abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 05:55 | IT novinky

Organizace Open Container Initiative (OCI) (Wikipedie), projekt nadace Linux Foundation, vydala Runtime Specification 1.3 (pdf), tj. novou verzi specifikace kontejnerového běhového prostředí. Hlavní novinkou je podpora FreeBSD.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 11:33 | IT novinky

Nový open source router Turris Omnia NG je v prodeji. Aktuálně na Allegro, Alternetivo, Discomp, i4wifi a WiFiShop.

Ladislav Hagara | Komentářů: 15
    včera 05:44 | Komunita

Na YouTube a nově také na VHSky byly zveřejněny sestříhané videozáznamy přednášek z letošního OpenAltu.

včera 04:33 | Komunita

Jednou za rok otevírá společnost SUSE dveře svých kanceláří široké veřejnosti. Letos je pro vás otevře 26. listopadu v 16 hodin v pražském Karlíně. Vítáni jsou všichni, kdo se chtějí dozvědět více o práci vývojářů, prostředí ve kterém pracují a o místní firemní kultuře. Můžete se těšit na krátké prezentace, které vám přiblíží, na čem inženýři v Praze pracují, jak spolupracují se zákazníky, partnery i studenty, proč mají rádi open source a co

… více »
    SUSEMAS | Komentářů: 1
    včera 04:22 | Komunita

Na čem pracují vývojáři webového prohlížeče Ladybird (GitHub)? Byl publikován přehled vývoje za říjen (YouTube).

včera 04:11 | Zajímavý článek

Jeff Quast otestoval současné emulátory terminálu. Zaměřil se na podporu Unicode a výkon. Vítězným emulátorem terminálu je Ghostty.

Ladislav Hagara | Komentářů: 10
    3.11. 22:55 | IT novinky

Amazon bude poskytovat cloudové služby OpenAI. Cloudová divize Amazon Web Services (AWS) uzavřela s OpenAI víceletou smlouvu za 38 miliard USD (803,1 miliardy Kč), která poskytne majiteli chatovacího robota s umělou inteligencí (AI) ChatGPT přístup ke stovkám tisíc grafických procesů Nvidia. Ty bude moci využívat k trénování a provozování svých modelů AI. Firmy to oznámily v dnešní tiskové zprávě. Společnost OpenAI také nedávno

… více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    3.11. 16:22 | Pozvánky

Konference Prague PostgreSQL Developer Day 2026 (P2D2) se koná 27. a 28. ledna 2026. Konference je zaměřena na témata zajímavá pro uživatele a vývojáře. Příjem přednášek a workshopů je otevřen do 14. listopadu. Vítáme témata související s PostgreSQL či s databázemi obecně, a mohou být v češtině či angličtině.

TomasVondra | Komentářů: 0
    3.11. 13:22 | Nová verze

Byl vydán Devuan 6 Excalibur. Přehled novinek v poznámkách k vydání. Kódové jméno Excalibur bylo vybráno podle planetky 9499 Excalibur. Devuan (Wikipedie) je fork Debianu bez systemd. Devuan 6 Excalibur vychází z Debianu 13 Trixie. Devuan 7 ponese kódové jméno Freia.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    3.11. 10:44 | IT novinky

Společnost Valve aktualizovala přehled o hardwarovém a softwarovém vybavení uživatelů služby Steam. Podíl uživatelů Linuxu poprvé překročil 3 %, aktuálně 3,05 %. Nejčastěji používané linuxové distribuce jsou Arch Linux, Linux Mint a Ubuntu. Při výběru jenom Linuxu vede SteamOS Holo s 27,18 %. Procesor AMD používá 67,10 % hráčů na Linuxu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    Jaké řešení používáte k vývoji / práci?
     (36%)
     (48%)
     (18%)
     (18%)
     (22%)
     (15%)
     (21%)
     (16%)
     (16%)
    Celkem 311 hlasů
     Komentářů: 15, poslední 2.11. 08:25
    Rozcestník

