abclinuxu.cz AbcLinuxu.cz itbiz.cz ITBiz.cz HDmag.cz HDmag.cz abcprace.cz AbcPráce.cz
AbcLinuxu hledá autory!
Inzerujte na AbcPráce.cz od 950 Kč
Rozšířené hledání
    dnes 01:22 | Nová verze Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    dnes 00:55 | Zajímavý projekt

PyXL je koncept procesora, ktorý dokáže priamo spúštat Python kód bez nutnosti prekladu ci Micropythonu. Podľa testov autora je pri 100 MHz približne 30x rýchlejší pri riadeni GPIO nez Micropython na Pyboard taktovanej na 168 MHz.

vlk | Komentářů: 0
    včera 19:44 | Nová verze

Grafana (Wikipedie), tj. open source nástroj pro vizualizaci různých metrik a s ní související dotazování, upozorňování a lepší porozumění, byla vydána ve verzi 12.0. Přehled novinek v aktualizované dokumentaci.

Ladislav Hagara | Komentářů: 0
    včera 17:33 | Nová verze

Raspberry Pi OS, oficiální operační systém pro Raspberry Pi, byl vydán v nové verzi 2025-05-06. Přehled novinek v příspěvku na blogu Raspberry Pi a poznámkách k vydání. Pravděpodobně se jedná o poslední verzi postavenou na Debianu 12 Bookworm. Následující verze by již měla být postavena na Debianu 13 Trixie.

včera 05:33 | Komunita

Richard Stallman dnes v Liberci přednáší o svobodném softwaru a svobodě v digitální společnosti. Od 16:30 v aule budovy G na Technické univerzitě v Liberci. V anglickém jazyce s automaticky generovanými českými titulky. Vstup je zdarma i pro širokou veřejnost.

Ladislav Hagara | Komentářů: 16
    včera 03:55 | Komunita

sudo-rs, tj. sudo a su přepsáné do programovacího jazyka Rust, nahradí v Ubuntu 25.10 klasické sudo. V plánu je také přechod od klasických coreutils k uutils coreutils napsaných v Rustu.

6.5. 22:11 | Nasazení Linuxu

Fedora se stala oficiální distribucí WSL (Windows Subsystem for Linux).

Ladislav Hagara | Komentářů: 2
    6.5. 13:22 | IT novinky

Společnost IBM představila server IBM LinuxONE Emperor 5 poháněný procesorem IBM Telum II.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    6.5. 04:55 | Nová verze

Byla vydána verze 4.0 multiplatformního integrovaného vývojového prostředí (IDE) pro rychlý vývoj aplikaci (RAD) ve Free Pascalu Lazarus (Wikipedie). Přehled novinek v poznámkách k vydání. Využíván je Free Pascal Compiler (FPC) 3.2.2.

Ladislav Hagara | Komentářů: 1
    6.5. 00:33 | Komunita

Podpora Windows 10 končí 14. října 2025. Připravovaná kampaň Konec desítek (End of 10) může uživatelům pomoci s přechodem na Linux.

Ladislav Hagara | Komentářů: 34
    Jaký filesystém primárně používáte?
     (57%)
     (1%)
     (8%)
     (22%)
     (4%)
     (2%)
     (3%)
     (1%)
     (1%)
     (3%)
    Celkem 551 hlasů
     Komentářů: 26, poslední dnes 09:58
    Rozcestník

Dotaz: z Venku neprochází ping ani ssh, zevnitř chodí vše - OK

17.3.2005 09:53 hcecko | skóre: 3
    z Venku neprochází ping ani ssh, zevnitř chodí vše - OK
    Přečteno: 201×
    Zdravim všechny linuxové Guru. Mám drobný problém - jde mi spíš o analyzu problému.

z Venku neprochízí ping ani ssh, ze vnitř chodí vše - OK. Ven se normálně dostanu. V logách nemám vůbec nic, že by se něco zahazovalo(dropovalo) a ani chybný pokus o přihlášení.

