abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 03:55 | Bezpečnostní upozornění

Příspěvek na blogu Ubuntu upozorňuje na několik zranitelností v rozšíření Linuxu o mandatorní řízení přístupu AppArmor. Společně jsou označovány jako CrackArmor. Objevila je společnost Qualys (technické detaily). Neprivilegovaný lokální uživatel se může stát rootem. Chyba existuje od roku 2017. Doporučuje se okamžitá aktualizace. Problém se týká Ubuntu, Debianu nebo SUSE. Red Hat nebo Fedora pro mandatorní řízení přístupu používají SELinux.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:22 | Nová verze

Byla vydána nová verze 19 integrovaného vývojového prostředí (IDE) Qt Creator. Podrobný přehled novinek v changelogu.

včera 03:44 | Nová verze

Bitwig Studio (Wikipedie) bylo vydáno ve verzi 6. Jedná se o proprietární multiplatformní (macOS, Windows, Linux) digitální pracovní stanici pro práci s audiem (DAW).

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    včera 02:11 | Komunita

Společnost Igalia představila novou linuxovou distribuci (framework) s názvem Moonforge. Jedná se o distribuci určenou pro vestavěné systémy. Vychází z projektů Yocto a OpenEmbedded.

včera 00:44 | Nová verze

Google Chrome 146 byl prohlášen za stabilní. Nejnovější stabilní verze 146.0.7680.71 přináší řadu novinek z hlediska uživatelů i vývojářů. Podrobný přehled v poznámkách k vydání. Opraveno bylo 29 bezpečnostních chyb. Vylepšeny byly také nástroje pro vývojáře.

včera 00:22 | Nová verze

D7VK byl vydán ve verzi 1.5. Jedná se o fork DXVK implementující překlad volání Direct3D 3 (novinka), 5, 6 a 7 na Vulkan. DXVK zvládá Direct3D 8, 9, 10 a 11.

11.3. 23:22 | Nová verze

Bylo vydáno Eclipse IDE 2026-03 aneb Eclipse 4.39. Představení novinek tohoto integrovaného vývojového prostředí také na YouTube.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    11.3. 10:22 | Upozornění

Ze systému Slavia pojišťovny uniklo přibližně 150 gigabajtů citlivých dat. Jedná se například o pojistné dokumenty, lékařské záznamy nebo přímou komunikaci s klienty. Za únik může chyba dodavatelské společnosti.

Ladislav Hagara | Komentářů: 11
    11.3. 10:11 | IT novinky

Sněmovna propustila do dalšího kola projednávání vládní návrh zákona o digitální ekonomice, který má přinést bezpečnější on-line prostředí. Reaguje na evropské nařízení DSA o digitálních službách a upravuje třeba pravidla pro on-line tržiště nebo sociální sítě a má i víc chránit děti.

Ladislav Hagara | Komentářů: 34
    11.3. 09:33 | IT novinky

Meta převezme sociální síť pro umělou inteligenci (AI) Moltbook. Tvůrci Moltbooku – Matt Schlicht a Ben Parr – se díky dohodě stanou součástí Meta Superintelligence Labs (MSL). Meta MSL založila s cílem sjednotit své aktivity na poli AI a vyvinout takovou umělou inteligenci, která překoná lidské schopnosti v mnoha oblastech. Fungovat by měla ne jako centralizovaný nástroj, ale jako osobní asistent pro každého uživatele.

Které desktopové prostředí na Linuxu používáte?
     (16%)
     (7%)
     (0%)
     (11%)
     (29%)
     (2%)
     (5%)
     (2%)
     (13%)
     (25%)
    Celkem 1059 hlasů
     Komentářů: 26, poslední včera 08:56
    Rozcestník

Dotaz: CS 1,6 + wine

23.2.2007 15:01 Molex
    CS 1,6 + wine
    Přečteno: 487×
    zdravím. mám problém na debian 3,1 stable. Chci spustit CS 1,6 (s patchem) pod WINE (co byl při instalaci na DVD s debianem). Tak instalace se snad zdařila a když chci spustit CSko (ikonou na ploše) tak mi to hodí chybu...

viz. dva obrázky s tou chybou:

http://molex.webz.cz/screen6.png

http://molex.webz.cz/screen7.png

jsem naprostý začátečník prosím poradte co s tim mam udělat... děkuju moc

Odpovědi

23.2.2007 15:16 Mirek
    Rozbalit Rozbalit vše Re: CS 1,6 + wine
    Použij raději testing verzi Debiana, Sarge je opravdu velmi starý.
    Max avatar 23.2.2007 20:35 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    cs1.6 vyžaduje toto :
    http://www.abclinuxu.cz/forum/show/111670;jsessionid=77j5twkqdaph#1
    Jinak neuvidíš různé texty ...
    Zdar Max
    Měl jsem sen ... :(
    Max avatar 23.2.2007 20:38 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    Pak zkus raději spustit csko z konzole, ať aspoň víme, co se děje :
    Vjeď do adresáře s cskem a dej :
    wine hl.exe -game cstrike -console

Popř :
    WINEDEBUG="error" wine hl.exe -game cstrike -console

Zdar Max
    24.2.2007 16:25 DNA
    mě se vyplatilo WINEDEBUG="-all" popř. WINEDEBUG="fixme-all", ale je možné, že je to závislé na verzi wine (používám na Steam + HL2/Source)
    Max avatar 24.2.2007 17:42 Max | skóre: 72 | blog: Max_Devaine
    mě se vyplatilo WINEDEBUG="-all" popř. WINEDEBUG="fixme-all", ale je možné, že je to závislé na verzi wine (používám na Steam + HL2/Source)

WINEDEBUG="-all" apod. odstraní jakékoliv debugovací hlášky, hra je sice rychlejší, ale když je tam nějaká chybka a chceš výpis jen chybových věcí, tak prostě error. Když hra běží ok, tak si jí taky zrychlým parametrme -all, ale tady potřebuju naopak aspoň něco vypsat. Zdá se ovšem, že návod dole vše řeší ...
    Zdar Max
    24.2.2007 18:10 DNA
    ono jich to vypisuje mraky a ani jednu se mi nepodařilo vyřešit (po tom, co vyšla nová verze s wine-gl jich hodně ubylo, ale stejně)
    24.2.2007 12:27 Scarabeus IV | skóre: 20 | blog: blogisek_o_gentoo | Praha
    tu prvni chybovou hlasku odstranis smazanim reg. klicu HKCU/Software/Valve/ a to druhe instalaci wine_gecka
    wine_gecko.cab tento soubor nahrajes do ~/.wine/drive_c/Program\ Files/
    pote rozbalis pomoci programu cabextract a upravis v registrech HKCU/Software/Wine/MSHTML kam pridas stringovou hodnotu s nazvem: GeckoPath a hodnotou: c:\Program Files\wine_gecko
    4.3.2007 15:21 Monstaa
    Přejdi z Debianu na OpenSuSE 10.2, je to pro začátek jednodušší a Steam i NonSteam CS jsem tam rozjel bez větších problémů, ale než jsem spustil Steam tak jsem musel použít Google, Steam má font Tahoma.ttf (steam se spustí ale není tam žádné písmo :( ), tak ten je třeba někde stáhnout a vložit do této složky /.wine/drive_c/windows/fonts , složka je skrýtá.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.