abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    24.4. 15:55 | Nová verze

    Byl vydán TrueNAS SCALE 24.04 “Dragonfish”. Přehled novinek této open source storage platformy postavené na Debianu v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 13:44 | IT novinky

    Oznámeny byly nové Raspberry Pi Compute Module 4S. Vedle původní 1 GB varianty jsou nově k dispozici také varianty s 2 GB, 4 GB a 8 GB paměti. Compute Modules 4S mají na rozdíl od Compute Module 4 tvar a velikost Compute Module 3+ a předchozích. Lze tak provést snadný upgrade.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 765 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Chcete VPN z Česka odkudkoliv?

    22. 5. 2020 | Reklama | Reklama | 1485×

    Bezpečné připojení přes VPN (virtuální privátní síť) získává na oblíbenosti. Tento software poskytuje uživatelům spoustu výhod a služeb. Používání internetu může být dobrým darem, ale i prokletím. Lidé totiž na něm mají jednak přístup ke spoustě informací na kliknutí, avšak zároveň může být jejich soukromí kompromitováno. Podívejme se, co by měli vědět o VPN a jak ji získat pro použití z České republiky odkudkoliv.

    Co je VPN?

    VPN znamená Virtual Private Network, virtuální (uměle vytvořená) privátní (chráněná) síť, která poskytuje další vrstvy zabezpečení a soukromí pro veřejné a privátní sítě. VPN jsou dostupné pro soukromé i komerční subjekty.

    Kdo může používat VPN?

    VPN může používat kdokoliv, pokud k tomu má vhodný software. Existuje řada služeb, jako například tento software VPN pro Českou republiku. VPN software může být použit napříč platforem, včetně stolních počítačů, notebooků a mobilních zařízení jako smartphonů a tabletů.

    Jaké jsou přínosy z použití VPN?

    Hodně lidí o platformách VPN ví, ale nejsou si jisti, zda některou z nich potřebují. Virtuální privátní sítě nabízejí řadu přínosů, včetně:

    • Skrytí IP adresy
    • Šifrovaných přenosů dat
    • Zvýšené bezpečnosti
    • Klid na duši

    Skrytí IP adresy

    Skrytí IP adresy umožňuje uživatelům VPN držet jejich fyzické adresy v soukromí a držet historii online prohledávání skryté před poskytovateli internetu. Skrytí IP adresy rovněž pomáhá internetovým uživatelům přemostit cenzuru, kde některé prvky a webové stránky na internetu nemohou být dostupné. Lidé, kteří požadují vidět obsah, který je dostupný pouze v některých zemích, mohou využít VPN k přístupu blokovaného obsahu.

    Zašifrované přenosy dat

    Šifrování dat nabízí úplnou ochranu pro citlivé informace. Veškeré informace jsou zabezpečeny šifrovaným přenosem, včetně těch, které jsou ve stavu přenosu. Zašifrované přenosy poskytují bezpečnost napříč používaných platforem. Vyhovění předpisům je pro podniky v různých odvětví průmyslu zásadní, včetně legislativních a zdravotnických organizací. Zašifrované datové přenosy nabízejí bezpečný způsob, jak sdílet a uchovávat citlivé informace.

    Zvýšená bezpečnost

    Používání internetu činí lidi náchylnými k různým internetovým hrozbám, včetně phishingu, hackingu a krádežím jejich identit. Přestože jmenované hrozby jsou na internetu nejčastějšími, kyberútoky jsou také na pořadu dne. Tyto útoky mohou doslova zazdít celou firmu získáním přístupu k jejím dokumentům a dalším souborům.

    Klid na duši

    Uživatelé internetu jsou při jeho používání bez VPN v nevýhodě, protože jejich informace, včetně jejich adresy, telefonního čísla, čísla sociálního zabezpečení a dalších informací jsou na něm vystaveny jak na nástěnce. Použití spolehlivé VPN poskytuje uživatelům internetu klid na duši, protože mají díky ní další vrstvu bezpečnosti pro svoje zařízení, osobní informace a citlivé dokumenty.

    Tipy pro používání VPN

    Používání VPN je jednoduché, na několik kliknutí myši. Najděte si software VPN, který vám nejlépe sedne. Všechny virtuální privátní sítě nejsou napsány stejně, takže zvážení plusů a mínusů každé z platforem VPN porovnáním výbavy, ceny a dalších dostupných služeb je dobrou radou. Každý, kdo uvažuje o využití VPN, by je měl v každém případě aktivovat před streamování filmů nebo hudby přes internet. Zavedením těchto kroků pomůže zabezpečit citlivé informace, aby se nedostaly do nepovolaných rukou. Některé VPN jsou zdarma, jiné za malý poplatek. Mějte na paměti, že ne vždy to zdarma je dobrou koupí, a že to nejdražší je nejlepší. Uživatelé internetu, kteří zvolí placenou variantu VPN, nesmějí zapomenout na včasnou platbu poskytovateli. Řada poskytovatelů služeb VPN umožňuje uživatelům, jak chtějí platit, ať už týdně, po čtrnácti dnech nebo měsíčně. Někteří poskytovatelé VPN nabízejí zkušební verzi zdarma, aby si uživatelé internetu vyzkoušeli jak funguje, a až poté učinili smysluplné rozhodnutí jestli koupit či nikoliv.

    Jak získat VPN pro Českou republiku

    Získat VPN pro Českou republiku není tak těžké, jak by se mohlo zdát. Nejrůznějších VPN existuje hromada. Prvním krokem pro získání některé VPN je zjistit, jaké VPN jsou k dispozici a zvolit si tu platformu, která nejlépe vyhovuje. Nezapomeňte porovnat prvky výbavy a ceny. Lidé, kteří mají omezený rozpočet, mají stále možnost získat spolehlivou VPN. Pokud je k dispozici bezplatná zkušební verze, není žádnou ostudou ji použít.

    Když už jste nějakou vhodnou VPN našli, zaplaťte poskytovateli, pokud jde o zpoplatněnou verzi. Když máte zaplaceno, můžete software nainstalovat a nastavit požadované zařízení. Po uživateli se bude více než pravděpodobně chtít, aby se před používáním služby VPN zaregistrovali. Zaregistrujte se pod snadno zapamatovatelným jménem a heslem. Jakmile je vaše konto vytvořeno a ověřeno, instalace VPN půjde jako po másle.

    Když máte VPN nainstalovanou, můžete být vyzváni k restartu zařízení. Po restartu byste měli mít snadný přístup k vaší platformě VPN a prohlížet internet bez obav. Některé platformy VPN poskytují možnosti uživatelského nastavení. V takovém případě použijte metodu pokus-omyl, abyste si našli nejlepší nastavení, jaké vám bude vyhovovat. Také je dobré nastavit aktivaci VPN hned po spuštění počítače, abyste zajistili, že všechny informace jsou bezpečné a chráněné před oky slídilů.

    VPN už jsou pro dnešní uživatele internetu nezbytné. Bez těchto platforem mohou uživatelé internetu přijít o spoustu peněz pro znovuzískání ukradené identity a srovnání kreditu kvůli krádeži identity. Vyvarujte se těmto hrozbám a malérům použitím spolehlivé virtuální privátní sítě.

    Vanessa Seward, Surfshark.com

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.