abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 14:00 | Zajímavý projekt

    Na GitHubu byl zveřejněn kouzelnický projekt The Nettle Magic Project s obsáhlou dokumentací. Nejenom kouzelníci si mohou cinknout karty a rozpoznávat je například pomocí Raspberry Pi Zero W s NoIR kamerkou.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 07:00 | Komunita

    Lennart Poettering (Wikipedie), tvůrce PulseAudio, Avahi a systemd, skončil v Red Hatu [Phoronix].

    Ladislav Hagara | Komentářů: 43
    dnes 06:00 | Zajímavý software

    SpaceVim je komunitně řízená modulární distribuce textového editoru Vim s pluginy a nastaveními aneb ultimátní vimrc. Vydána byla nová major verze 2.0.0. Zdrojové kódy jsou k dispozici na GitHubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 17:44 | Bezpečnostní upozornění

    V kryptografické knihovně OpenSSL byly nalezeny a ve verzích 3.0.5 a 1.1.1q opraveny bezpečnostní chyby CVE-2022-2274 a CVE-2022-2097. Závažnější z nich CVE-2022-2274 v implementaci RSA na X86_64 s AVX512IFMA se týká pouze větve 3.0. Zneužit ji lze k RCE, tj. vzdálenému spuštění kódu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 15:55 | IT novinky

    Evropský parlament schválil Akt o digitálních službách (Digital Services Act (DSA)) a Akt o digitálních trzích (Digital Markets Act (DMA)). Oba akty mají za cíl řešit společenské a hospodářské dopady technologického průmyslu tím, že stanoví jasné normy pro fungování a poskytování služeb v EU v souladu se základními evropskými právy a hodnotami.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 12:44 | IT novinky

    Bylo spuštěno PINE64 EU. Notebook Pinebook, telefon PinePhone, hodinky PineTime nebo páječku Pinecil lze koupit s 2letou zárukou a 14denní lhůtou pro vrácení zboží.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 08:00 | IT novinky

    Služba mojeID vstoupila do Evropy. S využitím mojeID je nově možné se přihlašovat např. na daňové portály Slovenska, Belgie nebo Švédska, portál pro sociální zabezpečení Nizozemí, množství portálů evropských institucí nebo portálů pro správu domény Estonska nebo Dánska.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 07:00 | Zajímavý článek

    Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi: MagPi 119 (pdf), HackSpace 56 (pdf), Wireframe 63 (pdf), Custom PC 227 (pdf) a Hello World 19 (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 00:44 | Nová verze

    Open source síťový zálohovací software Bacula (Wikipedie) byl vydán v nové major verze 13.0.0. Přehled novinek v příspěvku na blogu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.7. 13:22 | IT novinky

    Ve čtvrtek 7. července bude na Indiegogo spuštěna kampaň (preview) na podporu 10,1 palcového notebooku a herní konzole GPD WIN Max 2. Vybrat si bude možné mezi AMD a Intelem.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    Jazyk uživatelského rozhraní desktopu mám nastavený na
     (49%)
     (49%)
     (2%)
    Celkem 114 hlasů
     Komentářů: 5, poslední 4.7. 11:02
    Rozcestník


    Ochrana osobních údajů

    Veškeré osobní údaje, které uživatelé poskytnou Provozovateli (Nitemedia s.r.o.) prostřednictvím internetové adresy http://www.abclinuxu.cz (dále jen "Osobní údaje"), budou považovány za důvěrné (to se netýká údajů, které uživatel vyplní do svého veřejně přístupného uživatelského profilu).

    Účel, k němuž budou Osobní údaje zpracovány, vyplývá z nebo je uveden na příslušné stránce, která umožňuje vložení takových údajů. Provozovatel zaručuje, že neposkytne Osobní údaje jiné osobě. Provozovatel dále zaručuje, že s Osobními údaji bude nakládat v souladu se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů. Provozovatel si však vyhrazuje právo analyzovat, popřípadě zveřejňovat IP adresu, ze které jsou odesílány diskuzní příspěvky nebo jiný obsah.

    Osoba, která poskytla Osobní údaje, souhlasí s tím, aby Provozovatel všechny poskytnuté Osobní údaje zpracovával pro účely uvedené výše, nebo aby takové údaje nechal zpracovat jinou osobou. Osoba, která poskytla Osobní údaje, má právo požádat Provozovatele, aby její Osobní údaje vyloučil ze zpracovávání. Taková žádost musí být písemná a musí být doručena na adresu:

    Nitemedia s.r.o.
    Velehradská 1411/20
    130 00 Praha 3

    Dokument vytvořil: Robert Krátký, 29.3.2005 14:36 | Poslední úprava: Nonsence, 2.2.2016 15:59 | Další přispěvatelé: Luboš Doležel (Doli) | Historie změn | Zobrazeno: 28652×

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.