abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
včera 21:44 | Zajímavý článek

DataSpii Report podrobně rozebírá únik citlivých dat skrze osm rozšíření webových prohlížečů (Hover Zoom, SpeakIt!, SuperZoom, SaveFrom.net Helper, FairShare Unlock, PanelMeasurement, Branded Surveys, Panel Community Surveys) a jejich téměř okamžitý prodej.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 11:44 | Zajímavý článek

Článek na Fedora Magazine rozebírá možnosti modifikace lokálních účtů Windows, například resetování hesla, pomocí Fedory nebo libovolné jiné linuxové distribuce a nástroje chntpw.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 00:11 | Nová verze

Po více než dvou měsících od vydání Red Hat Enterprise Linuxu 8 byl ve verzi 8 vydán také jeho klon Oracle Linux (Wikipedie). Podrobnosti v příspěvku na blogu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
18.7. 12:11 | Komunita

Na YouTube byly zveřejněny videozáznamy přednášek z konference a setkání vývojářů a uživatelů svobodných grafických softwarů Libre Graphics Meeting 2019.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
17.7. 20:00 | Komunita

Tým Fedory pro diverzitu a inkluzi organizuje Fedora Women’s Day (FWD) 2019. Oslavy žen přispívajících do open source projektů včetně Fedory budou probíhat po celém světě v měsících září a říjen. Návrhy akcí lze předkládat do pátku 23. srpna 2019.

Ladislav Hagara | Komentářů: 110
17.7. 19:22 | Zajímavý článek

Společnost Intezer zabývající se počítačovou bezpečností publikovala na svém blogu analýzu malwaru pojmenovaného EvilGnome, poněvadž se malware tváří jako rozšíření GNOME Shellu. Výzkumníci spojují EvilGnome s hackerskou skupinou Gamaredon.

Ladislav Hagara | Komentářů: 9
17.7. 15:00 | Nová verze

Byla vydána nová verze 19.7 open source firewallové a routovací platformy OPNsense (Wikipedie). Jedná se o fork pfSense postavený na HardenedBSD. Kódový název OPNsense 19.7 je Jazzy Jaguar. Přehled novinek v příspěvku na blogu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
17.7. 11:11 | Zajímavý článek

Společnost Latacora věnující se počítačové bezpečnosti publikovala na svém blogu článek The PGP Problem poukazující na nedostatky PGP, OpenPGP a GnuPG. Článek obsahuje jak odkazy na další zajímavé články, tak i odkazy na alternativní softwarové produkty: Magic Wormhole pro přenos souborů, Tarsnap pro zálohování, Signify nebo Minisign pro podepisování balíčků, kryptografickou knihovnu libsodium nebo nástroj age pro šifrování souborů [Hacker News].

Ladislav Hagara | Komentářů: 13
16.7. 20:44 | Komunita

KDE Plasma 5 slaví 5 let. Verze 5.0 byla vydána v červenci 2014. Aktuálně poslední je verze 5.16 z června letošního roku. Připomenutí jednotlivých verzi ve videu na YouTube nebo na PeerTube.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
16.7. 15:55 | Nová verze

Byla vydána verze 6.0 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
Používáte ještě 32bitový software na PC?
 (20%)
 (14%)
 (20%)
 (47%)
 (8%)
 (27%)
Celkem 133 hlasů
 Komentářů: 11, poslední včera 21:05
Rozcestník

Ochrana osobních údajů

Veškeré osobní údaje, které uživatelé poskytnou Provozovateli (Nitemedia s.r.o.) prostřednictvím internetové adresy http://www.abclinuxu.cz (dále jen "Osobní údaje"), budou považovány za důvěrné (to se netýká údajů, které uživatel vyplní do svého veřejně přístupného uživatelského profilu).

Účel, k němuž budou Osobní údaje zpracovány, vyplývá z nebo je uveden na příslušné stránce, která umožňuje vložení takových údajů. Provozovatel zaručuje, že neposkytne Osobní údaje jiné osobě. Provozovatel dále zaručuje, že s Osobními údaji bude nakládat v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů. Provozovatel si však vyhrazuje právo analyzovat, popřípadě zveřejňovat IP adresu, ze které jsou odesílány diskuzní příspěvky nebo jiný obsah.

Osoba, která poskytla Osobní údaje, souhlasí s tím, aby Provozovatel všechny poskytnuté Osobní údaje zpracovával pro účely uvedené výše, nebo aby takové údaje nechal zpracovat jinou osobou. Osoba, která poskytla Osobní údaje, má právo požádat Provozovatele, aby její Osobní údaje vyloučil ze zpracovávání. Taková žádost musí být písemná a musí být doručena na adresu:

Nitemedia s.r.o.
Velehradská 1411/20
130 00 Praha 3

Dokument vytvořil: Robert Krátký, 29.3.2005 14:36 | Poslední úprava: Nonsence, 2.2.2016 15:59 | Další přispěvatelé: Luboš Doležel (Doli) | Historie změn | Zobrazeno: 20431×

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
© 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.