abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 01:22 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 00:55 | Zajímavý projekt

PyXL je koncept procesora, ktorý dokáže priamo spúštat Python kód bez nutnosti prekladu ci Micropythonu. Podľa testov autora je pri 100 MHz približne 30x rýchlejší pri riadeni GPIO nez Micropython na Pyboard taktovanej na 168 MHz.

vlk | Komentářů: 0
    včera 19:44 | Nová verze

Grafana (Wikipedie), tj. open source nástroj pro vizualizaci různých metrik a s ní související dotazování, upozorňování a lepší porozumění, byla vydána ve verzi 12.0. Přehled novinek v aktualizované dokumentaci.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:33 | Nová verze

Raspberry Pi OS, oficiální operační systém pro Raspberry Pi, byl vydán v nové verzi 2025-05-06. Přehled novinek v příspěvku na blogu Raspberry Pi a poznámkách k vydání. Pravděpodobně se jedná o poslední verzi postavenou na Debianu 12 Bookworm. Následující verze by již měla být postavena na Debianu 13 Trixie.

včera 05:33 | Komunita

Richard Stallman dnes v Liberci přednáší o svobodném softwaru a svobodě v digitální společnosti. Od 16:30 v aule budovy G na Technické univerzitě v Liberci. V anglickém jazyce s automaticky generovanými českými titulky. Vstup je zdarma i pro širokou veřejnost.

Ladislav Hagara | Komentářů: 16
    včera 03:55 | Komunita

sudo-rs, tj. sudo a su přepsáné do programovacího jazyka Rust, nahradí v Ubuntu 25.10 klasické sudo. V plánu je také přechod od klasických coreutils k uutils coreutils napsaných v Rustu.

6.5. 22:11 | Nasazení Linuxu

Fedora se stala oficiální distribucí WSL (Windows Subsystem for Linux).

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    6.5. 13:22 | IT novinky

Společnost IBM představila server IBM LinuxONE Emperor 5 poháněný procesorem IBM Telum II.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    6.5. 04:55 | Nová verze

Byla vydána verze 4.0 multiplatformního integrovaného vývojového prostředí (IDE) pro rychlý vývoj aplikaci (RAD) ve Free Pascalu Lazarus (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání. Využíván je Free Pascal Compiler (FPC) 3.2.2.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    6.5. 00:33 | Komunita

Podpora Windows 10 končí 14. října 2025. Připravovaná kampaň Konec desítek (End of 10) může uživatelům pomoci s přechodem na Linux.

Ladislav Hagara | Komentářů: 34
    Jaký filesystém primárně používáte?
     (57%)
     (1%)
     (8%)
     (22%)
     (4%)
     (2%)
     (3%)
     (1%)
     (1%)
     (3%)
    Celkem 551 hlasů
     Komentářů: 26, poslední dnes 09:58
    Rozcestník

Dotaz: Apache - problém při nahrávání modu php5

13.3.2005 12:59 Hacykm
    Apache - problém při nahrávání modu php5
    Přečteno: 146×
    Dobrý den, mám problém s propojením php5.03 a apache 2.053. Apache mi jedou OK ale když se do nich pokusím přidat php5 (v httpd.conf přidám řádek LoadModule php5_module modules/libphp5.so) a pokusim se je spustit, tak mi to žádnej error v shellu ani v errorlogu nevypíše, ale apache se prostě nechtěj spustit. Nesetkal jste se někdo s tímto problémem? Stačil by mi nějaký příkaz na monitorování apachů v reálném čase(co nahrává za moduly, kam se připojuje...), to už bych to pak snad nějak vystopoval. Díky

Odpovědi

13.3.2005 13:07 jm
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Apeche - problém při nahrávání modu php5
    man apachectl, specialne pak volba configtest.
    13.3.2005 13:31 Hackym
    A jak to mám rozběhnout? V jednom shellu dám to man apachectl a v druhym si pustim apachectl start, ale v tom druhym shellu se nic neděje. Je tam pouze výpis příkazů,se kterými se dá apache spuštět, ale já potřebuju monitorovat spouštění. Možná dělám něco špatně. Díky.
    13.3.2005 13:43 jm
    Ach jo... Opravdu to delate spatne, man apachectl je manual k apachectl, tak jsem nejak predpokladal, ze si ho prectete a zaridite se podle nej.

apachectl configtest napise co?
    13.3.2005 13:55 Hackym
    >tak jsem nejak predpokladal, ze si ho prectete a zaridite se podle nej.
    Já sem se ale ptal na ten výpis v realtiemu, tak sem myslel, že je to ono
    >apachectl configtest napise co?

