pivovaru chutnají jinak a mají i mírně jiná složení (ukázalo se v různých testech piv). Dělají to sice často ze stejných surovin (prefabrikátů), ale v jiném poměru a i technologický postup se mírně liší.
 29.7.2012 15:33
Luk             | skóre: 47
             | blog: Kacířské myšlenky
             | Kutná Hora
        29.7.2012 15:33
Luk             | skóre: 47
             | blog: Kacířské myšlenky
             | Kutná Hora
        Často bývaly (a někdy přes snahu jsou) mnohem větší rozdíly mezi jednotlivýmí várkami stejného piovovaru, Než mezi značkami.Je možné, že ty rozdíly zjištěné v testech mezi značkami jsou tímto.
 29.7.2012 17:18
Luk             | skóre: 47
             | blog: Kacířské myšlenky
             | Kutná Hora
        29.7.2012 17:18
Luk             | skóre: 47
             | blog: Kacířské myšlenky
             | Kutná Hora
        Koncentrátem, ředěním, dolévání alkoholu či sodovkyNo pokud se na výsledek hodí nápis Radler, tak to vůbec není špatné pití. Ale zdejší lahvové kreace mě dvakrát nedostaly, nejlepší je ten dvoubarevný v hospodě.
S pivem to bude myslim stejné. Normálně, poctivě vařené pivo by možná u leckoho vyvolalo děs.Nemyslím - dnes je spousta minipivovarů, kde nemají důvod vařit europiva. Problémem nešizeného piva bude nejspíš v tom, jak zachovat vyrovnanou kvalitu pro masy, protože těch faktorů je strašně moc - voda, chmel, výrobní postup, skladování, čistota trubek v hospodě, jakou má hospoda výtoč, sudy nebo tanky, fáze měsíce, ... Já vyrostl na tomto, což je pro mě skutečně dobré pivo. Teda kromě Modré luny, tu vážně ne.
S pivem to bude myslim stejné. Normálně, poctivě vařené pivo by možná u leckoho vyvolalo děs.Nemyslim, proti tomu stoji "male" pivovary, ktere si na "jine" chuti udelaji jmeno. Sveho casu Bernard, pozdeji Svijany... Saris jsem mel az v nove dobe (1996). Dal jsem mu prednost pred plzni i zlatym bazantem. Nejhnusnejsi pivo, co jsem kdy pil, nyl nejaky kvasnicak, co mi dal kamarad ve Francii. Dostal jsem do sebe jen jeden hlt, zbytek sel do vylevky. Vzhledem i chuti jsem se nemohl zbavit dojmu, ze uz to nekdo pil. Kdyz tam na jare jezdime, jsem za barbara, protoze nepiju vino (jako vubec) a zatimco kamaradi probiraji za tech deset dni regaly s jim neznamymi znackami a kostuji (aby do pristiho roku zase zapomneli a zacinali znova), ja kupuji tohle. Ma to nasim pivum nejblizsi chut, stoji to 4€ za karton 24x 0,25l. uz se mi parkrat povedlo sklidit ho za vecer. Letos jsme vykoupili Leclerc v Lurdech uplne. Pulpaleta na osm dni nestacila
 
             30.7.2012 22:27
Grunt             | skóre: 23
             | blog: Expresivní zabručení
             | Lanžhot
        30.7.2012 22:27
Grunt             | skóre: 23
             | blog: Expresivní zabručení
             | Lanžhot
         29.7.2012 00:38
kotyz             | skóre: 25
             | blog: kotyzblog
             | Plzeň
        29.7.2012 00:38
kotyz             | skóre: 25
             | blog: kotyzblog
             | Plzeň
         29.7.2012 00:57
kotyz             | skóre: 25
             | blog: kotyzblog
             | Plzeň
        29.7.2012 00:57
kotyz             | skóre: 25
             | blog: kotyzblog
             | Plzeň
         
             
             
             
            Super je Carlsberg Elephant, trošku silnější, ale chuťově na jedničku:
 http://www.carlsberggroup.com/brands/Pages/CarlsbergElephantbeer.aspx
 
             nejlepší pivo na moravě
 nejlepší pivo na moravě 
             ), Šariš, nebo Topvar. Jak by to dopadlo ve srovnáni se současným eu pivem.
A takový Pragovar nebo Starovar, Primátor či Ondráš (pokud mne paměť neklame tak 18°), to nebylo špatné.
Snad ještě poznámku - po přesunu na Moravu bylo pivo přece jen o něčem jiném. Asi zásadní bylo to, že v těch dírách, kde jsem přebýval, byl hospodský zároveň i konzument. Myslím, že to se dá poznat i dnes. Pije-li, či nepije-li ten dělník pípy, toť otázka o kterou tu běží při výběru pohostinského zařízení.
), Šariš, nebo Topvar. Jak by to dopadlo ve srovnáni se současným eu pivem.
A takový Pragovar nebo Starovar, Primátor či Ondráš (pokud mne paměť neklame tak 18°), to nebylo špatné.
Snad ještě poznámku - po přesunu na Moravu bylo pivo přece jen o něčem jiném. Asi zásadní bylo to, že v těch dírách, kde jsem přebýval, byl hospodský zároveň i konzument. Myslím, že to se dá poznat i dnes. Pije-li, či nepije-li ten dělník pípy, toť otázka o kterou tu běží při výběru pohostinského zařízení.
            Šarišto byl, ale hnus velebnosti. Pil jsem ho v roce 1983/1984 když jsem sloužil v Prešově a jako nedalo se to pít. Naštěstí v jednom místě byla Plzeň tak aspoň něco se dalo pít. Šariš jsem pil i po revoluci a jako byla to stejná břečka jako předtím.
 28.7.2012 23:41
Petr Bravenec             | skóre: 43
             | blog: Bravenec
        28.7.2012 23:41
Petr Bravenec             | skóre: 43
             | blog: Bravenec
            
