abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    včera 11:55 | IT novinky

Společnost Perplexity AI působící v oblasti umělé inteligence (AI) podala nevyžádanou nabídku na převzetí webového prohlížeče Chrome internetové firmy Google za 34,5 miliardy dolarů (zhruba 723 miliard Kč). Informovala o tom včera agentura Reuters. Upozornila, že výše nabídky výrazně převyšuje hodnotu firmy Perplexity. Společnost Google se podle ní k nabídce zatím nevyjádřila.

Ladislav Hagara | Komentářů: 5
    včera 04:33 | Bezpečnostní upozornění

Intel vydal 34 upozornění na bezpečnostní chyby ve svých produktech. Současně vydal verzi 20250812 mikrokódů pro své procesory řešící 6 bezpečnostních chyb.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 04:22 | Nová verze

Byla vydána nová verze 1.25 programovacího jazyka Go (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    12.8. 13:44 | Nová verze

Byla vydána beta verze Linux Mintu 22.2 s kódovým jménem Zara. Podrobnosti v přehledu novinek a poznámkách k vydání. Vypíchnout lze novou XApp aplikaci Fingwit pro autentizaci pomocí otisků prstů nebo vlastní fork knihovny libAdwaita s názvem libAdapta podporující grafická témata. Linux Mint 22.2 bude podporován do roku 2029.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    12.8. 13:00 | IT novinky

Provozovatel internetové encyklopedie Wikipedie prohrál v Británii soudní spor týkající se některých částí nového zákona o on-line bezpečnosti. Soud ale varoval britského regulátora Ofcom i odpovědné ministerstvo před zaváděním přílišných omezení. Legislativa zpřísňuje požadavky na on-line platformy, ale zároveň čelí kritice za možné omezování svobody slova. Společnost Wikimedia Foundation, která je zodpovědná za fungování

… více »
    Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    12.8. 12:55 | Nová verze

Byla vydána verze 2.0.0 nástroje pro synchronizaci dat mezi vícero počítači bez centrálního serveru Syncthing (Wikipedie). Přehled novinek na GitHubu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    12.8. 12:33 | IT novinky

Americký prezident Donald Trump se v pondělí osobně setkal s generálním ředitelem firmy na výrobu čipů Intel Lip-Bu Tanem. Šéfa podniku označil za úspěšného, informují agentury. Ještě před týdnem ho přitom ostře kritizoval a požadoval jeho okamžitý odchod. Akcie Intelu v reakci na schůzku po oficiálním uzavření trhu zpevnily asi o tři procenta.

Ladislav Hagara | Komentářů: 12
    11.8. 04:55 | Nová verze

Byl vydán Debian GNU/Hurd 2025. Jedná se o port Debianu s jádrem Hurd místo obvyklého Linuxu.

Ladislav Hagara | Komentářů: 6
    11.8. 02:44 | Komunita

V sobotu 9. srpna uplynulo přesně 20 let od oznámení projektu openSUSE na konferenci LinuxWorld v San Franciscu. Pokuď máte archivní nebo nějakým způsobem zajímavé fotky s openSUSE, můžete se o ně s námi podělit.

lkocman | Komentářů: 6
    9.8. 21:11 | Nová verze

Byl vydán Debian 13 s kódovým názvem Trixie. Přehled novinek v poznámkách k vydání.

Ladislav Hagara | Komentářů: 8
    Kolik tabů máte standardně otevřeno ve web prohlížeči?
     (52%)
     (19%)
     (4%)
     (5%)
     (3%)
     (1%)
     (1%)
     (16%)
    Celkem 389 hlasů
     Komentářů: 23, poslední 4.8. 13:01
    Rozcestník

Dotaz: Vypálení vlastní distribuce (MDK)

15.11.2004 21:20 Lucka | skóre: 14
    Vypálení vlastní distribuce (MDK)
    Přečteno: 113×
    Ahoj

Chtěla jsem se zeptat, nevěděl by tu někdo jak si vypálit (popřípadě sestavit) vlastní distro z MDK ? Nejde mi o vytvoření od 0 - nebo LinuxFromScratch (i když ten jsem si už částečně pročetla))

Chtěla bych si (z důvodu asi 8 instalací na stejné stroje a málo času) nainstalovat jedno distro (MDK10 - já jen že se s nima už docela znám))) a na něj natahat vše potřebné (pár specifických programů),poté vypálit a instalovat už s tím výběrem a nastavením (max. něco dodělat ručně) ale nevím HOW TO ? Někde jsem už něco podobného četla,ale tehdá jsem tomu nevěnovala patřičnou pozornost a ted když to potřebuji tak ... (znáte to - zlost)

Díky Lucka

Odpovědi

15.11.2004 21:30 Ondra
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Vypálení vlastní distribuce (MDK)
    No, nebylo by jednodussi nainstalovat ten mandrake na jeden pocitac a potom pouzit neco jako norton ghost nebo jak se to jmenuje?
    15.11.2004 21:34 Lucka | skóre: 14
    Jistě - to mě taky napadlo (ale viděla jsem že k tomu existuje i nějaký nástroj snad i v MDKáčku) - můžu se mýlit ale tenkrát když jsem to četla tak to tam bylo. (alespon myslím) :)
    15.11.2004 21:37 jm
    parted?
    15.11.2004 21:52 Lucka | skóre: 14
    Ahojky - špatně jsem to asi popsala (parted nebo qparted - "ten mám") nemyslím. Protože se jedná o programy které mi vytvoří image disku (ale když bych to chtěla na cd - a poté si svůj "výběr" nainstalovat tak mi moc nepomůžou :(

Jistě pro můj problém (cca 8 strojů) by to bylo dostatečné a asi to tak i udělám ale (fakticky se na mě nezlobte) viděla jsem tady před nějakou dobou stejnou diskuzi s tím že ten dotyčný v MDK použil nějaký nástroj a uložilo mu to bootovací iso jeho systému.

Pořád hledám (vypálení image,MDK vlastní image,vlastní distribuce atp..) ale zatím nic :(

Díky
    15.11.2004 21:55 jm
    Jsem asi natvrdlej, ale porad nechapu, proc by se melo neco instalovat, kdyz image muzu na ten disk na jinem pocitaci nakopirovat.
    15.11.2004 22:04 Lucka | skóre: 14
    Ahoj

No... k vyřešení problému s rozkopírováním to bohatě stačí...)) Ale (je za tím také to že bych si ráda svojí distribuci vypálila a případně nainstalovala i někde úplně jinde) a ne vybírala zase balíčky co ne a co ještě mi schází...(
    15.11.2004 21:56 Libor
    Mám pocit, že někdy při instalaci je možné uložit výběr instalovaných balíčků na disketu a další počítače se pak instalují podle té diskety. Ale samozřejmě, pokud chceš přidat nějaký balíček mimo distribuci, tak ho budeš muset doplnit ručně :-(
    15.11.2004 21:58 jm
    Hmm, na tohle si vzpominam akorat u RH (kickstart) a pokus o portovani na jine distribuce se nejak zrovna nevydaril.
    15.11.2004 22:04 Maude Lebowski
    Nainstalovany system bych ulozila do souboru pomoci dump (man dump) a pak pomoci live distribuce rozdelila disk na jinem pocitaci, pomoci restore (man restore) rozbali soubor na disk, pusti se lilo (nebo grub) a je to cele.

Na udrzbu je ale lepsi pouzit fai (viz clanek na root.cz).

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.