Dotaz: asus m51sn a tv karta

18.8.2008 21:18 @pretorian | skóre: 14 | blog: @pretorianův blog
    asus m51sn a tv karta
    Přečteno: 1361×
    Zdravim,

mam tento uzasny notebook asi tyden a posledni tri dny se snazim rozbehat televizni kartu. Googluju jak blazen, ale nic moc extra jsem nenasel, Notebook ma v sobe hybridni tv tuner od firmy Yuan s chipsetem dib7700 (pravdepodobne, aspon to hlasi visty) - nemohu to rict s jistotou, protoze tv karta je pripojena pres usb sbernici a lsusb -v mi chipset nepovi. Hledal jsem i ruzne manualy k notebooku se specifikacemi (kde bych mohl najit o jaky chipset se jedna), lec marne. No, chipset jsme tedy snad uspesne nasli, ted mi dalo chvili praci najit k tomu ovladac - dvb-usb-dib0700 (ktery by mel snad podporovat i dib7700).

nafik@dark:/$ sudo modprobe dvb-usb-dib0700
    nafik@dark:/$ dmesg
    [  230.888804] dib0700: loaded with support for 5 different device-types
    [  230.888840] usbcore: registered new interface driver dvb_usb_dib0700

A zadne zarizeni v /dev se nevytvori ( /dev/video ani /dev/dvb/* ).

Zkousel jsem i ruzne verze firmware ( nakonec jsem tam nechat ten z linux-restricted-modules baliku )

nafik@dark:/lib/firmware/2.6.24-16-generic$ ls -l dvb-usb-dib0700-1.10.fw 
    -rw-r--r-- 1 root root 34306 2008-08-18 21:12 dvb-usb-dib0700-1.10.fw

Jadro mam 2.6.24-16, distribuci Ubuntu verze 8.04. Nemate nekdo nejaky napad nebo zkusenosti s timhle chipsetem?
    V pozadí každého velkého majetku je zločin.

Odpovědi

11.9.2008 18:40 Denwerko | skóre: 2
    Rozbalit Rozbalit vše Re: asus m51sn a tv karta
    taktiež vlastním tento notebook a tv tuner sa mi zatiaľ vôbec nedarí rozbehať... škoda

http://article.gmane.org/gmane.linux.drivers.dvb/43541
    12.9.2008 06:57 @pretorian | skóre: 14 | blog: @pretorianův blog
    jojo, ten odkaz, co jsi poslal, tak je z mailing-listu dvb ovladacu a shodou okolnosti jsem tuhle zpravu psal ja :)

jak jsem v ni psal - digitalni cast tuneru jsem pravdepodobne rozchodil (nemohu potvrdit, nebydlim v casti, kde by byl prijem digitalniho signalu mozny).

A co se tyce analogove casti tuneru - tak to mam potvrzene od programatora dib0700 modulu, ze analogovou cast driveru dodela snad do pul roku.
    12.9.2008 17:58 Denwerko | skóre: 2
    aha :) no tak nic potom. Aspon vieme co sa deje
    12.9.2008 19:17 @pretorian | skóre: 14 | blog: @pretorianův blog
    a digitalni vysilani jste zkousel prijmat?
    14.9.2008 16:56 Denwerko | skóre: 2
    Smola, zatial tu nieje zatiaľ dostupné. Ale keď sa dostanem niekam kde bude DVB tak skúsim.
    11.3.2009 21:21 Denwerko | skóre: 2
    stale nic ?
    gtz avatar 11.3.2009 22:05 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno

Zdravím ,

vlastním  větší typ ASUS M70-SR s integrovaným tunerem a zkoušel jsem na něm standardně Suse místo dodávaných Vista 32 bit premium. Suse našel tuner DVB YUAN_MCXXX , nahrál jsem Yastem vše pro DVB a to bylo celé. Kaffeine ani dvbscan nedokázal najít nic. Jak jsem zjištoval  DVB tuner se zapíná přes SW , myslím si , že modul detekuje Chip , a to je celé co s ním udělá.  Ndiswrapper s drivery pro Vista-Xp by to asi nerozchodil...

V každém případě ať se daří to rozchodit. ( Já jsem zkoušel na OpenSuse OSS-11.1-Live  )

- nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    gtz avatar 11.3.2009 22:17 gtz | skóre: 27 | blog: gtz | Brno

wiki.ubuntu.com/LaptopTestingTeam/AsusM51Sn

chipset tam udávají  : Build in TV tuner not support by linux dvb driver (STK7700D chipset) ...

- nejhorší jsou trpaslíci ... Ti Vám vlezou úplně všude
    12.3.2009 00:06 @pretorian | skóre: 14 | blog: @pretorianův blog

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=894091

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.