abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
dnes 12:11 | Komunita

V Praze na Fakultě informačních technologií ČVUT probíhá openSUSE Conference 2018. Přednášky lze sledovat také online. Aktuální dění lze sledovat na Twitteru. Stisknutím zeleného tlačítka bylo dnes dopoledne vydáno openSUSE Leap 15.0.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
dnes 11:44 | Komunita

Na Steamu probíhá do 28. května akce s názvem Spring Cleaning (Jarní úklid). V rámci akce lze hrát hry Don't Starve Together, Cities: Skylines, Tyranny, Borderlands 2, Middle-earth: Shadow of Mordor a Left 4 Dead 2 běžící na Linuxu zdarma [GamingOnLinux].

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
včera 23:23 | Humor

Nová služba České pošty nazvaná Bezpečné úložiště nabízí až 100GB kapacitu pro "bezpečnou správu Vašich dat pod patronací důvěryhodného partnera Česká pošta".

… více »
Lol Phirae | Komentářů: 47
včera 22:14 | Bezpečnostní upozornění

Nova kritická hrozba VPNfilter bola zistená po dlhšiej spolupráce Talos s verejnými i súkromnými bezpečnostnými agentúrami. VPNfilter ohrozuje približne 500 000 zariadení v približne 54 krajinach. Zasiahnutí výrobcovia sú Linksys, MikroTik, NETGEAR, TP-Link (SOHO), QNAP (NAS). Správanie malwaru je nebezpečnej povahy, čo môže v určitých prípadoch spôsobiť škody veľkého rozsahu. Často tieto zariadenia sú na perimetri sieťe bez ochrany.

ewew | Komentářů: 5
včera 21:55 | Pozvánky

CSNOG (Czech and Slovak Network Operators Group), první československé setkání síťových operátorů, se uskuteční 11. a 12. června v Brně. Akce je určena poskytovatelům internetového připojení, síťovým operátorům, provozovatelům registrů, internetovým odborníkům a všem zájemcům o internetové a síťové technologie. Program je zaměřený na odborná, technická témata jako například síťová architektura, bezpečnost sítí, zpracování dat, DNS a další. Nutná je registrace.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 21:33 | Komunita

Na Humble Bundle lze získat počítačovou hru, simulátor hackování, Hacknet (Wikipedie, YouTube) běžící také v Linuxu zdarma. Tentokrát je ke stažení také verze bez DRM a navíc soundtrack. Speciální akce končí v sobotu v 19:00.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
23.5. 20:11 | Zajímavý software

Alexandre Julliard oznámil jménem vývojového týmu Wine vydání první verze 1.0 knihovny vkd3d určené pro překlad volání Direct3D 12 na Vulkan. Zdrojové kódy vkd3d jsou k dispozici pod licencí LGPLv2.1+.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
23.5. 19:33 | Komunita

Dnešním dnem lze účet Firefoxu chránit dvoufázovým ověřováním (2FA). Implementován byl standard TOTP (Time-based One-Time Password).

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
23.5. 15:17 | Pozvánky

Od pátku 25. 5. proběhne na Fakultě informačních technologií ČVUT v Praze openSUSE Conference. Můžete se těšit na spoustu zajímavých přednášek, workshopů a také na Release Party nového openSUSE Leap 15.0. Na stejném místě proběhne v sobotu 26. 5. i seminář o bezpečnosti CryptoFest.

Jendа | Komentářů: 0
23.5. 13:33 | Zajímavý software

Drawpile je svobodný multiplatformní program pro kreslení podporující společné kreslení několika uživatelů. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu pod licencí GPLv3+. Drawpile i Drawpile Server jsou ke stažení také ve formátu AppImage. Stačí tedy nastavit právo na spouštění a spustit.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
Používáte pro některé služby inetd?
 (35%)
 (23%)
 (42%)
Celkem 155 hlasů
 Komentářů: 5, poslední 22.5. 16:46
    Rozcestník

    Ochrana osobních údajů

    Veškeré osobní údaje, které uživatelé poskytnou Provozovateli (Nitemedia s.r.o.) prostřednictvím internetové adresy http://www.abclinuxu.cz (dále jen "Osobní údaje"), budou považovány za důvěrné (to se netýká údajů, které uživatel vyplní do svého veřejně přístupného uživatelského profilu).

    Účel, k němuž budou Osobní údaje zpracovány, vyplývá z nebo je uveden na příslušné stránce, která umožňuje vložení takových údajů. Provozovatel zaručuje, že neposkytne Osobní údaje jiné osobě. Provozovatel dále zaručuje, že s Osobními údaji bude nakládat v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů. Provozovatel si však vyhrazuje právo analyzovat, popřípadě zveřejňovat IP adresu, ze které jsou odesílány diskuzní příspěvky nebo jiný obsah.

    Osoba, která poskytla Osobní údaje, souhlasí s tím, aby Provozovatel všechny poskytnuté Osobní údaje zpracovával pro účely uvedené výše, nebo aby takové údaje nechal zpracovat jinou osobou. Osoba, která poskytla Osobní údaje, má právo požádat Provozovatele, aby její Osobní údaje vyloučil ze zpracovávání. Taková žádost musí být písemná a musí být doručena na adresu:

    Nitemedia s.r.o.
    Velehradská 1411/20
    130 00 Praha 3

    Dokument vytvořil: Robert Krátký, 29.3.2005 14:36 | Poslední úprava: Nonsence, 2.2.2016 15:59 | Další přispěvatelé: Luboš Doležel (Doli) | Historie změn | Zobrazeno: 17842×

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.