Děkuji

Odpovědi

17.3.2005 10:00 hcecko | skóre: 3
    Rozbalit Rozbalit vše Re: z Venku neprochízí ping ani ssh, ze vnitř chodí vše - OK
    ...jeste jsem mohl dodat ze kdyz si to traceuju z venku, tak mi to nezkonci na cilove ver. IP ale pokaracuje to jakoby dal ale už to pise jen vzdy * * * až do třice hopů.
    17.3.2005 10:06 rezavý | skóre: 15 | Brušperk
    Rozbalit Rozbalit vše Re: z Venku neprochízí ping ani ssh, ze vnitř chodí vše - OK
    Nevím jestli to není "chybně" nastavenými iptables, případně být váma podívám se do /etc hosts.allow a hosts.deny, i když to vylučuje ten ping. Ale informace které jste zde uvedl nestačí ani na křišťálovou kouli. Co je to za systém a jak je zapojen? Jak byl konfigurován ? Nepoužil jste nějakého vizarda ? Zkuste doplnit tyto informace ... možná že vám někdo pomůže Váš problém vyřešit.
    17.3.2005 10:09 hcecko | skóre: 3
    Je to nová instalace SuSE 9.2, byl u toho použit ibtables script který fachá taktéž na nové instalaci SuSE 9.2 akorát má jiného providera. V hosts.deny mám ALL:ALL a v hosts.allow mám povoleno ALL: XXX.XXX.XXX.XXX - zkoušel jsem to i z více venků a výsledek to samé...
    17.3.2005 10:10 hcecko | skóre: 3
    vypadá to jako kdyby to ke mě vůbec neprošlo....
    17.3.2005 10:28 rezavý | skóre: 15 | Brušperk
    No ze startu zkuste vyprazdnit hosts.deny ono mix tcp wraperu z iptables je smrt. Kdyz napsite iptables -L -v vypis je jaky ? Pokud se stydite ho davat sem muzete ho poslat emailem na stalmach zavinacek nextnet botka cz.
    17.3.2005 10:37 hcecko | skóre: 3
    K tomu kompu se dostanu až po osmý večer... ..takže ten výpis nemůžu provést když se na ten komp teď nemůžu přihlásit z venku... ...takže to pošlu až tak po osmé... ...jinak to nastavení IP tables a hosts.denny a allow je naprosto stejné jako na jinym stroji se stejnou distro.

Večer se ozvu ... ...díky.,..
    17.3.2005 10:39 semo
    Vzhladom na to, ze nechodi ani ping ani traceroute, tak system zahadzuje ICMP srpavy. Takze bud su na vine blbo nastavene iptables alebo sysctl (conf je vacsinou v /etc/sysctl.conf)
    17.3.2005 10:52 hcecko | skóre: 3
    ...mám nastavené logování a kdyby se cokoliv zahazovalo tak bych to viděl... ...ale nic se nezahazuje... ...traceroute chodí akorát když najede na moji veř IP tak na ní nezkončí a pokračuje dál ale už * * * ... ...ten sysctl zkusim večír... ...díky...
    17.3.2005 11:17 Semo
    Zastav iptables a skus potom. Dovtedy neuverim, ze nie su blbo nakonfigurovane.
    17.3.2005 12:33 hcecko | skóre: 3
    OK ...večer to vyzkouším a napíšu... ...díky (: ...
    17.3.2005 14:36 miso
    Este sa pre istotou pozri na default gateway,

resp. riesil som problem ked ping prichadzal z inej siete cez iny stroj ako gw, na ktory odosielal nestastnik odpovede

17.3.2005 14:41 hcecko | skóre: 3
    ...default gw je v pořádku... ...je to ADSL přípojka... ...na tý síťovce mám nastaveno DHCP, takže když modem vytvoří ppp tak mi přidělí přes dhcp ip a gw ... a všechno se to v pořádku nastaví... ...takže tak....
    17.3.2005 14:49 Semo
    hcecko pise:

Ven se normálně dostanu

takze routovanie bude asi ok. Takze ak to neprijima nove spojenia zvonku, tak to vyzera na iptables.
    17.3.2005 14:53 hcecko | skóre: 3
    ...jj....je ale divny...proc se mi nekde neloguje nejaky neuspesni pokus o prihlaseni, ping atd. ...proste je to divny... ...nemuze to zahazovat provider? ...ADSL 512/128 3GB FUP ...??...

Založit nové vláknoNahoru

Tiskni Sdílej: Linkuj Jaggni to Vybrali.sme.sk Google Del.icio.us Facebook

ISSN 1214-1267   www.czech-server.cz
    © 1999-2015 Nitemedia s. r. o. Všechna práva vyhrazena.