abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    dnes 13:33 | Nová verze

    Vyšlo Pharo 12.0, programovací jazyk a vývojové prostředí s řadou pokročilých vlastností. Krom tradiční nadílky oprav přináší nový systém správy ladících bodů, nový způsob definice tříd, prostor pro objekty, které nemusí procházet GC a mnoho dalšího.

    Pavel Křivánek | Komentářů: 1
    dnes 04:55 | Zajímavý software

    Microsoft zveřejnil na GitHubu zdrojové kódy MS-DOSu 4.0 pod licencí MIT. Ve stejném repozitáři se nacházejí i před lety zveřejněné zdrojové k kódy MS-DOSu 1.25 a 2.0.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 21
    včera 17:33 | Nová verze

    Canonical vydal (email, blog, YouTube) Ubuntu 24.04 LTS Noble Numbat. Přehled novinek v poznámkách k vydání a také příspěvcích na blogu: novinky v desktopu a novinky v bezpečnosti. Vydány byly také oficiální deriváty Edubuntu, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Cinnamon, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio, Ubuntu Unity a Xubuntu. Jedná se o 10. LTS verzi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    včera 14:22 | Komunita

    Na YouTube je k dispozici videozáznam z včerejšího Czech Open Source Policy Forum 2024.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 13:22 | Nová verze

    Fossil (Wikipedie) byl vydán ve verzi 2.24. Jedná se o distribuovaný systém správy verzí propojený se správou chyb, wiki stránek a blogů s integrovaným webovým rozhraním. Vše běží z jednoho jediného spustitelného souboru a uloženo je v SQLite databázi.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 12:44 | Nová verze

    Byla vydána nová stabilní verze 6.7 webového prohlížeče Vivaldi (Wikipedie). Postavena je na Chromiu 124. Přehled novinek i s náhledy v příspěvku na blogu. Vypíchnout lze Spořič paměti (Memory Saver) automaticky hibernující karty, které nebyly nějakou dobu používány nebo vylepšené Odběry (Feed Reader).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:55 | Nová verze

    OpenJS Foundation, oficiální projekt konsorcia Linux Foundation, oznámila vydání verze 22 otevřeného multiplatformního prostředí pro vývoj a běh síťových aplikací napsaných v JavaScriptu Node.js (Wikipedie). V říjnu se verze 22 stane novou aktivní LTS verzí. Podpora je plánována do dubna 2027.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

    Byla vydána verze 8.2 open source virtualizační platformy Proxmox VE (Proxmox Virtual Environment, Wikipedie) založené na Debianu. Přehled novinek v poznámkách k vydání a v informačním videu. Zdůrazněn je průvodce migrací hostů z VMware ESXi do Proxmoxu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:11 | Nová verze

    R (Wikipedie), programovací jazyk a prostředí určené pro statistickou analýzu dat a jejich grafické zobrazení, bylo vydáno ve verzi 4.4.0. Její kódové jméno je Puppy Cup.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    24.4. 22:44 | IT novinky

    IBM kupuje společnost HashiCorp (Terraform, Packer, Vault, Boundary, Consul, Nomad, Waypoint, Vagrant, …) za 6,4 miliardy dolarů, tj. 35 dolarů za akcii.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 16
    KDE Plasma 6
     (73%)
     (9%)
     (2%)
     (16%)
    Celkem 790 hlasů
     Komentářů: 4, poslední 6.4. 15:51
    Rozcestník

    Serverhousing v době karantény: vzdáleně a přece výhodněji

    25. 3. 2020 | Reklama | Reklama | 1377×

    Praha, 24. března 2020 – Každý, kdo si v době karantény a ohrožení nákazou COVID-19 zakoupí server u firmy Czech-Server.cz, má možnost nechat si ho zahousovat v datacentru DC6.cz. Vše může učinit na dálku bez osobní přítomnosti, což souvisí s opatřeními proti šíření nákazy. Servery mu uloží a zapojí odborný personál datacentra.

    Každý nový zákazník k serveru navíc získá 5 - 20% cenové zvýhodnění, které bude platné po celou dobu závazku bez časového omezení. Toto řešení je nejen levnější a bezpečnější, ale také v budoucnosti usnadní případné zásahy a umožní rozšiřování serverů, protože sídla prodejce Czech-Server.cz a datacentra DC6.cz spolu bezprostředně sousedí.