        Ovšem pokud hledáte mezi lahváčema v krámě...Člověk přece nemůže pořád chodit do hospody, často si to pivo potřebuješ dát třeba doma k obědu nebo někde u grilování, táboření… Hypermarkety jsou velké jak hangár na zeppeliny, tak by tam snad mohli objednat i piva z menších pivovarů…
 29.7.2012 00:25
=^..^= AmigaPower®             | skóre: 30
             | blog: BLB
             | Praha
        29.7.2012 00:25
=^..^= AmigaPower®             | skóre: 30
             | blog: BLB
             | Praha
         ...to sem zvědavej, kde mi dělaj toho Kozla?!
 ...to sem zvědavej, kde mi dělaj toho Kozla?!  
             29.7.2012 21:34
Marián Kyral             | skóre: 29
             | blog: Sem_Tam
             | Frýdek-Místek
        29.7.2012 21:34
Marián Kyral             | skóre: 29
             | blog: Sem_Tam
             | Frýdek-Místek
         
             29.7.2012 10:21
kotyz             | skóre: 25
             | blog: kotyzblog
             | Plzeň
        29.7.2012 10:21
kotyz             | skóre: 25
             | blog: kotyzblog
             | Plzeň
         
             29.7.2012 21:37
Marián Kyral             | skóre: 29
             | blog: Sem_Tam
             | Frýdek-Místek
        29.7.2012 21:37
Marián Kyral             | skóre: 29
             | blog: Sem_Tam
             | Frýdek-Místek
         29.7.2012 22:21
=^..^= AmigaPower®             | skóre: 30
             | blog: BLB
             | Praha
        29.7.2012 22:21
=^..^= AmigaPower®             | skóre: 30
             | blog: BLB
             | Praha
         29.7.2012 11:17
vlastikroot             | skóre: 24
             | blog: vlastikovo
             | Milevsko
        29.7.2012 11:17
vlastikroot             | skóre: 24
             | blog: vlastikovo
             | Milevsko
         Navic ho toci u nas v Milevsku u rybnika a za 19kc.
 Navic ho toci u nas v Milevsku u rybnika a za 19kc.
             29.7.2012 12:30
=^..^= AmigaPower®             | skóre: 30
             | blog: BLB
             | Praha
        29.7.2012 12:30
=^..^= AmigaPower®             | skóre: 30
             | blog: BLB
             | Praha
         29.7.2012 13:17
=^..^= AmigaPower®             | skóre: 30
             | blog: BLB
             | Praha
        29.7.2012 13:17
=^..^= AmigaPower®             | skóre: 30
             | blog: BLB
             | Praha
         
             29.7.2012 14:28
kotyz             | skóre: 25
             | blog: kotyzblog
             | Plzeň
        29.7.2012 14:28
kotyz             | skóre: 25
             | blog: kotyzblog
             | Plzeň
         29.7.2012 15:48
=^..^= AmigaPower®             | skóre: 30
             | blog: BLB
             | Praha
        29.7.2012 15:48
=^..^= AmigaPower®             | skóre: 30
             | blog: BLB
             | Praha
         29.7.2012 15:49
=^..^= AmigaPower®             | skóre: 30
             | blog: BLB
             | Praha
        29.7.2012 15:49
=^..^= AmigaPower®             | skóre: 30
             | blog: BLB
             | Praha
         29.7.2012 17:05
Cubic             | skóre: 24
             | blog: obcasne_vyplody
             | Essex
        29.7.2012 17:05
Cubic             | skóre: 24
             | blog: obcasne_vyplody
             | Essex
        Braník? Levně jen chutná...
 30.7.2012 14:11
Dalibor Smolík             | skóre: 54
             | blog: Postrehy_ze_zivota
             | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
        30.7.2012 14:11
Dalibor Smolík             | skóre: 54
             | blog: Postrehy_ze_zivota
             | 50°5'31.93"N,14°19'35.51"E
         )
) 
             28.7. 15:47 | Přečteno: 1227× | poslední úprava: 28.7. 15:51
Robil som si Rösti a dal som si vychladiť Braníka.
Rösti dobré, tradične sa mi už celkom darí odhadnúť čas a otočenie placky (snáď len tie zemiaky už sú príliš staré a zle sa strúhali).
Problémom sa stalo pivo. Braník mi stále chutil a dnes (a zhruba tak 2-3 mesiace dozadu) už to nie je ono. Nevie niekto, či menili trošku receptúru alebo vodu/dodávateľa/niečo iné?
Škoda, budem sa musieť poobhliadnuť po inej značke.
28.7. 15:47 | Přečteno: 1227× | poslední úprava: 28.7. 15:51
Robil som si Rösti a dal som si vychladiť Braníka.
Rösti dobré, tradične sa mi už celkom darí odhadnúť čas a otočenie placky (snáď len tie zemiaky už sú príliš staré a zle sa strúhali).
Problémom sa stalo pivo. Braník mi stále chutil a dnes (a zhruba tak 2-3 mesiace dozadu) už to nie je ono. Nevie niekto, či menili trošku receptúru alebo vodu/dodávateľa/niečo iné?
Škoda, budem sa musieť poobhliadnuť po inej značke.
            
        Tiskni
            
                Sdílej:
                 
                 
                 
                 
                 
                 
            
    
ISSN 1214-1267, (c) 1999-2007 Stickfish s.r.o.