abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
dnes 07:00 | Nová verze

Byl vydán KiCad EDA (Wikipedie) ve verzi 5.0.0. Jedná se o sadu svobodných softwarových nástrojů pro počítačový návrh elektronických zařízení (EDA). Přehled novinek v příspěvku na blogu. Vývojáři již pracují na verzi 6.0.0 (YouTube). Podpořit je lze v aktuální kampani.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
dnes 06:00 | Nová verze

Byla vydána verze 11.1 open source alternativy GitHubu, tj. softwarového nástroje s webovým rozhraním umožňujícího spolupráci na zdrojových kódech, GitLab (Wikipedie). Představení nových vlastností i s náhledy v příspěvku na blogu. Zdůraznit lze například Security Dashboard.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 17:00 | Nová verze

Po pěti letech vývoje byla vydána nová verze 2.6.0 svobodné tahové strategické počítačové hry Freeciv (Wikipedie) inspirované herní sérií Civilization. Přehled novinek v oznámení o vydání.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
21.7. 16:11 | Nová verze

Byla vydána verze 8.0 open source unixového operačního systému NetBSD (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
21.7. 12:33 | Zajímavý projekt

Uživatel denholmsdead již více než rok zveřejňuje na redditu své obrázky s linuxovou tématikou. Náhledy obrázků jsou k dispozici na linux.pictures. Obrázky v plném rozlišení na GitLabu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
20.7. 18:55 | Zajímavý projekt

Společnosti Google, Microsoft, Twitter a Facebook společně představily open source platformu Data Transfer Project (DTP). Cílem platformy je zjednodušit uživatelům přechod a přenos dat mezi jednotlivými online službami. Podrobnosti v pdf a na GitHubu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 6
20.7. 18:33 | Nová verze

Canonical a Microsoft společně oznámili, že PowerShell Core je nově dostupný také jako snap balíček na Snapcraftu. Microsoft uvolnil zdrojové kódy PowerShellu (Wikipedie, GitHub) v srpnu 2016 pod open source licencí MIT a naportoval je na Linux.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
20.7. 13:11 | Zajímavý projekt

Novinkou v minor aktualizaci webového prohlížeče Vivaldi je podpora vyhledávače Qwant (Wikipedie). Vývojáři Vivaldi zdůrazňují, že se jedná o evropský vyhledávač respektující soukromí uživatelů.

Ladislav Hagara | Komentářů: 7
20.7. 01:33 | Nová verze

Po šesti letech od vydání verze 1.0 byla vydána verze 2.0 multiplatformního editoru tagů MusicBrainz Picard (Wikipedie). Přehled novinek, vylepšení a oprav v changelogu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
19.7. 16:22 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 14
Jak čtete delší texty z webových stránek?
 (77%)
 (20%)
 (5%)
 (7%)
 (2%)
 (10%)
Celkem 376 hlasů
 Komentářů: 40, poslední 29.6. 10:21
    Rozcestník

    Ochrana osobních údajů

    Veškeré osobní údaje, které uživatelé poskytnou Provozovateli (Nitemedia s.r.o.) prostřednictvím internetové adresy http://www.abclinuxu.cz (dále jen "Osobní údaje"), budou považovány za důvěrné (to se netýká údajů, které uživatel vyplní do svého veřejně přístupného uživatelského profilu).

    Účel, k němuž budou Osobní údaje zpracovány, vyplývá z nebo je uveden na příslušné stránce, která umožňuje vložení takových údajů. Provozovatel zaručuje, že neposkytne Osobní údaje jiné osobě. Provozovatel dále zaručuje, že s Osobními údaji bude nakládat v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů. Provozovatel si však vyhrazuje právo analyzovat, popřípadě zveřejňovat IP adresu, ze které jsou odesílány diskuzní příspěvky nebo jiný obsah.

    Osoba, která poskytla Osobní údaje, souhlasí s tím, aby Provozovatel všechny poskytnuté Osobní údaje zpracovával pro účely uvedené výše, nebo aby takové údaje nechal zpracovat jinou osobou. Osoba, která poskytla Osobní údaje, má právo požádat Provozovatele, aby její Osobní údaje vyloučil ze zpracovávání. Taková žádost musí být písemná a musí být doručena na adresu:

    Nitemedia s.r.o.
    Velehradská 1411/20
    130 00 Praha 3

    Dokument vytvořil: Robert Krátký, 29.3.2005 14:36 | Poslední úprava: Nonsence, 2.2.2016 15:59 | Další přispěvatelé: Luboš Doležel (Doli) | Historie změn | Zobrazeno: 18100×

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.