abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    včera 21:44 | Komunita

Na čem aktuálně pracují vývojáři GNOME a KDE Plasma? Pravidelný přehled novinek v Týden v GNOME a Týden v KDE Plasma.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 14:22 | IT novinky

Před 25 lety zaplavil celý svět virus ILOVEYOU. Virus se šířil e-mailem, jenž nesl přílohu s názvem I Love You. Příjemci, zvědavému, kdo se do něj zamiloval, pak program spuštěný otevřením přílohy načetl z adresáře e-mailové adresy a na ně pak „milostný vzkaz“ poslal dál. Škody vznikaly jak zahlcením e-mailových serverů, tak i druhou činností viru, kterou bylo přemazání souborů uložených v napadeném počítači.

Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    3.5. 22:33 | Nová verze

Byla vydána nová major verze 5.0.0 svobodného multiplatformního nástroje BleachBit (GitHub, Wikipedie) určeného především k efektivnímu čištění disku od nepotřebných souborů.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    2.5. 22:22 | Komunita

Na čem pracují vývojáři webového prohlížeče Ladybird (GitHub)? Byl publikován přehled vývoje za duben (YouTube).

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    2.5. 19:11 | IT novinky

Provozovatel čínské sociální sítě TikTok dostal v Evropské unii pokutu 530 milionů eur (13,2 miliardy Kč) za nedostatky při ochraně osobních údajů. Ve svém oznámení to dnes uvedla irská Komise pro ochranu údajů (DPC), která jedná jménem EU. Zároveň TikToku nařídila, že pokud správu dat neuvede do šesti měsíců do souladu s požadavky, musí přestat posílat data o unijních uživatelích do Číny. TikTok uvedl, že se proti rozhodnutí odvolá.

Ladislav Hagara | Komentářů: 4
    2.5. 11:22 | Zajímavý projekt

Společnost JetBrains uvolnila Mellum, tj. svůj velký jazykový model (LLM) pro vývojáře, jako open source. Mellum podporuje programovací jazyky Java, Kotlin, Python, Go, PHP, C, C++, C#, JavaScript, TypeScript, CSS, HTML, Rust a Ruby.

2.5. 09:11 | Bezpečnostní upozornění

Vývojáři Kali Linuxu upozorňují na nový klíč pro podepisování balíčků. K původnímu klíči ztratili přístup.

1.5. 20:00 | Komunita

V březnu loňského roku přestal být Redis svobodný. Společnost Redis Labs jej přelicencovala z licence BSD na nesvobodné licence Redis Source Available License (RSALv2) a Server Side Public License (SSPLv1). Hned o pár dní později vznikly svobodné forky Redisu s názvy Valkey a Redict. Dnes bylo oznámeno, že Redis je opět svobodný. S nejnovější verzí 8 je k dispozici také pod licencí AGPLv3.

Ladislav Hagara | Komentářů: 3
    1.5. 19:22 | IT novinky

Oficiální ceny Raspberry Pi Compute Modulů 4 klesly o 5 dolarů (4 GB varianty), respektive o 10 dolarů (8 GB varianty).

30.4. 22:33 | Nová verze

Byla vydána beta verze openSUSE Leap 16. Ve výchozím nastavení s novým instalátorem Agama.

Jaký filesystém primárně používáte?
     (57%)
     (1%)
     (8%)
     (21%)
     (4%)
     (2%)
     (2%)
     (0%)
     (1%)
     (3%)
    Celkem 522 hlasů
     Komentářů: 20, poslední dnes 00:19
    Rozcestník
    Štítky: není přiřazen žádný štítek

Dotaz: trolling

Fluttershy, yay! avatar 26.8.2021 14:03 Fluttershy, yay! | skóre: 93 | blog:
    trolling
    Přečteno: 123×

Diskuse vznikla z vlákna této diskuse.

