abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
dnes 00:22 | Komunita

Byl aktualizován styl zápisu zdrojových kódů Linuxu. Maximální počet znaků (sloupců) na řádek byl zvýšen z 80 na 100. Preferováno ale zůstává 80 znaků [reddit].

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 23:44 | Komunita

Vývojáři postmarketOS (GitLab) hodnotí tři roky vývoje tohoto v květnu 2017 představeného operačního systému pro chytré telefony vycházejícího z optimalizovaného a nakonfigurovaného Alpine Linuxu s vlastními balíčky.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
30.5. 01:00 | Nová verze

Po více než pěti měsících od vydání verze 3.11.0 byla vydána nová stabilní verze 3.12.0, tj. první z nové řady 3.12, minimalistické linuxové distribuce zaměřené na bezpečnost Alpine Linux (Wikipedie) postavené na standardní knihovně jazyka C musl libc a BusyBoxu. Z novinek lze zmínit počáteční podporu architektury mips64 (big endian) a programovacího jazyka D.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
29.5. 23:00 | Komunita

Coffee Run je další krátký open source film od Blender Animation Studia. Vše o filmu na Blender Cloudu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 6
29.5. 16:33 | Nová verze

Byla vydána nová verze 2020.06.01 distribuce BlackArch Linux (Wikipedie). Jedná se o distribuci založenou na Arch Linuxu zaměřenou na penetrační testování a výzkum počítačové bezpečnosti. Z novinek lze zmínit přes 150 nových nástrojů. Aktuálně jich je 2553.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
29.5. 14:11 | Komunita

V dubnu loňského roku získal multiplatformní open source herní engine Godot (Wikipedie) 50 tisíc dolarů z programu Mozilla Open Source Support (MOSS) Mission Partners na portaci Godot Editoru na webové technologie (HTML5 a WebAssembly), vylepšení podpory WebRTC, přidání podpory WebSocket a vytvoření 3D modelů pro nová dema. Fabio Alessandrelli dnes přestavil jeden z výsledků: Godot Editor běžící ve webovém prohlížeči.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
29.5. 13:44 | Nová verze

Včera bylo oznámeno přejmenování Raspbianu, tj. linuxové distribuce určené především pro jednodeskové miniaturní počítače Raspberry Pi, na Raspberry Pi OS. Dnešní příspěvek na blogu Raspberry Pi a také video na YouTube představuje květnové novinky již v Raspberry Pi OS, konkrétně ve verzi 2020-05-27. Zdůrazněny jsou například nové aplikace Bookshelf a Magnifier. Detaily v poznámkách k vydání.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
29.5. 11:11 | Pozvánky

Dnes od 16:00 do 19:15 a zítra od 9:00 do 15:00 lze virtuálně navštívit festival novodobých kutilů Maker Faire Prague Online 2020.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
28.5. 22:22 | Zajímavý projekt

S pomocí 3D tiskárny vyrobitelná klávesnice Katy K80CS (Deskthority, Geekhack) inspirovaná Kinesis Advantage je nyní open hardware – včetně souborů STL nově pod licencí Creative Commons BY-SA. Firmware byl dostupný již dříve. Jedná se o alternativu k populárnímu projektu Dactyl s řadou forků včetně varianty Dactyl-Manuform (viz též galerii, kterou spravuje Xah Lee).

Fluttershy, yay! | Komentářů: 78
28.5. 22:11 | Nová verze

Android Studio (Wikipedie), tj. oficiální integrované vývojové prostředí pro vývoj aplikací pro mobilní operační systém Android, bylo vydáno v nové stabilní verzi 4.0. Přehled novinek i s náhledy v oficiálním oznámení a také na YouTube.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
Kdy přecházíte na nové vydání distribuce/OS?
 (14%)
 (13%)
 (21%)
 (7%)
 (3%)
 (41%)
Celkem 367 hlasů
 Komentářů: 0
Rozcestník

Ochrana osobních údajů

Veškeré osobní údaje, které uživatelé poskytnou Provozovateli (Nitemedia s.r.o.) prostřednictvím internetové adresy http://www.abclinuxu.cz (dále jen "Osobní údaje"), budou považovány za důvěrné (to se netýká údajů, které uživatel vyplní do svého veřejně přístupného uživatelského profilu).

Účel, k němuž budou Osobní údaje zpracovány, vyplývá z nebo je uveden na příslušné stránce, která umožňuje vložení takových údajů. Provozovatel zaručuje, že neposkytne Osobní údaje jiné osobě. Provozovatel dále zaručuje, že s Osobními údaji bude nakládat v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů. Provozovatel si však vyhrazuje právo analyzovat, popřípadě zveřejňovat IP adresu, ze které jsou odesílány diskuzní příspěvky nebo jiný obsah.

Osoba, která poskytla Osobní údaje, souhlasí s tím, aby Provozovatel všechny poskytnuté Osobní údaje zpracovával pro účely uvedené výše, nebo aby takové údaje nechal zpracovat jinou osobou. Osoba, která poskytla Osobní údaje, má právo požádat Provozovatele, aby její Osobní údaje vyloučil ze zpracovávání. Taková žádost musí být písemná a musí být doručena na adresu:

Nitemedia s.r.o.
Velehradská 1411/20
130 00 Praha 3

Dokument vytvořil: Robert Krátký, 29.3.2005 14:36 | Poslední úprava: Nonsence, 2.2.2016 15:59 | Další přispěvatelé: Luboš Doležel (Doli) | Historie změn | Zobrazeno: 24355×

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
© 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.