abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 00:33 | IT novinky Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 16:00 | Komunita

Fedora zve na dvoudenní testování (2. a 3. prosince), během kterého si můžete vyzkoušet nové webové uživatelské rozhraní (WebUI) projektu FreeIPA. Pomozte vychytat veškeré chyby a vylepšit uživatelskou zkušenost ještě předtím, než se tato verze dostane k uživatelům Fedory a celého linuxového ekosystému.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 13:22 | IT novinky

Eben Upton oznámil zdražení počítačů Raspberry Pi, kvůli růstu cen pamětí, a představil 1GB verzi Raspberry Pi 5 za 45 dolarů.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:44 | Humor

Linus Torvalds na YouTube kanálu Linus Tech Tips staví dokonalý linuxový počítač.

Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    včera 04:11 | Nová verze

Po 9 týdnech vývoje od vydání Linuxu 6.17 oznámil Linus Torvalds vydání Linuxu 6.18. Přehled novinek a vylepšení na LWN.net: první a druhá polovina začleňovacího okna a Linux Kernel Newbies. Vypíchnout lze například podporu protokolu PSP (PSP Security Protocol, PSP encryption of TCP connections).

včera 03:55 | Nová verze

Byla vydána nová stabilní verze 25.11 linuxové distribuce NixOS (Wikipedie). Její kódové označení je Xantusia. Podrobný přehled novinek v poznámkách k vydání. O balíčky se v NixOS stará správce balíčků Nix.

včera 03:22 | Komunita

Richard Hughes na Mastodonu oznámil, že se společnost Framework Computer stala sponzorem služby LVFS (Linux Vendor Firmware Service) umožňující aktualizovat firmware zařízení na počítačích s Linuxem.

28.11. 18:55 | Humor

Jak na webu co nejšíleněji zadávat datum? Jak to uživatelům co nejvíce znepříjemnit? V Bad UX World Cup 2025 (YouTube) se vybíraly ty nejšílenější UX návrhy. Vítězným návrhem se stal Perfect Date.

Ladislav Hagara | Komentářů: 18
    28.11. 12:44 | Zajímavý software

Společnost Collabora vydala (YouTube) na LibreOffice založený desktopový kancelářský balík Collabora Office. Pro Windows, macOS a Linux. Se stejným uživatelským rozhraním jako Collabora Online. Svůj desktopový kancelářský balík s rozhraním LibreOffice pojmenovala Collabora Office Classic.

Ladislav Hagara | Komentářů: 13
    28.11. 12:00 | Nová verze

Glen MacArthur vydal AV Linux (AVL) a MX Moksha (MXM) 25. S linuxovým jádrem Liquorix. AV Linux (Wikipedie) je linuxová distribuce optimalizována pro tvůrce audio a video obsahu. Nejnovější AV Linux vychází z MX Linuxu 25 a Debianu 13 Trixie. AV Linux přichází s desktopovým prostředím Enlightenment 0.27.1 a MX Moksha s prostředím Moksha 0.4.1 (fork Enlightenmentu).

Jaké řešení používáte k vývoji / práci?
     (34%)
     (47%)
     (19%)
     (18%)
     (23%)
     (16%)
     (24%)
     (16%)
     (18%)
    Celkem 423 hlasů
     Komentářů: 17, poslední 19.11. 21:57
    Rozcestník

Dotaz: ProFTPd - odmítá téměř všechna spojení

16.4.2006 17:45 SPM | skóre: 28
    ProFTPd - odmítá téměř všechna spojení
    Přečteno: 248×
    Zdravim. Mám takový problém s ProFTPd, který jsem nainstaloval na svůj notebook a ne a ne ho rozchodit. Notebook je WiFi kartou připojen do síťě (ale to by s tím zas až tak souviset nemělo). Pokud na notebooku se připojím na localhost, vše proběhne jak by mělo. Problém nastane ve chvíli, kdy se chci připojit odjinud - z jiného PC v LAN, z internetu a dokonce ani přímo z notebooku, když místo localhost zadám DNS jméno, co má v síti. Klient ncftp hlásí chybu: Server hungup immediately after connect. Sorry, no server available to handle request on notas.blabla.

Pokud se připojím telnetem, spojení je okamžitě ukončeho a dostanu první hlášku, co je v ncftp, navíc ještě očíslovanou číslem 500. Zkoušel jsem ještě mít puštěný ethereal, ten však zahlídne 4 pakety příchozí, 4 odchozí (nejsou ani označeny jako FTP, jenom TCP). Na notebooku neběží žádný firewall, ani (x)inetd ani noc podobného :( Na googlu jsem našel podobné problémy, ovšem žádné řešení jsem nevyluštil (navíc většina stránek byla v polštině apod). Napadá někoho něco?

Odpovědi

16.4.2006 23:15 Stanislav Petr | skóre: 27 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: ProFTPd - odmítá téměř všechna spojení
    Ze jste napsal informacei ze ftp server vam vrati chybovou hlasku zacinajici 500 je sice dobre, ale nenapsal jste tu chybovou hlasku. Dale se podivejte do logu a pripadne nam se dejte jeho odpovidajici cast. Takhle je to otazka na USB verzi kristalove koule...

Ale zkusim si tipnout: reverzni zaznam? ident?
    No jo... Co bych cekal od systemu, kterej se vypina tlacitkem start... http://glux.org
    16.4.2006 23:35 SPM | skóre: 28
    Mno, to je ten problém - v logu neni ani jediný řádek, jako by se to k ProFTPd ani nedostalo... Nejsem nějak moc odborník - můžete mi blíže vysvětlit reverzní záznam a ident? Děkuji.
    17.4.2006 09:53 fakenickname | skóre: 42 | blog: fakeblog
    Sice je to možná pitomost ale třeba jsou jen zakázané všechny přístupy. V konfiguráku /etc/proftpd.conf je oddíl "limit login"
            <Limit LOGIN>
                    Allow   from 192.168.xxx.xxx, xx.xx.xx.xx, 127.0.0.1
    #               Allow   from all
                    Deny    from all
            </Limit>

Takhle to mám třeba já. Radši to zkontrolujte ale asi to není ono.
    17.4.2006 11:42 SPM | skóre: 28
    Připsal jsem, ale výsledek bohužel stejný :(
    17.4.2006 15:08 -
    ?

/etc/hosts.deny
    17.4.2006 16:03 SPM | skóre: 28
    Ani neexistoval... Teď jsem nainstaloval vsftpd a už vše jede, ale stejně nějak nechápu, co se tomu ProFTPd nelíbilo...

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.