abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
dnes 20:22 | Nová verze

Po téměř čtyřech měsících vývoje od vydání verze 246 byla vydána nová verze 247 správce systému a služeb systemd (GitHub, NEWS).

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
dnes 17:55 | Nová verze

Byla vydána verze 6.3 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůraznit lze integraci s Proxmox Backup Serverem.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
dnes 17:33 | Nová verze

Po pěti letech od vydání verze 7.0.0 byla vydána nová major verze 8.0.0 skriptovacího jazyka PHP používaného zejména k vývoji dynamických webových stránek. Nejnovější větev PHP přináší celou řadu nových novinek a vylepšení. Vydána byla také příručka pro přechod z předchozích verzí.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
dnes 13:33 | Nová verze

Björn Ståhl vydal novou verzi 0.6 svého vlastního display serveru, herní enginu a realtimového multimediálního frameworku v jednom s názvem Arcan a desktopového prostředí pro Arcan s názvem Durden. Přidána byla celá řada nových vlastností. Jejich představení na YouTube.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
dnes 07:00 | Nová verze

Byla vydána nová verze 28.16.0 webového prohlížeče Pale Moon (Wikipedie) vycházejícího z Firefoxu. Přehled novinek v poznámkách k vydání. Řešeno je také několik bezpečnostních chyb.

Ladislav Hagara | Komentářů: 6
dnes 01:11 | Nová verze

Byla vydána nová stabilní verze 2.91 svobodného 3D softwaru Blender. Přehled novinek v oznámení o vydání a na YouTube.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 20:00 | IT novinky

Josef Průša představil nové vylepšené 3D tiskárny MK3S+ a MINI+. Nejzásadnější změnou je přítomnost nové sondy SuperPINDA. Ta nahrazuje původní sondy P.I.N.D.A. V2 (MK3/S, MK2.5/S) a M.I.N.D.A. (MINI). Cena MINI+ se zvedá o 1 000 Kč na 10 990 Kč.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 16:33 | IT novinky

Hodnota Bitcoinu, decentralizované kryptoměny se po třech letech opět blíží k 20 000 dolarům. Nejvyšší hodnotu 19 783 dolarů měl 17. prosince 2017. Následně během 7 týdnů klesl pod 7 000 dolarů. Vývoj lze sledovat také v terminálu. Například pomocí aplikace cointop (GitHub). Vyzkoušet lze "ssh cointop.sh".

Ladislav Hagara | Komentářů: 23
včera 15:00 | Komunita Ladislav Hagara | Komentářů: 0
včera 14:00 | Komunita

Vývojáři grafického editoru Glimpse, forku grafického editoru GIMP, hodnotí rok od vydání Glimpse 0.1.0. Stanovených cílů bylo dosaženo. Glimpse byl stažen minimálně 86 159 krát. Vývojářům GIMPu bylo odesláno 500 dolarů. Vydání verze Glimpse vycházející z GIMPu 3.0 zatím není plánováno. Vývojáři se pravděpodobně zaměří na vývoj Glimpse NX. Stabilní verze by měla vyjít v roce 2022.

Ladislav Hagara | Komentářů: 14
Jak nakládáte s řetězovými e-maily?
 (6%)
 (41%)
 (3%)
 (2%)
 (3%)
 (9%)
 (58%)
Celkem 293 hlasů
 Komentářů: 8, poslední 16.11. 22:50
Rozcestník

Ochrana osobních údajů

Veškeré osobní údaje, které uživatelé poskytnou Provozovateli (Nitemedia s.r.o.) prostřednictvím internetové adresy http://www.abclinuxu.cz (dále jen "Osobní údaje"), budou považovány za důvěrné (to se netýká údajů, které uživatel vyplní do svého veřejně přístupného uživatelského profilu).

Účel, k němuž budou Osobní údaje zpracovány, vyplývá z nebo je uveden na příslušné stránce, která umožňuje vložení takových údajů. Provozovatel zaručuje, že neposkytne Osobní údaje jiné osobě. Provozovatel dále zaručuje, že s Osobními údaji bude nakládat v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů. Provozovatel si však vyhrazuje právo analyzovat, popřípadě zveřejňovat IP adresu, ze které jsou odesílány diskuzní příspěvky nebo jiný obsah.

Osoba, která poskytla Osobní údaje, souhlasí s tím, aby Provozovatel všechny poskytnuté Osobní údaje zpracovával pro účely uvedené výše, nebo aby takové údaje nechal zpracovat jinou osobou. Osoba, která poskytla Osobní údaje, má právo požádat Provozovatele, aby její Osobní údaje vyloučil ze zpracovávání. Taková žádost musí být písemná a musí být doručena na adresu:

Nitemedia s.r.o.
Velehradská 1411/20
130 00 Praha 3

Dokument vytvořil: Robert Krátký, 29.3.2005 14:36 | Poslední úprava: Nonsence, 2.2.2016 15:59 | Další přispěvatelé: Luboš Doležel (Doli) | Historie změn | Zobrazeno: 25094×

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
© 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.