abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
dnes 19:44 | Nová verze

Brendan Eich, mj. autor JavaScriptu a několikadenní CEO Mozilly, představil v lednu 2016 webový prohlížeč Brave (Wikipedie, GitHub). Dnes byla vydána verze 1.0 tohoto webového prohlížeče. K dispozici jsou také balíčky pro Linux.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
dnes 17:11 | Pozvánky

Spolek OpenAlt zve příznivce otevřených řešení a přístupu na 170. brněnský sraz, který proběhne v pátek 15. listopadu od 18:00 v restauraci Vegalité (Slovákova 10).

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
dnes 11:55 | Nová verze

Po půl roce vývoje od vydání verze 5.2 byla vydána nová verze 5.3 svobodného open source redakčního systému WordPress. Kódové označení Kirk bylo vybráno na počest amerického jazzového multiinstrumentalisty Rahsaana Rolanda Kirka.

Ladislav Hagara | Komentářů: 6
včera 22:44 | Nová verze

Intel dnes zveřejnil hned 18 upozornění na bezpečnostní chyby ve svých produktech. Řada z nich se týká procesorů. V upstream Linuxu se již objevují příslušné patche: TAA - TSX Asynchronous Abort (CVE-2019-11135), iTLB multihit (CVE-2018-12207), … K dispozici je také nová verze 20191112 mikrokódů.

Ladislav Hagara | Komentářů: 33
včera 19:00 | IT novinky

Příspěvek na blogu Mozilla Hacks představuje alianci s názvem Bytecode Alliance založenou společnostmi Mozilla, Fastly, Intel a Red Hat. Cílem aliance je dostat aplikace ve WebAssembly i mimo webový prohlížeč.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
včera 18:11 | Nová verze

Byla vydána nová major verze 1.4.0 webového poštovního klienta Roundcube (Wikipedie). Podrobný přehled novinek na GitHubu. Roundcube je nově responzivní, tj. podporuje také tablety a chytré telefony, viz náhledy.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 17:11 | Nová verze

Byla vydána nová stabilní verze 18.06.5 linuxové distribuce primárně určené pro routery a vestavěné systémy OpenWrt (Wikipedie). Přehled změn v Changelogu. Jedná se o opravné vydání OpenWrt 18.06.0 vydaného v červenci 2018. Pro zájemce o testování je k dispozici první RC verze OpenWrt 19.07.0.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
včera 16:55 | Nová verze

Byla vydána verze 2.0 svobodné federalizované platformy pro sledování a sdílení videí, alternativy YouTube s podporou P2P, PeerTube (Wikipedie). Přehled novinek v příspěvku na Framablogu. Za vývojem PeerTube stojí nezisková organizace Framasoft snažící se mimo jiné nahradit svými svobodnými Frama službami služby společnosti Google (De-google-ify Internet). Bohužel ale musí některé své služby omezit.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
včera 10:11 | Komunita

Na přelomu října a listopadu proběhla v Lyonu GStreamer Conference 2019, tj. konference vývojářů multimediálního frameworku GStreamer. Videozáznamy přednášek byly zveřejněny na portálu UbiCast.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
11.11. 13:33 | Zajímavý článek

Christian Ude, bývalý dlouholetý starosta Mnichova, v rozhovoru pro německý Linux Magazin vzpomíná na projekt LiMux, kdy město přešlo na vlastní linuxovou infrastrukturu a OpenOffice.org (posléze LibreOffice), ale příští vládnoucí koalice se rozhodla vrátit se k produktům Microsoftu.

Fluttershy, yay! | Komentářů: 86
Jaké hodinky nosíte (nejčastěji)?
 (24%)
 (7%)
 (14%)
 (55%)
Celkem 127 hlasů
 Komentářů: 8, poslední dnes 21:02
Rozcestník

www.AutoDoc.Cz

Ochrana osobních údajů

Veškeré osobní údaje, které uživatelé poskytnou Provozovateli (Nitemedia s.r.o.) prostřednictvím internetové adresy http://www.abclinuxu.cz (dále jen "Osobní údaje"), budou považovány za důvěrné (to se netýká údajů, které uživatel vyplní do svého veřejně přístupného uživatelského profilu).

Účel, k němuž budou Osobní údaje zpracovány, vyplývá z nebo je uveden na příslušné stránce, která umožňuje vložení takových údajů. Provozovatel zaručuje, že neposkytne Osobní údaje jiné osobě. Provozovatel dále zaručuje, že s Osobními údaji bude nakládat v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů. Provozovatel si však vyhrazuje právo analyzovat, popřípadě zveřejňovat IP adresu, ze které jsou odesílány diskuzní příspěvky nebo jiný obsah.

Osoba, která poskytla Osobní údaje, souhlasí s tím, aby Provozovatel všechny poskytnuté Osobní údaje zpracovával pro účely uvedené výše, nebo aby takové údaje nechal zpracovat jinou osobou. Osoba, která poskytla Osobní údaje, má právo požádat Provozovatele, aby její Osobní údaje vyloučil ze zpracovávání. Taková žádost musí být písemná a musí být doručena na adresu:

Nitemedia s.r.o.
Velehradská 1411/20
130 00 Praha 3

Dokument vytvořil: Robert Krátký, 29.3.2005 14:36 | Poslední úprava: Nonsence, 2.2.2016 15:59 | Další přispěvatelé: Luboš Doležel (Doli) | Historie změn | Zobrazeno: 20898×

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
© 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.