abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
×
    včera 21:33 | Komunita

    Fedora 40 release party v Praze proběhne v pátek 17. května od 18:30 v prostorách společnosti Etnetera Core na adrese Jankovcova 1037/49, Praha 7. Součástí bude program kratších přednášek o novinkách ve Fedoře.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 21:11 | IT novinky

    Stack Overflow se dohodl s OpenAI o zpřístupnění obsahu Stack Overflow pro vylepšení OpenAI AI modelů.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:55 | Nová verze

    AlmaLinux byl vydán v nové stabilní verzi 9.4 (Mastodon, 𝕏). S kódovým názvem Seafoam Ocelot. Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:11 | IT novinky

    Před 50 lety, 5. května 1974 v žurnálu IEEE Transactions on Communications, Vint Cerf a Bob Kahn popsali protokol TCP (pdf).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:44 | Zajímavý článek

    Bylo vydáno do češtiny přeložené číslo 717 týdeníku WeeklyOSM přinášející zprávy ze světa OpenStreetMap.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:00 | Nová verze

    Byla vydána (Mastodon, 𝕏) nová stabilní verze 2.10.38 svobodné aplikace pro úpravu a vytváření rastrové grafiky GIMP (GNU Image Manipulation Program). Přehled novinek v oznámení o vydání a v souboru NEWS na GitLabu. Nový GIMP je již k dispozici také na Flathubu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 00:22 | Komunita

    Google zveřejnil seznam 1220 projektů od 195 organizací (Debian, GNU, openSUSE, Linux Foundation, Haiku, Python, …) přijatých do letošního, již dvacátého, Google Summer of Code.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    5.5. 22:22 | IT novinky

    Na základě DMCA požadavku bylo na konci dubna z GitHubu odstraněno 8535 repozitářů se zdrojovými kódy open source emulátoru přenosné herní konzole Nintendo Switch yuzu.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    5.5. 00:33 | Nová verze

    Webový prohlížeč Dillo (Wikipedie) byl vydán ve verzi 3.1.0. Po devíti letech od vydání předchozí verze 3.0.5. Doména dillo.org již nepatří vývojářům Dilla.

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    4.5. 15:00 | Komunita

    O víkendu probíhá v Bostonu, a také virtuálně, konference LibrePlanet 2024 organizovaná nadací Free Software Foundation (FSF).

    Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    Podle hypotézy Mrtvý Internet mj. tvoří většinu online interakcí boti.
     (63%)
     (8%)
     (15%)
     (14%)
    Celkem 118 hlasů
     Komentářů: 8, poslední 4.5. 08:25
    Rozcestník

    Titul MBA se hodí vývojářům i správcům sítí

    9. 1. 2019 | Reklama | Reklama | 3280×

    Specialisté na IT dnes na trhu práce scházejí, čemuž odpovídá i jejich finanční hodnocení. To ale neznamená, že by „ajťáci“ na sobě neměli dále pracovat; sledovat nové technologie je nutností, vyplatí se však své znalosti také rozšiřovat jinými směry. Výrazně se tím rozšíří možnosti uplatnění. Jste si jisti, že za 10 let budete stále chtít programovat nebo konfigurovat routery?

    Vývojáři, správci sítí, bezpečnostní specialisté, odborníci na informační systémy nebo databázoví administrátoři v rozvoji své kariéry často narážejí na limity v manažerských dovednostech, schopnosti řízení lidí nebo ekonomické stránky projektů. Kombinace odbornosti v IT doplněná o znalosti managementu proto podstatně rozšiřuje možnosti uplatnění – špičkový člen vývojového týmu běžně dostane časem nabídku, aby příslušný tým (nebo jiný projekt) také řídil, k tomu však již potřebuje i další schopnosti a znalosti – například schopnost vypracovat rozpočet projektu, dokázat o něm jednat o obhájit ho před vedením firmy.

    Studium MBA v podobě programu Řízení informačních technologií představuje ideální způsob, jak se z technologického odborníka stát rovněž manažerem IT.

    Proč volit MBA

    Na rozdíl od certifikátů dokládajících odbornost v určité dílčí problematice přináší studium MBA mnohem obecnější a šířeji využitelné znalosti, posléze doložené i příslušným titulem.

    Studium MBA programu Řízení informačních technologií přitom samozřejmě vychází z toho, že studenti současně vykonávají náročná povolání a z toho se odvozují i jejich časové možnosti.

    Proč volit Business Institut

    Business Institut se řadí mezi nejprestižnější MBA školy v České republice. Společnost vznikla v roce 2009, škola za dobu své existence vychovala více než 1 100 absolventů.

    „Z IT specialistů vychováváme schopné projektové manažery i ředitele. Studium jim pomohlo rozšířit obzory v oblasti plánování a řízení i například v realizaci konkrétního vlastního projektu, který byli schopni daleko lépe uchopit," říká k tématu Ing. Ivo Ducheček, ředitel Business Institutu. Absolventi programu přitom získávají dovednosti i pro řízení rozsáhlejších IT projektů.

    Kdy a jak začít?

    Studium programu Řízení informačních technologií je rozčleněno do tří samostatných bloků s celkovou dobou trvání 12 až 16 měsíců. První blok se zabývá obecně IT/informačními systémy z hlediska jejich řízení (řízení lidských zdrojů v IT, řízení dat, znalostí…), druhá část potom řízením konkrétních aspektů provozu IT (síťová architektura, podnikové informační systémy, vývoj softwaru, aplikací a IT služeb a jejich testování), závěrečný třetí blok pak zahrnuje strategii a finančně ekonomické aspekty řízení IT, dále obsahuje problematiku auditu IT/IS a řízení rizik IT včetně rizik bezpečnostních.

    Pro konkrétnější představu: Například část 2. modulu Vývoj aplikací a služeb IT zahrnuje:

    • celkový popis informačního systému a jeho zdrojů
    • správu požadavků a jejich analýzu
    • úvod do testování a srovnání koncepcí vývoje softwaru

    Studium je zakončeno vypracováním a obhajobou závěrečné práce, přičemž student má k dispozici odborné vedení lektora.

    Příslušný program MBA nabízí rozsáhlé možnosti individualizace, které se přizpůsobují preferencím konkrétního studenta, eventuálně jeho zaměstnavatele. Časově zcela flexibilní je (jako jedna z možností) i 100% online forma studia. Studium probíhá v češtině, velká část odborné studijní literatury je samozřejmě v angličtině. Studenti mají k dispozici rozsáhlou on-line knihovnu plnou odborné literatury rovněž v češtině.

    Mimořádná sleva pro nové zájemce

    Jeden z bloků studia Řízení informačních technologií v rámci Business Institutu začíná v březnu, přičemž přihlásit si lze již nyní. Stačí vyplnit jednoduchou online přihlášku a doložit stávající vzdělání či relevantní praxi. Při přihlášce do 15. 1. 2019 získá zájemce slevu 51 000 Kč (běžná cena je 140 000 bez DPH). Více informací o studiu, aktuální nabídku studijních programů, slev a bonusů najdete na webu Business Institutu.

    Nástroje: Tisk bez diskuse

    Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

    ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.