abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 15:55 | Zajímavý software

WLED je open-source firmware pro ESP8266/ESP32, který umožňuje Wi-Fi ovládání adresovatelných LED pásků se stovkami efektů, synchronizací, audioreaktivním módem a Home-Assistant integrací. Je založen na Arduino frameworku.

Indiánský lotr | Komentářů: 0
    včera 15:33 | Nová verze

Open source platforma Home Assistant (Demo, GitHub, Wikipedie) pro monitorování a řízení inteligentní domácnosti byla vydána v nové verzi 2025.8.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    včera 14:22 | IT novinky

Herní studio Hangar 13 vydalo novou Mafii. Mafia: Domovina je zasazena do krutého sicilského podsvětí na začátku 20. století. Na ProtonDB je zatím bez záznamu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 13:22 | IT novinky

Operátor O2 má opět problémy. Jako omluvu za pondělní zhoršenou dostupnost služeb dal všem zákazníkům poukaz v hodnotě 300 Kč na nákup telefonu nebo příslušenství.

Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    včera 05:55 | IT novinky

Společnost OpenAI představila GPT-5 (YouTube).

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 05:00 | Nová verze

Byla vydána (𝕏) červencová aktualizace aneb nová verze 1.103 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a videi v poznámkách k vydání. Ve verzi 1.103 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

7.8. 17:33 | IT novinky

Americký prezident Donald Trump vyzval nového generálního ředitele firmy na výrobu čipů Intel, aby odstoupil. Prezident to zdůvodnil vazbami nového šéfa Lip-Bu Tana na čínské firmy.

Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    7.8. 16:55 | Nová verze

Bylo vydáno Ubuntu 24.04.3 LTS, tj. třetí opravné vydání Ubuntu 24.04 LTS s kódovým názvem Noble Numbat. Přehled novinek a oprav na Discourse.

7.8. 16:44 | Nová verze

Byla vydána verze 1.89.0 programovacího jazyka Rust (Wikipedie). Podrobnosti v poznámkách k vydání. Vyzkoušet Rust lze například na stránce Rust by Example.

7.8. 12:22 | IT novinky

Americká technologická společnost Apple uskuteční v USA další investice ve výši sta miliard dolarů (2,1 bilionu korun). Oznámil to ve středu šéf firmy Tim Cook při setkání v Bílém domě s americkým prezidentem Donaldem Trumpem. Trump zároveň oznámil záměr zavést stoprocentní clo na polovodiče z dovozu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 7
    Kolik tabů máte standardně otevřeno ve web prohlížeči?
     (47%)
     (21%)
     (4%)
     (5%)
     (3%)
     (1%)
     (1%)
     (18%)
    Celkem 315 hlasů
     Komentářů: 23, poslední 4.8. 13:01
    Rozcestník

Dotaz: klavesnice na Notebooku

13.11.2006 17:40 crt
    klavesnice na Notebooku
    Přečteno: 421×
    Cus, mam Debian 3.1 a nainstaloval sem ho na Notebooku DELL. Je tam problem s klavesnici jakmile zapnu Xka a vlezu do nejakeho grafickeho prostredi, Gnome, fluxbox .. tak se chova opacne, kazdy notebook ma tlacitko FN kdys drzim FN tak muzu psat na klavesnici misto pismen UIOJKLM cisla ale ono je to naopak normalne pisu cisla as FN pisu pisnema, jeto docela opruz, prosim kde se to tam da prepnout v nastaveni nebo co stim ;] dik moc

Odpovědi

13.11.2006 19:23 Jerzabek | skóre: 7 | Plzeň
    Rozbalit Rozbalit vše Re: klavesnice na Notebooku
    Nedávno jsem u kamaráda řešil naprosto stejný, problém, proto se předem omlouvám za stupidní dotaz. Na některých notebookách lze zapnout jakýsi "caps-lock" pro klávesu FN. Na kamarádovo ASUSu se to zapínalo a vypínalo FN+klávesa F8 (nevím přesně). Nemáte tedy zapnutou tuhle fci?
    13.11.2006 20:34 Jirka | skóre: 36
    A nemáte zapnutý num-lock? Protože takhle se to přesně chová, pokud zapnete num-lock.
    13.11.2006 23:19 Jerzabek | skóre: 7 | Plzeň
    To je v podstatě totéž co jsem psal, jen jsem nevěděl, že to dělal caps-lock.. :)))
    14.11.2006 00:53 Jirka | skóre: 36
    Myslel jsi num-lock, ne?

BTW: na ASUSech je Fn+F8 přepínání výstupu na TV/ext.displej/oboji.

Pokud to je opravdu num-lockem, ktery se pri prihlaseni do systemu zapne, zkontroloval bych, jestli nemate v nejakem skriptu (ktery se provede pri spusteni wm) volani programu setleds, nebo neco podobneho.
    14.11.2006 06:51 Hanato | skóre: 13 | Praha
    Nebo se podivat jeste v biosu, jestli neni standardne zapnuta
    Nikdo učený z nebe nespadl, ale blbce jako kdyby shazovali. PS: proto jsem tady dole :-)
    24.2.2007 13:56 martin.ol
    No mám tu takovou kuriozitku: Sem takhle jednou podržel shift a cosi vyskočilo, jsem to nevědomky odentroval a cačala my blbnout klávesnice... asi to bylo cosi o funkci jedním prstem či co, jsem to v nastavéní KDE zakázal ale furt mi tu zůstává chybička. Prostě mi nefunguje Num Lock, svítí, že je zapnutý, ale nepíše to nic. Jo a je to na noťásku Asus, Mandriva Free 2007, KDE 3.5.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.