🇵🇸Touch grass🇺🇦 ✊ ani boha, ani pána

Odpovědi

26.8.2021 14:03 hm
    Rozbalit Rozbalit vše trolling
    tys vyzebral nekde po ulicich 50 euro a nekupils windows 11 pro :D :D tos ty prachy mohl radeji vyslopat borovickama a jaky marketing ze pro tam dali do nazvu umi to spustit photoshop nebo cad programi ty vole jeste se tim chlubi jak se nechal sam napalit a i zaplatil za to penezama :D .D .D tak uz jsem videl vsechno :D :D .D :D :D on asi nevi ze linux je penezama na burze ceneny na rovnych 0 slovem nula euro :D .D :D a on vytasi 50 :D : D. D. D. D. .D D: D. d: :D . D:
    24.8.2021 20:33 marp | skóre: 5 | Praha
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Zorin OS 16 Pro

Ty jsi deb*il, že?

„Moje práce není probudit ovce, ale shromáždit vlky!“
    24.8.2021 20:45 hm
    deb*il --- co to je za sifrovany slovo jak mam odpovedat ked mluvis jazykem kteremu rozumis len ty
    24.8.2021 20:48 marp | skóre: 5 | Praha
    skrytý komentář Náš administrátor shledal tento komentář závadným.

šíření nenávisti na základě národnosti

Zobrazit komentář
    24.8.2021 20:54 hm
    dalsi sifri ?? s tebou je tezce mluvit kdyz hucis neznamym jazykem asi nejaky apostol kdovi
    24.8.2021 20:58 marp | skóre: 5 | Praha

osobní útoky

Zobrazit komentář
    24.8.2021 21:01 hm
    ty si chod vezmout widly a vyhod nim uz z teho sveho pocitace ten hnuj a naistaluj tam uz radny system 11 pro a ne ten parody komedy co tam mas :D
    24.8.2021 21:05 marp | skóre: 5 | Praha

To je u vás nová nemoc? Na Slovensku? Debilita? Tak doufám, že to není nakažlivé a nepřenesete to do Česka ;-)

24.8.2021 21:10 hm
    neboj dvakrat to chytnout nemuzes jinak ja jsem imunni to poznas podle toho ze mam windows 11 pro
    24.8.2021 21:48 Ovoce | skóre: 16 | blog: Vyplizlo_ze_zivota
    debil, blbeček...

TVL jako chápu že odpovídáš na blbej trolling, ale tohle je ještě ubožejší

nebuď takovej kokot, i ve vlastním zájmu

24.8.2021 21:49 marp | skóre: 5 | Praha

Jo :-)

24.8.2021 21:52 hm
    presne ale co mam s nim delat nenecha mne na pokoji furt steka jak besnej pes ale snazim se byt v klidu potesi kdyz mam podporu nejenom u kedaru novy lide za mnou mne tesi aspon muze to zradlo pro psi videt aby se nad sebou zamyslel tys vedels ze marp je znacna pro to zradlo? nahoda? ne neni nahoda :-)
    24.8.2021 22:17 marp | skóre: 5 | Praha

šíření nenávisti na základě národnosti

Zobrazit komentář
    24.8.2021 22:35 hm
    jiz si si ze sve blbosti nevsiml ja na tebe nereaguji a ty nevydrzis ani pet minut bez toho aby si zas tro(l)til a ne neprinutis mne niajk reagovat na tvoje brepty to by sem musel byt niz nez si ty a to se nikdy nestane bez si hrat s linuxem a mne nech pracovat na windowsi 11 pro
    tralala avatar 26.8.2021 08:16 tralala | skóre: 9 | blog: tralala
    tak ty povlom si sa dostal na uroven hm :) mozno aj nizsie
    26.8.2021 09:36 hm
    jses spitej von se na moji uroven nikdy nedotahne vzdyt je uplne mimo egoistickej spratek jen to vysiluje jak pubertacka nezna win11pro to mne uplne staci mit nazor na jeho uroven
    24.8.2021 20:39 marp | skóre: 5 | Praha

osobní útoky

Zobrazit komentář
    24.8.2021 20:47 hm
    hodne slaby argumentace a hele nezapomen si oznacit tenhle screen jako oblibeny sebou samym at ti tam nesviti nula co ti porad jenom pripomina co si zac a to te stve ne ja pred realitou neuteces :D :D
    24.8.2021 20:49 marp | skóre: 5 | Praha

Hodně slabý, čobole ;-) Víc neumíš?

