Jak si zobrazit pomocí Chrome a na Chromiu založených webových prohlížečích stránky s neplatným certifikátem? Stačí napsat thisisunsafe.
V repozitáři AUR (Arch User Repository) linuxové distribuce Arch Linux byly nalezeny a odstraněny tři balíčky s malwarem. Jedná se o librewolf-fix-bin, firefox-patch-bin a zen-browser-patched-bin.
Dle plánu by Debian 13 s kódovým názvem Trixie měl vyjít v sobotu 9. srpna.
Vývoj linuxové distribuce Clear Linux (Wikipedie) vyvíjené společností Intel a optimalizováné pro jejich procesory byl oficiálně ukončen.
Byl publikován aktuální přehled vývoje renderovacího jádra webového prohlížeče Servo (Wikipedie).
V programovacím jazyce Go naprogramovaná webová aplikace pro spolupráci na zdrojových kódech pomocí gitu Forgejo byla vydána ve verzi 12.0 (Mastodon). Forgejo je fork Gitei.
Nová čísla časopisů od nakladatelství Raspberry Pi zdarma ke čtení: Raspberry Pi Official Magazine 155 (pdf) a Hello World 27 (pdf).
Hyprland, tj. kompozitor pro Wayland zaměřený na dláždění okny a zároveň grafické efekty, byl vydán ve verzi 0.50.0. Podrobný přehled novinek na GitHubu.
Patrick Volkerding oznámil před dvaatřiceti lety vydání Slackware Linuxu 1.00. Slackware Linux byl tenkrát k dispozici na 3,5 palcových disketách. Základní systém byl na 13 disketách. Kdo chtěl grafiku, potřeboval dalších 11 disket. Slackware Linux 1.00 byl postaven na Linuxu .99pl11 Alpha, libc 4.4.1, g++ 2.4.5 a XFree86 1.3.
Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) jako první orgán státní správy v Česku spustilo takzvaný „bug bounty“ program pro odhalování bezpečnostních rizik a zranitelných míst ve svých informačních systémech. Za nalezení kritické zranitelnosti nabízí veřejnosti odměnu 1000 eur, v případě vysoké závažnosti je to 500 eur. Program se inspiruje přístupy běžnými v komerčním sektoru nebo ve veřejné sféře v zahraničí.
Jedou bez problémů, ale ne v aktuálně nejnovějším Wine 0.9.37, nejlépe použít verzi 0.9.36. Btw. Mám koupenou verzi od CD Projektu, asi tu samou jako je současná v NXK, ale kupoval jsem ji dřív v jiné edici. Instalaci jsem nezkoušel, resp. velmi dávno, teď občas Heroes hraju už z nainstalované a zkouším v nových verzích Wine.
Ještě bych dodal, že si kdosi na stránkách winehq.org stěžoval na problémy, ale já jsem nezaznamenal vůbec žádné. Zvuk i grafika včetně animací je bez problémů (dříve nějaké byly, ale s novými verzemi Wine zmizely).
Jediné, co určitě nefunguje a nejenom v Heroes je síťový multiplayer, protože není dokončená příslušná dll knihovna.
A úplně poslední drobnost, doporučuju nejvyšší rozlišení 1280x1024, v nižším bývaly ve starých verzích Wine problémy ... v posledních verzích jsem nezkoušel.
Ono už je to docela dlouho, co jsem je instaloval ...
Ale základní trik u vícecédéčkových verzí je nakopírovat obsah všech/obou CD (kromě toho se soundtracky) do jednoho adresáře někam, kam Wine "vidí" (soubory nepřepisovat). To proto, aby nenastal problém s výměnou médií a zamčenou CDROM, když Wine ještě blokuje první CD, ale instalátor chce další.
Kdyby hra CD detekovala (což HOMAM 4 od CD Projektu nedělá - funguje i bez CD v mechanice), tak lze kopírovat do různých adresářů, první z nich nastavit ve Wine jako CDROM a v průběhu instalace výměnu médií simulovat změnou symlinku.
Pak jsem spustil wine SETUP.EXE, upravil cílový adresář, odklepl licenci atd... hra se nainstalovala a pak jsem si vyrobil skriptík, kterým hru spouštím, ale v něm není nic jiného než nastavení US klávesnice, spuštění ve Wine a zpátky nastavení CZ klávesnice.
doufám, že to tak funguje ve všech verzích Wine, protože v těch posledních jsem hru neinstaloval, už ji mám instalovanou z dřívějška.
Jaká konkrétní chyba nastává? A z jaké edice je hra? Já mám to první vydání, které vyšlo kompletní s oběma datadisky v češtině. Pokud vím, tak totéž vyšlo ještě jednou v edici NXK. Ale opravdu nevím jestli mezi nimi nejsou rozdíly.
A ještě jednou varuju před verzí Wine 0.9.37, tam HOMAM 4 určitě nefunguje ve fullscreenu, v okně snad ano.
process tid prio (all id:s are in hex)
00000008 (D) Y:\bin\HOMM\Heroes4.exe
0000000e 15
0000000d 0
0000000a
0000000b 0
00000008 (D) Y:\bin\HOMM\Heroes4.exe
00000009 0 <==
a nevim cim to muze být
A v jaké verzi Wine? Funguje na tom PC Open GL? Wine využívá Open GL k akceleraci 2D grafiky.
Jestli je Wine 0.9.11, tak dopoučuju rozhodně update. To může být příčina. A nejlépe na verzi 0.9.36.
Co se updatu týče, viz tuhle poznámku
Zvláštní. Na mém stroji fungují Heroes 4 i bez cracku a originál CD nepožadují. Taky mám koupený originál, ale prostě jsem je nainstaloval do Wine a funguje to.
Mimochodem, problém se spouštěním ve fullscreenu je zřejmě opět opraven, takže verze Wine 0.9.38 je použitelná. Pouze tu 0.9.37 nutno vynechat .
wine eject
Pravda, viz screenshoty, ale ve hře to nepřekáží.
startx -- -depth 16
Taky můžeš zkusit exe z Equi, stejně tak jako zbytek módu.
Zvláštní... Bohužel příčinu neznám.
Mimochodem moje CD mají potisk dvoubarevný, žlutý a černý, černá převažuje na instalačních CD. CD jsou v trojobalu a třetí je audio CD se soundtrackem, na něm převažuje žlutá barva.
Tiskni
Sdílej: