abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
dnes 13:44 | IT novinky

Nadace Raspberry Pi na svém blogu představila (YouTube) jednodeskový počítač Raspberry Pi 3 Model A+. Toto menší Raspberry Pi 3 lze koupit za 25 dolarů.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
dnes 06:00 | Pozvánky

Dnes a zítra probíhá v Praze konference Internet a Technologie 18 pořádaná sdružením CZ.NIC. Sledovat ji lze online.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
dnes 01:11 | Komunita

V září proběhl v Madridu Open Source CubeSat Workshop 2018. Videozáznamy přednášek byly zveřejněny na YouTube.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
dnes 00:55 | Zajímavý software

Společnost Amazon představila Amazon Corretto. Jedná se o fork a distribuci OpenJDK (Open Java Development Kit) s dlouhodobou podporou od Amazonu. Ke stažení je preview verze 8. V plánu je také verze 11. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu. Jedná se o reakci na oznámení společnosti Oracle, že bezplatné aktualizace její Javy nebude možné po lednu 2019 používat komerčně. Název Coretto vychází z Caffè corretto, tj. espressa s alkoholem.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
včera 12:44 | Nová verze

Po roce vývoje od vydání verze 5.2.0 byla vydána verze 5.3.0 svobodného integrovaného vývojového prostředí KDevelop (Wikipedie). Novinkou je analyzátor Clazy. Vylepšena byla podpora programovacích jazyků C++, PHP a Python. Ke stažení a k vyzkoušení je i binární balíček s KDevelopem 5.3.0 ve formátu AppImage.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 05:55 | Komunita

Ubuntu 19.04 bude mít kódové jméno Disco Dingo. Dle oznámení v diskusním listu ubuntu-devel-announce je ve vývojové verzi Disco Dinga výchozím Pythonem 3 verze 3.7. Perl byl aktualizován na verzi 5.28. OpenSSL 1.0 bude nahrazeno OpenSSL 1.1.1 LTS. Nové instalace Dinga budou mít sloučený /usr. Stane se tak 7 let po sloučení /usr ve Fedoře nebo Arch Linuxu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 7
včera 02:22 | IT novinky

V pondělí a úterý proběhl v San Franciscu Chrome Dev Summit 2018. Přehled dění v příspěvcích na Chromium Blogu. Videozáznamy přednášek na YouTube. Představen byl například web pro webové vývojáře web.dev nebo rozšíření webového prohlížeče Chrome s názvem VisBug (YouTube) určené pro webdesignery. Slíbená je podpora Firefoxu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
13.11. 23:22 | Zajímavý projekt

Byl spuštěn Humble Dystopian Bundle. V balíčku počítačových her jsou také hry běžící na Linuxu: Beholder, Orwell: Keeping an Eye On You, Orwell: Ignorance is Strength a Observer.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
13.11. 22:44 | Zajímavý článek

Jan Klat publikoval na Medium výsledky ankety věnované platům PHP vývojářů. Zúčastnilo se 419 respondentů. Kompletní výsledky na Tabulky Google.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
13.11. 22:22 | Nová verze

Byla vydána nová verze 1.29 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a animovanými gify v poznámkách k vydání. Představení novinek také na YouTube.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
Jak nejčastěji otevíráte dokumenty na počítači?
 (89%)
 (4%)
 (8%)
Celkem 79 hlasů
 Komentářů: 5, poslední včera 21:21
Rozcestník

Ochrana osobních údajů

Veškeré osobní údaje, které uživatelé poskytnou Provozovateli (Nitemedia s.r.o.) prostřednictvím internetové adresy http://www.abclinuxu.cz (dále jen "Osobní údaje"), budou považovány za důvěrné (to se netýká údajů, které uživatel vyplní do svého veřejně přístupného uživatelského profilu).

Účel, k němuž budou Osobní údaje zpracovány, vyplývá z nebo je uveden na příslušné stránce, která umožňuje vložení takových údajů. Provozovatel zaručuje, že neposkytne Osobní údaje jiné osobě. Provozovatel dále zaručuje, že s Osobními údaji bude nakládat v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů. Provozovatel si však vyhrazuje právo analyzovat, popřípadě zveřejňovat IP adresu, ze které jsou odesílány diskuzní příspěvky nebo jiný obsah.

Osoba, která poskytla Osobní údaje, souhlasí s tím, aby Provozovatel všechny poskytnuté Osobní údaje zpracovával pro účely uvedené výše, nebo aby takové údaje nechal zpracovat jinou osobou. Osoba, která poskytla Osobní údaje, má právo požádat Provozovatele, aby její Osobní údaje vyloučil ze zpracovávání. Taková žádost musí být písemná a musí být doručena na adresu:

Nitemedia s.r.o.
Velehradská 1411/20
130 00 Praha 3

Dokument vytvořil: Robert Krátký, 29.3.2005 14:36 | Poslední úprava: Nonsence, 2.2.2016 15:59 | Další přispěvatelé: Luboš Doležel (Doli) | Historie změn | Zobrazeno: 18730×

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
© 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.