abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 15:33 | Komunita

Na YouTube byly zveřejněny videozáznamy přednášek z hackerské konference DEF CON 33, jež proběhla 7. až 10. srpna v Las Vegas.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 05:33 | Nová verze

Bun (Wikipedie), tj. běhové prostředí (runtime) a toolkit pro JavaScript a TypeScript, alternativa k Node.js a Deno, byl vydán ve verzi 1.3. Představení novinek také na YouTube. Bun je naprogramován v programovacím jazyce Zig.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    včera 14:22 | IT novinky

V Lucemburku byly oznámeny výsledky posledního kola výzev na evropské továrny pro umělou inteligenci neboli AI Factories. Mezi úspěšné žadatele patří i Česká republika, potažmo konsorcium šesti partnerů vedené VŠB – Technickou univerzitou Ostrava. V rámci Czech AI Factory (CZAI), jak se česká AI továrna jmenuje, bude pořízen velmi výkonný superpočítač pro AI výpočty a vznikne balíček služeb poskytovaný odborníky konsorcia. Obojí bude sloužit malým a středním podnikům, průmyslu i institucím veřejného a výzkumného sektoru.

Ladislav Hagara | Komentářů: 15
    včera 01:22 | Nová verze

Byla vydána (𝕏) zářijová aktualizace aneb nová verze 1.105 editoru zdrojových kódů Visual Studio Code (Wikipedie). Přehled novinek i s náhledy a videi v poznámkách k vydání. Ve verzi 1.105 vyjde také VSCodium, tj. komunitní sestavení Visual Studia Code bez telemetrie a licenčních podmínek Microsoftu.

9.10. 15:33 | Komunita

Ve Firefoxu bude lepší správa profilů (oddělené nastavení domovské stránky, nastavení lišt, instalace rozšíření, uložení hesla, přidání záložky atd.). Nový grafický správce profilů bude postupně zaváděn od 14.října.

9.10. 12:44 | Nová verze

Canonical vydal (email) Ubuntu 25.10 Questing Quokka. Přehled novinek v poznámkách k vydání. Jedná se o průběžné vydání s podporou 9 měsíců, tj. do července 2026.

9.10. 12:22 | Nová verze

ClamAV (Wikipedie), tj. multiplatformní antivirový engine s otevřeným zdrojovým kódem pro detekci trojských koní, virů, malwaru a dalších škodlivých hrozeb, byl vydán ve verzi 1.5.0.

9.10. 01:22 | Nová verze

Byla vydána nová verze 1.12.0 dynamického programovacího jazyka Julia (Wikipedie) určeného zejména pro vědecké výpočty. Přehled novinek v příspěvku na blogu a v poznámkách k vydání. Aktualizována byla také dokumentace.

8.10. 15:11 | Bezpečnostní upozornění

V Redisu byla nalezena a v upstreamu již opravena kritická zranitelnost CVE-2025-49844 s CVSS 10.0 (RCE, vzdálené spouštění kódu).

Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    8.10. 14:00 | IT novinky

Ministr a vicepremiér pro digitalizaci Marian Jurečka dnes oznámil, že přijme rezignaci ředitele Digitální a informační agentury Martina Mesršmída, a to k 23. říjnu 2025. Mesršmíd nabídl svou funkci během minulého víkendu, kdy se DIA potýkala s problémy eDokladů, které některým občanům znepříjemnily využití možnosti prokázat se digitální občankou u volebních komisí při volbách do Poslanecké sněmovny.

Ladislav Hagara | Komentářů: 20
    Jaké řešení používáte k vývoji / práci?
     (38%)
     (46%)
     (16%)
     (17%)
     (22%)
     (15%)
     (17%)
     (15%)
     (15%)
    Celkem 207 hlasů
     Komentářů: 13, poslední 8.10. 07:41
    Rozcestník

Dotaz: instalace libavcodec1d

15.5.2008 20:59 mefisto87
    instalace libavcodec1d
    Přečteno: 539×
    zdravím, mám problém s instalací zmíněného balíku (kodeku) libavcodec1d

v základních repozitářích to není, tak jsem si přidal německé repozitáře, bo jsem někde na netu čet, že tam to je, bohužel synaptic to nenašel, tak jsem si stáhl DEB balíček a když jsem ho chtěl nainstalovat, tak mi to hodilo tuhle hlášku:

Error: Dependency is not satisfiable: libavcodec1d

rád bych radu jak zjistím, co doinstalovat pro splnění závislostí, bo nějaký repozitář, kde by se toto nacházelo

Díky

Odpovědi

disposable avatar 16.5.2008 17:50 disposable | skóre: 23
    Rozbalit Rozbalit vše Re: instalace libavcodec1d
    ak mas v zdrojoch standardne main contrib non-free, tak si tam namiesto toho tvojho nemeckeho cuda, pridaj toto:

deb http://debian-multimedia.fx-services.com/ testing main

alebo iny mirror christiana marillata (debian-multimedia.org). mne to s tymto zdrojom ide bez problemov (mam debian testing).
    if it ain't broke, don't fix it
    16.5.2008 23:01 mefisto87
    mno a nevíte, kde sehnat klíč k těm repo? asi jsem ho tam někde přehlídl...
    disposable avatar 17.5.2008 16:20 disposable | skóre: 23
    a co tak navstivit tu stranku? debian-multimedia.org.

to vsetko samozrejme za predpokladu ze pouzivate debian (vasa otazka taketo zakladne informacie neobsahuje a preto sa na nu nikto neobtazoval odpovedat). ak je to ubuntu, tak vam tento zdroj akurat vsetko rozhadze.
    20.5.2008 22:35 mefisto87
    používám debian a na těch stránkách jsem byl, ale klíč jsem tam nenašel.. ale jak jsem psal, možná jesm jej někde přehlédl..
    disposable avatar 22.5.2008 21:20 disposable | skóre: 23
    If this repository is to slow for you use a mirror.

The first package to install is debian-multimedia-keyring. You have two choices :

1

With dpkg :

Download the debian-multimedia-keyring. package by hand (right click and Save Link As...) and install the package with 'dpkg -i debian-multimedia-keyring_2007.02.14_all.deb'

2

With apt-get :

apt-get install debian-multimedia-keyring And ignore the apt-get warnings about the missing GPG key.
    22.5.2008 23:09 mefisto87
    tak jsem zkusil: # apt-get install debian-multimedia-keyring

a obdržel jsem zprávu: E: Nemohu získat zámek /var/lib/dpkg/lock - open (11 Prostředek je dočasně nepřístupný) E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), is another process using it?

a tím to skončilo
    23.5.2008 00:29 mefisto87
    tak se mi povedlo přidat ten klíč, mám přístupné stable repo, ale do testing se stále nedostanu
    disposable avatar 23.5.2008 01:47 disposable | skóre: 23
    no tak zmente v riadku, ktorym ste si ten repozitar pridali, slovo 'stable' na 'testing' a bude to fungovat. (editor /etc/apt/sources.list)

napr.:

deb ftp://ftp.tuke.sk/debian-multimedia/ stable main

je potrebne zmenit na:

deb ftp://ftp.tuke.sk/debian-multimedia/ testing main

list vsetkych zrkadiel je na:

http://www.debian-multimedia.org/debian-m.php
    24.5.2008 11:25 mefisto87
    tak jsem to nakonec se vyřešilo tak, že vyšla nová verze programu, který toto po mě vyžadoval a nová verze už to nevyžaduje.. děkuji za váš čas a trpělivost :-)

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.