WLED je open-source firmware pro ESP8266/ESP32, který umožňuje Wi-Fi ovládání adresovatelných LED pásků se stovkami efektů, synchronizací, audioreaktivním módem a Home-Assistant integrací. Je založen na Arduino frameworku.
Open source platforma Home Assistant (Demo, GitHub, Wikipedie) pro monitorování a řízení inteligentní domácnosti byla vydána v nové verzi 2025.8.
Herní studio Hangar 13 vydalo novou Mafii. Mafia: Domovina je zasazena do krutého sicilského podsvětí na začátku 20. století. Na ProtonDB je zatím bez záznamu.
Operátor O2 má opět problémy. Jako omluvu za pondělní zhoršenou dostupnost služeb dal všem zákazníkům poukaz v hodnotě 300 Kč na nákup telefonu nebo příslušenství.
Společnost OpenAI představila GPT-5 (YouTube).
Byla vydána (𝕏) červencová aktualizace aneb nová verze 1.103 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a videi v poznámkách k vydání. Ve verzi 1.103 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.
Americký prezident Donald Trump vyzval nového generálního ředitele firmy na výrobu čipů Intel, aby odstoupil. Prezident to zdůvodnil vazbami nového šéfa Lip-Bu Tana na čínské firmy.
Bylo vydáno Ubuntu 24.04.3 LTS, tj. třetí opravné vydání Ubuntu 24.04 LTS s kódovým názvem Noble Numbat. Přehled novinek a oprav na Discourse.
Byla vydána verze 1.89.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.
Americká technologická společnost Apple uskuteční v USA další investice ve výši sta miliard dolarů (2,1 bilionu korun). Oznámil to ve středu šéf firmy Tim Cook při setkání v Bílém domě s americkým prezidentem Donaldem Trumpem. Trump zároveň oznámil záměr zavést stoprocentní clo na polovodiče z dovozu.
#!/bin/sh
echo -n "ESFQ..."
TC="/usr/local/tc-esfq/tc"
ip link set imq0 up
ip link set imq1 up
$TC qdisc del dev imq0 root > /dev/null 2>&1
$TC qdisc del dev imq1 root > /dev/null 2>&1
$TC qdisc add dev imq0 root esfq perturb 10 hash src
$TC qdisc add dev imq1 root esfq perturb 10 hash dst
iptables -t mangle -A PREROUTING -i eth0 -j IMQ --todev 0
iptables -t mangle -A POSTROUTING -o eth0 -j IMQ --todev 1
nahradil jsem tim puvodni
$TC qdisc del dev eth0 root > /dev/null 2>&1
$TC qdisc add dev eth0 root esfq perturb 10 hash src
mam dojem, ze se to chova stejne, slo mi o to jak to pojede s IMQ, ktere jsem pred chvili zakompiloval :) myslite, ze je to OK?;) mam negarantovanou linku, tak nemohu nasadit HTB s presnymi hodnotami... :/ dekuji za jakekoliv vase pripominky, linuxu zdar
$TC qdisc add dev imq0 root esfq perturb 10 hash src
$TC qdisc add dev imq1 root esfq perturb 10 hash dst
na
$TC qdisc add dev imq0 root esfq hash src_direct divisor 8
$TC qdisc add dev imq1 root esfq hash dst_direct divisor 8
Můj QoS na kterém pracuju je řešen: 3 třídy prio na prvních dvou je nelimitované sfq na třetí je limitované htb na htb jsou 3 podtřídy pro různý druh trafficu (http, ftp, p2p - klasifikace přes layer7 filter) a na každém htb je pověšeno ještě sfq
Tiskni
Sdílej: