abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
včera 23:11 | Nová verze

Byla vydána Java 12 / JDK 12. Nových vlastností (JEP - JDK Enhancement Proposal) je 8. Nová Java / JDK vychází každých 6 měsíců.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 22:55 | Nová verze

Byla vydána verze 3.13 živé linuxové distribuce Tails (The Amnesic Incognito Live System), jež klade důraz na ochranu soukromí uživatelů a anonymitu. Přehled změn v příslušném seznamu. Řešena je také celá řada bezpečnostních chyb.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 22:11 | Pozvánky

Březnový pražský sraz spolku OpenAlt se koná již tento čtvrtek – 21. 3. 2019 od 18:00 v Šenkýrně Hlubina (Lidická 37, Praha 5). Sejdeme se zase u dobrého piva a popovídáme si o tématech jako umění a technologie, IoT, CNC, svobodný software, hardware a další hračky. Pro zájemce budou tentokrát k dispozici i nějaké samolepky s GNU/Linuxovou tématikou.

xkucf03 | Komentářů: 0
včera 16:44 | Nová verze

Byl vydán Mozilla Firefox 66.0. Přehled novinek v poznámkách k vydání a na stránce věnované vývojářům. Nová verze řeší například problém s poskakováním obsahu, umí zabránit stránkám v automatickém přehrávání zvuků, přináší novou uvítací stránku anonymního prohlížení nebo zobrazuje podrobnější informace o neplatném certifikátu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 09:22 | IT novinky

Společnost NVIDIA představila (YouTube) jednodeskový počítač Jetson Nano Developer Kit s podporou CUDA. Koupit jej lze za 99 dolarů. Současně byl představen robot JetBot, stačí si jej vytisknout na 3D tiskárně a Jetson Nano do něj vložit.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
včera 01:22 | Nová verze

Po 13 měsících vývoje od vydání verze 1.20 byla vydána nová verze 1.22 grafického prostředí MATE (Wikipedie). Přehled nových vlastností a vylepšení v poznámkách k vydání. Zdůraznit lze podporu Waylandu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
18.3. 19:55 | Komunita

Neziskové technologické konsorcium Linux Foundation minulý týden rozšířilo seznam svých projektů. Novinkou je CHIPS Alliance a Continuous Delivery Foundation (CDF). Spojením Node.js Foundation a JS Foundation vznikla OpenJS Foundation. Představena byla také platforma CommunityBridge nebo Red Team Project.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
18.3. 18:11 | IT novinky

Neziskové průmyslové konsorcium Khronos Group vydalo verzi 0.90 specifikace OpenXR (Wikipedie), tj. standardu specifikujícího přístup k platformám a zařízením pro XR, tj. platformám a zařízením pro AR (rozšířenou realitu) a VR (virtuální realitu). Společnost Collabora současně představila open source implementaci OpenXR s názvem Monado. Videoukázka na YouTube.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
18.3. 13:55 | Nová verze

Byla vydána verze 3.32 poštovního klienta Geary (Wikipedie). Změněno bylo číslování verzí. Předchozí verze byla 0.13. Nově bude číslování verzí stejné jako u GNOME.

Ladislav Hagara | Komentářů: 6
18.3. 01:33 | Nová verze

Byla vydána nová major verze 4 průběžně aktualizované (rolling release) linuxové distribuce Solus (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Solus 4 je ke stažení v edicích Budgie, GNOME a MATE. Solus používá správce balíčku eopkg. Dotazy a odpovědi v novém diskusním fóru.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
Kolik balíčků (v tisících) máte nainstalovaných na svém systému?
 (4%)
 (13%)
 (34%)
 (30%)
 (19%)
 (3%)
 (2%)
 (1%)
 (3%)
Celkem 211 hlasů
 Komentářů: 17, poslední včera 11:30
Rozcestník

Ochrana osobních údajů

Veškeré osobní údaje, které uživatelé poskytnou Provozovateli (Nitemedia s.r.o.) prostřednictvím internetové adresy http://www.abclinuxu.cz (dále jen "Osobní údaje"), budou považovány za důvěrné (to se netýká údajů, které uživatel vyplní do svého veřejně přístupného uživatelského profilu).

Účel, k němuž budou Osobní údaje zpracovány, vyplývá z nebo je uveden na příslušné stránce, která umožňuje vložení takových údajů. Provozovatel zaručuje, že neposkytne Osobní údaje jiné osobě. Provozovatel dále zaručuje, že s Osobními údaji bude nakládat v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů. Provozovatel si však vyhrazuje právo analyzovat, popřípadě zveřejňovat IP adresu, ze které jsou odesílány diskuzní příspěvky nebo jiný obsah.

Osoba, která poskytla Osobní údaje, souhlasí s tím, aby Provozovatel všechny poskytnuté Osobní údaje zpracovával pro účely uvedené výše, nebo aby takové údaje nechal zpracovat jinou osobou. Osoba, která poskytla Osobní údaje, má právo požádat Provozovatele, aby její Osobní údaje vyloučil ze zpracovávání. Taková žádost musí být písemná a musí být doručena na adresu:

Nitemedia s.r.o.
Velehradská 1411/20
130 00 Praha 3

Dokument vytvořil: Robert Krátký, 29.3.2005 14:36 | Poslední úprava: Nonsence, 2.2.2016 15:59 | Další přispěvatelé: Luboš Doležel (Doli) | Historie změn | Zobrazeno: 19738×

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
© 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.