    V době šíření nákazy virem COVID-19 se stále více firem snaží v co nejkratším čase pro své zaměstnance vytvořit co nejlepší podmínky pro práci z domova. Homeoffice se ukazuje jako nejbezpečnější řešení, ale vyžaduje investice do IT. Akční zvýhodněná nabídka a provázanost firem Czech-Server.cz a datacentra DC6.cz tyto náklady příjemně zlevňují.

    DC6

    „Mezi naše zákazníky na volné noze patří především webaři a vývojáři. Od začátku roku 2020 jsme také zaznamenaĺi téměř pětinový nárůst poptávek serverhousingových služeb ze strany fyzických osob oproti stejnému období v roce 2019. Tento trend dále kopíruje aktuální zvýšený zájem fyzických osob o hosting či housing zařízení NAS pro usnadnění homeoffice při sdílení souborů napříč různými platformami Windows, macOS nebo Linux či o mobilní zařízení systémů Android, iOS a Windows,“ říká Zdeněk Maršál, ze společnosti Greendata provozující datacentrum DC6.cz, a doplňuje: „Co se týče datových služeb, ty mají teď zelenou, protože šíření koronaviru právě nahrává automatizaci, a když jde o automatizaci, pak jde o nová datová spojení, úložiště atd.“

    Výhodný balíček spojující nákup a housing serverů připravily firmy Czech-Server.cz spolu s datacentrem DC6.cz. Při nákupu vybraného hardwaru je možné servery nechat housovat, to znamená nechat si je uložit v datacentru. Cena s 5% zvýhodněním housingu 1U vychází po slevě na 465 Kč bez DPH měsíčně. Neziskové organizace získají slevu 20 % a měsíční pronájem místa 1U tak vychází na 392 Kč bez DPH. Celou operaci je možné kdykoliv konzultovat se zástupci datacentra.

    DC6

    Jak to funguje? Server je po zaplacení otestován a převezen do datacentra, kde je nainstalován do racku a připojen do internetové sítě (IPMI pod VPN, v základu o rychlosti 2x 1Gbps / zálohovaný 1 Gbps). Napájení je zajištěno ze dvou na sobě nezávislých okruhů zálohovaného napájení. Podmínkou pro využití výhodné nabídky je pořízení serveru se vzdáleným managementem (iDrac/iLo/IPMI) pro nastavení a další vzdálenou administraci.

    Mezi nejžádanější produkty patří v současnosti terminálové servery s rozsáhlým množstvím pamětí a CPU, výkonné routery a firewally, služby zálohování NAS a Cloud, virtuální servery a desktopy, případně pak "home-office" servery v podobě tichých domácích towerů.

    DC6

    Na všechny druhy housingu se vztahuje 5% bonus (v případě neziskových organizací pak 20 %) a vždy je pak možné využít i další snížení ceny v případě úhrady formou předplatného na období tří, šesti a dvanácti měsíců (5, 10 a 15 % sleva). Pro další informace kontaktujte DC6.cz nebo zaměstnance Czech-Server.cz.

    O společnosti Greendata s. r. o.

    Greendata s.r.o. je podnik, který se od roku 2010 pod obchodní značkou Greenhousing úzce specializuje v rámci trhu internetových služeb na serverhosting a služby s tím související. Od roku 2015 nabízí firma pod značkou DC6.cz také služby pronájmu prostor pro zákaznické servery tzv. Serverhousing a Rackhousing. Od roku 2019 provozuje datové služby ve dvou lokalitách, Aritma Praha a Shiran Tower. Více na DC6.cz.

    O společnosti Aticom s.r. o. provozující Czech-Server.cz

    Czech-Server.cz je specializovaný internetový obchod se serverovým hardwarem. Na českém trhu působí od roku 2007 a během této doby se mezi spokojené zákazníky zařadilo mnoho subjektů ze soukromého i veřejného sektoru. Více na Czech-server.cz.

    Kontakt pro média:
    Ondřej Hampl, Managing Partner
    ACCEDO Czech Republic Communications s.r.o.
    E-mail: ondrej.hampl@accedogroup.com
    Tel.: +420 775 132 199

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.