24.8.2021 21:08 hm
    ses tro(l)t
    24.8.2021 21:12 marp | skóre: 5 | Praha

Zobrazit komentář
    24.8.2021 21:15 hm
    ses tro(l)t jak by kedar taky zaiste potvrdil a uz jsme dva nechci aby se tu za mne postavili i dalsi ta hamba na tvou hlavu no nechtel bych D: :D .D zakazdym kdyz se podivame na tvuj skrin at to vzdycki pripomina :D .D
    24.8.2021 21:20 marp | skóre: 5 | Praha

Zobrazit komentář
    24.8.2021 21:25 hm
    tak jo jdu na to jen si stahnu i tve predosle skrini protoze tam nemas windowsi tak je to pro mne vic vzrusujici vis delas dobrou praci :D :D :D
    24.8.2021 21:21 panika
    jeden jste porucha osobnosti toho druhyho? pres den marp a v noci hm? dualboot osobnosti? same otazky...
    24.8.2021 21:22 marp | skóre: 5 | Praha

No ty jsi taky elegán :-)

24.8.2021 21:26 hm
    No ty jsi taky elegán :-)
    24.8.2021 21:27 marp | skóre: 5 | Praha

Reaguji na pitomce a ozve se filozof...

24.8.2021 21:28 hm
    Reaguji na filozofa a ozve se pitomec...
    25.8.2021 15:05 xicht
    Uz zase cpes svoje Windows blabloly na GNU/Linux portal... ach jo.
    25.8.2021 15:51 hm
    blabloly -- nejdriv se nauc pisat normalne a potom muzes ke mne mluvit ach jo co mam a co nemam delat se svym pocitacem ze ktery system si tam mam dat sem si vsimnul ze nejcasteji na mne kydaji ti kteri windows11pro nemaji nebo si ho nemuzou dovolit asi nejake socky nevim a tudyz nemaji poneti o cem mluvim tudyz nevedi o cem mluvi oni samy ale co nadelat kdyz se linuxak montuje do reci tematu windowsu a pritom nema tuseni o cem je rec sranda ze semka jeste mas guraz chodit a dovolovat si na mne reagovat priste dones nejake argumetace at nevypadas smesne jak marpa co si sam lajkuje desktop skrini tuna protoze nikomu jinemu se to nelibi :D :D .D
    25.8.2021 19:15 xicht
    Co si das na PC je ciste tvoje vec. Tvuj predpoklad, ze nevim o cem pisu je spatny. Windows stanice i servery jsem administroval mnoho let a jsem rad ze existuji alternativy v podobe GNU/Linuxu a BSD. Na servery dnes Windows vubec nedavam a klienti i ja jsme spokojeni. Na hlavu ti kydam, protoze tu neustale pises sracky a ne konstruktivni kritiku nebo uzitecna/zajimava temata.
    25.8.2021 19:31 hm
    rekni ti to takhle pokud si nepochopil aspon polkuá toho co som tu napsal bude velice obtizne se nastelovat k tvemu levelu aby z toho byla nejaka seriozni debata podle mne mas na to aby ses posunul jenomze nekde tam je ta zaujatost voci winu11pro a to je ten kamen urazu celej cas se tu provadi obmena a vyvoj k lepsimu ale oci mas zavrene tezko kouzlit za takovyma podminkama navyse sektarski admini hlasajici otevrenost a slobodu tu delaj na mne sabotaze v podobe posouvani diskuse na jine misto jako cenzura ve slobodnem svete linuxu chapes dalsi paradox linuxaku vodu kazou vino pijou a nekteri jako fakt hodne prasata

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.