$ apachectl configtest
    $

Tedy nevypíše nic.
    13.3.2005 14:01 jm
    Ja fakt nechapu, co chcete v realtimu testovat, kdyz se ten Apache vubec nespusti. V logu se pise co?

Volby status a fullstatus vam v tech manualovych strankach patrne asi taky unikly, co si to treba precist poradne? :-( Tyhle volby ale nemaji smysl, pokud Apache nebezi.
    13.3.2005 14:12 Hackym
    >Volby status a fullstatus vam v tech manualovych strankach patrne asi taky unikly, co si to treba precist poradne?
    Ale já sem je zkoušel. To sem to sem jako měl napsat, že mi to nic nevypsalo?

v error logu je toto:
    [Sat Mar 12 15:05:28 2005] [notice] Digest: generating secret for digest authentication ...
    [Sat Mar 12 15:05:28 2005] [notice] Digest: done
    13.3.2005 14:19 jm
    apachectl configtest by melo vypsat minimalne Syntax OK, pokud se spusti pod rootem a nejsou v konfiguraci zadne syntakticky chyby. Pokud vam to nevypisuje vubec nic, tak asi delate neco opravdu spatne.

Pro dalsi pokusy doporucuju zakomentovat mod_auth_digest, protoze dostupna entropie opravdu neni nekonecna a jestli to spoustite trikrat do minuty, tak se ten Apache asi nespusti hlavne kvuli tomu.
    13.3.2005 14:30 Hackym
    Pardon, před tím sem zadal špatnej příkaz. nyní je to už OK:

$ /usr/local/apache2/bin/apachectl configtest
    Syntax OK
    $

mod_auth_digest sem v httpd.conf nenašel
    13.3.2005 14:32 jm
    LoadModule auth_digest_module            modules/mod_auth_digest.so
    13.3.2005 14:41 Hackym
    Tak takovej mod opravdu nemam:

$ /usr/local/apache2/bin/apachectl configtest
    Syntax error on line 1034 of /usr/local/apache2/conf/httpd.conf:
    module auth_digest_module is built-in and can't be loaded

Jinak jestli to pomuze, tak sem to kompiloval podle navodu na http://hulan.cz/blog/item/apache-2-0-53-ssl-php-5-0-3-mysql-4-1-10-na-linuxu
    13.3.2005 14:44 jm
    Aha. To leccos vysvetluje. No takze s timto fakt nepomuzu, s tim necht vam pomuze autor navodu, ktery doporucuje takove stupidity, jako kompilovat moduly napevno do Apache. Mimochodem, ve vasi distribuci neni balicek pro Apache a PHP?
    13.3.2005 14:50 Hackym
    Je tu apache 2.048 a php 4.3.9 ale já potřebuju php 5.0.3 (o ty nový apache mi ani tak nejde), nejlépe s curl. Je snad nějakej lepší způsob?
    13.3.2005 13:59 Libor Klepac | skóre: 45 | Mýto
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Apache - problém při nahrávání modu php5
    nemas nahodou i php4? ...ono se to trosku nesnese (aspon v debianu ..v configu je zamerna chyba, ktera se projevi, pokud nacitas oba moduly najednou ... kdyz ji zakomentujes, tak apache hapa na SIGSEGV ;-)
    Urine should only be green if you're Mr. Spock.
    13.3.2005 14:02 Hackym
    Rozbalit Rozbalit vše Re: Apache - problém při nahrávání modu php5
    Ne, php4 nenačítám.

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.