abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    včera 21:11 | Nová verze

Byl vydán Debian 13 s kódovým názvem Trixie. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 15:55 | Zajímavý software

WLED je open-source firmware pro ESP8266/ESP32, který umožňuje Wi-Fi ovládání adresovatelných LED pásků se stovkami efektů, synchronizací, audioreaktivním módem a Home-Assistant integrací. Je založen na Arduino frameworku.

Indiánský lotr | Komentářů: 0
    8.8. 15:33 | Nová verze

Open source platforma Home Assistant (Demo, GitHub, Wikipedie) pro monitorování a řízení inteligentní domácnosti byla vydána v nové verzi 2025.8.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    8.8. 14:22 | IT novinky

Herní studio Hangar 13 vydalo novou Mafii. Mafia: Domovina je zasazena do krutého sicilského podsvětí na začátku 20. století. Na ProtonDB je zatím bez záznamu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    8.8. 13:22 | IT novinky

Operátor O2 má opět problémy. Jako omluvu za pondělní zhoršenou dostupnost služeb dal všem zákazníkům poukaz v hodnotě 300 Kč na nákup telefonu nebo příslušenství.

Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    8.8. 05:55 | IT novinky

Společnost OpenAI představila GPT-5 (YouTube).

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    8.8. 05:00 | Nová verze

Byla vydána (𝕏) červencová aktualizace aneb nová verze 1.103 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a videi v poznámkách k vydání. Ve verzi 1.103 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    7.8. 17:33 | IT novinky

Americký prezident Donald Trump vyzval nového generálního ředitele firmy na výrobu čipů Intel, aby odstoupil. Prezident to zdůvodnil vazbami nového šéfa Lip-Bu Tana na čínské firmy.

Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    7.8. 16:55 | Nová verze

Bylo vydáno Ubuntu 24.04.3 LTS, tj. třetí opravné vydání Ubuntu 24.04 LTS s kódovým názvem Noble Numbat. Přehled novinek a oprav na Discourse.

7.8. 16:44 | Nová verze

Byla vydána verze 1.89.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

Kolik tabů máte standardně otevřeno ve web prohlížeči?
     (46%)
     (20%)
     (4%)
     (5%)
     (3%)
     (1%)
     (1%)
     (19%)
    Celkem 318 hlasů
     Komentářů: 23, poslední 4.8. 13:01
    Rozcestník

Dotaz: bonding a 50% packet loss

Max avatar 23.2.2006 02:26 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    bonding a 50% packet loss
    Přečteno: 290×
    Ahoj, mám dvě rozhraní eth0 192.168.1.1(klasika 100Mbit realtec) a wlan0 192.168.2.1(ap v podobě XI-626). Bonding provádím nějak takto :
    ifconfig eth0 down
    ifconfig wlan0 down
    modprobe bonding
    ifconfig bond0 192.168.2.1 netmask 255.255.255.0 up
    ifenslave-2.6 bond0 wlan0 eth0

Už jsem zkusi snad všechno, ale ať dělám, co dělám, tak mám stále 50% ztrátu :-/. Pokouším se pingnout na AP v režimu klient, které je připojeno na wlan0. Na PC, které jsou na eth0 pingat nemohu, páč mají nastavenou ip na 192.168.1.X a jsou tam klienti, který stejně nejsou v tuto dobu připojeni :-/. Dočetl jsem se, že 50% ztrátu způsobí třeba to, že jedno rozhraní v bundlu spadne. Ale ani nevím, jak to zjistit :-/.
    Jinak MAC adresa se nastaví stejná na obě síťovky, takže v tom by asi problém být neměl :-/
    Neví někdo, v čem by to mohlo být?
    Díky
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(

Odpovědi

23.2.2006 08:53 mr
    Rozbalit Rozbalit vše Re: bonding a 50% packet loss
    tak me napada jestly delas to co opravdu potrebujes bonding ti umozni spojit 2 100Mbit sitovky do jedne 200Mbit, rika se tomu taky trunk ... ale nevim jestly je to dobrej napad na tak rozdilnych rozhranich jako je ethernet a wifi. nepotrebujes udelat spis bridge ?
    23.2.2006 09:59 Jiří Veselský | skóre: 30 | blog: Jirkovo | Ostrava

Otázka zní, čeho vlastně chcete dosáhnout.

Bondingem jste dvě rozhraní spojil do jednoho virtuálního, a pakety posílané tímto virtuálním rozhraním se rozkládají (řekněme) 1:1 na dvě fyzická. Používá se to např. tehdy, když chcete spojit dvě paralelně vedoucí lajny z A do B, za účelem zdvojnásobení kapacity.

Vám ale jde pravděpodobně o to, aby ten váš stroj "vidlema přehazoval" pakety přišedší z jednoho rozhraní na druhé a vice versa. V tom případě ovšem musíte použít bridge. man brctl

Max avatar 23.2.2006 11:43 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Máte pravdu, jsem v*l :-). Špatně jsem to pochopil z různých návodů :-/. Opravdu se mi jedná spojit dvě zařízení, ale každé vede jinam. Chtěl bych jednu virtuální síťovku pro snadnější shaping. Z počátku jsem přemýšlel o IMQ, pak jsem se přehlédl a myslel jsem, že bonding to vyřeší :-/
    Ach jo, to je tak, když člověk nechodí spát a pak plaší :(
    Díky
    Zdar Max
    23.2.2006 13:40 Scarabeus IV | skóre: 20 | blog: blogisek_o_gentoo | Praha
    echo "1" > /proc/sys/net/ipv4/ip_forward
    ifconfig eth0 0.0.0.0
    ifconfig wlan0 0.0.0.0
    brctl addbr br1
    brctl addif br1 eth0
    brctl addif br1 ra0
    brctl addif br1 vmnet8
    brctl stp br1 on
    ifconfig br1 192.168.2.22
    route add default gw 192.168.2.1
    iwconfig wlan0 essid WLAN channel 3 mode Ad-Hoc rate auto key s:MOJEULTRACOOLHESLO
    iptables --flush
    iptables -A FORWARD -j ACCEPT

Max avatar 23.2.2006 18:32 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Díky a pokud by někdo chtěl takový malý návod a pěknými plky okolo, tak zde to má pěkně popsaný
    Zdar Max

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.